wikikoniki Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Kocham małe dzieci ! :loveu: Aż do wieku 5-12 lat. Potem masakra -,- Pozdrawiam swoją siostrę :D Quote
paulaa. Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='deer_1987']Jak sie Scooby czuje?[/QUOTE] Coraz lepiej, dzisiaj pierwszy raz od miesiąca zrobił coś na kształt kupy. ;) Quote
taxelina Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='paulaa.']Coraz lepiej, dzisiaj pierwszy raz od miesiąca zrobił coś na kształt kupy. ;)[/QUOTE] To super! :multi: Quote
vaness Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='deer_1987']To super! :multi:[/QUOTE] bardzo się cieszę , że długouszy brat Toffika ma się lepiej :) Quote
Misia&Ruby Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Bardzo się cieszę, że Scoobiemu już się trochę polepsza :multi: Quote
łamAga Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 http://img837.imageshack.us/img837/6093/vikm.jpg ooo jaka sliczna królewna :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Patik Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 My też się cieszymy :) ale dalej kciuki trzymamy Quote
paulaa. Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Ja się ciesze i nie że zdrowieje. Teraz dopiero widze, że on jednak wyspokojniał podczas choroby, chociaż u niego to ciężko było zauważyć. Patrząc na to jak wczoraj wariował w domu o 12 w nocy, nie dając nikomu spać, bo szczekał żebym mu rzucała piłkę i że znowu nie chce wracać do domu po krótszych spacerach to tęsknie za spokojniejszym Scoobym. :mad: Naszczęście dzisiaj rano się wyszalał na osiedlu więc mam przez chwile spokój, ale wreszcie odzyskuje swojego łobuza, chociaż chyba wcale za tym nie tęskniłam. :lol: No i jest jeszcze jedna z zmiana, od kiedy jest chory ciągle pcha się na łóżko czego wcześniej nigdy nie robił.. Quote
cockermaister Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Super,że Scooby już zdrowieje :loveu::multi::multi: Quote
Lucky. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 To się chłopak rozpieścił przez chorobę :P Quote
motyleqq Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 pozwolę sobie zareklamować mój bazarek z pendrivem w kształcie Serca z TP :smile: http://www.dogomania.pl/threads/223737-pendrive-Serce-z-reklamy-TP-dla-ONki-Diny-do-6-marca-OTWARTE?p=18720687#post18720687 Quote
Kaaasia Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Super że ze zdrówkiem lepiej :lol: Mizianko dla Scoobiego Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Wytłumaczycie mi, czemu niektórzy ludzie wgl się rodzą, albo przynajmniej mają psy ? Mieszka u mnie na 9 piętrze od jakiegoś roku, może dwóch. Straszny pijak, okropny, śmierdzący typ. Zaraz znalazł sobie wartą siebie kobitkę...z psem. Suczką, koło 7lat. Suczka jamnikowa, przesłodka, potwornie wierna i strachliwa, widać, że notorycznie bita. Raz nawet nocowała pod blokiem, bo pewnie zapomnieli jej wpuścić... :angryy: W środku zimy, gdy były mrozy, ale nie dała się wpuścić, chociaż próbowałam... Pisze o tym, ponieważ dzisiaj przegioł, krew się we mnie normalnie zagotowała... Wsiadł ze mną do windy i z nią, byłam ze Scoobem. Oki, wąchają się, ona tam delikatnie kłapneła na niego, bo przeginał. Wysiadam z windy. Odjeżdża i słysze potworny pisk, nie wiem co jej zrobił w tej windzie. :-( Ale łzy mi normalnie w oczach staneły... Najgorsze jest to, że jestem kompletnie bezradna, to sąsiad, wie gdzie mieszkam i sprowadza często nieciekawych typków.. Szkoda gadać normalnie.. :shake: Quote
Natalia&Cody Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='paulaa.']Wytłumaczycie mi, czemu niektórzy ludzie wgl się rodzą, albo przynajmniej mają psy ? Mieszka u mnie na 9 piętrze od jakiegoś roku, może dwóch. Straszny pijak, okropny, śmierdzący typ. Zaraz znalazł sobie wartą siebie kobitkę...z psem. Suczką, koło 7lat. Suczka jamnikowa, przesłodka, potwornie wierna i strachliwa, widać, że notorycznie bita. Raz nawet nocowała pod blokiem, bo pewnie zapomnieli jej wpuścić... :angryy: W środku zimy, gdy były mrozy, ale nie dała się wpuścić, chociaż próbowałam... Pisze o tym, ponieważ dzisiaj przegioł, krew się we mnie normalnie zagotowała... Wsiadł ze mną do windy i z nią, byłam ze Scoobem. Oki, wąchają się, ona tam delikatnie kłapneła na niego, bo przeginał. Wysiadam z windy. Odjeżdża i słysze potworny pisk, nie wiem co jej zrobił w tej windzie. :-( Ale łzy mi normalnie w oczach staneły... Najgorsze jest to, że jestem kompletnie bezradna, to sąsiad, wie gdzie mieszkam i sprowadza często nieciekawych typków.. Szkoda gadać normalnie.. :shake:[/QUOTE] O matko boska...Najlepiej zadzwoń na straż miejską anonimowo jeśli się boisz, albo poproś, żeby nie mówili kto zadzwonił.... Quote
kajkoowa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 A nie może ktoś tego zgłosić jako znęcanie się nad zwierzętami? Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='Silky123']O matko boska...Najlepiej zadzwoń na straż miejską anonimowo jeśli się boisz, albo poproś, żeby nie mówili kto zadzwonił....[/QUOTE] To nic nie da, wiem jakie oni mają podejście do takich zgłoszeń, bo moja mama tam pracuje, co prawda nie ten rejon, ale wyjaśniła mi dobitnie realia.. :roll: Quote
kajkoowa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='paulaa.']To nic nie da, wiem jakie oni mają podejście do takich zgłoszeń, bo moja mama tam pracuje, co prawda nie ten rejon, ale wyjaśniła mi dobitnie realia.. :roll:[/QUOTE] A policja? Oni powinni się tym zająć. Quote
motyleqq Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 niestety Paula ma racje, zawiadomienie SM nic nie da. no moooże gdyby nagrała scenę znęcania się, a przy zgłaszaniu poprosiła o nazwisko przyjmującego, to ktoś by ruszył tyłek i dał facetowi upomnienie. a potem pies by za to oberwał. poza tym, zaczynanie zatargów z takimi ludźmi to proszenie się o kłopoty-sama swojego czasu bałam się wyjść z mieszkania Quote
motyleqq Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Kaja10014']A policja? Oni powinni się tym zająć.[/QUOTE] ale się nie zajmą ;) to nikogo nie obchodzi. ludzie widzą problem dopiero, jak pies kończy zakatowany z rozbitą głową. Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='motyleqq']niestety Paula ma racje, zawiadomienie SM nic nie da. no moooże gdyby nagrała scenę znęcania się, a przy zgłaszaniu poprosiła o nazwisko przyjmującego, to ktoś by ruszył tyłek i dał facetowi upomnienie. a potem pies by za to oberwał. poza tym, zaczynanie zatargów z takimi ludźmi to proszenie się o kłopoty-sama swojego czasu bałam się wyjść z mieszkania[/QUOTE] Tego się właśnie boje, to nieobliczalni ludzie... A dowodów żadnych nie mam.. Quote
kajkoowa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ale może warto spróbować, skoro od tego zależy zdrowie/życie psa. Można się na policję zgłosić np. z jakimś nagraniem, ich obowiązkiem jest zareagowanie. Quote
paulaa. Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='Kaja10014']Ale może warto spróbować, skoro od tego zależy zdrowie/życie psa. Można się na policję zgłosić np. z jakimś nagraniem, ich obowiązkiem jest zareagowanie.[/QUOTE] Najpierw trzeba mieć nagranie, a on tego nie robi przy ludziach.. Pierwszy raz słyszałam jak ją bije. Zresztą to nie jedyny bity pies na naszym osiedlu, drugi to suka mix. bulla, raz moja koleżanka w nocy widziała przez okno jak bił ją pałką/bejsbolem, to było w lato, otwarte okno i wyjrzała, gdy usłyszała okropny pisk... Nie mam siły do tych ludzi. Jej właściciel za to typowy łysy łeb, paker. -,- Quote
Recommended Posts