paulaa. Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 westie_justa napisał(a):No są fotencje super :) ej co Ty mówisz ładne te foty "w ruchu" wyszły :) Te zrobione po tym jak ci napisałam, ostatnio się wgl nie dało zrobić, dlatego na wcześniejsze wgl w ruchu nie były. :D Quote
Misia&Ruby Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ekstra fotki :) Ślicznie Scoobiemu w maczkach :loveu: Quote
kajkoowa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Świetne zdjęcia :) Do pyszczka mu ta obroża :cool3: Quote
ewes Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 http://img705.imageshack.us/img705/1308/las9.jpg -> złapie, złapie złaaaapie :D świetny jest :) Quote
łamAga Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Scooby w ruchu :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kamil19201 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 http://img862.imageshack.us/img862/923/las0.jpg o ja, ale do Deli podobny :cool3: świetny jest :p Quote
paulaa. Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Więc dzisiaj znowu byliśmy u weta, na kontrole i oddać kał do badań. Mniej więcej się sytuacja rojaśniła, chociaż poprawy nie ma po obecnych lekach. Narazie czekamy na wyniki badań kału, głównie chodzi o wykluczenie pasożytów i lambii. Jeśli nie okaże się to być lambia, oby nie, bo wtedy narażona będe też ja, a gdyby się okazało, że i ja się zaraziłam, to naprawde, nie wiem czy mama nie byłaby w stanie oddać psa, bo przy moim obecnym stanie zdrowia i silnych lekach inne odpadają i nie wiem jak by to było.. to wtedy dostanie silniejsze leki i jakoś zwalczymy to zapalenie. Które podobno już troche trwało, bo zapalone są całe jelita i jakieś powiązane odcinki, nie jestem w stanie powtórzyć co do słowa po wecie. ;) W każdym razie facet jest naprawde godny polecenia, mam wrażenie że nareszcie jesteśmy w dobrych rękach. Jeśli i te silniejsze leki by nie pomogły, będą musieli go otworzyć, ale lekarz mówi, że to już w sytuacji awaryjnej, kiedy nic nie pomoże. Narazie czekamy na wyniki badań i idziemy na wizyte zaraz po nich, kiedy będzie 'nasz' lekarz, czyli środa lub sobota. Mam nadzieje, że nic nie poplątałam. Po prostu lekarz co innego powiedział o tych wynikach usg, co mój tata wcześniej, bo wg niego Scooby miał zapalony jakiś końcowy odcinek jelit, a okazuję się, że zapalone są i to porządnie całe... Zbadał go i podobno ma tam jakiś misz masz nadal. Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Trzymamy kciuki zeby wyzdrowial, dla niego to tez nie jest fajnie tak dlugo chorowac :( Quote
Falkaa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Witamy sie cieplutko :lol: jaki on jest prześliczny! :D I te uszka :loveu: wiecej zdjęć! :) Quote
Cockermaniaczka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 :-( biedny scoobek :-( Trzymam caly czas kciuki za wyleczenie go... Wiesz na dobra sprawe lambiami wcale nie trzeba sie od psa zarazac bo i mozna je miec nie majac zwierzat w domu... Oby was to ominelo,miejmy nadzieje ze to zadne robactwo:shake: Daj znac koniecznie jak bedziecie miec wyniki badan. Quote
Qeeriefire Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Jeny :-( Trzymajcie się i oczywiście czekam na wieści. Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Trzymam kciuki, żeby to nie było to i żeby Scooby w końcu wyzdrowiał...:( Quote
paulaa. Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Dziękujemy za kciuki. Kochani jesteście. :loveu: Chociaż u nas doszły jeszcze poranne wymioty. Jeśli chodzi o Scooba, to dzisiaj jest w raju. :cool3: Doszły dziś nasze wędzony kurze łapki z bazarku z dogo, myśle, że należy mu się taki naturalny przysmaczek po tylu głodówkach w ostatnim miesiącu. On jest w niebo wzięty, za łapke robi wszystkie sztuczki na raz, w życiu nie widziałam go tak nakręconego na coś, uwielbia je. :diabloti: Moge już ? Moooge ? :roll: Uploaded with ImageShack.us I łapeczki. :cool3: Uploaded with ImageShack.us Jakość </3 A ja lece po cykorie do sklepu, lekarz nam ją doradził, podobno lepiej działa niż leki osłonowe przy ostrych lekach. Mam tylko nadzieje, że mój kłapouch będzie ją jadł.. :roll: I zastanawiam się, czy nie zgłosimy się na zawody już 21.09, są w Powsinie więc blisko, a przydałby nam się mały debiucik. :cool3: Ale zobaczymy, wtedy już skończymy grupe średniaków, będziemy po 2 turnusach DCAC i 2 Grafa, więc myśle, że dalibyśmy spokojnie rade, patrząc jak to kudłate szybko łapie, ale martwi mnie wielkieee rozproszenie. Quote
kajkoowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 No to się w tym roku fajnie wakacjujecie :) Macie jeszcze trochę czasu do zawodów, zobaczysz, jak będziecie pracować np. na obozach i zdecydujesz, czy się nadajecie :) Mam nadzieję, ze tak będzie :) My swój pierwszy baardzo mało ambitny występ pokażemy pod koniec maja :cool3: A powiedz mi, jak z tą kastracją? Zdecydowaliście się, czy nadal tylko rozmyślacie? :) Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Zazdroszcze takich planów. ;) Mój też kocha kurze łapki. :D A apropo zawodów...kiedyś trzeba zacząć. Trochę poćwiczysz i Scooby nawet nie spojrzy na inne psy. ;) Quote
paulaa. Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Musze się poradzić instruktorki, ona najlepiej zna nasz poziom. Myślimy wcześniej nad treningowymi w kwietniu, ale to bardziej dla zabawy, żeby zobaczyć jak wgl będzie się zachwowywał przy takim zamieszaniu. :smile: Bo jak będzie miał mnie w dupie, to możemy sobie od razu darować zawody, ale mam nadzieje, że nie. :D Boje się, że on zwyczajnie przestraszy się sędziego który będzie biegał po torze, on strasznie wtedy panikuje.. O kastracji narazie nawet nie mam co myśleć przy jego stanie zdrowia... ;) Więc w najbliższym czasie odpada, ale raczej się zdecydujemy. Nie przytyje napewno bo przed obozem w lipcu będzie miał ze mną obóz trenigowy, żeby tam wyrabiał z bardzo częstymi treningami. :D Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To może jak będziecie na treningu to właśnie porozmawiaj z instruktorką i jeśli stwierdzi, że możecie już iść na zawody to poproś ją, żeby (tak samo jak sędzia) za wami biegła po torze. ;) Quote
kajkoowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='paulaa.'] O kastracji narazie nawet nie mam co myśleć przy jego stanie zdrowia... ;) Więc w najbliższym czasie odpada, ale raczej się zdecydujemy. Nie przytyje napewno bo przed obozem w lipcu będzie miał ze mną obóz trenigowy, żeby tam wyrabiał z bardzo częstymi treningami. :D[/QUOTE] Rozumiem, najpierw przecież musi rudy wyzdrowieć ;) Quote
paulaa. Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Silky123']To może jak będziecie na treningu to właśnie porozmawiaj z instruktorką i jeśli stwierdzi, że możecie już iść na zawody to poproś ją, żeby (tak samo jak sędzia) za wami biegła po torze. ;)[/QUOTE] Jak narazie to czekamy aż śnieg stopnieje.. U nas zawsze w trakcie nauki instruktorzy musieli odchodzić na pare metrów po tym jak mnie poinstrulowali, bo pies panikował, podkulał ogon i się za mnie chował. Nie będzie odkryciem, jeśli powiem, że to wina wspaniałego obozu na który go kiedyś zabrałam i instruktora wpychającego na siłe do tunelu, przez to mamy ciągłe problemy na każdych zajęciach... Ale dobra. Chociaż jak mój pies naprawde potem spanikuje na zawodach to ten ktoś będzie miał piękną opinie u wszystkich agilitytowych i nie osób, które spotkam. -,- Myśle, że to, że będzie biegać nic nie da, bo ja wiem co on zrobi wtedy, schowa się za mnie, albo lepiej zacznie na nią szczekać... [quote name='Kaja10014']Rozumiem, najpierw przecież musi rudy wyzdrowieć ;)[/QUOTE] Oj, musi, musi. ;) Quote
kajkoowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Sopel też się boi obcych. Podczas treningu, gdy ktoś pojawia się na horyzoncie muszę go pacać przy mnie, bo pobiegłby i obszczekał. Ale za to w tłumie się czubek bardzo fajnie odnajduje i się fajnie skupia, więc gdy będziemy znać wszystkie przeszkody, będę miała rozstrój psychiczny, czy się gdzieś nie zgłosić. Ale zanim osiągniemy jakiś w miarę porządny poziom to się zejdzie, więc na razie nie zawracam sobie tym głowy. Quote
Recommended Posts