Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulaa. napisał(a):
wiesz co, wydaje mi się, że jemu akurat trzeba szukać domu na cito, bo inaczej będzie postępować. on jest tam po prostu maksymalnie sfrustrowany i to widać niestety. możliwe, że wybiegany przy nowych właścicielach będzie się inaczej zachowywał, ale pewności też nie ma.. ;)

będzie się zachowywał zupełnie inaczej ;) ale niekoniecznie w kwestii relacji z psami. Paula, bądźmy szczere, każdy pies potrzebuje domu jak najszybciej... :(

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
będzie się zachowywał zupełnie inaczej ;) ale niekoniecznie w kwestii relacji z psami. Paula, bądźmy szczere, każdy pies potrzebuje domu jak najszybciej... :(

zgadzam się, ale w jego przypadku każdy miesiąc zwłoki to mniejsza szansa na dom, bo gdy ludzie zobaczą 'młody, roczny energiczny psiak', to szybciej znajdzie domek. takie są niestety realia, tym bardziej, że jego agresja może się jeszcze pogłębiać, a wtedy szanse automatycznie maleją...

Posted

paulaa. napisał(a):
zgadzam się, ale w jego przypadku każdy miesiąc zwłoki to mniejsza szansa na dom, bo gdy ludzie zobaczą 'młody, roczny energiczny psiak', to szybciej znajdzie domek. takie są niestety realia, tym bardziej, że jego agresja może się jeszcze pogłębiać, a wtedy szanse automatycznie maleją...

no cóż, ja zaplanowałam wizyty u niego, z przyjemnością z nim popracuje. jak będzie znał trochę komend i generalnie będzie posłuszny, to zwiększą się szanse

Posted (edited)

Nasze plany, z których jeszcze niestety nie wiadomo czy coś wyjdzie na 2012:
maj- mini obóz agility z Tomkiem Jakubowskim - czekam na odp czy jakiś opiekun się znajdzie.
lipiec - kosmiczny obóz Freexy
sierpień - Letni Obóz Agility DCAC

W tym czasie oczywiście treningi w grupie średniaków w KA Fort.
Zapowiada się pracowity rok z kudłatym. :smile:

ps. z naszym odwołaniem coraz lepiej, mam na niego nowy patent - gwizdanie. :smile:

Edited by paulaa.
Posted

Aleksandra95 napisał(a):
już się tak nie chwal tym wyjazdami.:diabloti::evil_lol:

a po co jest galeria ? o wszystkim pisze. :P nie tylko o naszych porażkach. :D

Posted

motyleqq napisał(a):
w sprawie tych planów, to ja mam dziś rozmowę :evil_lol:

to mnie dobiłaś, teraz się będe denerwować , trzymam kciuki, żeby tym razem już się udało! :smile: bo na szukanie opiekuna mam raczej niewiele czasu. :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
Mi starcza dwa psy :)

mi też by starczyły, ale tata się nie zgadza niestety. chciałam go wczoraj zaciągnąć, żeby je zobaczył ale się nie dało niestety.. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
mi też by starczyły, ale tata się nie zgadza niestety. chciałam go wczoraj zaciągnąć, żeby je zobaczył ale się nie dało niestety.. :smile:

Wiesz najpierw dobrze jest wychowac porzadnie jednego psa bo drugi przejmie nawet te zle nawyki :razz: ja np ciesze sie ze sherry umie siad-zostan to moze tak siedziec dopoki milka nie zje swojej porcji albo w innych sytuacjach. do tego milka bedzie mogla sie nauczyc ze jak wolam to ma przyjsv bo sherry to umie.