Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wesoła Łapka oczywiście nie jest zła, tylko wiesz, ta dziewczyna była z Torunia i prawdopodobnie tylko odwaliła kurs u Gałuszki, tyle że skończony kurs nie jest świadectwem, że umiesz się zająć trzema psami na raz i dlatego uważam że wysyłanie niesprawdzonej osoby na prowadzenie takiego kursu jest szczytem nieodpowiedzialności. Na jednym spotkaniu przez 1,5h nie powiedziała nawet "dzień dobry" i nie zwróciła na nas najmniejszej uwagi, więc mama ją opierniczyła pod koniec, ale to już naprawdę przegięcie.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soko']Wesoła Łapka oczywiście nie jest zła, tylko wiesz, ta dziewczyna była z Torunia i prawdopodobnie tylko odwaliła kurs u Gałuszki, tyle że skończony kurs nie jest świadectwem, że umiesz się zająć trzema psami na raz i dlatego uważam że wysyłanie niesprawdzonej osoby na prowadzenie takiego kursu jest szczytem nieodpowiedzialności. Na jednym spotkaniu przez 1,5h nie powiedziała nawet "dzień dobry" i nie zwróciła na nas najmniejszej uwagi, więc mama ją opierniczyła pod koniec, ale to już naprawdę przegięcie.[/QUOTE]
Czyli wasze zajęcia wyglądały tak samo jak teraz moje, tyle że kobieta nie chodziła po sali z cieczkującą suką, gdy na sali są zajajczone psy. :/ Szczerze, to więcej się dowiedziałam, od praktykantów tam niż instruktorek... :D Ale i tak byłam na może 4 zajęciach na 8-9. Bo to strata czasu po prostu. -,-

Posted

[quote name='Soko']Wesoła Łapka oczywiście nie jest zła, tylko wiesz, ta dziewczyna była z Torunia i prawdopodobnie tylko odwaliła kurs u Gałuszki, tyle że skończony kurs nie jest świadectwem, że umiesz się zająć trzema psami na raz i dlatego uważam że wysyłanie niesprawdzonej osoby na prowadzenie takiego kursu jest szczytem nieodpowiedzialności. Na jednym spotkaniu przez 1,5h nie powiedziała nawet "dzień dobry" i nie zwróciła na nas najmniejszej uwagi, więc mama ją opierniczyła pod koniec, ale to już naprawdę przegięcie.[/QUOTE]
dla kogo jest dobra?...:roll:
Bo na pewno nie dla ludzi ktorzy maja problem z psami szczegolnie z agresja...
Bylam na seminarium nt agresji z Panem Galuszka...I co sie dowiedzialam?Jak strescic ksiazke za 80 zl tak aby cos powiedziec ale zeby laicy sie nic nie dowiedzieli sensownego :evil_lol:
Na pytanie jak oduczyc nadmiernego pilnowania rowniez nie dostalam konkretnej odpowiedzi(wypracowalam to sama jakis czas pozniej dzieki zupelnie innej metodzie)

Kurs u Galuszki?3 tys i maz teorie opanowana...Teorie taka ktora znajdziesz w necie za free :roll:
Dla mnie strata kasy i czasu...
A ceny konsultacji powalaja...Agnieszka Boczula sie chowa:evil_lol:

Szczerze?Ja bym na zaden kurs Wesolej Lapki ani z Pastela nie poszla...To sa kursy dla laikow jak nauczyc psa siad i lezec przy pomocy smaczka...I tyle..
Jesli ktos ma problemy z psem niech szuka szkoleniowca normalnego i nie omamionego magia szkolen za pomoca smaczka... :roll:

Posted

Cockermaniaczka, no niektórym pomaga, dla nas Gałuszka to był początek pracy z Happy, jednak nic poza tym. Jego strona i rady faktycznie są dla laików, natomiast są w miarę ok punktem wyjściowym (kupiłyśmy jego płyty, od tego się zaczęło). Ale właśnie Gałuszka powiedział, że Happy jest do niczego, że jej agresji się nie wyleczy (prawie go ugryzła, samego jaśnie pana w jego wesołą łapę), uśpienie, plepleple :D szkoda, ze teraz nikt mi nie uwierzy, że mój pies był agresywny, bo wszystkie filmy przy czyszczeniu komputera poszły w .... .

Posted

hahahah:megagrin:
Jak smiala :turn-l:
A na serio moj pewnie tez by sie nadal na uspienie wg Pana G:evil_lol::lol:
Ja osobiscie mialam wizyte pana z Pastela ale coz nic tez konkretnego nie pomogl...Inaczej-gdyby wtedy dostala takie rady jakie dostalam pare lat pozniej i wskazowki jak z takim psem pracowac-mysle ze miala bym o wiele mniej starc z psem i moje rece tez byly by mniej pogryzione;)
No ale coz...Czlowiek sie uczy na bledach...

Posted

[quote name='Soko']Cockermaniaczka, no niektórym pomaga, dla nas Gałuszka to był początek pracy z Happy, jednak nic poza tym. Jego strona i rady faktycznie są dla laików, natomiast są w miarę ok punktem wyjściowym (kupiłyśmy jego płyty, od tego się zaczęło). Ale właśnie Gałuszka powiedział, że Happy jest do niczego, że jej agresji się nie wyleczy (prawie go ugryzła, samego jaśnie pana w jego wesołą łapę), uśpienie, plepleple :D szkoda, ze teraz nikt mi nie uwierzy, że mój pies był agresywny, bo wszystkie filmy przy czyszczeniu komputera poszły w .... .[/QUOTE]

ej, serio on zalecił Wam uśpienie? to jakaś paranoja :shake:
jestem całym sercem za pozytywnym szkoleniem, ale mnożące się pozytywne szkółki to jedna wielka porażka :shake:

Posted

To chyba najprostsze co było do doradzenia, bo tłumaczyć indywidualnie co robić.. a jemu jeden pies=klient w tą czy w tamtą już nie robi, tak myślę.

Posted

generalnie wszysko zalezy od psa..Jesli pies ma na koncie powazne pogryzienia,stwarza zagrozenie,nie da sie z nim pracowac to uspienie moze byc jedynym wyjsciem...
Agresywny pies nie jest sprawa latwa,kazdy przypadek trzeba osobno konsultowac u szkoleniowca i to dobrego a nie cudakow wmawiajacych ze tylko smaczki i brak kary pomoze...Bo nie pomoze niestety...
Ja sie oduczylam pozytywnego szkolenia bardzo szybko,jest nie naturalne dla psa...Jasne ze nie bede szczeniaka targac kolczatka tylko predzej go nakieruje smaczkiem czy zabawka na to co chce osiagnac ale to tyle jesli chodzi o pozytywny swiat...Co to wogole ma byc...Pies nie przestal byc nagle psem,on ma nadal lancuch lowiecki zachowan,nadal ma instynkt i pewne zachowania ktore trzeba zrozumiec...
Ani dzieciom ani psa nie wychodzi na dobre bez stresowe wychowanie tak naprawdę...
Nie jestem za laniem psa ale konsekwencja i jasne zasady sa najwazniejsze...Pies musi wiedziec kto rzadzi i musi miec szacunek do przewodnika...

Posted

[quote name='motyleqq']ej, serio on zalecił Wam uśpienie? to jakaś paranoja :shake:
jestem całym sercem za pozytywnym szkoleniem, ale mnożące się pozytywne szkółki to jedna wielka porażka :shake:[/QUOTE]
dobra ale co w uśpieniu jest pozytywnego :shake: to sa pozytywne chore szkółki...

Posted

Ja twierdzę, że Gałuszka intencje miał fajne, ale bardziej jest medialny - bo ludzi z lepszymi intencjami i metodami pracy trudniej znaleźć, reklama robi swoje. Dobra, nie róbmy Pauli bałaganu :D

Posted

Dawno nie było fotek, więc dam jakieś zrobione... przed chwilą. :diabloti:

Znowu zawitała do nas ciocia z moim 'ulubionym' jakc russelem, na szczęście jest spokój. Jak widać na tej fotce zachowują bezpieczną odległość. :D :

Uploaded with ImageShack.us

I sam pan Max.

A tu Scooby z moją księżniczką. :loveu:

I jedno z porannego spaceru, chciałam zrobić zdjęcia nowym nabytkom, wyszło tylko takie 'intymne' zdjęcie haha :lol:

Posted

[quote name='Illusion']Hmm... bardzo ładna ta nowa obróżka :lol:.[/QUOTE]

[quote name='vaness']właśnie :diabloti:
pochwal się skąd ją masz ;)[/QUOTE]
Dziękujemy. :loveu:
Obróżka jest od Corse z dogo, mamy jeszcze 2, fotki wstawię wkrótce. :diabloti:

Posted

[quote name='paulaa.']Dziękujemy. :loveu:
Obróżka jest od Corse z dogo, mamy jeszcze 2, fotki wstawię wkrótce. :diabloti:[/QUOTE]

masz linka do niej albo coś ?? bo mi szukanie coś nie idzie ;/

Posted

[quote name='paulaa.']Moja kochana ratlerzyca, niedługo skończy 12 lat, jest ze mną od zawsze. :loveu: Bardzo charakterna bestia. :diabloti:[/QUOTE]

haha nie wiedzialam ze masz jeszcze kogos oprócz Scooba :D grubiutka ona :p