Guest Fusiafusia Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Hej :Cool!: Ładne zdj :loveu: http://img835.imageshack.us/img835/8086/fajerwery.jpg To mi się strasznie podoba :lol: http://img651.imageshack.us/img651/7251/scoobyp.jpg Śpioszek:loveu: Quote
motyleqq Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 no tak, biorąc pod uwagę drugi posiadany obiektyw to fakt, pokryłyby się, ale ja osobiście w niektórych sytuacjach nie wyobrażam sobie zmieniać obiektywy :lol: ale chyba ogólnie faktycznie dobrze jest mieć zróżnicowanie Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Illusion napisał(a):Na pewno warto wybrać się do sklepu, podpiąć obiektyw i zobaczyć co i jak, ale wcześniej fajnie też zorientować się jakiego obiektywu szukać :). Jeśli Paula ma teraz kit 18-55mm (w zasadzie to nie wiem czy ma taki, czy jakiś inny :lol:), to wydaje mi się, że wybór 18-200mm byłby bezsensu (ogniskowe się pokryją), tym bardziej, że na tej "końcówce" jest taki ciemny ;). Kit w sensie obiektyw ? :lol: Mam 18-105mm Nikona Quote
Illusion Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 motyleqq napisał(a):no tak, biorąc pod uwagę drugi posiadany obiektyw to fakt, pokryłyby się, ale ja osobiście w niektórych sytuacjach nie wyobrażam sobie zmieniać obiektywy :lol: ale chyba ogólnie faktycznie dobrze jest mieć zróżnicowanie Do takich sytuacji przydaje się druga puszka :evil_lol:. paulaa. napisał(a):Kit w sensie obiektyw ? :lol: Mam 18-105mm Nikona Kit, w sensie obiektyw "kitowy", czyli na ogół dołączony do zestawu wraz z aparatem ;). No właśnie, to 18-200mm byłby bezsensu. Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Wielkie dzięki za rady, naprawde mi pomogliście! :loveu: Teraz już jak się przejade do salonu nie będe całkiem zielona. :D Quote
motyleqq Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Illusion napisał(a):Do takich sytuacji przydaje się druga puszka :evil_lol:. ta... :evil_lol: no, to powodzenia w wyborze Paula :cool3: Quote
Yuveza Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ehh ja chciałabym coś dłuższego do zdjęc w ruchu... ale kurde sama nie wiem :P Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Polatałam po forach 70-300mm, ma kiepski autofocus, czyli to co mi głównie przeszkadza w tym obiektywie. Kurde, nie wiedziałam że wybór obiektywu jest aż taki trudny... ;) Quote
Yuveza Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 haha :D ja uznałam że bede cisnąć na razie dalej kita bo szczerze mówiąc gó*no mi wychodzi;) tak wiec staram sie dalej:D Quote
Illusion Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 paulaa. napisał(a):Polatałam po forach 70-300mm, ma kiepski autofocus, czyli to co mi głównie przeszkadza w tym obiektywie. Kurde, nie wiedziałam że wybór obiektywu jest aż taki trudny... ;) Najlepiej będzie, jak AF sprawdzisz sama, bo może być tak, że AF będzie Cię zadowalał, a osoby, które twierdzą, że w tym obiektywie jest kiepski mogą mieć porównanie z lepszym (i droższym) sprzętem. Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Illusion napisał(a):Najlepiej będzie, jak AF sprawdzisz sama, bo może być tak, że AF będzie Cię zadowalał, a osoby, które twierdzą, że w tym obiektywie jest kiepski mogą mieć porównanie z lepszym (i droższym) sprzętem. Chyba poczekam troche i uzbieram na coś lepszego, bo doszłam do wniosku że różnica nie będzie aż tak znaczna a kupować podobne obiektywy co rok nie ma sensu, lepiej raz coś porządnego na lato akurat. :smile: Quote
KasiaJessy Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Tak...Lepiej kupić dobry,sprawny aparat niż co roku kupować byle co,a później nie ma co z tym zrobic;) Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Mamy jeszcze jedną fotke, jako że chciałam upamiętnić stan swojej kolekcji, a raczej mojego psa na rok 2011. :D Zaraziłam się tym na dogo, prawie wszystko z tych rzeczy pojawiło się od sierpnia tego roku, przed obozem mojemu psu starczała jedna obroża i smycz i nie wiem kiedy ja to nakupiłam, naprawde... :D A najgorsze, że już planuje kolejne nabytki. :evil_lol: Uploaded with ImageShack.us + plus oczywiście Uploaded with ImageShack.us które nadal są na sprzedaż, oprócz pierwszej od lewej. chętnych zapraszam na PW. :diabloti: Quote
ewes Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 powiem Ci imponująca kolekcja. Może i ja się kiedyś zarażę ;) Ja posiadam tylko jedna obrożę, jedne szelki, i jedną smycz, która jest już na wykończeniu :evil_lol: Quote
vaness Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ewes napisał(a):powiem Ci imponująca kolekcja. Może i ja się kiedyś zarażę ;) Ja posiadam tylko jedna obrożę, jedne szelki, i jedną smycz, która jest już na wykończeniu :evil_lol: no ja mam trochę więcej :D 3 obroże , 3 chustki , szelki i 2 smycze (+2 u babci na wsi , takie gorsze - wykończone) Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 ewes napisał(a):powiem Ci imponująca kolekcja. Może i ja się kiedyś zarażę ;) Ja posiadam tylko jedna obrożę, jedne szelki, i jedną smycz, która jest już na wykończeniu :evil_lol: ciesz się, zaoszczędziłaś sporo pieniędzy. :D nie wiem co mnie teraz opanowało, przy każdej obroży twierdze, że to już ostatnia. :diabloti: Aleksandra95 napisał(a):ile tego..:o hahaha.:lol: oj tam oj tam. :D Quote
cockermaister Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 ewes to ciesz się, że się nie zaraziłaś bo na to idzie tyle kasy, że szok :crazyeye: ja mam tego też sporo a jest jeszcze tyle fajnych wzorków które chce mieć :diabloti: http://img706.imageshack.us/img706/5959/dsc4776z.jpg bardzo ładna kolekcja ;) podoba mi sie ta 5 od góry obroża (skóra to chyba jest) ta brązowa Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 [quote name='cockermaister']ewes to ciesz się, że się nie zaraziłaś bo na to idzie tyle kasy, że szok :crazyeye: ja mam tego też sporo a jest jeszcze tyle fajnych wzorków które chce mieć :diabloti: http://img706.imageshack.us/img706/5959/dsc4776z.jpg bardzo ładna kolekcja ;) podoba mi sie ta 5 od góry obroża (skóra to chyba jest) ta brązowa oj idzie, idzie.. :roll: dziękujemy. :loveu: A tak apropos, to jestem pewna, że 99% z was gdyby spojrzało na tą kolekcje pomyślałoby, że to suczki ? Ale nie moja wina, że mi się podobają same delikatne, kwieciste wzorki i kolory. :evil_lol: Quote
cockermaister Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 paulaa. napisał(a): A tak apropos, to jestem pewna, że 99% z was gdyby spojrzało na tą kolekcje pomyślałoby, że to suczki ? Ale nie moja wina, że mi się podobają same delikatne, kwieciste wzorki i kolory. :evil_lol: psu i tak nie zależy czy ona ma obroże w kwiatki czy nie :cool3: ważne, że tobie się podoba ;) ja mam takie zdanie :p Quote
KasiaJessy Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Tak i żeby była dobra ,żeby na spacerze się nie urwał(a i pieskowi się coś nie stało ,jakieś nie szczęście;) Quote
paulaa. Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 cockermaister napisał(a):psu i tak nie zależy czy ona ma obroże w kwiatki czy nie :cool3: ważne, że tobie się podoba ;) ja mam takie zdanie :p też tak myśle, ale czasem mam dość jak 20 raz przechodze obok jakiegoś psa i właściciel mówi 'spokojnie, to piesek nic JEJ nie zrobi' :mad: . :roll: Quote
paulaa. Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='paulaa.']http://www.facebook.com/photo.php?fbid=316168971749555&set=a.305898216109964.77187.124029017630219&type=3&permPage=1 I my się zdecydowaliśmy pokazać, będziemy wdzięczni za każde 'lubie to'. :smile: przypominamy się. :smile: Quote
Recommended Posts