Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak, biorąc pod uwagę drugi posiadany obiektyw to fakt, pokryłyby się, ale ja osobiście w niektórych sytuacjach nie wyobrażam sobie zmieniać obiektywy :lol: ale chyba ogólnie faktycznie dobrze jest mieć zróżnicowanie

Posted

Illusion napisał(a):
Na pewno warto wybrać się do sklepu, podpiąć obiektyw i zobaczyć co i jak, ale wcześniej fajnie też zorientować się jakiego obiektywu szukać :).
Jeśli Paula ma teraz kit 18-55mm (w zasadzie to nie wiem czy ma taki, czy jakiś inny :lol:), to wydaje mi się, że wybór 18-200mm byłby bezsensu (ogniskowe się pokryją), tym bardziej, że na tej "końcówce" jest taki ciemny ;).

Kit w sensie obiektyw ? :lol: Mam 18-105mm Nikona

Posted

motyleqq napisał(a):
no tak, biorąc pod uwagę drugi posiadany obiektyw to fakt, pokryłyby się, ale ja osobiście w niektórych sytuacjach nie wyobrażam sobie zmieniać obiektywy :lol: ale chyba ogólnie faktycznie dobrze jest mieć zróżnicowanie

Do takich sytuacji przydaje się druga puszka :evil_lol:.

paulaa. napisał(a):
Kit w sensie obiektyw ? :lol: Mam 18-105mm Nikona

Kit, w sensie obiektyw "kitowy", czyli na ogół dołączony do zestawu wraz z aparatem ;).
No właśnie, to 18-200mm byłby bezsensu.

Posted

Polatałam po forach 70-300mm, ma kiepski autofocus, czyli to co mi głównie przeszkadza w tym obiektywie. Kurde, nie wiedziałam że wybór obiektywu jest aż taki trudny... ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Polatałam po forach 70-300mm, ma kiepski autofocus, czyli to co mi głównie przeszkadza w tym obiektywie. Kurde, nie wiedziałam że wybór obiektywu jest aż taki trudny... ;)

Najlepiej będzie, jak AF sprawdzisz sama, bo może być tak, że AF będzie Cię zadowalał, a osoby, które twierdzą, że w tym obiektywie jest kiepski mogą mieć porównanie z lepszym (i droższym) sprzętem.

Posted

Illusion napisał(a):
Najlepiej będzie, jak AF sprawdzisz sama, bo może być tak, że AF będzie Cię zadowalał, a osoby, które twierdzą, że w tym obiektywie jest kiepski mogą mieć porównanie z lepszym (i droższym) sprzętem.

Chyba poczekam troche i uzbieram na coś lepszego, bo doszłam do wniosku że różnica nie będzie aż tak znaczna a kupować podobne obiektywy co rok nie ma sensu, lepiej raz coś porządnego na lato akurat. :smile:

Posted

Mamy jeszcze jedną fotke, jako że chciałam upamiętnić stan swojej kolekcji, a raczej mojego psa na rok 2011. :D
Zaraziłam się tym na dogo, prawie wszystko z tych rzeczy pojawiło się od sierpnia tego roku, przed obozem mojemu psu starczała jedna obroża i smycz i nie wiem kiedy ja to nakupiłam, naprawde... :D A najgorsze, że już planuje kolejne nabytki. :evil_lol:

Uploaded with ImageShack.us

+ plus oczywiście

Uploaded with ImageShack.us

które nadal są na sprzedaż, oprócz pierwszej od lewej. chętnych zapraszam na PW. :diabloti:

Posted

powiem Ci imponująca kolekcja. Może i ja się kiedyś zarażę ;)
Ja posiadam tylko jedna obrożę, jedne szelki, i jedną smycz, która jest już na wykończeniu :evil_lol:

Posted

ewes napisał(a):
Ja posiadam tylko jedna obrożę, jedne szelki, i jedną smycz, która jest już na wykończeniu :evil_lol:

no ja mam trochę więcej :D 3 obroże , 3 chustki , szelki i 2 smycze (+2 u babci na wsi , takie gorsze - wykończone)

Posted

ewes napisał(a):

ciesz się, zaoszczędziłaś sporo pieniędzy. :D nie wiem co mnie teraz opanowało, przy każdej obroży twierdze, że to już ostatnia. :diabloti:

Aleksandra95 napisał(a):
ile tego..:o hahaha.:lol:

oj tam oj tam. :D

Posted

[quote name='cockermaister']ewes to ciesz się, że się nie zaraziłaś bo na to idzie tyle kasy, że szok :crazyeye:
ja mam tego też sporo a jest jeszcze tyle fajnych wzorków które chce mieć :diabloti:

http://img706.imageshack.us/img706/5959/dsc4776z.jpg bardzo ładna kolekcja ;) podoba mi sie ta 5 od góry obroża (skóra to chyba jest) ta brązowa
oj idzie, idzie.. :roll:
dziękujemy. :loveu:

A tak apropos, to jestem pewna, że 99% z was gdyby spojrzało na tą kolekcje pomyślałoby, że to suczki ? Ale nie moja wina, że mi się podobają same delikatne, kwieciste wzorki i kolory. :evil_lol:

Posted

paulaa. napisał(a):

A tak apropos, to jestem pewna, że 99% z was gdyby spojrzało na tą kolekcje pomyślałoby, że to suczki ? Ale nie moja wina, że mi się podobają same delikatne, kwieciste wzorki i kolory. :evil_lol:

psu i tak nie zależy czy ona ma obroże w kwiatki czy nie :cool3: ważne, że tobie się podoba ;) ja mam takie zdanie :p

Posted

cockermaister napisał(a):
psu i tak nie zależy czy ona ma obroże w kwiatki czy nie :cool3: ważne, że tobie się podoba ;) ja mam takie zdanie :p

też tak myśle, ale czasem mam dość jak 20 raz przechodze obok jakiegoś psa i właściciel mówi 'spokojnie, to piesek nic JEJ nie zrobi' :mad: . :roll: