Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety ale u nas na osiedlu jest pare osób które od szczeniaka izolują psy od innych i ździwienie, że potem robią się agresywne... :shake: U nas na osiedlu gdzie wszyscy się znają i psy, to tacy ludzie są brani za nienormalnych i szkoda mi w tym wszystkim psa. :mad:
Nie wszędzie puszczam Scooba. ;)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może mój pies nie umie się bawić, ale dziwne, bo innym psom jego techniki pasują. A przespacerowaliśmy już chyba połowe warszawskich parków i z mnóstwem psów się bawił, dużo zabaw widziałam, ale kontrolowana ? Może pokaż jakiś filmik z taką zabawą, żebym wiedziała jak to wygląda. xd
Jak podleci, nic nie mówie. Patrze głównie na reakcje właściciela, normalny właściciel i pies bawią się, nie to biore psa i odchodze. Naprawde nie widze problemu. xd

Paulaa, no spoko, ale kiedyś traficie na takiego nerwusa ;) po jednym porządnym konflikcie kwestią czasu będzie aż Scooby będzie sobie źle kojarzył nawet spokojne psy (prócz tych już mu znanych) ;)
Filmik szukam, ale nie zapisałam ich sobie w porę i teraz nie mogę si do nich dokopać :D
Hm.. jeśli mówię że proszę odwołać psa, bo mój nie lubi obcych - to jak odwołasz Scooby'ego? I nie jestem normalna, że nie chcę urazów na psychice Happy?

Posted

niektórzy faktycznie nie puszczają psów od szczeniaka ale czy to znaczy że nas pies musi wszystkich zaczepiać naszym zadaniem jest pilnowanie psa bo większość ludzi po prostu nie życzy sobie żeby mój pies zaczepiał innego i ma do tego święte prawo :) o to mi tylko chodzi żeby nie mówić że są "nienormalni"

Posted

Soko napisał(a):

Hm.. jeśli mówię że proszę odwołać psa, bo mój nie lubi obcych - to jak odwołasz Scooby'ego? I nie jestem normalna, że nie chcę urazów na psychice Happy?

Czyli mam izolować mojego psa od wszystkich innych, żeby broń boże nie miał żadnego urazu ? No ja na to troche inaczej patrze, widząc jak psy zachowują się bez smyczy a jak na.. ;)

Posted

No chciałybyśmy :) wtedy jakoś mi się nie udało, a już dawno czekam na spotkanie z psiarzami na wielkich polach :) moja sucz jest raczej przyjaźnie nastawiona do psów;) a do ludzi tym bardziej;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
to jak chcecie, to eż wpadnę.:loveu: jak mi sie uda i nie będę słyszała, że psa na lince męczę.:diabloti:

Już siedze cicho! ;) Ale przyjeźcie z Dorą, najwyżej wam pomoge, chyba że już macie trase bez tramwaji ? :smile:

Posted

westie_justa napisał(a):
No chciałybyśmy :) wtedy jakoś mi się nie udało, a już dawno czekam na spotkanie z psiarzami na wielkich polach :) moja sucz jest raczej przyjaźnie nastawiona do psów;) a do ludzi tym bardziej;)

Okej, teraz w te wolne dni nawet bardzo mi pasuje. ;) Mój Scooby na ogół też się zachować potrafi, powiedzmy. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Już siedze cicho! ;) Ale przyjeźcie z Dorą, najwyżej wam pomoge, chyba że już macie trase bez tramwaji ? :smile:

przyjade z siostrą.:D będę siedziała tam 8 lub 10 godz aż z pracy będzie wracała.:diabloti:

Posted

Ja nie izolowałam Koki od innych psów,ale kiedyś w lesie ona chciała pobawić się z taką jedną goldenką i ta się rzuciła na Koki :( nie dało jej się odegnać jej właścicielka nie mogła dać sobie z nią rady i od tej pory próbuje się uporać z strachliwością Koki do psów. Ona teraz jak widzi tą goldenkę to ucieka i chowa się za mnie...
Nie wiem:roll:, może teraz pod wpływem Lusi zmieniła się :) musze ją kiedyś zabrać do towarzystwa psów.

Posted

paulaa. napisał(a):
szkoda. :-( zawsze jak ja moge to ty nie możesz. :D

Aj tam szkoda, nic by nie zmieniło jakbyśmy były.:D no tak wychodzi.;) ja muszę sie za biologię zabrać, a taka wyprawa to cały dzień.:D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Aj tam szkoda, nic by nie zmieniło jakbyśmy były.:D no tak wychodzi.;) ja muszę sie za biologię zabrać, a taka wyprawa to cały dzień.:D

Jeszcze się zdążysz nauczyć, ja mam też same sprawdziany po tych wolnych dniach. ;) Chyba nie będziesz się uczyć 3 dni bez przerwy ? :D
Zresztą jak chcecie, ale Scoob będzie smutny. :P

Posted

paulaa. napisał(a):
Jeszcze się zdążysz nauczyć, ja mam też same sprawdziany po tych wolnych dniach. ;) Chyba nie będziesz się uczyć 3 dni bez przerwy ? :D
Zresztą jak chcecie, ale Scoob będzie smutny. :P

jakie trzy dni.:D ja mam sylwestra,po sylwestrze, to ja dochodzę do siebie.:D ja mam 7 sprawdzianów + biologia oddzielna semestr ale nie wiem nie gadałam z babka jeszcze.:/

Posted

wolne dni.. hmmm jest piatek sobota (sylwester) i niedziea (juz po sylwestrze:eviltong:) ale poniedziałek tez wolny :) to kiedy mozecie? mi najwygodniej by było niedziela albo poniedziałek;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Czyli mam izolować mojego psa od wszystkich innych, żeby broń boże nie miał żadnego urazu ? No ja na to troche inaczej patrze, widząc jak psy zachowują się bez smyczy a jak na.. ;)

nie, Twój pies może podbiec tylko kiedy zgodę wyrażasz Ty i właściciel drugiego psa. tak długo jak będziesz mu pozwalać na taką samowolkę, tak długo będziesz miała problem z agresją, bo to wynik tego, że Scooby uważa, że może podejmować samodzielne decyzje.

Posted

no serio mam w pon wolne :eviltong: wyraźnie nam powiedziano że do szkoły idziemy we wtorek:P a jesli piatek jest wolny... to moze byc:) ale nie wiem jak z moim transportem;)
a ta niedziela?