Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Angi napisał(a):
Gratuluję ;)

dzięki!
Aleksandra95 napisał(a):
Brawo! Zawsze mówiłam, że Scooby jest najlepszy!;)

dzięki! no wiadomo :lol::loveu:
deer_1987 napisał(a):
Gratulacje!! Idzie Wam coraz lepiej! :loveu:

dzięki :loveu:

Posted (edited)

Ty$ka napisał(a):
Nic dziwnego, że pańcia ze Scoobiego dumna :) Gratki :loveu:
Masz filmiki ze startów? ;)

Sonka95 napisał(a):
Gratulacje :) :) a właśnie macie jakieś filmiki :cool3: ?

coś mam ;) ale oczywiście mam szczęście, bo zostały nagrane w większości te nieudane przebiegi, a nie te czyste :roll:

potem wstawię, na razie zaległe fotki , bo trochę się tego nazbierało... ;)

Edited by paulaa.
Posted

Zaglądamy przez przypadek, bo wszystko co "sportowe" i nie jest borderem - przyciąga mój wzrok :diabloti:
Byłam ciekawa jak sobie biegacie, więc wynalazłam stary filmik: http://www.youtube.com/watch?v=sXnLawyKrJg (bo to wy, prawda? :lol:) i od razu mi się narzuciło pytanie: jak długo ćwiczycie?
Wg. mnie jest naprawdę super... Jak wygląda praca z tym złotym przystojniakiem? Były jakieś problemy? Często się wyłamywał, czy raczej 100% skupiony na Pańci? :) Pytam, bo jestem ciekawa jak pracują psy z innych grup na agi, i bardziej niż przebiegi na zawodach interesują mnie treningi... U nas znaczna większość jest pastuchów i ja jedna z chartem się wrąbałam + jeszcze koleżanka z shibą... pomimo, że każdy z tych psów ma inny charakter, to jednak widoki mam dość monotonne :diabloti:

paulaa. napisał(a):
coś mam ;-) ale oczywiście mam szczęście, bo zostały nagrane w większości te nieudane przebiegi, a nie te czyste :roll:

Mam to samo szczęście... :evil_lol: Ale to jakiś plus - przynajmniej widzisz co zrobiłaś źle i dlaczego pies tak ci pobiegł ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):

ja też ;) dobrze zrbione leśne foty są magiczne, mi jeszcze duużo brakuje, ale się staram :D
monika15 napisał(a):

dzięki :loveu:
Ty$ka napisał(a):
Boskie są :loveu:
I ten bokeh :O rewelka :D

A jakie szkło użyłaś do tych zdjęć?

dzięki :loveu: Nikuś 50 1.8, kupiłam na początku wakacji i jestem baardzo zadowolona z tego szkła ;)

Gezowa napisał(a):
Zaglądamy przez przypadek, bo wszystko co "sportowe" i nie jest borderem - przyciąga mój wzrok :diabloti:
Byłam ciekawa jak sobie biegacie, więc wynalazłam stary filmik: http://www.youtube.com/watch?v=sXnLawyKrJg (bo to wy, prawda? :lol:) i od razu mi się narzuciło pytanie: jak długo ćwiczycie?
Wg. mnie jest naprawdę super... Jak wygląda praca z tym złotym przystojniakiem? Były jakieś problemy? Często się wyłamywał, czy raczej 100% skupiony na Pańci? :) Pytam, bo jestem ciekawa jak pracują psy z innych grup na agi, i bardziej niż przebiegi na zawodach interesują mnie treningi... U nas znaczna większość jest pastuchów i ja jedna z chartem się wrąbałam + jeszcze koleżanka z shibą... pomimo, że każdy z tych psów ma inny charakter, to jednak widoki mam dość monotonne :diabloti:

Mam to samo szczęście... :evil_lol: Ale to jakiś plus - przynajmniej widzisz co zrobiłaś źle i dlaczego pies tak ci pobiegł ;)

Co zrobić, jesteśmy oryginalni. :smile: Jakaś wariatka, chce inwestować w spaniela, zamiast kupić sobie bc :diabloti:
Tak, to my ;) Chociaż jeszcze nieogarnięci zupełnie :eviltong: Trenujemy już nie całe 2 lata, ale z dużymi przerwami ;)
Scoobson pracuje super. Zawsze przy pracy dawał z siebie 200%, ma super skupienie, zawsze jest chętny do pracy, bo jest nakręcony na żarcie i na piłki. Jedynym problemem było (i jeszcze jest) oddawanie piłek, ale jest to w stu procentach mój błąd, bo nauczyłam go że nagrodą jest sam łup, a nie zabawa ze mną.. Ale pracujemy nad tym i są coraz lepsze efekty.
Jeśli chodzi o samo agi, to Scoob od początku to pokochał, w sumie tylko przez to, że sprawiało mu to taki fun, zaczęłam z nim na poważnie trenować.. aż w końcu sama się wkręciłam i nie wyobrażam sobie innego sportu dla siebie :loveu:
Ja chodzę do specyficznego klubu, bo dominują kundelki ew sheltie, prt, aussie, wyżeł :D
betty_labrador napisał(a):
czesc :)

jakie ładne zdjęcia :) :loveu: szczególnie to pierwsze :)

do gratulacji sie dołączam :)

dzięki! :)

Posted

Ty$ka napisał(a):
50tka włąśnie podobno jest fajna i uniwersalna dość ;)

A to Nikon d300? 8)

No jest, dzięki szybkiemu AF nadaje się i do sportu i do statyki ;)

Nikon d7100 ;)
deer_1987 napisał(a):
masz jasny obiektyw to tak duzo Ci nie brakuje :p

doświadczenia :eviltong: dopiero teraz staram się kombinować z kadrami, obróbką itp. ;)

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
A jaki masz do niego obiektyw, fajne zdjęcia rysuję. Rozglądam się za jakimś tańszym tele i ciągle mam dylemat.

te zdjęcia były akurat robione 50-tką ;)

super-produkcja w toku :diabloti: możecie się spodziewać niebawem filmiku ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
te zdjęcia były akurat robione 50-tką ;)

super-produkcja w toku :diabloti: możecie się spodziewać niebawem filmiku ;)

Super! Chcę więcej spaniela! :D Mam do tej rasy sentyment, sama miałam suczkę w typie spaniela, która właściwie mnie wychowywała przez całe 13 lat swojego życia :)

Ja też mam zamiar skleić coś fajnego, tylko czekam aż wezmę w łapki mojego długo wyczekiwanego canona... Jeszcze 2-3 tygodnie, a czuję się jakbym czekała na szczeniaczka :diabloti:

Posted

Gezowa napisał(a):
Super! Chcę więcej spaniela! :D Mam do tej rasy sentyment, sama miałam suczkę w typie spaniela, która właściwie mnie wychowywała przez całe 13 lat swojego życia :)

Ja też mam zamiar skleić coś fajnego, tylko czekam aż wezmę w łapki mojego długo wyczekiwanego canona... Jeszcze 2-3 tygodnie, a czuję się jakbym czekała na szczeniaczka :diabloti:

Znam to czekanie aż za dobrze, też musiałam się sporo naczekać na Nikusia :smile:
A jaki Canon ? ;)

Filmik jednak będzie nieco później :eviltong: Miał być niespodziewanką z okazji 100 lajków na fanpejdżu, a że dużo osób z dogo tam jest, to będę wredna i nie zrobię przed premiery na dogo :smile:

Posted

Wiesz co, canon eos 550D odpowiada mi zupełnie pod względem cenowym oraz jakościowym, dla amatora będzie w sam raz :) Do tego jakiś lepszy tele i myślę, że będzie dobry zestaw na początek.

Oj no weź, to "tylko" 8 lajków... :diabloti: