Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulaa. napisał(a):

No z tymi tramwajami to masakra w Wa-wie, ostatnio stałam w wielkim korku... bo była mini stłuczka, ale na środku centralnie dużego skrzyżowania, ludzie zamiast zjechać na bok wezwali policje i stali... i stanęły wszystkie tramwaje, samochody, autobusy itp. :diabloti: ludzie są genialni! potem policja musiała kierować tym bajzlem, gdy w końcu zjechali...bo zaraz byłoby 20 innych stłuczek :lol: Innym razem... bo tramwaj potrącił pieszego, jeszcze innym bo staruszka zemdlała, za każdym razem stoi rządek potem :roll: więc pod tym względem zdecydowanie lepsze są autobusy, tylko, że do mojej szkoły nie ma dojazdu ode mnie :-(

To fajnie, że trenowaliście, żadko widać Flaty na agility, a mi się podoba ta rasa, taka energiczniejsza wersja Goldenów, które uwielbiam :loveu: a już sobie obiecałam, że jak skończymy z agility weźmiemy się za Rally-O, i tropienie :razz: Do Obedience mam za mało ciepliwości.. może kiedyś z innym psem , tego już zepsułam dostawaniem i chodzeniem przy prawej nodze :lol:

A już wiesz jakiej rasy będzie kolejny piesek ? :razz:
Ja bym chciała od razu 2 najlepiej, bo nie mogę się zdecydować między dwoma rasami na których punkcie mam fioła... no dobra, w sumie to 3 psy do przodu mam zaplanowane :lol: Tylko pewnie sobie poczekam trocheee. :placz: A raczej dłuuugo, chociaż mam chęć się wyprowadzić od razu po 18, tylko to mało możliwe. :roll:

haha zawsze mnie śmieszy to co ludzie robią w chwili wypadków, czy innych ustrerek-staną tam gdzie stanęli i sie gapią , ooooo , ale fajnie popatrzeć oooo :D A żeby sie usunąć jak nie moga nic konkretnego to nie, ktos musi tłumem pokierować :P
Z tramwajami jest kupa smiechu, ale jak sie nim jedzie i to sie stanie to juz niekoniecznie :P No ale ;D
Albo metro-jak ktos wpadnie pod pociag to wtedy nigdzie nie pojedziesz. Ostatnio nie wiem czy slyszeliście-jakas babka spcjalnie wepchneła kolesia na tory :roll: Kiedys piesek pani wpadł, ale wyciągnęli żywego :)

Oj tak bardzo chcialabym miec juz drugiego piesia, ale warunki nie pozwalaja głównie mieszkaniowe(brak własnego), z kasa dałoby rade. I podobnie jak Ty od razu najlepiej 2 lub 3 :D zeby bylo wesolo i mieć z kim cwiczyc, żeby towarzycho było ;)
Jakie rasy u mnie wchodzą w grę? Flaaaat :loveu: pudel duży i jakis owczarek-ale jeszcze myślę nad tym :) i bardzo podobaja mi sie wyżełki np munsterlander duzy, czy seterek :)

Ja kiedys sie zawzielam na obedience i dobrze nam szło, ale pamietam ze cierpliwosc to podstawa :D teraz myśle o tropieniu ale nie bardzo wiem co i jak w szczegółach :D musze sie obeznac :)

A Ty zdjecia w ruchu robisz tez wcale nie najgorsze :) szkoda ze nie wstawiasz nic nowego(wiem czemu).
Ja wlasnie zaczelam robic obiadek wieczorny, dla mnie i rodzicow :D (dzis dzien wolny wiec pojechalam do radzymina :loveu: ) Wymyśliłam kotlety z kaszy jęczmiennej i cukinia z farszem z pieczarek :D trzymajcie kciuki by mi wyszlo ;P

ale sie rozpisalam :D ah oh haha.

Scoobiego jakos strzyżesz? czy ma taka gładką sierść zawsze? :)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do Flatów to nie wiem jakie są dokładnie z charakteru ale z wyglądu są świetne :loveu: A tropienie bardzo polecam, bo w wakacje procowałam z psami na ścieżkach tropowych i na prawdę fajna sprawa :)

Posted

My na razie tropimy rękawiczki, pluszaki i ptaki ;) No i trochę raportu. A że mam psa fenomenalnego, to zajebiście pracuje na szlaku :loveu: I górnym, i dolnym wiatrem ;).

Ile cenisz swoje lustro? On ma funkcję nagrywania? I sprzedajesz z kitem czy bez? Co prawda miałam kupić jego "potomka", ale jestem w strasznej potrzebie i na cito poszukuję nowego sprzętu ;)

Posted

Soko napisał(a):
Nie, Wera jest sąsiadów, mieszka parę domów dalej ;) bardzo wygodne rozwiązanie :D
Paula, no co Ty, wymieciemy konkurencję :D

betty_labrador napisał(a):
haha zawsze mnie śmieszy to co ludzie robią w chwili wypadków, czy innych ustrerek-staną tam gdzie stanęli i sie gapią , ooooo , ale fajnie popatrzeć oooo :D A żeby sie usunąć jak nie moga nic konkretnego to nie, ktos musi tłumem pokierować :P
Z tramwajami jest kupa smiechu, ale jak sie nim jedzie i to sie stanie to juz niekoniecznie :P No ale ;D
Albo metro-jak ktos wpadnie pod pociag to wtedy nigdzie nie pojedziesz. Ostatnio nie wiem czy slyszeliście-jakas babka spcjalnie wepchneła kolesia na tory :roll: Kiedys piesek pani wpadł, ale wyciągnęli żywego

Oj tak bardzo chcialabym miec juz drugiego piesia, ale warunki nie pozwalaja głównie mieszkaniowe(brak własnego), z kasa dałoby rade. I podobnie jak Ty od razu najlepiej 2 lub 3 :D zeby bylo wesolo i mieć z kim cwiczyc, żeby towarzycho było ;)
Jakie rasy u mnie wchodzą w grę? Flaaaat :loveu: pudel duży i jakis owczarek-ale jeszcze myślę nad tym i bardzo podobaja mi sie wyżełki np munsterlander duzy, czy seterek :)

Ja kiedys sie zawzielam na obedience i dobrze nam szło, ale pamietam ze cierpliwosc to podstawa :D teraz myśle o tropieniu ale nie bardzo wiem co i jak w szczegółach :D musze sie obeznac :)

A Ty zdjecia w ruchu robisz tez wcale nie najgorsze :) szkoda ze nie wstawiasz nic nowego(wiem czemu).
Ja wlasnie zaczelam robic obiadek wieczorny, dla mnie i rodzicow :D (dzis dzien wolny wiec pojechalam do radzymina :loveu: ) Wymyśliłam kotlety z kaszy jęczmiennej i cukinia z farszem z pieczarek :D trzymajcie kciuki by mi wyszlo ;P

ale sie rozpisalam :D ah oh haha.

Scoobiego jakos strzyżesz? czy ma taka gładką sierść zawsze? :)

Oo, to nad fajnymi psiakami się zastanawiasz :loveu: Musterlandera miała moja przyjaciółka w podstawówce, pamiętam jak mnie zawsze zazdrość zżerała, bo nie miałam swojego psa, piękne są , ale szaloneee :lol:

Szczerze mówiąc, to też jeszcze się specjalnie nie wgłębiałam w tropienie, na razie to takie luźne szukanie różnych rzeczy w domu, czy w lesie.

Dzięki ;) Przy Sigmie doceniłam AF starego Nikkora :lol: Jednak z nim działałam na wyczucie i wcale nie był tak wolny, jak mi się zdawało. :roll:
Oo, to zdrowe jedzenie widze :razz: Ja chce się od dawna przestawić, ale nie potrafie :D

Jest golony, ale tylko na łapach, grzbiet ma całkowicie gładki ;) Gdyby nie golenie łap, byłoby mnóstwo piachu, błota , kuli lodowych , a tak jest i mi i jemu duużo wygodniej. :smile:
Klaudia&Aza napisał(a):
Co do Flatów to nie wiem jakie są dokładnie z charakteru ale z wyglądu są świetne :loveu: A tropienie bardzo polecam, bo w wakacje procowałam z psami na ścieżkach tropowych i na prawdę fajna sprawa :)

Coś słyszałam o tych ścieżkach tropowych, muszę się widze bardziej wczytać w tropienie. :D

Posted

[quote name='Ty$ka']My na razie tropimy rękawiczki, pluszaki i ptaki ;-) No i trochę raportu. A że mam psa fenomenalnego, to zajebiście pracuje na szlaku :loveu: I górnym, i dolnym wiatrem ;-).

Ile cenisz swoje lustro? On ma funkcję nagrywania? I sprzedajesz z kitem czy bez? Co prawda miałam kupić jego "potomka", ale jestem w strasznej potrzebie i na cito poszukuję nowego sprzętu ;-)
Tu jest aukcja: http://allegro.pl/nikon-d3100-nikkor-18-105-vr-karta-4gb-w-wa-i2934096461.html ;-)
W końcu coś ruszyło :multi: tak, ma funckje nagrywania, chyba nawet w HD ;-)

Posted

Od dziś jestem oficjalnie bez aparatu, do czasu nieokreślonego :placz:

Więc musicie się zacząć przyzwyczajać to fotek, fatalnej jakości, robionych tosterem :diabloti:
Jak będę miała chwilę to wrzucę jakieś z wczorajszego spacerku

Posted

[quote name='"Paulaa"'] A raczej dłuuugo, chociaż mam chęć się wyprowadzić od razu po 18, tylko to mało możliwe.

haha, też sobie zawsze obiecywałam i planowałam nawet miałam mieszkanie upatrzone ze sie wyprowadze jak będe mieć 18 lat i nic z tego nie wyszło :P Chociaż nie jedno dobre z tego wyszło! Moi rodzice nigdy nie chcieli się zgodzić na drugiego psa, ja jestem na maksa wciągnięta we wszystko co z psami związane a głównie w szkolenia więc strasznie się męczyłam mając 10 letniego psa który nie może chodzić na dłuższe spacery i o żadnym szkoleniu poza siad, waruj etc ( tzn pt1 ktore juz zna) nie bylo mowy. W końcu kiedy przekonałam ich, że się wyprowadzam ( miałam wszystko już na 90% załatwione) to zamówiłam sobie labradora w hodowli już na poczet tego nowego mieszkania :P i na 3 tygodnie przed przyjazdem szczeniaka wszystko się posypało :( I nie mogłam się wyprowadzić, ale zaczełam się mamie wypłakiwac że już szczeniak zarezerwowany że wszystko, że moje całe życie bla bla bla i szczeniak przyjechał i jest :D a gdyby nie ta cała akcja z wyprowadzką to bym się nigdy drugiego psa nie doczekała, a teraz wszyscy ją uwielbiają dużo radości wniosła do domu :D

Posted

[quote name='szalej']haha, też sobie zawsze obiecywałam i planowałam nawet miałam mieszkanie upatrzone ze sie wyprowadze jak będe mieć 18 lat i nic z tego nie wyszło :P Chociaż nie jedno dobre z tego wyszło! Moi rodzice nigdy nie chcieli się zgodzić na drugiego psa, ja jestem na maksa wciągnięta we wszystko co z psami związane a głównie w szkolenia więc strasznie się męczyłam mając 10 letniego psa który nie może chodzić na dłuższe spacery i o żadnym szkoleniu poza siad, waruj etc ( tzn pt1 ktore juz zna) nie bylo mowy. W końcu kiedy przekonałam ich, że się wyprowadzam ( miałam wszystko już na 90% załatwione) to zamówiłam sobie labradora w hodowli już na poczet tego nowego mieszkania :P i na 3 tygodnie przed przyjazdem szczeniaka wszystko się posypało :( I nie mogłam się wyprowadzić, ale zaczełam się mamie wypłakiwac że już szczeniak zarezerwowany że wszystko, że moje całe życie bla bla bla i szczeniak przyjechał i jest :D a gdyby nie ta cała akcja z wyprowadzką to bym się nigdy drugiego psa nie doczekała, a teraz wszyscy ją uwielbiają dużo radości wniosła do domu :D[/QUOTE]
No to w sumie i tak miałaś szczęście, że tak wyszło, ja jestem na 100% pewna, że moi dziadkowie kazaliby wszystko odwołać :lol:
Jak im mówie o drugim psie, to nazywają mnie wariatką, że jak to wgl można mieć 2 psy :diabloti: i nic do nich nie trafia, z rodzicami byłoby łatwiej ciut, bo można chociaż porozmawiać w cywilizowany sposób. :roll:
Na razie pozostaje mi znalezienie wymarzonego męża, psiarza, najlepiej trenującego coś ze swoim psem, do tego inteligentnego, zabawnego, przystojnego i koniecznie wysokiego, aa i jeszcze z domkiem z ogrodem, żeby zmieściły się wszystkie psy :evil_lol: Więc chyba będę dłuuugo szukać, o ile wgl tacy istnieją :lol:

[quote name='Collie']To chcemy zdjęcia robione tosterem. :evil_lol:
Tropienie i nam by się marzyło...[/QUOTE]
Zaraz coś znajdę ;) Bo chyba mam jeszcze jakieś z lustra , których nie wstawiałam
Tropienie jest faaaajne :D

Posted

[quote name='paulaa.']
Na razie pozostaje mi znalezienie wymarzonego męża, psiarza, najlepiej trenującego coś ze swoim psem, do tego inteligentnego, zabawnego, przystojnego i koniecznie wysokiego, aa i jeszcze z domkiem z ogrodem, żeby zmieściły się wszystkie psy :evil_lol: Więc chyba będę dłuuugo szukać, o ile wgl tacy istnieją :lol:

[/QUOTE]

To jak znajdziesz to zapytaj czy nie ma brata :P Też takiego szukam chociaż u mnie wystarczy że będzie przystojny i będzie miał swój dom z dużym ogrodem a no i w sumie może być bogaty, a jak nawet nie posiada psów to żeby nie miał nic do tego że ja chce mieć ich dużo :diabloti: No to tak w skrócie :D

A tak serio to sama nie wiem jak to wyszło z Bliską, to nie było tak że ja to zaplanowałam, naprawde miałam się wyprowadzić więc byłam załamana jak wszystko pieprzło i myślałam że już nic z tego nie będzie... moja mama do ostatniej chwili nie chciała się zgodzić, tymbardziej że to są dwa wielkie psy w mieszkaniu ( no jednak te 40 kg ważą)... to wszystkich chyba najbardziej bolało :P Ale ciesze się że wyszło jak wyszło.

Posted

Znalazłam jakieś gnioty, których nie wstawiałam ;) jakość niestety do doopy, zasługa Imageshack i mocnego rozjaśniania w ps, bo były robione z tego co pamiętam wieczorem :roll:

Posted

[quote name='Collie']Scoob ma takie inteligentne spojrzenie, jeszcze te 'brwi marszczy' :D
http://imageshack.us/a/img94/4249/3jpgsj.jpg
te jego 'brwi' to jego znak charakterystyczny :D zresztą przez nie ma 200 min na minutę :lol:
[quote name='Sonka95']Scooby i te jego maślane oczy :loveu: Nie można mu się oprzeć :cool3: http://imageshack.us/a/img94/4249/3jpgsj.jpg
Oj tak :loveu:
[quote name='Ty$ka']Spanielkowe miny :loveu: I jak im nie ulec?
Nie da się :diabloti:
[quote name='darii_iia']Aaach ten uroczy wyraz pycholka. :loveu: Najbardziej urokliwy spaniel jakiego widziałam. :lol:
[quote name='Klaudia&Aza']http://imageshack.us/a/img94/4249/3jpgsj.jpg lubię takie spojrzenia :loveu:
dzięki :loveu:
[quote name='Aleksandrossa']Kasia już mi wygadała że chcecie nas na tuneliade namówić :evil_lol:
nie ma opcji :eviltong:

[quote name='Aleksandra95']Paula to chyba każdego namawia :p

[quote name='Aleksandrossa']Teraz tłumaczenie Kasi czemu się nie zapiszemy :lol:
Sama was zapiszę :diabloti: haha
Nie no żartuje, ja już nikogo nie namawiam, jest i tak duużo chętnych i po co mam sobie konkurencję robić i potem na rezerwowej czekać ?:evil_lol:
W każdym razie , ja bym spróbowała, nawet jak start nie wyjdzie, to pewnie będziecie mieć fotki pamiątkowe :diabloti: i zawsze trzeba próbować... ;) A nie tak jak ja zakładać, że i tak jestem do doopy ze swoim psem i nie wyjdzie.. :lol:

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Teraz tłumaczenie Kasi czemu się nie zapiszemy :lol:[/QUOTE]
bo gupia jędza jesteś ;*
i leń do potęgi entej
żeby tunel w domu mieć i mówić że się nie nauczy psa przez 4 miesiące jak z niego korzystać :mdleje: :lol:

ale i tak odniosłam sukces, bo na końcu usłyszałam "zobaczymy" :razz: