Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zawsze się śmieje z oczu tego faceta na filmiku :D
Serio mam nadzieje, że kiedyś dojade na spacer do was, jeśli scooby ma serio tyle energii co mówisz, to napewno dogadałby się z moim małym wariatem z tym, że ona od niego większa gabarytowo :evil_lol:
Trenujecie w jakimś klubie agi? jesli tak to w jakim?

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Illusion on wgl ma jakąś dziwną twarz :lol:
Aleksandra95 kiedyś miałam zamiar kupić tą książkę, ale teraz ile kiepskich opini się o niej naczytałam to ciesze się, że tego nie zrobiłam ;) zresztą jak dla mnie najlepiej zobaczyć naukę na YT. ;)
szalej obecnie Baritius :smile: już prawie rok i jestem bardzo zadowolona ;)
dotrzyjcie koniecznie! ja tam nawet wole Forty Bema, bo mam duużo bliżej niż PM ;)
miałam wczoraj odpisać, że może lepiej nie, bo na osiedlu mamy szczeniaka labladora, totalna wariatka, taranuje wszystkie psy, już żaden nie chce się z nią bawić, teraz ma koło roku :evil_lol: Scooby bawił się z nią jak była mała 3-5 mies. potem gdy pierwszy raz go tak staranowała, że piszczał, zaczął uciekać przed nią i od tego pory średnio lubi labladory. :lol: Ale dzisiaj na spacerze przy Centrum Olimpijskim, gdzie zawsze idziemy wybiegać psa, bo jest tam wielka przestrzeń i mało psów, spotkaliśmy labladorkę 6 miesięcy i było super, Scooby wyszalał się, chociaż nie mogła go dogonić :lol:
Collie, Victoria filmik będzie, ale najpierw musi się nagrać. :lol: a nie mam chętnych w domu :D muszę pomyśleć, jak ustawić mój telefon

A my po dzisiejszym treningu, dowiedzieliśmy się o 'naszych' planach na początek roku 2013:
- zawody treningowe Powsin - kwiecień
- Międzynarodowy Puchar Ras ( 80%, a bardzo bym chciała bo jedzie fajna reprezentacja Baritiusowa :placz: ) - maj
- zawody Sopot - pewnie sierpień
- Mistrzostwa Polski Agility Powsin - wrzesień

i zobaczymy co jeszcze dojdzie, ale miły początek roku. trzeba się porządnie wziąć za siebie :smile: szczególnie, że chcą, żebyśmy w maju zgłosili się do A1, ale to mało realne :lol:
mam nadzieję, że kasy starczy jeszcze na jakieś semi. ;)

Posted

ej zazdroszcze Wam xd nas tak wysoko nie cenią :lol:
przynajmniej w kwietniu jeszcze bedziemy razem w tej samej klasie :evil_lol::loveu: (ekhem, error.. nie rób sobie nadziei :diabloti:)

a co to jest puchar ras?? znaczy wiem, tzn nie wiem xd wiem tyle co jest w necie napisane, ale mi to łopatologicznie trzeba wyjaśnić :lol:

Posted

to dużo słysze o tej szkole. Może się tam wybiore jak Bliska skończy 15 miesięcy ;)
No, Bincior ma już 8 miesięcy :P tak do 6 to był naprawde straszny wariat, szkoda mi było tych psów z którymi się bawiła, bo labradory po prostu tak się bawią że nie tyle taranują, co biegną i zderzają się klatami :P ale ona bardziej gryzła po nogach, bo jak była mała to nikogo nie mogła dogonić. Na szczęście mam naprawde wielu wspaniałych znajomych nie tylko z labradorami ale i psami wszelkich rozmiarów i charakterów, chodze na szkolenie gdzie naraz biega 20-ścia psów więc już jej przeszło :) teraz jej ulubioną zabawą jest gonitwa z psami albo za patykiem, albo dostawanie wariacji i bieganie w kółko wokół psów. Ale zdecydowanie wyrosła już z tych głupich szczeniakowych zabaw hehe :P
Podejrzewam, że dotre dopiero jak dni będą dłuższe bo w weekendy pracuje ( zdałam mature i zrobiłam sobie gap year :P ) a w tygodniu wy w szkole, a po południu ciemno :P

Posted

Victoria napisał(a):
ej zazdroszcze Wam xd nas tak wysoko nie cenią
przynajmniej w kwietniu jeszcze bedziemy razem w tej samej klasie (ekhem, error.. nie rób sobie nadziei )

a co to jest puchar ras?? znaczy wiem, tzn nie wiem xd wiem tyle co jest w necie napisane, ale mi to łopatologicznie trzeba wyjaśnić

haha, tylko porównaj ile my już czasu trenujemy, ale ile wy, i tak jesteście dużo lepsi od nas pod tym względem ;)
nie ma żadnego error :diabloti: startujecie w tej samej klasie, nie ma innej opcji, zobaczysz powiem Magdzie i was zmusi :lol:

sama nie wiem do końca :lol: wiem tylko, że nierodowodowe też mogą startować ( uff! ) i że to międzynarodowe, mnóstwo psów, ringów i wgl. :loveu: no i mazowieckie.. :smile: a co zastanawiacie się ? :razz:
lenka13 napisał(a):
Jaka torpedka na filmiku

Nie wiem czy się ucieszysz ale możliwe, że na jakiś zawodach się spotkamy :P

Pff, jasne, że się cieszę :lol: Każda znajoma osoba na zawodach, to zawsze dodatkowe wsparcie psychiczne, szczególnie gdy ktoś jest takim panikarzem jak ja :roll::eviltong:
Wgl to widziałam wasze filmiki z zawodów, Fabi naprawdę świetnie sobie radzi w porównaniu z tym co było na obozie. :smile:
szalej napisał(a):
to dużo słysze o tej szkole. Może się tam wybiore jak Bliska skończy 15 miesięcy
No, Bincior ma już 8 miesięcy :P tak do 6 to był naprawde straszny wariat, szkoda mi było tych psów z którymi się bawiła, bo labradory po prostu tak się bawią że nie tyle taranują, co biegną i zderzają się klatami :P ale ona bardziej gryzła po nogach, bo jak była mała to nikogo nie mogła dogonić. Na szczęście mam naprawde wielu wspaniałych znajomych nie tylko z labradorami ale i psami wszelkich rozmiarów i charakterów, chodze na szkolenie gdzie naraz biega 20-ścia psów więc już jej przeszło teraz jej ulubioną zabawą jest gonitwa z psami albo za patykiem, albo dostawanie wariacji i bieganie w kółko wokół psów. Ale zdecydowanie wyrosła już z tych głupich szczeniakowych zabaw hehe :P
Podejrzewam, że dotre dopiero jak dni będą dłuższe bo w weekendy pracuje ( zdałam mature i zrobiłam sobie gap year :P ) a w tygodniu wy w szkole, a po południu ciemno :P

Jeśli chodzi o gonitwy, szaleńcze bieganie w kółko to zdecydowanie by się dogadały :lol:

No niestety teraz strasznie szybko ciemno się robi :roll: Dlatego teraz w tygodniu zupełnie odpadają długie spacery, a Scoob nie wybiegany.
Ty$ka napisał(a):
I my wpadamy z rewizytą
Będziemy wpadać

Witamy i zapraszamy częściej. :smile:

Sonka95 napisał(a):
To dużo masz planów związanych z agility Trzymam kciuki , aby wypaliły ...

Dzięki ;)
Nie wiem ile wypali, bo może znowu po pierwszych załamię się swoim psem ( i sobą, żeby nie było :lol: ) i zrezygnuję z pozostałych, co jest bardzo możliwe :evil_lol:
Aleksandra95 napisał(a):
Weź nagraj lustrem a nie komórka

Lustrem nie dam rady sama, bo trzeba ustawiać ostrość ;) Zresztą średnio mogę je używać, ograniczam to do minumum.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
czemu średnio możesz używać ? ;)

bo je sprzedaję , już było wystawiane, niestety teraz strasznie szybko wszystko tanieje :shake:

Posted

czeeemu sprzedajesz?? o.0

powodzenia, chcesz to mów, ona i tak nas nie namówi bo chyba lepiej od cb widzi że nie damy rady :p :eviltong:

a gdzie jest ten puchar ras xd?? jak bda minus zerówki to moge jechać xd

a i co do naszego poziomu, patrz ile my trenujemy poza klubem, na podwórku ;) ok. 4 lata :lol:

Posted

heej :D wpadam w koncu! ostatnio mam mało czasu przez remanent- i jeszcze go nie skończyłam :lol:

Fajny filmik :D czekamy na nowy :cool3:

a co do sztuczek, ja ostatnio myslę , że Tosca niby troche umie, ale raz, ze dawno z nia nic nowego nie wyćwiczyłam, dwa- że jednak mało umie :diabloti: Czekamy na efekty kulenia :)
a Koty tez niezle da sie szkolić klikerowo, nawet filmik z bengalem ostatnio widzialam :) Niesamowity kotek :D

pozdrawiamy!

Posted

paulaa. napisał(a):

Pff, jasne, że się cieszę :lol: Każda znajoma osoba na zawodach, to zawsze dodatkowe wsparcie psychiczne, szczególnie gdy ktoś jest takim panikarzem jak ja :roll::eviltong:
Wgl to widziałam wasze filmiki z zawodów, Fabi naprawdę świetnie sobie radzi w porównaniu z tym co było na obozie. :smile:

Jak uda nam się troche ogarnąć to będziemy biegać w powsinie te same torki, o ile wgl pojade ale mam nadzieje, że chociaż to wypali.
Dzięki, miło słyszeć, że widać chociaż minimalną poprawę :)

A aparat jest nadal wystawiony? dasz linka ? :)

Posted

Victoria napisał(a):
czeeemu sprzedajesz?? o.0

powodzenia, chcesz to mów, ona i tak nas nie namówi bo chyba lepiej od cb widzi że nie damy rady

a gdzie jest ten puchar ras xd?? jak bda minus zerówki to moge jechać xd

a i co do naszego poziomu, patrz ile my trenujemy poza klubem, na podwórku ok. 4 lata :lol:

Po prostu stałam się bardziej wymagająca.
Namówi, bo wierzy w Lusie, nie to co ty :eviltong: Zresztą na pewno nam pomoże w ogarnianiu torków, bo też będzie. :smile: A S i M mają razem zapoznanie, więc macie być :lol:

Kozienice, koło Radomia. ;) Nie ma minus zero
Podwórkowe się nie liczy :lol:

Ty$ka napisał(a):
A co konkretnie sprzedajesz? :D

Lustro, Nikon D3100
betty_labrador napisał(a):
heej :D wpadam w koncu! ostatnio mam mało czasu przez remanent- i jeszcze go nie skończyłam :lol:

Fajny filmik :D czekamy na nowy

a co do sztuczek, ja ostatnio myslę , że Tosca niby troche umie, ale raz, ze dawno z nia nic nowego nie wyćwiczyłam, dwa- że jednak mało umie :diabloti: Czekamy na efekty kulenia :)
a Koty tez niezle da sie szkolić klikerowo, nawet filmik z bengalem ostatnio widzialam :) Niesamowity kotek :D

pozdrawiamy!

Dzięki. :smile:
Mnie coś ostatnio wzięło na sztuczki, bo dawno się niczego nie uczyliśmy, a Scoob lubi kliker i kształtowanie. :smile:

pozdrawiamy ;)
lenka13 napisał(a):
Jak uda nam się troche ogarnąć to będziemy biegać w powsinie te same torki, o ile wgl pojade ale mam nadzieje, że chociaż to wypali.
Dzięki, miło słyszeć, że widać chociaż minimalną poprawę :)

A aparat jest nadal wystawiony? dasz linka ? :)

To macie się ogarnąć! :smile: I trzymam kciuki, żeby wypaliło ;)
Nie minimalną, tylko duużą! :smile:

Na razie nie, zostanie znowu w weekend ;)

A ja powracam do życia. Zobaczymy na jak długo. :D
Pisałam poprawę z całej chemii organicznej + mole :shake: masakra. wróciłam do domu koło 18...
W piątek okaże się czy zaliczyłam, jak nie to będą najgorsze ferie, bo pełne zakuwania i pewnie szlaban na wszystko :roll:
Zaraz ponadrabiam zaległości w galeriach. :smile:
A w weekend koniecznie muszę wymyślić jakieś dłuuugie spacery dla Scooba, bo ostatnio mi go szkoda, przez szkołę...
Zaczął mnie męczyć i nie daje mi zasnąć, gdy nie wybiegałam go w dzień. :roll: Więc jest źle. Ja chce w końcu zasnąć koło 23-24, a on kładzie mi obok głowy piłkę, szarpak, miskę i różne inne rzeczy, ostatnio na łóżku miałam wszystko :lol: I 'marudzi' , bo tak nazywam jego charakterystyczne stękanie, gdy mu się nudzi :lol: Ale wiem, że to moja wina, adhd trzeba wybiegać

Pozdrawiamy

Posted

Jakbyś była chętna na spacer, to ja za bardzo za ! Beata w ten weekend nie może, ale ja może bym nas w lesie nie zgubiła :D a jak nie pójdziemy prostą drogą ? :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Jakbyś była chętna na spacer, to ja za bardzo za ! Beata w ten weekend nie może, ale ja może bym nas w lesie nie zgubiła :D a jak nie pójdziemy prostą drogą ? :)

kurde, ja bardzo chętnie bym poszła, ale trening mamy o 13, więc jakbym nie kombinowała nie da rady ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
kurde, ja bardzo chętnie bym poszła, ale trening mamy o 13, więc jakbym nie kombinowała nie da rady ;)

to jak chcesz go wbiegać ? :p a raz nie możesz nie isć ? mi byłoby bez róźnicy jaki dzień, czy sobota czy niedziela

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
to jak chcesz go wbiegać ? :p a raz nie możesz nie isć ? mi byłoby bez róźnicy jaki dzień, czy sobota czy niedziela

Na zajęciach się wybiega, jak w ostatnio weekend, potem jechaliśmy do lasu albo koło centrum olimp. żeby go 'dobiegać'. ;)
Chyba, że znajdę kogoś chętnego na spacer przed zajęciami obok nas, ale marne szanse, patrząc na Warszawski spacerowy :lol:

Posted

my możemy między zajęciami gdzieś w tamtych okolicach :cool3: jeśli nie będzie za zimno :eviltong:

Magda może i wierzy w lusie, ale nie we mnie :diabloti::evil_lol: hahaha jak ja potrafie pomylić kolejność trzech hopek :lol::cool3:
jak bedziemy miały opłacone wszystko w związku, ogólnie kase na zawody i jakiś dojazd to może i się wybierzemy :lol: moooooooooooooże :p