Kirinna Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 :)nowy rok czas na zmiane tytułu? co do tyłku w dole, Junior też tak sę bawi ale tylko z naprawdę lubianym przez niego kolegą Quote
betty_labrador Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 czesc:D witamy sie w nowym roku :D wspolczuje jutro szkoły :shake: Quote
paulaa. Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 (edited) darii_iia napisał(a):Fajny nowy obiektyw. :) Masz nadpobudliwego psa podczas zabaw. :diabloti: pasowałby do siebie z Lukiem. :lol: Scooby jest w zabawie totalnie *******nięt* y, nawet przeraża to niektóre psy :lol: Sonka95 napisał(a):Szczęśliwego Nowego Roku życzymy :loveu: Dzięki :smile: Abietis napisał(a):Jaki macie nowy obiektyw? I jakie w ogóle macie, bo się pogubiłam:eviltong: Muszę się chyba kiedyś wybrać na jakiś dogo spacer z Milą, może by jej się spodobało:p, widać, że fajnie sobie poszalały:) Nikkor 18-105, Sigma 70-200 i M42 50 ;) A skąd jesteście ? :smile: Collie napisał(a):Spóźnione Szczęśliwego Nowego Roku! Podobno nadaje to przyśpieszenia, napęd jest większy. :evil_lol: Zdjęcia tylko obejrzeć z przyjemnością, podziwiam. :eviltong: A za rok matura... :diabloti: Dzięki :smile: Możliwe, oby tylko nie zaczął tego używa w agility :lol: Cii.... :diabloti: Już i tak wystarczająco często przypominają mi o tym w szkole, a ja jestem znerwicowana :roll::eviltong: Kirinna napisał(a)::)nowy rok czas na zmiane tytułu? co do tyłku w dole, Junior też tak sę bawi ale tylko z naprawdę lubianym przez niego kolegą Taak :D Scooby tego zdecydowanie nadużywa ;) betty_labrador napisał(a):czesc:D witamy sie w nowym roku :D wspolczuje jutro szkoły :shake: Hej! Dziękujemy! :smile: Ja sama sobie współczuje szkoły :lol: przed i po świętach, jest masakra. :shake: Żeby nadrobić naszą nieobecność, przybywam z bardzooo krótkim filmikiem ( niestety gdy wrócę ze szkoły błyskawicznie robi się ciemno ) z dzisiejszego slalomowania, przed moim blokiem. Miny ludzi , bezcenne :lol: Bo to niestety dosyć oblegana droga. Slalom niestety bardzo szeroko, bo biegałam też z beaglem który pierwszy raz widział slalom. ;) [video=youtube;uuu5amAyJu8]http://www.youtube.com/watch?v=uuu5amAyJu8[/video] Edited January 4, 2013 by paulaa. Quote
paulaa. Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Sonka95 napisał(a):To czekamy na filmik :cool3: Już jest :diabloti: Tylko nie wiem jak z głosem, bo u mnie nie działają głośniki, mam nadzieje, że nie ma tragedii :lol: Quote
Aleksa. Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 możesz podać link ? mi tak nie pokazuje się filmik :( Quote
paulaa. Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 [quote name='Aleksandra95']możesz podać link ? mi tak nie pokazuje się filmik :( http://www.youtube.com/watch?v=uuu5amAyJu8 ;) Quote
Victoria Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 hahhahahahahahahahaa kurzy sie za nim jak na kreskowkach :evil_lol: Quote
Abietis Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 paulaa. napisał(a): Nikkor 18-105, Sigma 70-200 i M42 50 ;-) A skąd jesteście ? :smile: Wow, jak nazbieram kasę(co nie będzie prędko), to chciałam zaczaić się na jakąś używkę tej sigmy, strasznie droga ona jest... Ciekawe, czy mi wypali...:lol: Około 30-40km od Warszawy, zależy jak spojrzeć ;) Fajny ten filmik Scoobowy, szybki on jest :razz: Quote
Soko Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Serio Wam zazdroszczę ;) widać różnicę między Scoobym a Happy, jednak pies z mózgiem ruszanym od szczeniaczka jest nie do zastąpienia ;) Quote
paulaa. Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Niestety coś się schrzaniło z multicytatem.. :roll: Dziękujemy za odwiedziny. :loveu: Uwielbiam Scooba akurat w takim stanie jak na filmiku, na maksymalnym stopniu nakręcenia. Gdy jak już wrócę ze szkoły i po tych 9h siedzenia aż go rozpiera i mało nie wyjdzie z siebie gdy zobaczy piłkę na dworze, bo niestety z braku czasu to ostatnio rzadki rarytas, kiedyś rzucałam mu z rzutki codziennie, mam nadzieje, że w wiosne to nadrobimy, bo przez zawodami chce żeby był nie w dobrej, ale znakomitej kondycji, więc szykuje się duużo ruchu przez kwietniem, ale to to co cockery lubią najbardziej :cool3::lol: Abietis To wpadajcie koniecznie na jakiś dogo spacer, nasze psiaki są podobne wzrostowo, więc Scooby miałby następną psiapsiółę do szaleństw. :smile: Soko Wiesz co, poruszyłaś akurat temat nad którym się zastanawiam od dawna. :lol: Według mnie to większość inteligencji psów bierze się z pracy od szczeniaka, rozwijania módżka , chęci do pracy oczywiście też , tylko jakiś niewielki procent to geny. Dlatego nie zgadza się z wszelkimi listami, najmądrzejszych ras, bo spaniele są tam chyba dalekoo, a ja nie widzę różnicy w szybkości nauki między nim a borderem, a miałam okazję się trochę poprzyglądać na 5 z ciekawości. ;) Różnica na pewno natomiast jest taka, że biorąc spaniela, duuża większość myśli o kanapowcu, biorąc bordera już nie, te szczeniaki w większości są kształtowane od malucha bo właściciele mają większe ambicje, niż podlewanie drzew pod blokiem :diabloti: Wgl to żałuje, że nie mogę rozmnożyć swojego psa, bo taki typ spanieli mi się strasznie podoba. :lol: Te rodowodowe, maksymalnie owłosione, jeszcze ze stosunkowo długa kufą i krótkimi nogami, nie jak Scoob, zupełnie mi się nie podobają. Może chcesz mieć papisie po Happy ? :evil_lol: Ale byłaby sensacja na dogo :diabloti: 'Agilitowy miot pseudo spanieli' :evil_lol: I przypomniało mi się, że w sumie Scoob sam dzięki sobie jest taki jaki jest. Biorąc go, chciałam kanapowca, nie miałam pojęcia o niczym. Tylko spanielek gdy widział miskę z żarciem, obracał się ze szczęścia :lol: I to była jego pierwsza sztuczka w wieku 6 tyg. Chociaż wcale nie miałam zamiaru go jeszcze wtedy uczyć, a tak potem doszły dalsze sztuczki, z tego co pamiętam to w wieku 6 tyg. robił już 5 sztuczek, może odgrzebie jakieś papisiowe filmiki, sama bym powspominała. :D A wszystko tak naprawdę rozkręciło się w wieku 12 mies po Wandrusie, gdy zobaczyłam co to szkolenie, agility i wgl :smile: Quote
motyleqq Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 co do listy inteligencji psów Corena, warto najpierw sięgnąć do niej i dopiero potem oceniać ;) to nie były eksperymentalne badania i wyniki, które przedstawił, to tylko jakaś korelacja, a nie związek przyczynowo-skutkowy. i jeszcze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie-czym jest inteligencja. bo zależnie od definicji, różne psy będą bardziej inteligentne ;) mnóstwo osób np uważa, że rasy pierwotne są mało inteligentne, bo są mało podatne na naukę(generalizacja, nie mówię, że każdy osobnik z tej grupy taki jest), ale czy to stwierdzenie jest prawdziwe? czyż nie są inteligentne w inny sposób? a koty? czy koty są głupie, bo nie uczą się tylu sztuczek co border? ;) w porównaniu zawsze ktoś będzie lepszy/gorszy. nie da się jednak zupełnie odciąć od listy Corena, czy po prostu stwierdzenia, że pewne rasy psów mają lepsze predyspozycje do nauki. na pewno znajdzie się wiele cocerów mądrzejszych od wielu borderów, ale to nic nie znaczy ;) z jakichś powodów na najwyższych stopniach zawodów są takie, a nie inne rasy. z jakichś powodów ludzie poważnie myślący o sporcie wybierają określone rasy. geny mają bardzo duże znaczenie. twierdzenie, że szczeniak to biała karta jest oszukiwaniem samego siebie. nie jest tak. oczywiście równie ważna jest nasza praca. i nasze umiejętności ;) Quote
Soko Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Paula, wyhodowałybyśmy armię cockero-agi-psychopatów :evil_lol: No właśnie, Scoob był "odblokowany" na sztuczki już w wieku 6 tyg., Happy w wieku 3 lat przez pół roku zastanawiała się czy slalom między nogami nie doprowadzi do obdarcia jej ze skóry :roll: to, co robicie, jest naprawdę ekstra, i naprawdę miło popatrzeć jak dobrze wykorzystałaś chłonność jego szczenięcego umysłu, bo teraz każda nowa rzecz wymaga coraz mniej pracy, na tym etapie każda nowa sztuczka jest w zasadzie rozwinięciem jakiejś już znanej psu. Też uważam, że są rasy bardziej i mniej ukierunkowane na naukę. Myślę, że każdy pies jest tak samo inteligentny, ale szybciej wykorzysta się inteligencję u psa, który był hodowany po to, by pracować z człowiekiem, niż u psa, który jest (wg rasy, wzorca) typem hmm indywidualisty (nie wiem, jak to nazwać ;p). I oczywiście geny, które niestety już tą pozornie czystą tablicę trochę zapisują ;) No i jeszcze jedno, dla mnie inteligencja a mądrość to dwie różne sprawy. Quote
Qeeriefire Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Chyba wszędzie wałkują temat matury, jakbyśmy nie wiedzieli, że nas 'dopadnie'. :lol: Scooby zasuwa jak nie wiem :crazyeye: Ciężko załapać kiedy startuje, a kiedy jest na końcu. :evil_lol: Quote
paulaa. Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Nadal nie mogę cytować.. :mad: Więc tak na szybko. ;) Zgadzam się po części z motyleq i Soko. ;) Dzisiaj Scoobson był na porządnym spacerku w lesie. Pierwszy raz wzięłam rzutkę....i mój pies stracił cały instynkt myśliwski :diabloti: Była tylko piłka, piłka i nic więcej. :lol: Od samego wejścia do lasu, jak zawsze leciał wąchać, dzisiaj kręcił się, obracając przy nodze :lol: Za to w końcu się wybiegał i zauważyłam jak jest umięśniony. Powoli zaczyna przypominać staffika, co mi się nie podoba :evil_lol: A ja muszę się w końcu zabrać za nagranie 2 'nowych' sztuczek. Oblizywania na komendę i kulenia :diabloti: chyba, że jeszcze coś wymyślę. Quote
monika15 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='paulaa.']Nadal nie mogę cytować.. :mad: Więc tak na szybko. ;) Zgadzam się po części z motyleq i Soko. ;) Dzisiaj Scoobson był na porządnym spacerku w lesie. Pierwszy raz wzięłam rzutkę....i mój pies stracił cały instynkt myśliwski :diabloti: Była tylko piłka, piłka i nic więcej. :lol: Od samego wejścia do lasu, jak zawsze leciał wąchać, dzisiaj kręcił się, obracając przy nodze :lol: Za to w końcu się wybiegał i zauważyłam jak jest umięśniony. Powoli zaczyna przypominać staffika, co mi się nie podoba :evil_lol: A ja muszę się w końcu zabrać za nagranie 2 'nowych' sztuczek. Oblizywania na komendę i kulenia :diabloti: chyba, że jeszcze coś wymyślę. Zawsze chciałam nauczyć tego mojego psa, ale nam jakos nie wychodziło i ostatecznie sprzedałam książkę z tego typu sztuczkami:evil_lol: czekamy na filmik :) Quote
paulaa. Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 monika15 napisał(a):Zawsze chciałam nauczyć tego mojego psa, ale nam jakos nie wychodziło i ostatecznie sprzedałam książkę z tego typu sztuczkami:evil_lol: czekamy na filmik :) Ja znalazłam w necie bardzo fajny filmik z nauką krok po kroku, i bardzo szybko poszło ;) Quote
Illusion Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 paulaa. napisał(a):Ja znalazłam w necie bardzo fajny filmik z nauką krok po kroku, i bardzo szybko poszło ;) A dysponujesz może linkiem? :razz: Quote
paulaa. Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 [quote name='Illusion']A dysponujesz może linkiem? :razz: http://www.youtube.com/watch?v=leo-9ZVkO7w&list=LLLx7KKMCkHLnOVwUwVuU4YA ;) Quote
Illusion Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='paulaa.']http://www.youtube.com/watch?v=leo-9ZVkO7w&list=LLLx7KKMCkHLnOVwUwVuU4YA ;) Super, dzięki! :) BTW, śmieszne oczy ma ten pan :evil_lol:. Quote
Aleksa. Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Fajne, może kiedyś spróbuję :) chyba lepszy sposób niz w ksiazce '101 psich sztuczek' :lol: Quote
Victoria Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 tez tak cem :diabloti: nagrywaj szybko filmik ;] Quote
Recommended Posts