Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

betty_labrador napisał(a):
o widze ze spotkanie udane :D wszystkie piesy i ludzie w komplecie :D nie ślizgaliscie sie?

Paula dzis z Ola w lesie mijalismy ludzi ze spanielkiem, a Ola -o moze to Paula ze scoobym :P a ja- moze i tak tylko chyba mu ogon obcieła :D
A Dora tak do niego szarpała -myslala ze to jej kolega :)

Bardzo udane. :smile: Ślizgaliśmy, ale miałam motywator w postaci lustra w ręku, więc gleb nie było. :D
Za to na ostatnim treningu agility, owego motywatora nie było i zbiłam sobie rękę, próbując asekurować tyłek :evil_lol:

Słyszałam :D Scoob też tęskni za Dorą, ale pewnie zobaczą się dopiero w wakacje :lol:
westie_justa napisał(a):
Mówiłam że fajny ten obiektyw :)

Fajny, fajny. Ale jeszcze nie wiem czy go sobie zostawię. ;)
Mam problem ze zdjęciami w ruchu, ale i tak niedługo zmieniam puchę na taką z silnikiem, więc zobaczymy jak z nią będzie chodzić. Bo do samych portretów wolę kupić 3 razy tańszą stałkę, 50. :D Zresztą i tak mam ją w planach, zaraz po zmianie puszki.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Szczęśliwego Nowego roku :)

Dziękujemy i nawzajem! :smile:

A ja dopiero w sylwestra doceniam, jak dobrze jest mieć psa rasy myśliwskiej. :D Scoob od małego lubi wystrzały :smile:

Posted

westie_justa napisał(a):
Mój też jest rasy myśliwskiej a boi się niemożliwie;)

Wszędzie są wyjątki, zależy od psa. Scoob od małego ma silne popędy, nie mam pojęcia skąd, , bo matka raczej typowo kanapowa, ojciec z tego co wiem raczej też. Uwielbiał od zawsze wiatrówkę, która bardzo głośno strzela, mieliśmy z nim odwrotny problem, zamiast bać się, to leciał do huku i trzeba było uważać przy strzelaniu. :lol:
Zresztą po tym jak na Grafie, gdy poszłam go odlać kawałek do lasu, z daleka zobaczyłam jak przebiegł zając i poleciał pod siatką w ten ogrodzony las. Scoob był puszczony, zawołałam go przerażona do siebie, na szczęście go nie zobaczył, bo było to co najmniej 300 metrów dalej, po czym gdy doszliśmy do tego miejsca, zaczął szaleć, węszyć, przeleciał dokładnie w tym samym miejscu, gdzie było lekko wygięte pod siatką i poleciał za tropem w las. :crazyeye: Już nic mnie nie ździwi. :evil_lol:Dzięki Bogu wrócił, gdy zaczęłam się drzeć, żeby 'Szukał Pana'. :lol: Ta komenda już go uratowała 2 razy na Grafie.
Ola pamiętasz gdy przeleciał w dziurze w siatce do koni ? :lol: Po czym musiałam sama przeleźć przez tą dziurę i go ratować :lol:
Albo gdy mój pies sfiksował na punkcie quada na Grafie, na którym jechała Olga i chociaż puściłam go dopiero 10 min po tym jak odjechał, popędził za tropem w las z prędkością światła i nawoływałyśmy go z Aśką przez jakieś 10min. :mad:
Dlatego też nigdy więcej myśliwskich psów, bo trafiam na skrajne przypadki. :lol: Czasem żałuję, że Scoob nie poszedł w ręce jakiegoś myśliwego, który zrobiłby z niego użytek :D
A z przygody z Grafu zapamiętam chyba do końca życia. :D Z tym psem nie da się spokojnie wyjechać -,-
Kirinna napisał(a):
a moje rude od 3 dni prawie nic nie je ze stresu:)

Współczuje, u nas od 3 dni strzelają bez przerwy, jakby Scoob się bał jak JRT, który był u nas rok temu zostawiony to chyba bym zwariowała. :roll: Nie chciał wgl z łazienki wychodzić..

Ale się rozpisałam... :D

Posted

Ola pamiętasz gdy przeleciał w dziurze w siatce do koni ? :lol:

pamiętam :D pamiętasz też przystanek przypadkowy na trasie :loveu: w maku :D ale sozk wtedy był :D albo jak Twój tata trase pomylił :D i byłysmy ostatnie LOL :mad: ahahahaha fajne czasy :D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Ola pamiętasz gdy przeleciał w dziurze w siatce do koni ? :lol:

pamiętam :D pamiętasz też przystanek przypadkowy na trasie :loveu: w maku :D ale sozk wtedy był :D albo jak Twój tata trase pomylił :D i byłysmy ostatnie LOL :mad: ahahahaha fajne czasy :D

Hahaha, taaak. Myślałam, że w dniu obozu, w drodze, pies mi zaginie :evil_lol: Ale ja mam takie szczęście, nie wiem co mu wtedy odwaliło. :lol: I tak było fajnieee :loveu:
Taak, mój tata z nawigacją, która pokazywała nie istniejące drogi :diabloti: i jako ostatnie dojechałyśmy, gustownie spóźnione :lol:

Posted

paulaa. napisał(a):
Hahaha, taaak. Myślałam, że w dniu obozu, w drodze, pies mi zaginie :evil_lol: Ale ja mam takie szczęście, nie wiem co mu wtedy odwaliło. :lol: I tak było fajnieee :loveu:
Taak, mój tata z nawigacją, która pokazywała nie istniejące drogi :diabloti: i jako ostatnie dojechałyśmy, gustownie spóźnione :lol:

jechałyśmy tą samą trasą od pewnego momentu i też (ja jako pilot obok kierowcy:)) mijaliśmy niewidzialne zjazdy z autostrady, albo brak zjazdów itd:)

jedziecie w tym roku na grafa?

Posted

Kirinna napisał(a):
jechałyśmy tą samą trasą od pewnego momentu i też (ja jako pilot obok kierowcy:)) mijaliśmy niewidzialne zjazdy z autostrady, albo brak zjazdów itd:)

jedziecie w tym roku na grafa?

Pewnie na jakieś semi w Annówce, albo gdy znów będzie Olga. Na zwykłe wakacyjne raczej nie, stawiam na rozwój agilitowy w tym roku, bo za rok matura, matura, matura... :shake:

Posted

hej

przyszlam złożyć życzenia na nowy rok 2013 :diabloti: zeby był lepszy od 2012 w sensie by spełniały sie nasze marzenia, i żeby nasze psiaki byly zdrowe i szczesliwe! etam w lato sa spacery bez sensu bo gorąco, trzeba wode dzwigac. Najlepsze sa teraz-prawda Ola? :D

I niestety Tosia retriever a boi sie panicznie wystrzałów. Dzis o malo jedzeniem sie nie udlawila jak strzelili kiedy ona przelykala :(

Posted

paulaa. napisał(a):
Pewnie na jakieś semi w Annówce, albo gdy znów będzie Olga. Na zwykłe wakacyjne raczej nie, stawiam na rozwój agilitowy w tym roku, bo za rok matura, matura, matura... :shake:

to szkoda, a można wiedzieć czemu?

widziałaś że freex też bęzie w annówce w tym roku?

Posted

betty_labrador napisał(a):
hej

przyszlam złożyć życzenia na nowy rok 2013 :diabloti: zeby był lepszy od 2012 w sensie by spełniały sie nasze marzenia, i żeby nasze psiaki byly zdrowe i szczesliwe! etam w lato sa spacery bez sensu bo gorąco, trzeba wode dzwigac. Najlepsze sa teraz-prawda Ola? :D

I niestety Tosia retriever a boi sie panicznie wystrzałów. Dzis o malo jedzeniem sie nie udlawila jak strzelili kiedy ona przelykala :(

Jak będą takie temperatury jak teraz, to możliwe, że wpadnę po chemii. :smile: jeśli zaliczę wgl, bo nie mogę się zabrać za to :roll:
Biedna. U mnie teraz ciągle strzelają, dzieciaki chyba nie mają co robić :mad: A mój królik zaraz dostanie zawału.. :roll:
Kirinna napisał(a):
to szkoda, a można wiedzieć czemu?

widziałaś że freex też bęzie w annówce w tym roku?

mogę ci na pw napisać ;)

widziałam, ale nawet nie liczę, że się załapiemy, za dużo chętnych :lol:

Posted

paulaa. napisał(a):

Biedna. U mnie teraz ciągle strzelają, dzieciaki chyba nie mają co robić :mad: A mój królik zaraz dostanie zawału.. :roll:

moja już prawie nie słyszy więc jej to be rożnicy:)
paulaa. napisał(a):
mogę ci na pw napisać ;)

widziałam, ale nawet nie liczę, że się załapiemy, za dużo chętnych :lol:

to pisz:)
miałam nadzieje że Junior ze Scoobym się jednak polubią kiedyś
dla mnie za dużo dni i za duża cena:)

a maturą straszą i będą straszyć ja sobie odpusciłam troche już teraz bo mam dosć po prostu tego gadania. ostatnio się dowiedziałąm od mojej dyr. że nie mam szans na nic nawet jesli zdam mature bo zdaje geografie więc mogę sobie darować tak naprawdę;) nie mo ta jak motywowanie uczniów

Posted

Jaki macie nowy obiektyw? I jakie w ogóle macie, bo się pogubiłam:eviltong:

Muszę się chyba kiedyś wybrać na jakiś dogo spacer z Milą, może by jej się spodobało:p, widać, że fajnie sobie poszalały:)

Posted

Spóźnione Szczęśliwego Nowego Roku!

paulaa. napisał(a):
(dotąd nie potrafie zrozumieć, czemu w zabawie zawsze biega z tyłkiem z dole, nie widziałam czego takiego jeszcze u żadnego psa :lol: )

Podobno nadaje to przyśpieszenia, napęd jest większy. :evil_lol: Zdjęcia tylko obejrzeć z przyjemnością, podziwiam. :eviltong:
A za rok matura... :diabloti: