Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
no co weszłam na YT i samo wyskoczyło :evil_lol:

dobra, wybaczam :lol:
Soko napisał(a):
Zazdroszczę Wam ;) Scooby świetnie się rozwija, jedno wysłanie na przeszkodę mieliście meega!

Dzięki. Staramy się. :smile:
Ale zauważyłam, że zdecydowanie najważniejszy jest dobry, doświadczony trener, który jak coś robisz źle każe ci to powtarzać nawet 500 razy, aż w końcu ci się uda :evil_lol: i dopasowuje do każdego oddzielnie sposób przebiegnięcia torku. ;)
Kirinna napisał(a):
ja bym na twoim miejscu nie biegała z nim po sniegu jeśli zwalnia, bałabym się że później trudno było by go przyśpieszyć;)
ale gratuluje zapału, ja na prostej drodze na śniegu potrafie się przewrócic a biegać nawet nie próbuje:)

edit: ale wam zazdroszczę outów, pięknie się Scooby wysyła

Są plusy i minusy tego że zwolnił, bo inaczej bałabym się o kontuzję, albo , że się zabije o którąś z hopek. ;)
On się na szczęście szybko nakręca, więc mam nadzieje, że go to nie zwolni. Wystarczy, że mu potem pokaże piszczałkę :lol: na ich punkcie ma fioła totalnego..
Victoria napisał(a):
fajnie :loveu:

przykro mi z powodu Mini :candle:

dzięki :smile:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonka95 napisał(a):
Ale super biegacie :cool3:

Dzięki :smile:
Już sobie obiecałam, że na wiosnę biorę się za swój handling i kondycję. Żeby czasy były jeszcze lepsze, bo na razie to pies ma możliwości, a pańcia jest w tyle, albo psa spowalnia :roll:
No i idziemy na żywioł i musimy zacząć startować w zawodach, nawet jeśli to będą same DIS. :diabloti:
W planach mamy na początek treningowe Dog Campus w kwietniu, Sopot w sierpniu i zobaczymy co jeszcze się pojawi po drodze. :smile:
Najbardziej licze na Baritiusowe, ale nie wiadomo czy będą w tym roku, a to byłyby dla nas najprzyjemniejsze zawody, bo tam wszyscy znają nasz pechowy team :D

Posted

Victoria napisał(a):
to my z Wami na zawody ;d
tylko do minus zero :lol:

Dawajcie na Dog Campusowe :diabloti: My rok temu startowaliśmy w tuneliadzie, super sprawa. :lol: Teraz musimy już w A0, żeby nie było, że się nic nie rozwinęliśmy od tej pory. A nie chce sama jechać. :eviltong:

Posted

dogo zagwiazdkowało linka.. ;/

no ja wlasnie tez chce z kims ;P

zapisalam nas teraz na fortowe treningowe w styczniu, ale jestesmy na liscie rezerwowych, wiec pewnie w lutym jeszcze raz nas zgłosze i moze wtedy pobiegniemy. Potem to juz zalezy kto gdzie bdzie jechal, jak Wy bedziecie na dog campusowych to my tez sie wtedy chetnie zgłosimy ;D

Posted

Victoria napisał(a):
dogo zagwiazdkowało linka.. ;/

no ja wlasnie tez chce z kims ;P

zapisalam nas teraz na fortowe treningowe w styczniu, ale jestesmy na liscie rezerwowych, wiec pewnie w lutym jeszcze raz nas zgłosze i moze wtedy pobiegniemy. Potem to juz zalezy kto gdzie bdzie jechal, jak Wy bedziecie na dog campusowych to my tez sie wtedy chetnie zgłosimy ;D

O te chodziło: http://www.iabc2013.pl/ ;)

Do zerówek czy tylko tuneliada ? :razz:
Do kwietnia jeszcze sporo czasu. :smile:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Kasia, ty już w zawodach ? :D dopiero co zaczęłyście :D

taaa minus zero, albo tuneliada :evil_lol::lol:
do zerowek nieeee, tam miekki tunel jest, kładka i palisada a my jeszcze nie umiemy. moze do kwienia sie nauczymy ale ja wole minus zero albo tuneliade sama xp

Posted

Dzisiaj trafiłam na ten filmik i myślałam, że padnę z śmiechu, szczególnie jeśli chodzi o strefy :D

http://www.youtube.com/watch?v=HosI8m22_Vg

Podziwiam właścicieli za cierpliwość :diabloti:
Jednak nie mam najgorszego przypadku.. :lol: w sumie to mnie podładowało, że nie można się poddawać. chociaż tu ewidentnie widać, że ostatnie czego ten pies chce to agility.. :roll: a takie totalne przymuszanie mnie nie przekonuje..

Posted

paulaa. napisał(a):
Dzisiaj trafiłam na ten filmik i myślałam, że padnę z śmiechu, szczególnie jeśli chodzi o strefy :D

Jednak nie mam najgorszego przypadku.. :lol: w sumie to mnie podładowało, że nie można się poddawać. chociaż tu ewidentnie widać, że ostatnie czego ten pies chce to agility.. :roll: a takie totalne przymuszanie mnie nie przekonuje..

ahaha ten pies jest mistrzem :lol: 'ale fajnie, biegamy sobie, o coś tu stoi, to pobiegnę obok' :evil_lol: a strefy to jakby go ktoś nauczył, że właśnie nie wolno na nie stawać ;)
moim zdaniem on nie jest do niczego przymuszany, tylko jest źle prowadzony i nie został dobrze nauczony przeszkód, a już go wypchali na tor ;) poza tym wydaje mi się, że specjalnie pokazano najgorsze momenty, żeby pokazać innym, że to nie jest tak, jak się wydaje. bo większość filmików ma powycinane wpadki, sprawiając wrażenie idealnych piesków. taki filmik podnosi na duchu tych, którzy mają różne problemy i wydaje im że są w tym odosobnieni, a nie są ;)

Posted

paulaa. napisał(a):

Jak chcecie pooglądać takie cuda na żywo to zapraszam do mnie:evil_lol: mój piesek tez tak ładnie zalicza wszystkie przeszkody:loveu:

obejrzałam wasz zimowy filmik agility:lol: bardzo fajnie biegacie

Posted

Mi to wygląda, że ten pies raz, dwa, trzy spróbował nie zaliczyć przeszkody i to mu weszło w nawyk - omijam, mój pan się wraca i skaczę. Zamiast ćwiczyć od razu z mniejszych odległości, facet ciągle "ma nadzieję, że się uda" i staje kilometr od psa ;)
Pies ma frajdę, w sumie co to tam :D niech się cieszą takim ganianiem jak najdłużej ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
widać że rozkojarzony, ciągle coś wącha :/

http://www.youtube.com/watch?v=w1lffhOwh0k

tu lepiej :) cholernie szybki jest :D pani za nim nie nadąża to widać, stąd pewnie te jego nieogarniecie bo on przebieg tunel a pani a tylu :D

No, rozkojarzony maksymalnie..
Tu faktycznie szybki i zupełnie inaczej biega :smile:
motyleqq napisał(a):
ahaha ten pies jest mistrzem :lol: 'ale fajnie, biegamy sobie, o coś tu stoi, to pobiegnę obok' :evil_lol: a strefy to jakby go ktoś nauczył, że właśnie nie wolno na nie stawać ;)
moim zdaniem on nie jest do niczego przymuszany, tylko jest źle prowadzony i nie został dobrze nauczony przeszkód, a już go wypchali na tor ;) poza tym wydaje mi się, że specjalnie pokazano najgorsze momenty, żeby pokazać innym, że to nie jest tak, jak się wydaje. bo większość filmików ma powycinane wpadki, sprawiając wrażenie idealnych piesków. taki filmik podnosi na duchu tych, którzy mają różne problemy i wydaje im że są w tym odosobnieni, a nie są ;)

Jak zobaczyłam inne przebiegi to może i faktycznie, jest poprostu 'zepsuty' bardziej niż zmuszany, za mało nakręcony na pracę, bardziej na 'a biegnij sobie gdzie chcesz, bylebyś biegł' :lol: Ale przynajmniej na jego przypadku widać jak ważne są dobre podstawy w agility, bo bez dobrze wypracowanych podstaw, nie da rady iść dalej..
A szkoda, bo widać, że czasami biegnie naprawdę jak torpeda ;)
monika15 napisał(a):
Jak chcecie pooglądać takie cuda na żywo to zapraszam do mnie:evil_lol: mój piesek tez tak ładnie zalicza wszystkie przeszkody:loveu:

obejrzałam wasz zimowy filmik agility:lol: bardzo fajnie biegacie

Ale nie startujecie w zawodach :lol:

dzięki :smile:
Sonka95 napisał(a):
Ja się właśnie boję , ze moja takie coś odwali na zawodach :evil_lol:

Mnie już nic nie ździwi, po tym co Scoob wyprawiał na pierwszych zawodach :evil_lol:
Też omijał przeszkody, zachowywał się jakby widział tylko tunele, hopki mu jakoś umykały... :lol: za to zrobił zajebiste strefy :loveu: więc jedyny plus, że udało nam się je wypracować przez obóz :smile: i do teraz ładnie robi
Soko napisał(a):
Mi to wygląda, że ten pies raz, dwa, trzy spróbował nie zaliczyć przeszkody i to mu weszło w nawyk - omijam, mój pan się wraca i skaczę. Zamiast ćwiczyć od razu z mniejszych odległości, facet ciągle "ma nadzieję, że się uda" i staje kilometr od psa ;)
Pies ma frajdę, w sumie co to tam :D niech się cieszą takim ganianiem jak najdłużej ;)

Bardzo możliwe ;)
Bo gdy pies coś takiego robi, powinno nie być nagrody i od początku sekwencja.. a nie 'fajnie, fajnie, lecimy dalej', bo wtedy większość psów by sfiksowała :roll:

A my dzisiaj byliśmy na porządnym spacerku w lesie. :smile:
I się wkurzyłam... Nasz ulubiony las jest cały w pomalowanych w pomarańczowe kropki drzewach i mnóstwo wbitych kołków. :shake:
Niedawno część drzew wycięto, bvy zrobić dojazd do rezydencji które się budują... :angryy: Mam nadzieje, że to nie dalsza część 'inwestycji', bo już wgl nie będzie gdzie psa puścić, nie mówiąc o rozpieprzonym ekosystemie, bo jednak jest tam trochę zwierzyny. :-(

Posted

paulaa. napisał(a):

A my dzisiaj byliśmy na porządnym spacerku w lesie. :smile:
I się wkurzyłam... Nasz ulubiony las jest cały w pomalowanych w pomarańczowe kropki drzewach i mnóstwo wbitych kołków. :shake:
Niedawno część drzew wycięto, bvy zrobić dojazd do rezydencji które się budują... :angryy: Mam nadzieje, że to nie dalsza część 'inwestycji', bo już wgl nie będzie gdzie psa puścić, nie mówiąc o rozpieprzonym ekosystemie, bo jednak jest tam trochę zwierzyny. :-(

jeżeli drzewa są pomalowane to nie wróży to nic dobrego....

Posted

Kirinna napisał(a):
jeżeli drzewa są pomalowane to nie wróży to nic dobrego....

wiem niestety.. :shake: ale zastanawiam się czy można coś z tym zrobić.. ? napisać jakieś pismo ? petycje ? cokolwiek, przecież tak nie może być, żeby wycinać ostatnie tereny zielone w Wa-wie... :-(

Chcecie coś na poprawę nastroju ? :evil_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=bP8FiXAzCRg

Posted

paulaa. napisał(a):
wiem niestety.. :shake: ale zastanawiam się czy można coś z tym zrobić.. ? napisać jakieś pismo ? petycje ? cokolwiek, przecież tak nie może być, żeby wycinać ostatnie tereny zielone w Wa-wie... :-(

Chcecie coś na poprawę nastroju ? :evil_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=bP8FiXAzCRg

musiałabyś dowiedzieć się co tam chcą zrobić, zrobić petycje, zebrać ileś tam podpisów, uderzyć do ekologów jednym słowem strasznie dużo roboty która pewnie i tak poszla by na marne;(

widzę ze nie tylko ja oglądam w wolnej chwili filmiki agility:)
bernardyn:crazyeye:

Posted

Kirinna napisał(a):
musiałabyś dowiedzieć się co tam chcą zrobić, zrobić petycje, zebrać ileś tam podpisów, uderzyć do ekologów jednym słowem strasznie dużo roboty która pewnie i tak poszla by na marne;(

widzę ze nie tylko ja oglądam w wolnej chwili filmiki agility:)
bernardyn:crazyeye:

No właśnie, to jest najgorsze, że narobisz się, a teraz i tak wszystko jest po znajomości albo za łapóweczkami.. :roll: bo gdyby nie kasa, w życiu nie dostaliby pozwolenia na wycięcie tylu drzew na budowę jakieś głupiej drogi, dla snobów, bo muszą mieć pięknie wyasfaltowane 2 pasma... gdy normlanie trzeba się nachodzić żeby w tej okolicy wyciąć jedną choinkę z własnego podwórka (wiem, bo niedawno babcia coś takiego załatwiała). :angryy:

no niestety, uzależnienie chyba :lol: 2 tygodnie nie byliśmy na treningu i chyba zaczyna się to na mnie odbijać :evil_lol:
też mnie zszokował ten bernardyn, ale jak widać, chcieć to móc! :D
Aleksandra95 napisał(a):
a weź, pff :D to dawaj jakieś fotki, na pewno coś masz :D

Poszukam, ale były dopiero! Bez przesady :D
Nadrobie w piątek i mam nadzieje w weekend filmikami z agi ;)