Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania90 napisał(a):
Scooby :loveu:

:loveu:
Victoria napisał(a):
do ryjka mu w fiolecie :D

kurde a moja szkola jest dziwna... chodzimy pomimo matur ;/

a gdyby mi się zdarzyło jutro być w wawie.. bylabys chetna na spacerek?? :evil_lol::cool3:

ja w sumie byłam zdziwiona, że nie idziemy w czasie próbnych, ale i tak się cieszę, zawsze 2 dodatkowe dni wolnego :smile:

Jasne ;) tylko zależy o której bo o 9 mamy kino, musze iść bo teoretycznie 'obowiązkowa wycieczka' , a ja mam już 25 godzin nieusprawiedliwionych (:evil_lol:) nie wiem jakim cudem.. :roll: Na jakieś Pokłosie. Więc będę w domu koło 12. ;)
Izabela124. napisał(a):
U mnie w szkole też trzeba było zawsze chodzić mimo matur, więc nie masz dziwnej szkoły :eviltong:

Czyli mam fajną szkołe :evil_lol: :loveu:

Posted

Kirinna napisał(a):
a niektórzy są tacy biedni że muszą pisać próbną mature:/ :)

no niestety, mnie to też czeka za rok. :lol: już się zaczynam denerwować.. :roll:

a z czego dzisiaj pisaliście ? trudna ? :cool3:

Posted

paulaa. napisał(a):
no niestety, mnie to też czeka za rok. :lol: już się zaczynam denerwować.. :roll:

a z czego dzisiaj pisaliście ? trudna ? :cool3:

ja nie piszę tych co inne szkoły bo moja szkoła się wyłamała
za to pisałam geografie:)
ale słyszałam że banalna była

tak swoją drogą polecam nacieszyć się klasą drugą:) w trzeciej będzie ciężko

Posted

za nieusprawiedliwione wyrzucaja ze szkoly?

To co, o ktorej w takim razie?? :razz: 13.30 może być :eviltong: ?? i gdzie :cool3: ??

a ja sobie nawet nie moge wyobrazic siebie piszacej mature xd albo na studiach :evil_lol: takie to odległe sie wydaje, a wcale takie nie jest

Posted

Lucky. napisał(a):
kuurcze, to i tak masz dobrze. Mój chłopak ma 39 h nieusprawiedliwionych, jeszcze tylko 30 i wyrzucą go ze szkoły :loveu:

Nawet nie wiedziałam, że za to można wylecieć. O.o Mam nadzieje, że za te moje 25 bardzo nie pojadą mi po zachowaniu, bo głównie nieusprawiedliwione są dlatego, że babka pojechała na wycieczkę z inną klasą, a po powrocie nie chciała przyjąć... :roll: więc jestem podwójnie wnerwiona, bo to nie moja wina..
Kirinna napisał(a):
ja nie piszę tych co inne szkoły bo moja szkoła się wyłamała
za to pisałam geografie:)
ale słyszałam że banalna była

tak swoją drogą polecam nacieszyć się klasą drugą:) w trzeciej będzie ciężko

ja słyszałam, że trudna bardzo ale dobra. :D

w 2 już jest cholernie ciężko, więc mnie nawet nie strasz. :shake: już się zaczynam bać 3 i matury..

Victoria napisał(a):
za nieusprawiedliwione wyrzucaja ze szkoly?

To co, o ktorej w takim razie?? :razz: 13.30 może być :eviltong: ?? i gdzie :cool3: ??

a ja sobie nawet nie moge wyobrazic siebie piszacej mature xd albo na studiach :evil_lol: takie to odległe sie wydaje, a wcale takie nie jest

Może być, ale gdzie to nie wiem.. boje się, że o tej godzinie w tygodniu będą tłumy w tramwaju ( jak ja kocham warszawę -,- ).
Wam pewnie najbardziej pasuje PM ? ;)

ps. sorki, że tak późno, ale musiałam z rudzielcem wyjść i skończyło się 2 godz spacerem. :D

Posted

paulaa. napisał(a):

Może być, ale gdzie to nie wiem.. boje się, że o tej godzinie w tygodniu będą tłumy w tramwaju ( jak ja kocham warszawę -,- ).
Wam pewnie najbardziej pasuje PM ?

może być PM, moze być gdzieś indziej nam to obojetne ;) A jest jeszcze cos gdzie mozna pochodzic??
O tramwaje sie nie martw, dzisiaj wracalam o tej godzinie do domu i tramwaj byl puściutki, w piątki z resztą to samo, takze to jest akurat najlepsza pora na jezdzenie po wawie, przynajmniej tam gdzie ja bywam ;P

Z tego co pacze blizej masz np na wole.. jest coś na woli gdzie mozna iść??
Serio, nam to obojętne gdzie pojdziemy, więc decyduj :razz:

Posted

U nas jest tak, że jak masz 30 h nieusprawiedliwionych to dostajesz naganę od wychowawcy, przy 40 h jest nagana od dyrektora, dostaje się jakieś pismo do podpisania, a przy 70 h wychowawca pisze list do dyrektora na ucznia, że ma tyle i tyle nieobecności, on to rozpatruje i Cię wywalają :D Chore trochę, ale co tam.

Posted

Przepraszam że się tak wtrącę w temat matury...
też jestem maturzystką i nie sądziłam, że kiedykolwiek napiszę takie słowa, ale ... III LO to najlepszy okres jaki kiedykolwiek przeżywałam.
Jeszcze nigdy nie miałam tyle wolnego czasu (jeśli chodzi o naukę bo mi i tak się zawsze wydaje że doba jest za krótka :P) i tak mało zadań, sprawdzianów...
Jestem wyspana, bo mam na późne godziny (na 9, 10) , mało lekcji więc w szkole bywam niewiele bo przeważnie 4, no góra 5 lekcji dziennie...
nie wiem jak jest w Waszych szkołach, ale mam same fakultety, czyli tylko to co będę zdawać na maturze. Ja sobie wybrałam 3 x rozszerzenia: angielski, niemiecki i polski.
I mam tylko takie lekcje, no i matma + religia. Jak zdajecie, tak jak ja, przedmioty które lubicie to powiem Wam że nauka to sama przyjemność.
Rozwiązuję sobie repetytoria, piszę prace, robię zadanka z gramatyki... i w zasadzie nic więcej :) Raz w tygodniu korki z matmy i to mi wystarcza.
Czas mam na wszystko, na naukę i dla siebie. Zdecydowanie mniej czasu miałam w gimnazjum czy I i II LO ;)
Nie ma już tych durnych bezsensowych kartkówek z przedmiotów które są mi kompletnie niepotrzebne i nie ma stresu, że "o, jutro mam sprawdzian!" . U nas jest taka zasada, że ocenia się wysiłek a nie efekt, bo są uczniowie którzy dużo pracują ale mają problemy np. z zapamiętywaniem i oni nie są wcale gorzej traktowani za to, że coś im gorzej poszło. Uważam, że to jest w porządku. Co innego jak ktoś sobie wszystko zlewa.
Właściwie luzu mam aż za dużo bo czasem ciężko się zmobilizować żeby samemu przysiąść i coś porozwiązywać... :P

A co do Scooba, to piękny jest! Fajnie popyla na agi, oglądałam filmiki ;)
Wstawiaj więcej zdjęć.

Posted

Milka__ napisał(a):
Przepraszam że się tak wtrącę w temat matury...
też jestem maturzystką i nie sądziłam, że kiedykolwiek napiszę takie słowa, ale ... III LO to najlepszy okres jaki kiedykolwiek przeżywałam.
Jeszcze nigdy nie miałam tyle wolnego czasu (jeśli chodzi o naukę bo mi i tak się zawsze wydaje że doba jest za krótka :P) i tak mało zadań, sprawdzianów...
Jestem wyspana, bo mam na późne godziny (na 9, 10) , mało lekcji więc w szkole bywam niewiele bo przeważnie 4, no góra 5 lekcji dziennie...
nie wiem jak jest w Waszych szkołach, ale mam same fakultety, czyli tylko to co będę zdawać na maturze. Ja sobie wybrałam 3 x rozszerzenia: angielski, niemiecki i polski.
I mam tylko takie lekcje, no i matma + religia. Jak zdajecie, tak jak ja, przedmioty które lubicie to powiem Wam że nauka to sama przyjemność.
Rozwiązuję sobie repetytoria, piszę prace, robię zadanka z gramatyki... i w zasadzie nic więcej :) Raz w tygodniu korki z matmy i to mi wystarcza.
Czas mam na wszystko, na naukę i dla siebie. Zdecydowanie mniej czasu miałam w gimnazjum czy I i II LO ;)
Nie ma już tych durnych bezsensowych kartkówek z przedmiotów które są mi kompletnie niepotrzebne i nie ma stresu, że "o, jutro mam sprawdzian!" . U nas jest taka zasada, że ocenia się wysiłek a nie efekt, bo są uczniowie którzy dużo pracują ale mają problemy np. z zapamiętywaniem i oni nie są wcale gorzej traktowani za to, że coś im gorzej poszło. Uważam, że to jest w porządku. Co innego jak ktoś sobie wszystko zlewa.
Właściwie luzu mam aż za dużo bo czasem ciężko się zmobilizować żeby samemu przysiąść i coś porozwiązywać... :P

A co do Scooba, to piękny jest! Fajnie popyla na agi, oglądałam filmiki ;)
Wstawiaj więcej zdjęć.

Kurcze, właśnie tak sobie wyobrażałam 3 klase, że w końcu będzie można się skupić na przedmiotach maturalnych.
Ale u nas chyba tak nie będzie... :roll:
Już słyszałam, że będziemy na pewno mieć (nie wiem po jaką cholere) geografie (na której jest masakryczna harówka -,- ) i przedsiębiorczość. Więc masakra, bo wolałabym te 2h wcześniej kończyć, zamiast męczyć się na przedmiotach, które mam w nosie.. :placz:
Ale moja szkoła ogólnie jest wymagająca i z tradycjami, więc porażka. Chociaż i tak ją uwielbiam. :lol: Szczególnie budynek i wnętrze. :loveu: Chyba jedna z najstarszych szkół w Polsce.

Dzięki. :loveu:

A my dzisiaj wracamy z porządnego spacerku po Polach Mokotowskich z Lusią i Victoria. :loveu:
Scoobson, wymęczony, ale za to jaki szczęśliwy. :smile:
I żeby nie było tak pięknie musieliśmy mieć jakąś przygodę...
Chciałam go dzisiaj oficjalnie pochwalić, że coraz lepiej jeździ tramwajem i oczywiście dzisiaj w połowie drogi powrotnej do tramwaju musiał wsiąść facet z akordeonem. :angryy: Scoob wpadł w taką panikę na ten dźwięk... że wskoczył na kolana babce siedzącej za mną :evil_lol: Chyba nie muszę mówić, że wyglądało to prze komicznie, chociaż ja byłam przerażona i musiałam ją przepraszać. :lol: Gdy go ściągnełam wskoczył mi na kolana, facet jeszcze potem bezczelnie przeszedł obok nas z tą swoją puszeczką, to go tylko zjechałam morderczym spojrzeniem... :roll: Reszte drogi Scoob przeleżał na moich kolanach, ale i tak jestem wściekła, bo jeszcze długo po tym jak facet wysiadł, cały się trząsł..
Mam nadzieje, że to nie wpłynie na jego zachowanie w tramwaju..

Mam jakieś fotki, wstawię wkrótce. ;)

Posted

hahahahaha facet z akordeonem xd uwielbiam go :evil_lol: zawsze jak wsiada to ja wysiadam :diabloti: wole iść pieszo albo czekać na następny tramwaj niż go słuchać :lol:

Aleksandra95 napisał(a):
czekam na zdjęcia.:)

:razz::p
tylko błagam, żadnych fot ze mną :modla:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
gdzie te zdjęcia ? :mad: :(

właśnie się ładują :eviltong:

tylko ostrzegam, że nie było słońca, ciemno, buro, więc pojechało po jakości.. :roll:

Posted (edited)

Więc, aby zobrazować jak cholernie jest teraz ciemno w dzień, wstawiam oryginał i automatycznie naprawione zdjęcia w edytorze ( nie chciało mi się już z tym cackać :lol: ).

Oryginał ( niestety jak w końcu trafiliśmy na torek było cholernie ciemno.. )

Edytowany

Oryginał

Edytowany

I miała być taka fajna wspólna sweet focia, ale oczywiście musiała się podziać ostrość . :-(

Edited by paulaa.