Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mini filmik niespodzianka z naszych dzisiejszych zabaw z frisbee i komendą 'łap'. :cool3:
Bo już trochę pusto w tej galerii, a niedługo będzie zaniedbana na następne 2 tygodnie. :eviltong:

[video=youtube;jO3Oqb57_wY]http://www.youtube.com/watch?v=jO3Oqb57_wY[/video]

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A już miała pisać, że nikt nie obejrzał nawet... :roll::diabloti:

Dzięki, dużo zależy od tego jak mu rzucę, bo 50% to dostawał w oko czy nos. :evil_lol: ale dziś jest już lepiej. nagrałabym coś, ale obrażam się na dogo, jak nikt nie ogląda, o! :-(:mad:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Ja zaglądam :D

Jak rzucam w ten sposób Soplowi dysk to on się uchyla żeby nie dostać w łeb :evil_lol:

też się tego obawiałam, ale no jest jakiś nie do ruszenia, dostał prosto w czoło, między oczy i patrzy na mnie i czeka na smaka. haha. a sam widok mnie zabolał. :evil_lol:
U niego to już jest duży postęp, bo nigdy nie chciał nawet smaków w locie łapać.
Aleksandra95 napisał(a):
nagrywaj nie marudź :mad:

Ja marudzę ?! Skądże :evil_lol:
Lucky. napisał(a):
Tyyyyle czasu nie będzie tutaj zdjęć ;<

Ale potem nadrobimy mam nadzieję z nadwyżką. :razz: Może ktoś nas pstryknie, ja będę pstrykać na pewno. :lol:
motyleqq napisał(a):
ale za to potem będzie duuuużo :evil_lol:

No mam nadzieję. :razz:

Posted

paulaa. napisał(a):
też się tego obawiałam, ale no jest jakiś nie do ruszenia, dostał prosto w czoło, między oczy i patrzy na mnie i czeka na smaka. haha. a sam widok mnie zabolał. :evil_lol:
U niego to już jest duży postęp, bo nigdy nie chciał nawet smaków w locie łapać.

Biedny Scoob :D To niech on lepiej łapie to frisbee, bo nie dożyje obozu :D

No to gratulujemy postępu :)

Posted

A ja sobie oczywiście w ostatniej chwili musiałam przypomnieć, że nie mamy saszetki na smaki. :placz::placz: i nie wiem co robić... naszą czerwoną z boscha scooby zniszczył...a nie mogę chodzić z siatkami w kieszeniach jak na treningu. :-(
Może ktoś ma akurat na sprzedaż jakąś szaszetkę/nerkę czy coś w ten deseń ? :roll:

Posted

dostałam wiadomość od pani wandy.
podaje link do sklepu swojego gdzie akcesoria można odebrac na obozie. saszetki też są

ja zastanawiam sie nad kupnem frisbee i szarpaka, ale nie wiem czy jest sens

Posted

Kirinna napisał(a):
dostałam wiadomość od pani wandy.
podaje link do sklepu swojego gdzie akcesoria można odebrac na obozie. saszetki też są

ja zastanawiam sie nad kupnem frisbee i szarpaka, ale nie wiem czy jest sens

No właśnie też teraz zobaczyłam ten link..
Jest jedna nerka, ale jakaś wielka i 24zł..
No ale jak nie będziemy mieli wyboru to kupimy ją.
My mamy tylko jedno frisbee, mam nadzieje, że starczy jak nie idziemy na rozszerzenie... :roll:
A szarpak zamawiamy u Oli i też odbieramy na obozie. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
No właśnie też teraz zobaczyłam ten link..
Jest jedna nerka, ale jakaś wielka i 24zł..
No ale jak nie będziemy mieli wyboru to kupimy ją.
My mamy tylko jedno frisbee, mam nadzieje, że starczy jak nie idziemy na rozszerzenie... :roll:
A szarpak zamawiamy u Oli i też odbieramy na obozie. :smile:

właśnie Ola:diabloti:
ja w końcu nie wiem czy iść na frisbee czy nie.z jednej strony bym chciała a z drugiej wolałabym obi.

Posted

Kirinna napisał(a):
właśnie Ola:diabloti:
ja w końcu nie wiem czy iść na frisbee czy nie.z jednej strony bym chciała a z drugiej wolałabym obi.

też mam ten dylemat. :lol:
cockermaister napisał(a):
Dawaj więcej filmików :diabloti: Scooby ten drugi rzut ładnie złapał :cool3:

Może coś dzisiaj nagramy. ;)

Jak na razie zrobiłam mały eksperyment...
Zostawiłam Scooba zamkniętego w klatce na dokładnie 5 min, bo ostatnio ćwiczyliśmy już i dłuższe zamykanie, ale przy mnie w pokoju...
I jestem w sumie załamana. Raczej nie będę mogła go zostawić w klatce samego na obozie niestety. :roll:
Przeleżał spokojnie tylko niecałe 30sec, patrząc się tempo za mną na drzwi... potem przez pozostałe 4 sec było kręcenie się i usilne próby zniszczenia klatki, myślałam, że rozwali tą przednią siatkę. Natomiast przez ostatnie 30 sec były próby zniszczenia klatki dodatkowo z przeraźliwym szczekaniem.. :roll:
Aż mi się przykro zrobiło, jak zobaczyłam jak się denerwuję gdy go zostawię...
I już sama nie wiem co robić.

Nagram jeszcze co robi gdy nie jest zamknięty w klatce, bo jestem cholernie ciekawa. :razz:

Posted

Paula podasz link do tego sklepu?

a co do klatki, jeśli wcześniej nie wychodziłaś z pokoju, to 5 to stanowczo za długo za pierwszym razem. trzeba było wyjść na sekundę, dwie, trzy itd, tak samo jak najpierw z zamykaniem przy Tobie

Posted

motyleqq napisał(a):
Paula podasz link do tego sklepu?

a co do klatki, jeśli wcześniej nie wychodziłaś z pokoju, to 5 to stanowczo za długo za pierwszym razem. trzeba było wyjść na sekundę, dwie, trzy itd, tak samo jak najpierw z zamykaniem przy Tobie

Link był w mailu od p.Wandy. ;)
[FONT=arial] [/FONT]http://www.fun4dog.pl/

Nie miałam pojęcia, że będzie aż tak wariował, po tym jak ładnie zostawał przy mnie.. :roll: Dlatego to aż 5 min.

Posted

motyleqq napisał(a):
no dopiero go przeczytałam i mam mały problem, ale narazie go przemilczę :lol:

no niestety tak to jest... już na pewno nie zdążysz go nauczyć przed obozem :(
m

Jak to groźnie zabrzmiało.
Paula a dała mu na te 5min coś do żucia?

Posted

Kirinna napisał(a):
m

Jak to groźnie zabrzmiało.
Paula a dała mu na te 5min coś do żucia?

Nie, nie miałam nic pod ręką.
Kości prasowanych które mam nie rusza, a nie mam nic innego.. ;) Ale nie jestem pewna czy w jego przypadku coś by to dało, bo gdy wychodzę z pokoju potrafi czasem nawet jedzenie w misce zostawić, chociaż normalnie znika ono w ciągu paru sekund, bo jest strasznym łakomczuchem.. i wcina dopiero gdy wrócę

Posted

Ja polecam takie naprawdę śmierdzące gryzaki, żwacze, penisy, płucka, jelita...
Ja kupiłam 2 razy na tym bazarku i jestem bardzo zadowolona: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229202-delikatesy-dla-psiak%C3%B3w-IIIedycja-do-30-07-g-20-00
Aczkolwiek teraz mało już zostało. Ale na przyszłość polecam, bazarek jest wznawiany co jakiś czas, mój pies dostaje świra jak otwieram pudełko z tymi śmierdzielami (ja aż takim entuzjazmem nie pałam, jak to muszę otworzyć :lol:).

Karm Scoobiego w klatce, niech kojarzy mu się dobrze. Ćwiczycie crate games? To bardzo pomaga.
Też miała wielki z tym problem na początku, bo Jupi darł się jakby go ze skóry obdzierali,ale teraz mogę powiedzieć, że lubi swoją klatkę, jak go zamykam to od razu się kładzie, jak ktoś na niego ryknie to leci do klatki, bo czuje się tam bezpiecznie. Jak się za bardzo nakręci czy czegoś przestraszy, ląduje w klatce, żeby się uspokoić. Klatka to fajna sprawa jest ;)

Posted

Paula, ja mam dwie saszetki, jedną zapinaną w pasie, a drugą taką, że musisz ją nawlec na własny pasek od spodni, bo jakiś schroniskowiec mi popsuł zapięcie, o taką dokładnie :)

animalia.pl/produkt,12897,74,trixie-saszetka-na-smakolyki-dog-activity-10-x-14-cm.html

Posted

Porażka z tą klatką, jak Scooby będzie wariował, gdy będziemy na posiłku mam nadzieje że przez Scooba Dora nie podłapie takiego zachowania :/ chciałabym jednak żeby mogła siedzieć spokojnie w klatce