Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paulaa.']To jest ogólnie skomplikowane, u mnie albo nikt nie ćwiczy, albo grają w siatkówkę (połowa klasy, drużyna siatkarek :P ), której osobiście nienawidzę, a rozgrzewek praktycznie nie ma do siatki, tylko odbijanie sobie. :eviltong:[/QUOTE]

Jestem kapitanem drużyny co roku na zawodach z siatki. :diabloti: Uwielbiam ten sport. :loveu:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='westie_justa']a ja jestem niemotą i nie umiem grać :diabloti:[/QUOTE]

Ja jak gram to jeszce w miarę i serwy wyjdą..:lol: lubie mecze.:D jak przychodzi zaliczenie, to nagle nie umiem zaserwować. :/

Posted

[quote name='darii_iia']Jestem kapitanem drużyny co roku na zawodach z siatki. :diabloti: Uwielbiam ten sport. :loveu:[/QUOTE]
A ja za to kiedyś byłam w drużynie koszykówki. :smile:
Za to z siatki jestem od zawsze największa sierota. :eviltong:
[quote name='westie_justa']a ja jestem niemotą i nie umiem grać :diabloti:[/QUOTE]
ja też niestety. :D
[quote name='Aleksandra95']Ja jak gram to jeszce w miarę i serwy wyjdą..:lol: lubie mecze.:D jak przychodzi zaliczenie, to nagle nie umiem zaserwować. :/[/QUOTE]
Mi serwy jeszcze jako tako wychodzą z dołu..
Ale zagrywka O.o to jest jakaś czarna magia... na zaliczeniu w gim tylko 1/10 piłek przeleciała nad siatką, chyba się domyślacie, jaka ocena. :roll: Zresztą z zaliczenia z siatki nigdy nie dostałam, więcej niż 2. :eviltong:

Wreszcie mamy wyrobioną książeczke startową/agility.
I jestem załamana...
Podliczyli nas na 120zł razem z jakimiś składkami i wszystkim, sama książeczka kosztowała... 4 zł. :roll:
Czym skutecznie zraziłam tatę do tego sportu, sama zresztą też.
Nie wiem za co związek ździera tyle kasy, a potem jeszcze trzeba płacić 100zł za zawody.. :angryy:

Posted

Eee, jak myślisz poważnie o zawodach, to potem przestaniesz zwracać uwagę na składki w ZKwP.
Zawody zazwyczaj wynoszą więcej niż 100zł/2 dni, do tego obozy, treningi, seminaria, jakieś piłki do agility, szarpaki czy coś - kasa ucieka bardzo szybko, no ale obecnie za przyjemności się płaci:lol:

Posted

Ja chętnie pogram w nogę, kosza, ale nie siatkę, błaaagam. Bo wyjdę na sierotę jak zawsze. :eviltong: Ale tak serio, to możesz wziąć. :lol:
W końcu jest aż 5 godzin wolnego..

Wgl kto zamierza jeszcze iść na konie w czasie wolnym ?? :cool3:
(na obozie)

[quote name='Fantowa']Eee, jak myślisz poważnie o zawodach, to potem przestaniesz zwracać uwagę na składki w ZKwP.
Zawody zazwyczaj wynoszą więcej niż 100zł/2 dni, do tego obozy, treningi, seminaria, jakieś piłki do agility, szarpaki czy coś - kasa ucieka bardzo szybko, no ale obecnie za przyjemności się płaci:lol:[/QUOTE]

Wcześniej moim wielkim hobby była jazda konna i to dopiero pożera kasę... więc nie jest jeszcze tak tragicznie, ale pięknie również. :lol: Ale za bardzo się w to wkręciłam, żeby teraz odpuszczać.

Posted

Dawaj zdjęcia rudzielca zaraz jak skończysz :diabloti:
Nam też wyszło coś ponad 100zł do zapłacenia w związku, a książeczka była za 5 :D ale czego nie robi się dla pokazaniu światu jak pokracznie się biega :lol:
Boję się toru ;) oby był taki jak w zeszłym roku to ok..

Posted

[quote name='cockermaister']Jaka ??? :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='Soko']Dawaj zdjęcia rudzielca zaraz jak skończysz :diabloti:
Nam też wyszło coś ponad 100zł do zapłacenia w związku, a książeczka była za 5 :D ale czego nie robi się dla pokazaniu światu jak pokracznie się biega :lol:
Boję się toru ;) oby był taki jak w zeszłym roku to ok..[/QUOTE]
Powiem na razie tylko tyle, że myślałam, że to jest łatwiejsze. :oops::lol:

Wczoraj była zrobiona 1 łapa, prawie, dzisiaj też po trochu, ogólnie jak narazie wygląda to śmiesznie. :lol: Scooby niestety panicznie boi się maszynek, więc łatwo nie jest i lecą tony futra. :-o
Efekt końcowy pewnie obfoce jutro. :smile:

[quote name='Aleksandra95']Coś tu ostatnio zdjęć nie ma[/QUOTE]

I nie wiadomo czy będą, bo mój dziadek chce sprzedać przed obozem aparat... :roll:
Niby potem będę miała troche lepszy sprzęt, ale być pozbawionym lustra na obóz.. sama nie wiem.

Posted

Co zamierzasz teraz kupić? Twój aparat nie jest zły, i z tego co wiem masz kit, więc nawet nie spróbowałas na lepszym obiektywie;) Lepszy sprzęt nie zrobi lepszych zdjęć sam z siebie :cool3:

Posted

Nie wystarczy zmienić sprzęt by robić lepsze zdjęcia.
Musisz nauczyć się odpowiedniej obsługi aparatu.
Po zdjęciach widać że nie wyciągnęłaś wszystkiego z kita...
Pooglądaj sobie jakie świetne zdjęcia da się robić właśnie tym obiektywem i zamiast narzekać weź jakąś specjalistyczną lekturę i ćwicz.
Nic samo z siebie nie przyjdzie, potrzeba dużo ćwiczeń i wiedzy.
http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens=13020&camera=none&perpage=30&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&iso_min=none&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=none&res=3

Posted

Nie widze problemu, jeśli jest okazja, żeby mieć trochę lepszy sprzęt, to nie wiem czemu miałabym z niej nie korzystać, na pewno gorszych zdjęć nie będzie z lepszego sprzętu... ;)
Szczególnie, że jakbym ustawień nie zmieniała (przeczytałam cała instrukcje, siedze ostatnio na forum gdzie jest mnóstwo w tym temacie) i tak co najmniej 5/10 zdjęć wychodzi nie ostra, nie wiem czy to wina obiektywu czy aparatu, ale wydaje mi się, że AF nie trafia w punkt, a mi zależy głównie na zdjęciach w ruchu i do tego obiektywu będe szukać.

A wgl to nic pewnego, bo jeśli miałoby być tak, że teraz obecny sprzedam, a nowy dostane dopiero na gwiazdkę, to odpada, tyle czasu bez aparatu nie wyrobie. :eviltong:

Przytoczone fotki fajne, ale prawie wszystkie statyczne, co tylko mnie upewnia w przekonaniu, że do innych się nie nadaje...

Posted

Autofocus też sie ustawia, w jaki punkt ma trafiać i w jakim trybie ma pracować, no i tak samo można kupić do obecnego aparatu lepszy obiektyw, za AF odpowiada obiektyw a nie aparat, więc ja na Twoim miejscu kupiłabym jakiś dobry obiektyw niż nowy aparat, dla przykładu mam swoją fotke nie statyczną KLIK z kita, i z aparatu z niższej półki.
Aparat sam za Ciebie zdjęć nie zrobi, no i też tak się zastanawiam jakiego obiektywu szukasz, i aparatu?

Posted

Puszkę nie ja będę wybierać. ;)
Obiektyw mam jeden na oku, ale jest niestety dużo ponad naszym progiem cenowym, dlatego na razie nie mam pojęcia, krąże po forach i szukam jakiegoś fajnego zamiennika.
Na razie nic nie zdradzam, bo możliwe, że i tak nic nie będę zmieniać, a tworzy się nie potrzebna dyskusja w galerii, to było ot tak rzucone, bo dziadek by najchętniej od razu aparat wystawił.
Możliwe, że dopiero za rok go wymienie (na 18, ale już na coś naprawdę porządnego i zdążę się doszkolić. Ale to będzie wyłącznie moja decyzja. A raczej nie moja, bo ja kasy nie mam. Dlatego możliwe, że nawet nie ja będę wybierać puszkę i obiektyw...

Posted

nie Ty bedziesz wybierac aparat, a przeciez ty bedziesz robić nim zdjęcia;)
pokazesz ten obiektyw?
Przecież nikt tutaj Ci nie zabrania kupować nowego sprzętu, zrobisz co chcesz, ale wyrażamy tylko opinie na ten temat warte uwagi;)

Posted (edited)

[quote name='westie_justa']nie Ty bedziesz wybierac aparat, a przeciez ty bedziesz robić nim zdjęcia;)
pokazesz ten obiektyw?
Przecież nikt tutaj Ci nie zabrania kupować nowego sprzętu, zrobisz co chcesz, ale wyrażamy tylko opinie na ten temat warte uwagi;)[/QUOTE]
Justyna, to jest bardzo ciężka sprawa do wytłumaczenia. :lol:
Ja nigdy nie będę miała kasy na obiektyw jaki bym chciała, czy wgl jakąkolwiek zmianę, kasę wolę wydać na seminarium ze scoobem, czy jak teraz zawody.
Ostatnio przez przypadek oglądałam obiektywy, dziadek podłapał temat i tak się jakoś zaczęło. Tak naprawdę jedyna okazja na jakąkolwiek zmianę, bo rodzice do obiektywu raczej nie chcą się specjalnie dołożyć, uważają to za głupotę.
Ciekawa jestem ile z was nie skorzystałoby z takiej okazji. :eviltong:
Ale dziadek jest często gołosłowny, więc się nie nakręcam, miał być już tablet i milion innych rzeczy, więc poczekamy, zobaczymy. ;)
Napewno jeśli już, to będzie przemyślany zakup.

A obiektyw jest dobrze znany, nie będę go na razie przytaczać. W każdym razie, jasny. :smile:

[quote name='Aleksandra95']Jedziecie w sobotę na Pola, czy tak jak mi pisałaś że jutro ? ;) bo się już pogubiłam.. :oops:[/QUOTE]
Miałam jechać zobaczyć Chico, więc raczej w sobotę. :eviltong:
Ale sama nie wiem, tyle ludzi z aparatami, wszyscy udokumentują moją porażkę groomerską. :evil_lol:

Edited by paulaa.
Posted

"Ciekawa jestem ile z was nie skorzystałoby z takiej okazji. :eviltong:' jasne, że pewnie każdy by skorzystał, ale raczej z tego że możesz mieć lepszy obiektyw, a nie body.;) Bo chyba bez sensu zmieniać body skoro jest w porządku :) Ja na Twoim miejscu skoro tak bardzo nalegasz na coś nowego co Ci umożliwi się rozwijać w tym wybrałabym dobry obiektyw.;) Kase, ktora dziadek chce przeznaczyć na nowe body i obiektyw, jak sama wspominałaś już od razu lepszy, to lepiej całą ta kwotę przeznaczyć na obiektyw nie sądzisz ?