Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedne psy:P co Wy im robcie:P

Mój dla swojej naturalnej rozczochranej i kudłatej grzywy zrezygnował z wystaw:P

A na uszkach spanielowatych to bym sobie warkoczyki zaplatała:P a nie je obcinała:P

Posted

Trzeba było obciąć bo mój kudłacz wleciał w straszne rzepy, których wgl nie dało się wyczesać.. Zresztą teraz jest znacznie wygodniej, bo nie nosi na nich liści, gałęzi itp, co wcześniej było na porządku dziennym. :D Zresztą na żywo to troche mniej radykalnie wyglądą i są zaokrąglone, ale troche bardziej skosiście i w sumie mi się to podoba. :smile:

Posted

Ja tam lubie takie kudłacze :) Co zresztą widać po moim psie...frędzle na włosach gdy nie były obcinane ciągnęły się po ziemi, tak samo grzywa, teraz jest tak, żeby po prostu nie ciaglo sie za psem :) I tak wszystko na nich nanosi...ale ja tam lubie jego kłaki:)

Posted

lawendowa napisał(a):
Ja tam lubie takie kudłacze :) Co zresztą widać po moim psie...frędzle na włosach gdy nie były obcinane ciągnęły się po ziemi, tak samo grzywa, teraz jest tak, żeby po prostu nie ciaglo sie za psem :) I tak wszystko na nich nanosi...ale ja tam lubie jego kłaki:)

Nie mieszkasz z babcią, która ma fioła na punkcie czystości... :D ona chciała żebym go na zero zgoliła. :smile:

Posted

lawendowa napisał(a):
Biedne psy:P co Wy im robcie:P

Mój dla swojej naturalnej rozczochranej i kudłatej grzywy zrezygnował z wystaw:P

A na uszkach spanielowatych to bym sobie warkoczyki zaplatała:P a nie je obcinała:P

nie wiem jak to jest z goldenami ale u spanieli nie obcinanie i nie wygalanie włosów w uszach kończy się częstymi zapaleniami ucha,a nie obcinanie łapek szczególnie teraz jak idzie zima kończy się kulkami ze śniegu pomiędzy poduszkami które nie dość ze trudno je wyjąć to jeszcze czasami ranią poduszki po za tym i więcej sierści tym więcej czesania a tak to psu jest po prostu wygodniej.Oczywiście że podcinanie firanki czy głowy to już kwestia tego co się komu podoba ale zawsze coś czy tak czy tak trzeba obciąć :D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
dziękuję.:loveu: ale się przeciąga.:lol:

http://img854.imageshack.us/img854/52/sz6.jpg on jest cudny !:loveu: zamienimy się ? :D

dziękujemy. :loveu: chętnie :cool3:
lawendowa napisał(a):
Ależ on śliczny!! Super ma obrożę :) A szarpak też niczego sobie :D też się właśnie zastanawiam nad zakupem takiej zabawki :-)

dziękujemy, to moja ulubiona taksówka. :loveu: my dopiero takie zakupiliśmy od Aleksandra95 szarpaczki, które robi na zamówienie, super zabawka, polarek mięciutki, ale naprawde mocny. ;)

Posted

Ja bardzo żałuję że moje futro nie wejdzie w te taksowe obroże od Ciebie ;-). Ale już sobie zamówiłam 2 na bazarku :) I grosz dla piesków i mój kudłaty będzie miał nowe wdzianko :)