Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='motyleqq']Jezu jak to brzmi :lol:[/QUOTE]
Strasznie to brzmi, ale Soko ma trochę racji. ;) Ja naprawdę, nie jestem dumna z tego, że nie poszłam do weta (chociaż niewiele by mógł zrobić oprócz leków przeciwbólowych), ale też znam swojego psa i wiem kiedy doszłoby do sytuacji krytycznej. Niestety już jeden szczeniak odszedł mi prawie na własnych rękach, byłam przy pies który prawie umierał na boreliozę, i wiedziałam, że to nie to. Brzmi to okropnie, ale gdy pies chce być od ciebie jak najdalej, bo boli go twój dotyk, to miałam go wziąć za fraki i taszczyć do weta, gdzie by jeszcze maksymalnie się zetresował, bo boi się ludzi, a wetów już wgl, chociaż był i tak wykończony psychicznie przez osy, których w życiu nie widziałam w takiej ilości, ani nie był przez żadną ukąsany. Myślę, że to że położył się wtedy przed lasem nie ruchomo, to też było odreagowanie psychiczne, nie tylko z bólu. W życiu nie widziałam go tak przerażonego, jak wtedy gdy go kąsały, a ja niewiele mogłam zrobić, oprócz nawoływania go do ucieczki, bo atak mógł przejść na mnie. mógł wtedy równie dobrze odejść na zawał, do którego spaniele mają podobno predyspozycje, przez problemy z sercem.
Zresztą gdy tata wrócił, poderwał się jak to on, tańcząc razem z merdającym ogonem i chciał, żeby rzucać mu piłkę. Dlatego w końcu nie poszliśmy do weta, bo po ok.1.5-2h gdy odespał znikły wszelkie objawy..

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten mały diabeł był u nas w ten weekend. :diabloti: ( a raczej jeszcze jest)
Istny cyrk w domu, ale przynajmniej zajebiście przeciąga się deklami i łapie rollery. Jeśli chodzi o nakręcanie terriery są boskie! :loveu:

• 1 month later...
Posted (edited)

Jako, że w końcu mam wolną chwilę (4 wolne dni ahh :multi:) to odświeżam galerię.

Mam parę fotek, z dzisiejszego porządnego, jesiennego spacerku. :smile:

A co u nas ?
W miarę wolnego czasu ( a przez szkołę jest go coraz mniej -,- ) sztuczkujemy, agilitujemy ( chociaż ostatnio przez śnieg mieliśmy małą przerwę.. ) i chwilowo zaczynamy frisbować, bo nie wiem czemu śnieg dziwnie działa na psy, ale rudzielec właśnie wtedy maksymalnie nakręcił się na frisbee i nie mam pojęcia ile to potrwa. :lol:
aa i jeszcze coraz więcej tropimy, niestety tata widzi w piesku potencjał i zabawa w tropienie mu się spodobała, więc na jesień Scoob ma instynkt maksymalnie pobudzony, co owocuje wyczuwaniem 'porzuconych' kości z wielkich odległości. -,- ale fakt, węch ma doskonały, więc muszę się bardziej wgłębić w tropienie, szczególnie, że sprawia mu to największy fun.

Edited by paulaa.
Posted

Hejka, my tu chyba po raz pierwszy :D

Jejku współczuję historii z osami.. biedny Scooby :(
dobrze, że żadne z Was nie ma alergii na osy, wtedy aż strach myśleć co mogłoby się stać :shake:.
dzielny Scoob, że pomimo tych os nie poddawał się i biegł za Wami, moje by tam chyba zeszły na zawał :lol:.

Pozdrawiamy i zapraszamy do nas ;)

Posted (edited)

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :loveu:

A dzisiaj doszły do nas 2 pomarańczowe CS Pup, jestem w szoku jak są przyjemnie miękkie. :loveu: Scoob oszalał ze szczęścia. :smile:
Tylko właśnie.. zna ktoś może jakąś stronę gdzie jest fajnie, krok po kroku opisane co robić w frisbee ?
Na razie jesteśmy na etapie, że uciekam i łapie w locie, ale z mojej ręki.. bo w sumie nie mam pojęcia co robić, żeby go nauczyć łapać w locie. :lol: Będę megaa wdzięczna za wszystkie rady, bo nie chce zmarnować tego, że teraz jest tak fajnie nakręcony na frisbee ;)

edit:
Minus CS-ów już niestety zauważyłam, strasznie szybko się niszczą O.o
Softem szarpałam się ze Scoobem już duużo razy, a są bardzo małe ślady. CS 5 min i już sporo śladów zębów. :roll:

Edited by paulaa.
Posted

CSy sa jeszcze delikatniejsze od softow..?? :mdleje:

ale wiesz co, to moze dlatego ze jest zimno. U nas fastbacki bardziej sie niszcza na zimnie, bo sa twardsze i przez to mniej elastyczne i tak jakby pękają.

na początek rzucaj mu rollery, czyli toczące się dyski. A żeby nie stracił tego nakręcenia nie dawaj mu się zmęczyć, przerywaj zabawe w momencie kiedy jest najbardziej nakręcony nawet jesli wtedy zabawa bedzie trwac tylko minutę. Dla jeszcze lepszego efektu możesz bawić sie z nim zamiast codziennie to np. 5 razy w tygodniu.

gdzies mialam zapisany filmik jak uczyc psa łapania w locie, jak znajdę to Ci dam ;)

Posted

Hej
Jak widzę,to wy trenujecie agility oraz fresbee :cool1:
Z moimi to niestety nic nie trenuje ,bo nie chcą wolą pływać lub aportować piłki ;)

To Scooby musi być zwariowany jeśli jest podobny do Odiego :loveu:

Posted

Cześć :loveu:
Ja tu od niedawna ;) Teraz tutaj spędzam czas , bo fecebook mi się znudził :p
Co do torku to on jest w miejscu tam gdzie kiedyś były takie różne drewienka i drążki bardziej dla ludzi , jak wchodzi się do lasu to trzeba zrobić te mniejsze kółko.
A teraz zrobili taki bardziej psi :multi: To musi być od niedawna , bo byłam tam w niedzielę i wyglądało wszystko na nowe :)

No kiedyś musimy się spotkać. Sonka się nie zmieniła :loveu: Jak tam Scooby ?
Ja mam teraz przez szkołę zawalony czas i nie chodzimy do żadnego klubu ( sprawdziany , kartkówki i prezentacje , które są co chwile ) :-(
A bardzo bym chciała gdzieś się zapisać ;)
Ja też szukam z koleżanką pracy na weekendy , aby zarobić trochę kaski ;)
Bym wtedy też miała kaskę na klub itp. myślę też o wakacjach z Sonią na jakimś psim obozie :loveu: Potem napisze ci mój nowy numer , bo na ten stary się nie dodzwonisz ;)

Posted

[quote name='Sonkowa']Cześć :loveu:
Ja tu od niedawna ;) Teraz tutaj spędzam czas , bo fecebook mi się znudził :p
Co do torku to on jest w miejscu tam gdzie kiedyś były takie różne drewienka i drążki bardziej dla ludzi , jak wchodzi się do lasu to trzeba zrobić te mniejsze kółko.
A teraz zrobili taki bardziej psi :multi: To musi być od niedawna , bo byłam tam w niedzielę i wyglądało wszystko na nowe :)

No kiedyś musimy się spotkać. Sonka się nie zmieniła :loveu: Jak tam Scooby ?
Ja mam teraz przez szkołę zawalony czas i nie chodzimy do żadnego klubu ( sprawdziany , kartkówki i prezentacje , które są co chwile ) :-(
A bardzo bym chciała gdzieś się zapisać ;)
Ja też szukam z koleżanką pracy na weekendy , aby zarobić trochę kaski ;)
Bym wtedy też miała kaskę na klub itp. myślę też o wakacjach z Sonią na jakimś psim obozie :loveu: Potem napisze ci mój nowy numer , bo na ten stary się nie dodzwonisz ;)[/QUOTE]
Mi się jeszcze nie znudziło, ani dogo ani fb :smile:
Aaa, to chyba kojaże, bo moja babcia mieszka przy samym lesie, więc jestem tam często, ale pamiętam właśnie te stare drewienka. ;)
My teraz trenujemy w Baritiusie, jest fajnie bo płaci się w formie miesięcznej, więc jak nie mam chwilowo kasy, to zawsze można sobie jeden mies odpuścić.. ;) A jest tam bardzoo fajnie!
A Scooby, jak to Scooby. Wariat. Nic się chyba nie zmienił, może jeszcze bardziej zgłupiał. :evil_lol:
Ooo na obóz czy jakieś seminarium z agility to i ja się chętnie znowu wybiorę. Tylko właśnie kasa... :roll:

Trzeba się koniecznie zgadać na jakiś spacerek. ;) Nawet z Todrzakową się widziałam, a wy się nie odzywaliście nic! :shake::eviltong:
Spoko, też mam nowy numer :D

Posted (edited)

[quote name='Sonkowa']Nie z Anią jakoś całkowicie się mi urwał kontakt :-(
A dawno się widziałyście ?[/QUOTE]
Chyba ostatnio jakoś pod koniec wakacji, byłyśmy z psami na Fortach Bema, można się umówić w 3 na jakiś spacerek. :smile:
Tylko muszę znaleźć jej numer, bo zmieniałam telefon i ostatnio numer, i dużo kontaktów potraciłam. :roll:

Edit:

A wgl to zbieram materiały i niedługo mam nadzieje uda mi się zmontować jesienny filmik :smile:
Będzie to 1 filmik z urywkami z naszego nędznego frisbee. :lol: chyba będzie trzeba pomyśleć o semi
Chciałam żeby było też agi, ale tatuś jak zawsze nie jest skłonny do ruszania dupska z samochodu i nie chce nas nagrać :roll::placz:
Będzie też zbieranina sztuczek i jakieś urywki ze spacerków, bo wreszcie mam tel z kamerą. Może nie umrzecie z nudów :diabloti:

Edited by paulaa.
Posted

[quote name='Aleksandra95']Hej :) no zaglądam zaglądam już :D czekam na filmik i cieszę się że na obozie pokazałam ci jak się używa programu :diabloti:
też się cieszę :eviltong:
[quote name='Victoria']Paula masz zapchane pw :eviltong:
już czysta ;)
[quote name='Pestkaa']Czekamy na filmik :multi:
będzie, będzie wkrótce :smile:

...na razie mam 2 fotki z dzisiejszego porządnego spacerku. Miałam w końcu wolne, dzięki próbnym maturom :loveu:

' chcesz w******* ?! ' :evil_lol: takie to uroczeee spanielątko. :diabloti: