Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy już w Gdańsku, chociaż podróż była długa i męcząca...
Na większe relacje z obozów nie mam już siły. :P
W każdym razie było zajebiście! Pod każdym względem, najlepiej spędzone jak narazie 10 dni, na obu turnusach super ekipa. :smile: a atmosfera w ośrodku już wgl megaa. Chociaż oboje jesteśmy padnięci po tych 10 dniach ciągłej haruwy, to musimy jutro dać z siebie 100% :P
Chociaż patrząc na Scooba, wiem, że prędkość będzie nie ta, ale nie żałuje solidnych treningów u Olgi, która jest rewelacyjnym trenerem. :smile:

Dzisiaj Scooby pierwszy raz widział morze, był ciut w szoku :smile:

Aga, tak mam twoje spodnie :D

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lucky.']a co się takiego stało, że 3 disy
szkoda, ale i tak gratulujemy :loveu:[/QUOTE]

Scooby był strasznie nakręcony na tunele i cały czas do nich wskakiwał ;( nic więcej nie piszę.

Posted

[quote name='monika15']Mimo tych DISów(cokolwiek to znaczy:diabloti:) i tak gratuluję :)[/QUOTE]
dis, to jest dyskwalifikacja, nie mogą zająć żadnego miejsca, ale liczy się przecież zabawa :)

Posted

Ja mimo wszystko gratuluję! Ale na pierwsze zawody, chyba nie było aż tak źle ? ;) Pocieszę Cię...mój pies uciekłby z toru, gdzieś daleko daleko do ludzi i piesków. :lol:

Posted

Każdy musi mieć pierwsze disy ;)
Wychodzę z założenia, że lepszy pies, który jest na coś najarany, nawet jeżeli przez to ma same disy, niż taki, który biegnie od niechcenia, trzeba się nieźle napracować, żeby go do czegoś zmotywować.
Z najaranym psem fajniej się pracuje niż z takim, który nie jest zmotywowany, serio. Znam wiele psów, które na początku były ostro nieogarnięte, po prostu szał na widok przeszkód, przewodnik w 4 literach - dobrze, że disy nie zniechęciły przewodników, tylko zmotywowały do dalszej pracy - teraz efekty są wspaniałe, oglądać takiego psa to przyjemność - a co dopiero z takim biegać :loveu:
Także Paula - powodzenia i trzymam kciuki za kolejne postępy. Zachowaj filmiki z Waszych początków i po roku, czy też dwóch oglądnij je - zobaczysz różnicę, zobaczysz, że było warto ;)

Posted

[quote name='Lucky.']dis, to jest dyskwalifikacja, nie mogą zająć żadnego miejsca, ale liczy się przecież zabawa :)[/QUOTE]

dzięki za wytłumaczenie;)

Daria mój by najpierw staranował ludzi, potem bardzo bardzo dokładnie obwąchał kazdego psa i być może by do mnie wrócił:evil_lol: ale tego w 100% nie jestem pewna:evil_lol:

To teraz czekamy na zdjęcia Scooba :) pewnie dużo się ich nazbierało z tych 10dni :)

Posted

niby wszystko racja, ale ja czasem myślę sobie, że nic z tego nie będzie, bo mój pies to debil, biegnie i nie patrzy przed siebie, nie wysyła się, a jest szaleńczo szybka i nie jestem w stanie być przed nią. jest to dla mnie dość męczące chwilami ;)

Posted

[quote name='motyleqq']niby wszystko racja, ale ja czasem myślę sobie, że nic z tego nie będzie, bo mój pies to debil, biegnie i nie patrzy przed siebie, nie wysyła się, a jest szaleńczo szybka i nie jestem w stanie być przed nią. jest to dla mnie dość męczące chwilami ;)[/QUOTE]
Wysyłanie wypracujecie, tylko na to czasu trzeba ;) Początki zazwyczaj nie są łatwe, ale nie ma co się zrażać, u nas też jakoś superhipermega nie było, w sumie nadal nie jest(jak dla mnie, to pewnie nigdy nie będzie, bo przecież zawsze może być lepiej:diabloti:), ale postępy są, przyszło z czasem :eviltong:

Posted

[quote name='motyleqq']tak, ale jak widzę kilkakrotnie szybsze postępy we frisbee, to chyba dość oczywiste jest to, że wolę się na tym skupić :evil_lol:[/QUOTE]
A no chyba, że tak :eviltong: Mnie frisbee jakoś nigdy wybitnie nie kręciło, może dlatego, że rzucam jak sierota i Fanta niszczy dysk w oszałamiającym tempie? :evil_lol: