motyleqq Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 a czy on w ogóle usypia w klatce zamkniętej przy Tobie? ile najdłużej tam siedział? Quote
paulaa. Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 motyleqq napisał(a):a czy on w ogóle usypia w klatce zamkniętej przy Tobie? ile najdłużej tam siedział? Nie, nigdy nie zasnął, tylko leży i patrzy kiedy w końcu go wypuszczę i dostanie smaka. Najdłużej jakieś 10-15min zamknięty, bo później zaczyna się już wstawanie. On się tam po prostu nie czuje bezpiecznie. Jak widzę jego przerażenie w oczach jak zamykam drzwiczki, to aż mi go szkoda.. Quote
motyleqq Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 uu... skoro tak, to jest źle. musiałaś gdzieś popełnić jakiś błąd... trudno teraz stwierdzić. spróbuj(po obozie już raczej) uczyć zamykania od nowa. i zrób to na maksa stopniowo, czyli najpierw przymknij i duuużo smaków, potem zamknij na ułamek sekundy i znów nagroda. może to coś zmieni. a potem jak przestanie bać się samego zamykania i będzie spokojnie leżał w klatce, to zamknij go tam bardzo bardzo zmęczonego, by usnął. ja tak robiłam i z czasem coraz szybciej zaczęła usypiać. teraz prawie od razu się zwija i śpi Quote
dog193 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='paulaa.'] U nas śmierdziele działają, ale są wcinane w trybie natychmiastowym. :P Jedynie ogony to zabawka na dłuuugo, ale też potrafił je zostawiać, gdy mnie nie było. Penisy są dosyć twarde ;) Przynajmniej z tego bazarku :D I śmierdzą dużo bardziej atrakcyjnie niż ogony :D Nie zbyt rozumiem sens crate games. Podglądam wątek. Ale ciągle dostaje smaki gdy wejdzie do klatki, wysyła się już do niej z każdego pokoju w domu, zostaje w niej, aż nie powiem, żeby wyszedł, ćwiczyliśmy już to na smaki jak i na piłkę. Crate games zmienia nastawienie psa do klatki. Pies dobrowolnie wybiera przebywanie w klatce i jest za to nagradzany. To tak w wielkim skrócie ;) Quote
Natalia&Cody Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Kurcze...trochę kiepsko z tą klatką. Spróbuj Crate Games, myślę, że to na pewno pomoże. Zacznij wszystko od początku. :) Trzymamy kciuki za obóz :D :D Quote
paulaa. Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 A my pakujemy się... i idzie ciężko, a trzeba wstać o 4. :roll: Możliwe, że jeśli będzie wifi to będą relacje na bierząco z obozu. :cool3: Chyba że nie chcecie ? :lol: Quote
wikikoniki Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 paulaa. napisał(a):A my pakujemy się... i idzie ciężko, a trzeba wstać o 4. :roll: Możliwe, że jeśli będzie wifi to będą relacje na bierząco z obozu. :cool3: Chyba że nie chcecie ? :lol: no pewnie, że nie chcemy :lol: Quote
vaness Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 wikikoniki napisał(a):no pewnie, że nie chcemy :lol: heheh ;) jasne , że nikt nie będzie czekał na relacje :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Wieści nie było niestety, bo poprzedni turnus wyczerpał cały limit..:( Ale ja z Dorą jesteśmy już.;) u Scooba wszystko dobrze zostaje jeszcze na 5 dni potem zawody i wrócą.:loveu: Quote
Aleksa. Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 ja mam tylko jedną fotke Scooba na dowód że żyje ! :diabloti: Quote
Yuveza Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Wychowane pieski nie śpią na łóżku :evil_lol: Rzucanie piłki o 3 w nocy :grin: Quote
Aleksa. Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Wstawiam fotki z fb Paula na pewno będzie ze mnie dumna że to zrobiłam :diabloti: Quote
Fantowa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ale śliczne zdjęcia! Na drugim ma przednie łapki tak śmiesznie rozstawione :eviltong: Quote
Soko Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Przecudowne, przekolorowe, ekstra :loveu: Mam pytanie do bardziej doświadczonych, bo tępa ja się nie zapytała na ostatnim treningu przed zawodami :evil_lol: obowiązuje jakiś strój na zawody? Biała koszula, mundurek, ja wiem? XD Quote
Fantowa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Soko napisał(a):Przecudowne, przekolorowe, ekstra :loveu: Mam pytanie do bardziej doświadczonych, bo tępa ja się nie zapytała na ostatnim treningu przed zawodami :evil_lol: obowiązuje jakiś strój na zawody? Biała koszula, mundurek, ja wiem? XD Hahahahaha, ubierz najlepiej długą czarną spódnicę, szpilki, jakąś elegancką bluzkę, no i krawat :evil_lol: Co Ty, nie ma żadnych wymagań co do stroju. Quote
Soko Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Właśnie tak myślałam. Na czarno w największe upały, jak wdowa :D Quote
motyleqq Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Fantowa napisał(a):Hahahahaha, ubierz najlepiej długą czarną spódnicę, szpilki, jakąś elegancką bluzkę, no i krawat :evil_lol: Co Ty, nie ma żadnych wymagań co do stroju. już widzę próbę biegania na szpilkach z moim psem... :lol: to pewnie byłby ostatni dzień mojego życia :lol: Quote
Aleksa. Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Paula czekamy na Twój powrót i fotki, bo Ty masz Dorowe też.:D od Oli :) dbam o Waszą galerie.:evil_lol: Quote
Aleksa. Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 z nowych wieści od Pauli są w drodze do Gdańska :) Quote
motyleqq Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 to ona już wyjechała? ciekawe czy pamiętała o moich spodniach :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 motyleqq napisał(a):to ona już wyjechała? ciekawe czy pamiętała o moich spodniach :evil_lol: tak, pewnie już w Gdańsku są. :D a tego to nie wiem :diabloti: Quote
Recommended Posts