Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

motyleqq napisał(a):
a czy on w ogóle usypia w klatce zamkniętej przy Tobie? ile najdłużej tam siedział?

Nie, nigdy nie zasnął, tylko leży i patrzy kiedy w końcu go wypuszczę i dostanie smaka. Najdłużej jakieś 10-15min zamknięty, bo później zaczyna się już wstawanie. On się tam po prostu nie czuje bezpiecznie. Jak widzę jego przerażenie w oczach jak zamykam drzwiczki, to aż mi go szkoda..

Posted

uu... skoro tak, to jest źle. musiałaś gdzieś popełnić jakiś błąd... trudno teraz stwierdzić. spróbuj(po obozie już raczej) uczyć zamykania od nowa. i zrób to na maksa stopniowo, czyli najpierw przymknij i duuużo smaków, potem zamknij na ułamek sekundy i znów nagroda. może to coś zmieni. a potem jak przestanie bać się samego zamykania i będzie spokojnie leżał w klatce, to zamknij go tam bardzo bardzo zmęczonego, by usnął. ja tak robiłam i z czasem coraz szybciej zaczęła usypiać. teraz prawie od razu się zwija i śpi

Posted

[quote name='paulaa.']
U nas śmierdziele działają, ale są wcinane w trybie natychmiastowym. :P
Jedynie ogony to zabawka na dłuuugo, ale też potrafił je zostawiać, gdy mnie nie było.

Penisy są dosyć twarde ;) Przynajmniej z tego bazarku :D I śmierdzą dużo bardziej atrakcyjnie niż ogony :D

Nie zbyt rozumiem sens crate games. Podglądam wątek.
Ale ciągle dostaje smaki gdy wejdzie do klatki, wysyła się już do niej z każdego pokoju w domu, zostaje w niej, aż nie powiem, żeby wyszedł, ćwiczyliśmy już to na smaki jak i na piłkę.

Crate games zmienia nastawienie psa do klatki. Pies dobrowolnie wybiera przebywanie w klatce i jest za to nagradzany.
To tak w wielkim skrócie ;)

Posted

A my pakujemy się... i idzie ciężko, a trzeba wstać o 4. :roll:
Możliwe, że jeśli będzie wifi to będą relacje na bierząco z obozu. :cool3:
Chyba że nie chcecie ? :lol:

Posted

paulaa. napisał(a):
A my pakujemy się... i idzie ciężko, a trzeba wstać o 4. :roll:
Możliwe, że jeśli będzie wifi to będą relacje na bierząco z obozu. :cool3:
Chyba że nie chcecie ? :lol:

no pewnie, że nie chcemy :lol:

Posted

Wieści nie było niestety, bo poprzedni turnus wyczerpał cały limit..:(

Ale ja z Dorą jesteśmy już.;) u Scooba wszystko dobrze zostaje jeszcze na 5 dni potem zawody i wrócą.:loveu:

Posted

Przecudowne, przekolorowe, ekstra :loveu:
Mam pytanie do bardziej doświadczonych, bo tępa ja się nie zapytała na ostatnim treningu przed zawodami :evil_lol: obowiązuje jakiś strój na zawody? Biała koszula, mundurek, ja wiem? XD

Posted

Soko napisał(a):
Przecudowne, przekolorowe, ekstra :loveu:
Mam pytanie do bardziej doświadczonych, bo tępa ja się nie zapytała na ostatnim treningu przed zawodami :evil_lol: obowiązuje jakiś strój na zawody? Biała koszula, mundurek, ja wiem? XD

Hahahahaha, ubierz najlepiej długą czarną spódnicę, szpilki, jakąś elegancką bluzkę, no i krawat :evil_lol:
Co Ty, nie ma żadnych wymagań co do stroju.

Posted

Fantowa napisał(a):
Hahahahaha, ubierz najlepiej długą czarną spódnicę, szpilki, jakąś elegancką bluzkę, no i krawat :evil_lol:
Co Ty, nie ma żadnych wymagań co do stroju.

już widzę próbę biegania na szpilkach z moim psem... :lol: to pewnie byłby ostatni dzień mojego życia :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
to ona już wyjechała? ciekawe czy pamiętała o moich spodniach :evil_lol:

tak, pewnie już w Gdańsku są. :D a tego to nie wiem :diabloti: