paulaa. Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 westie_justa napisał(a):I co kręcisz że nie ostre wychodzą;) http://img29.imageshack.us/img29/6374/scoobywwpdd.jpg to ładne i nawet BOKEH jest ładny :lol: Bo nie wychodzą, dla mnie nie jest wystarczające, że tylko na 50% zdjęć ostrość ustawi się na psie (oczywiście chodzi mi o zdjęcia w ruchu), szczególnie że jak na złość ustawia się na tych gorszych. ;) Tylko tych nie ostrych tu nigdy nie wstawiam, tylko od razu usuwam. :eviltong: Quote
Yuveza Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 paulaa. napisał(a):Bo nie wychodzą, dla mnie nie jest wystarczające, że tylko na 50% zdjęć ostrość ustawi się na psie (oczywiście chodzi mi o zdjęcia w ruchu), szczególnie że jak na złość ustawia się na tych gorszych. ;) Tylko tych nie ostrych tu nigdy nie wstawiam, tylko od razu usuwam. :eviltong: To normalne, zawsze wyjdzie jakaś część nieostrych;) Ustaw sobie autofocus na ciągły, to czasami ułatwia sprawę przy biegnącym psie. Ja z moim obiektywem mam taki problem że często nie ustawia na głowie, i jest wtedy brzydko poruszona. No i też zalezy z jakiej odległosci robisz zdjecie, jak jest za blisko to wtedy af nie wybiera ostrosci, przynajmniej u mnie tak jest, najlepiej na duzej ogniskowej i krótkiej migawce;) Quote
wikikoniki Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 chyba mi Was z subskrypcji wywaliło :mad: świetne zdjęcia :D Quote
paulaa. Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 westie_justa napisał(a):To normalne, zawsze wyjdzie jakaś część nieostrych;) Ustaw sobie autofocus na ciągły, to czasami ułatwia sprawę przy biegnącym psie. Ja z moim obiektywem mam taki problem że często nie ustawia na głowie, i jest wtedy brzydko poruszona. No i też zalezy z jakiej odległosci robisz zdjecie, jak jest za blisko to wtedy af nie wybiera ostrosci, przynajmniej u mnie tak jest, najlepiej na duzej ogniskowej i krótkiej migawce;) Przez cały czas robię na AF ciągłym ;) wikikoniki napisał(a):chyba mi Was z subskrypcji wywaliło :mad: świetne zdjęcia :D dzięki. :smile: Quote
dancingqueen Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Ale fajne fotki. ;) Widzę, że kocha wodę tak samo jak nasze cockery. :P Zapraszamy do naszej galerii również:) Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 dOgLoV napisał(a):super zdjęcia :loveu: dancingqueen napisał(a):Ale fajne fotki. ;) Widzę, że kocha wodę tak samo jak nasze cockery. :P Zapraszamy do naszej galerii również:) Oj, kocha bardzoo. :smile: Dziękujemy. :loveu: A ja mam newsa dnia. Mój cocker się SZARPIE. Wczoraj na treningu biegał na piłkę na 'sznurku'. Zrobię fotkę, zobaczycie na co. :evil_lol: To śmieszne, jak najprostsze rozwiązania potrafią być najłatwiejsze. Nie jest idealnie, wiadomo, pierwszy raz na takie cuś ćwiczyliśmy i jeszcze potrafi uciec zamiast się szarpać, ale i tak jestem bardzooo dumna. :loveu: Quote
motyleqq Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 zaintrygowałaś mnie :cool3: chcę zobaczyć o co chodzi! Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 motyleqq napisał(a):zaintrygowałaś mnie :cool3: chcę zobaczyć o co chodzi! zaraz zrobię fotkę. :eviltong: Aleksandra95 napisał(a):na sznurówkę ? :D niee. :evil_lol: gorzej Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Więc w czasie wtorkowej nudy przed treningowej, wykombinowałam takie cuś z niepotrzebnych rzeczy. :diabloti: Tak więc składniki na zabawkę do szarpania, dla psa który nie lubi się szarpać, to: - pogryziona piłka lateksowa, koniecznie bez oczu. :lol: - oraz stara pogryziona smycz Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a):biedna piłka.:D żeby nie było, Scoob jej wydłubał te oczy, aż taką sadystką nie jestem. :D Quote
motyleqq Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 haha, u mnie by to żyło jedno szarpanie. ale to zastanawiające, że akurat tym mu się uwidziało szarpać :lol: ciekawe, czy teraz będzie się szarpał też czym innym? Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a):najlepiej na psa zrzucić winę :evil_lol: nie moja wina, że mam psa zabójce. :diabloti: motyleqq napisał(a):haha, u mnie by to żyło jedno szarpanie. ale to zastanawiające, że akurat tym mu się uwidziało szarpać :lol: ciekawe, czy teraz będzie się szarpał też czym innym? jest zaskakująco wytrzymałe jak na razie, też myślałam, że przeżyje jedno szarpnięcie, a scoob się wczoraj na tym wieszał, ciągnęłam go na tym przez pół toru i całe. :razz: też jestem ciekawa. :smile: zobaczymy na obozie, biorę szarpaki Quote
motyleqq Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 a może właśnie piłki na sznurku? jak chcesz to dam Ci spróbować na naszej planet dog :) Quote
paulaa. Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 motyleqq napisał(a):a może właśnie piłki na sznurku? jak chcesz to dam Ci spróbować na naszej planet dog :) no oki, dzięki. ;) jakby mu się naprawdę spodobała to kupię mu nawet planet dog, ale z niego ciężki przypadek :D Quote
motyleqq Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 tylko ja mam taką dość dużą, nie wiem czy będzie dla niego dobra. w sumie to nie wiem czy mu się spodoba :evil_lol: jest też taka śliska od śliny i wypada z pyska, tzn Etna już się nauczyła trzymać, ale wcześniej ją to wnerwiało... ja mam taką, myślę że jemu mogłaby się bardziej spodobać ta, ale sama się przekonasz :) Quote
paulaa. Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Aleksandra95 napisał(a):a może jeszcze jakieś foteczki ? :siara: Mówiłam, że to ostatnie przed obozem. :eviltong: Quote
paulaa. Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 wikikoniki napisał(a):kiedy wyjeżdżacie ? :) 31.07. ;) O 5 nad ranem. :placz::placz: Chociaż nie wiem czy mi się uda wstać, znając moje zdolności. :roll: Quote
Aleksa. Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 paulaa. napisał(a):31.07. ;) O 5 nad ranem. :placz::placz: Chociaż nie wiem czy mi się uda wstać, znając moje zdolności. :roll: ja sobie jutro pościągam muzykę żebym miała co słuchać w samochodzie, bo książka skończona. :p Quote
Recommended Posts