Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

westie_justa napisał(a):
I co kręcisz że nie ostre wychodzą;) http://img29.imageshack.us/img29/6374/scoobywwpdd.jpg to ładne i nawet BOKEH jest ładny :lol:

Bo nie wychodzą, dla mnie nie jest wystarczające, że tylko na 50% zdjęć ostrość ustawi się na psie (oczywiście chodzi mi o zdjęcia w ruchu), szczególnie że jak na złość ustawia się na tych gorszych. ;) Tylko tych nie ostrych tu nigdy nie wstawiam, tylko od razu usuwam. :eviltong:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulaa. napisał(a):
Bo nie wychodzą, dla mnie nie jest wystarczające, że tylko na 50% zdjęć ostrość ustawi się na psie (oczywiście chodzi mi o zdjęcia w ruchu), szczególnie że jak na złość ustawia się na tych gorszych. ;) Tylko tych nie ostrych tu nigdy nie wstawiam, tylko od razu usuwam. :eviltong:

To normalne, zawsze wyjdzie jakaś część nieostrych;) Ustaw sobie autofocus na ciągły, to czasami ułatwia sprawę przy biegnącym psie. Ja z moim obiektywem mam taki problem że często nie ustawia na głowie, i jest wtedy brzydko poruszona. No i też zalezy z jakiej odległosci robisz zdjecie, jak jest za blisko to wtedy af nie wybiera ostrosci, przynajmniej u mnie tak jest, najlepiej na duzej ogniskowej i krótkiej migawce;)

Posted

westie_justa napisał(a):
To normalne, zawsze wyjdzie jakaś część nieostrych;) Ustaw sobie autofocus na ciągły, to czasami ułatwia sprawę przy biegnącym psie. Ja z moim obiektywem mam taki problem że często nie ustawia na głowie, i jest wtedy brzydko poruszona. No i też zalezy z jakiej odległosci robisz zdjecie, jak jest za blisko to wtedy af nie wybiera ostrosci, przynajmniej u mnie tak jest, najlepiej na duzej ogniskowej i krótkiej migawce;)

Przez cały czas robię na AF ciągłym ;)
wikikoniki napisał(a):
chyba mi Was z subskrypcji wywaliło :mad:
świetne zdjęcia :D

dzięki. :smile:

Posted

dOgLoV napisał(a):
super zdjęcia :loveu:

dancingqueen napisał(a):
Ale fajne fotki. ;) Widzę, że kocha wodę tak samo jak nasze cockery. :P Zapraszamy do naszej galerii również:)

Oj, kocha bardzoo. :smile:
Dziękujemy. :loveu:

A ja mam newsa dnia.

Mój cocker się SZARPIE.
Wczoraj na treningu biegał na piłkę na 'sznurku'.
Zrobię fotkę, zobaczycie na co. :evil_lol:
To śmieszne, jak najprostsze rozwiązania potrafią być najłatwiejsze.
Nie jest idealnie, wiadomo, pierwszy raz na takie cuś ćwiczyliśmy i jeszcze potrafi uciec zamiast się szarpać, ale i tak jestem bardzooo dumna. :loveu:

Posted

motyleqq napisał(a):
zaintrygowałaś mnie :cool3: chcę zobaczyć o co chodzi!

zaraz zrobię fotkę. :eviltong:
Aleksandra95 napisał(a):
na sznurówkę ? :D

niee. :evil_lol: gorzej

Posted

Więc w czasie wtorkowej nudy przed treningowej, wykombinowałam takie cuś z niepotrzebnych rzeczy. :diabloti:

Tak więc składniki na zabawkę do szarpania, dla psa który nie lubi się szarpać, to:
- pogryziona piłka lateksowa, koniecznie bez oczu. :lol:
- oraz stara pogryziona smycz

Posted

haha, u mnie by to żyło jedno szarpanie. ale to zastanawiające, że akurat tym mu się uwidziało szarpać :lol: ciekawe, czy teraz będzie się szarpał też czym innym?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
najlepiej na psa zrzucić winę :evil_lol:

nie moja wina, że mam psa zabójce. :diabloti:
motyleqq napisał(a):
haha, u mnie by to żyło jedno szarpanie. ale to zastanawiające, że akurat tym mu się uwidziało szarpać :lol: ciekawe, czy teraz będzie się szarpał też czym innym?

jest zaskakująco wytrzymałe jak na razie, też myślałam, że przeżyje jedno szarpnięcie, a scoob się wczoraj na tym wieszał, ciągnęłam go na tym przez pół toru i całe. :razz:
też jestem ciekawa. :smile: zobaczymy na obozie, biorę szarpaki

Posted

motyleqq napisał(a):
a może właśnie piłki na sznurku? jak chcesz to dam Ci spróbować na naszej planet dog :)

no oki, dzięki. ;)
jakby mu się naprawdę spodobała to kupię mu nawet planet dog, ale z niego ciężki przypadek :D

Posted

tylko ja mam taką dość dużą, nie wiem czy będzie dla niego dobra. w sumie to nie wiem czy mu się spodoba :evil_lol: jest też taka śliska od śliny i wypada z pyska, tzn Etna już się nauczyła trzymać, ale wcześniej ją to wnerwiało... ja mam taką, myślę że jemu mogłaby się bardziej spodobać ta, ale sama się przekonasz :)

Posted

wikikoniki napisał(a):
kiedy wyjeżdżacie ? :)

31.07. ;) O 5 nad ranem. :placz::placz: Chociaż nie wiem czy mi się uda wstać, znając moje zdolności. :roll:

Posted

paulaa. napisał(a):
31.07. ;) O 5 nad ranem. :placz::placz: Chociaż nie wiem czy mi się uda wstać, znając moje zdolności. :roll:

ja sobie jutro pościągam muzykę żebym miała co słuchać w samochodzie, bo książka skończona. :p