vaness Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-gK6Tn6y86C4/T8i-bLJp31I/AAAAAAAAAVY/4hx2ozk28aM/s640/DSC_0208.JPG jaki wielki skok :D Quote
paulaa. Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):wiesz co...Trzeba poznac pare rodowodowych spanieli aby sie wypowiadac na temat ich charakteru... Gdbym miala ja oceniac cockery przez pryzmat negra mojego-to wyszlo by mi ze to agresory uparte z domieszka adhd i slodyczy:diabloti: Cockcer jest psem mysliwskim-wiec z zasady bedzie psem odrobine niezaleznym,pracujacym na wlasna lape i czasami chcacym decydowac samemu... Taki mial byc ten pies,mial latac po chaszczach i szukac zwierzyny wyplaszajac ja a nie patrzec na pana i pytac-moge teraz pobiegac? Takie akcje robia owczarki. To sa psy wspolpracujace z ludzmi,kochajace wrecz prace z czlowiekiem i dla czlowieka. Dla mnie spaniele sa ok,ja jestem tez troche taka niezalezna wiec mi to pasuje. Do kazdego psa trzeba dorosnac,dobrac go pod siebie... Ja wiem ze w tym momencie nigdy nie zdecyduje sie np na Czarnego Teriera mimo ze to pies moich marzen i kocham je na rowni ze spanielami niemalze :loveu: Po drugie geny,geny i geny swoje tez robia... Jesli hodowca spierniczy wczesny socjal to nie ma co wymagac pozniej od psa ze lekliwy,ze strach z nim wyjsc na ulice czy odwala inne akcje... Niestety,pochodzenie psa,jego uzytkowosc i najwczesniejszy socjal przy matce,w hodowli maja ogromne znaczenie w pozniejszym zyciu z psem... A z tymi borderami faktycznie cos jest nie hallo,mam w rodzinie bordera i tragedia :shake:Lekliwe toto takie ze hey :roll: Ja tam bym nie mogla miec zreszta tak wymagajacego pracy psa:eviltong: Wole cockero:loveu: Mi nie potrzebna znajomość charakteru rodowodowego spaniela, bo i tak owego nie planuje, rodowodowe ze względu na szatę wogóle mi się nie podobają. ;) Widzisz, sama piszesz, że tobie pasuje pies w pewnym stopniu niezależyny, dla mnie to najgorsza wada u psa... Nie wiem czy naprawde aż tak różnią się te z pseudo od rodo, bo mój pies ma zarówno doskonały węch, aż tak dobrego w życiu nie widziałam u żadnego psa... co mnie zresztą wkurza. :roll: Ma silny instynkt do płoszenia ptaków, przy nich jest mi naprawde ciężko go opanować, ale dajemy rade. Uwielbia pływać, nigdy się nie męczy choćby nie wiem ile biegał. :P I kiedy robi to co lubi co nie moge narzekać, naprawde fajnie pracuje z człowiekiem, u nas akurat jest to agility, chociaż wiem, że wolałby tropienie, przy tym jest w swoim żywiole, zachowuje się identycznie jak bretończyki z filmików, kita mało mu nie odpadnie. No i jest bardzo wesoły co jest chyba dla nich charakterystyczne, ciągle machałby ogonem obijając go o meble, zresztą prawdopodobnie przez to go sobie złamał. :diabloti: A jeśli chodzi o geny, to trzeba wnikliwie patrzeć na rodziców. Wbrew pozorom dużo cech przechodzi z genami. Znam matke Scoobiego i czasem zachowuje się identycznie jak jego matka, np. reagowanie na obcych ludzi, czego nie moge go oduczyć, zachowuje się wtedy dokładnie tak jak jego matka. To samo z dominacją. Quote
Aleksa. Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 wikikoniki napisał(a):a każdy może zobaczyć ? :) no nie, musisz być zarejestrowana.;) a coś Ty taka ciekawa ? :) wstawiłam najlepszy :) Quote
paulaa. Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Aleksandra95 napisał(a):no nie, musisz być zarejestrowana.;) a coś Ty taka ciekawa ? :) wstawiłam najlepszy :) Bo na tamtym pańcia inteligentnie skacze przez tunel, hahaha :D Nie ma co oglądać. :P Quote
lenka13 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Fajne fotki i filmik z agi :) jaki on szybki :loveu: Quote
ewes Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-F4xOXxZhPmE/T8i2L9HnjtI/AAAAAAAAATI/r1B365Tseuw/s512/DSC_0176.JPG -> cudny :D Quote
paulaa. Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 [video=youtube;Ic9J5T8vDXs]http://www.youtube.com/watch?v=Ic9J5T8vDXs[/video] Kto jest ciekawy tego drugiego filmiku to proszę. :diabloti: On doskonale pokazuje moje ogarnięcie na torze. :evil_lol: Tak jak na poprzednim poprawiałam sobie biegnąc bluzkę, to tutaj nagle zdziwienie i skok przez tunel. :D Quote
Yuveza Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Super biega:) a przeskok przez tunel bardzo zacny :lol: Quote
Soko Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Paulaa, tylko prowadzącego Ci brakuje, większego włosia i ogona i na zawody idziesz ;) Quote
Kaaasia Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-6qdvsNyw7_w/T8i6K5zcwPI/AAAAAAAAAUY/z79o4hWDp_w/s640/DSC_0197.JPG Jaka miłość :cool3: https://lh6.googleusercontent.com/-gK6Tn6y86C4/T8i-bLJp31I/AAAAAAAAAVY/4hx2ozk28aM/s640/DSC_0208.JPG SuperPies :multi: Quote
Patik Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Zdjęcia świetne. A Scooby jest rewelacyjny, świetnie mu idzie i Pani też super skacze :P Quote
Misia&Ruby Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 paulaa. napisał(a):[video=youtube;Ic9J5T8vDXs]http://www.youtube.com/watch?v=Ic9J5T8vDXs[/video] Kto jest ciekawy tego drugiego filmiku to proszę. :diabloti: On doskonale pokazuje moje ogarnięcie na torze. :evil_lol: Tak jak na poprzednim poprawiałam sobie biegnąc bluzkę, to tutaj nagle zdziwienie i skok przez tunel. :D Scooby jest genialny :) A skok przez tunel- mistrzostwo :lol: Quote
motyleqq Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 no co, Paula po prostu ćwiczy agility, dosłownie :evil_lol: Quote
paulaa. Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 [quote name='motyleqq']no co, Paula po prostu ćwiczy agility, dosłownie :evil_lol: coś w tym jest niestety :evil_lol: [quote name='Misia&Ruby']Scooby jest genialny :) A skok przez tunel- mistrzostwo :lol: dziękujemy. :D [quote name='Patik']Zdjęcia świetne. A Scooby jest rewelacyjny, świetnie mu idzie i Pani też super skacze :P pani wiecznie nieogarnięta. :D [quote name='Kaaasia']https://lh4.googleusercontent.com/-6qdvsNyw7_w/T8i6K5zcwPI/AAAAAAAAAUY/z79o4hWDp_w/s640/DSC_0197.JPG Jaka miłość :cool3: https://lh6.googleusercontent.com/-gK6Tn6y86C4/T8i-bLJp31I/AAAAAAAAAVY/4hx2ozk28aM/s640/DSC_0208.JPG SuperPies :multi: :loveu: [quote name='Soko']Paulaa, tylko prowadzącego Ci brakuje, większego włosia i ogona i na zawody idziesz ;) obawiam się, że sama wlokłabym się już wogóle po tym torze jak ślimak. :D wgl moja kondycja jak ostatnio zauważyłam jest tragiczna, trzeba coś z tym zrobić. ale jak nadejdzie koniec szkoły zaczynamy aktywne wakacje i nie ma przebacz. :smile: [quote name='westie_justa']Super biega:) a przeskok przez tunel bardzo zacny :lol: dzięki. :D A ja się dziś dowiedziałam, że prawdopodobnie będziemy na pokazach na światówce na początku lipca w Wa-wie. :multi: Ale to jeszcze nie pewne info, chociaż fajnie by było. :smile: Quote
paulaa. Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 westie_justa napisał(a):a co w wawie bedzie na poczatku lipca?:) [FONT=verdana, arial ce, arial, helvetica, sans-serif]Wystawa międzynarodowa ;) A obok mają być pokazy agi podobno[/FONT] Quote
Yuveza Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 paulaa. napisał(a):[FONT=verdana]Wystawa międzynarodowa ;) A obok mają być pokazy agi podobno[/FONT] A no ja jade na cacib;) a agi open będzie, w zeszlym roku tez było:) Quote
paulaa. Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 westie_justa napisał(a):A no ja jade na cacib;) a agi open będzie, w zeszlym roku tez było:) No ja nie byłam nigdy na żadnej wystawie, więc nie wiem jak to wygląda. :smile: Ale już się boje stoisk z akcesoriami. :D Quote
Yuveza Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 paulaa. napisał(a):No ja nie byłam nigdy na żadnej wystawie, więc nie wiem jak to wygląda. :smile: Ale już się boje stoisk z akcesoriami. :D oj bój się, na międzynarodówkach to jest kilometr stoisk w linii prostej :diabloti: ja jbc będę na pewno bo będę focic:) psiaki a potem agi. Quote
wikikoniki Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 i pamiętej że ten kilometr i jeszcze z dóch stron :diabloti: Ahhh... jak ja kocham Sopot :loveu: :evil_lol: Quote
paulaa. Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 wikikoniki napisał(a):i pamiętej że ten kilometr i jeszcze z dóch stron :diabloti: Ahhh... jak ja kocham Sopot :loveu: :evil_lol: Nie pocieszacie mnie, szczególnie, że to zaraz po moich urodzinach, więc będę miała jakąś kase, nie to co teraz. ehh :D Quote
wikikoniki Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 paulaa. napisał(a):Nie pocieszacie mnie, szczególnie, że to zaraz po moich urodzinach, więc będę miała jakąś kase, nie to co teraz. ehh :D ja zarobiłam na dniu dziecka, i chyba właśnie odłożę na wakacje :razz: Quote
puchu Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Ale w tym roku nie ma zawodów przy warszawskich wystawach. 30.06-01.06 są zawody w Jaktorowie, 8-9.09 zawody robi Fort, ale miejsce jeszcze nie podane Btw. widziałam was na zawodach na Bemowie, ale później gdzieś mi zginęliście w tłumie Quote
paulaa. Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 puchu napisał(a):Ale w tym roku nie ma zawodów przy warszawskich wystawach. 30.06-01.06 są zawody w Jaktorowie, 8-9.09 zawody robi Fort, ale miejsce jeszcze nie podane Btw. widziałam was na zawodach na Bemowie, ale później gdzieś mi zginęliście w tłumie Ale ja napisałam, że prawopodobnie będziemy na pokazach, a nie że będziemy startować w zawodach. Baritius organizuje pokazy przy tej wystawie, źle zrozumieliście. :D Zawodów na razie nie planuje, najbliżej we wrześniu, ale nie wiadomo. ;) A ja was nie widziałam niestety. Quote
Recommended Posts