Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
wiesz co...Trzeba poznac pare rodowodowych spanieli aby sie wypowiadac na temat ich charakteru...
Gdbym miala ja oceniac cockery przez pryzmat negra mojego-to wyszlo by mi ze to agresory uparte z domieszka adhd i slodyczy:diabloti:
Cockcer jest psem mysliwskim-wiec z zasady bedzie psem odrobine niezaleznym,pracujacym na wlasna lape i czasami chcacym decydowac samemu...
Taki mial byc ten pies,mial latac po chaszczach i szukac zwierzyny wyplaszajac ja a nie patrzec na pana i pytac-moge teraz pobiegac?
Takie akcje robia owczarki.
To sa psy wspolpracujace z ludzmi,kochajace wrecz prace z czlowiekiem i dla czlowieka.
Dla mnie spaniele sa ok,ja jestem tez troche taka niezalezna wiec mi to pasuje.
Do kazdego psa trzeba dorosnac,dobrac go pod siebie...
Ja wiem ze w tym momencie nigdy nie zdecyduje sie np na Czarnego Teriera mimo ze to pies moich marzen i kocham je na rowni ze spanielami niemalze :loveu:
Po drugie geny,geny i geny swoje tez robia...
Jesli hodowca spierniczy wczesny socjal to nie ma co wymagac pozniej od psa ze lekliwy,ze strach z nim wyjsc na ulice czy odwala inne akcje...
Niestety,pochodzenie psa,jego uzytkowosc i najwczesniejszy socjal przy matce,w hodowli maja ogromne znaczenie w pozniejszym zyciu z psem...

A z tymi borderami faktycznie cos jest nie hallo,mam w rodzinie bordera i tragedia :shake:Lekliwe toto takie ze hey :roll: Ja tam bym nie mogla miec zreszta tak wymagajacego pracy psa:eviltong: Wole cockero:loveu:

Mi nie potrzebna znajomość charakteru rodowodowego spaniela, bo i tak owego nie planuje, rodowodowe ze względu na szatę wogóle mi się nie podobają. ;)
Widzisz, sama piszesz, że tobie pasuje pies w pewnym stopniu niezależyny, dla mnie to najgorsza wada u psa...
Nie wiem czy naprawde aż tak różnią się te z pseudo od rodo, bo mój pies ma zarówno doskonały węch, aż tak dobrego w życiu nie widziałam u żadnego psa... co mnie zresztą wkurza. :roll: Ma silny instynkt do płoszenia ptaków, przy nich jest mi naprawde ciężko go opanować, ale dajemy rade.
Uwielbia pływać, nigdy się nie męczy choćby nie wiem ile biegał. :P I kiedy robi to co lubi co nie moge narzekać, naprawde fajnie pracuje z człowiekiem, u nas akurat jest to agility, chociaż wiem, że wolałby tropienie, przy tym jest w swoim żywiole, zachowuje się identycznie jak bretończyki z filmików, kita mało mu nie odpadnie.
No i jest bardzo wesoły co jest chyba dla nich charakterystyczne, ciągle machałby ogonem obijając go o meble, zresztą prawdopodobnie przez to go sobie złamał. :diabloti:
A jeśli chodzi o geny, to trzeba wnikliwie patrzeć na rodziców. Wbrew pozorom dużo cech przechodzi z genami. Znam matke Scoobiego i czasem zachowuje się identycznie jak jego matka, np. reagowanie na obcych ludzi, czego nie moge go oduczyć, zachowuje się wtedy dokładnie tak jak jego matka. To samo z dominacją.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
no nie, musisz być zarejestrowana.;) a coś Ty taka ciekawa ? :) wstawiłam najlepszy :)

Bo na tamtym pańcia inteligentnie skacze przez tunel, hahaha :D
Nie ma co oglądać. :P

Posted

[video=youtube;Ic9J5T8vDXs]http://www.youtube.com/watch?v=Ic9J5T8vDXs[/video]

Kto jest ciekawy tego drugiego filmiku to proszę. :diabloti:

On doskonale pokazuje moje ogarnięcie na torze. :evil_lol:
Tak jak na poprzednim poprawiałam sobie biegnąc bluzkę, to tutaj nagle zdziwienie i skok przez tunel. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
[video=youtube;Ic9J5T8vDXs]http://www.youtube.com/watch?v=Ic9J5T8vDXs[/video]

Kto jest ciekawy tego drugiego filmiku to proszę. :diabloti:

On doskonale pokazuje moje ogarnięcie na torze. :evil_lol:
Tak jak na poprzednim poprawiałam sobie biegnąc bluzkę, to tutaj nagle zdziwienie i skok przez tunel. :D

Scooby jest genialny :)

A skok przez tunel- mistrzostwo :lol:

Posted

[quote name='motyleqq']no co, Paula po prostu ćwiczy agility, dosłownie :evil_lol:
coś w tym jest niestety :evil_lol:
[quote name='Misia&Ruby']Scooby jest genialny :)

A skok przez tunel- mistrzostwo :lol:
dziękujemy. :D
[quote name='Patik']Zdjęcia świetne. A Scooby jest rewelacyjny, świetnie mu idzie i Pani też super skacze :P
pani wiecznie nieogarnięta. :D
[quote name='Kaaasia']https://lh4.googleusercontent.com/-6qdvsNyw7_w/T8i6K5zcwPI/AAAAAAAAAUY/z79o4hWDp_w/s640/DSC_0197.JPG Jaka miłość :cool3:
https://lh6.googleusercontent.com/-gK6Tn6y86C4/T8i-bLJp31I/AAAAAAAAAVY/4hx2ozk28aM/s640/DSC_0208.JPG SuperPies :multi:
:loveu:
[quote name='Soko']Paulaa, tylko prowadzącego Ci brakuje, większego włosia i ogona i na zawody idziesz ;)
obawiam się, że sama wlokłabym się już wogóle po tym torze jak ślimak. :D wgl moja kondycja jak ostatnio zauważyłam jest tragiczna, trzeba coś z tym zrobić. ale jak nadejdzie koniec szkoły zaczynamy aktywne wakacje i nie ma przebacz. :smile:
[quote name='westie_justa']Super biega:) a przeskok przez tunel bardzo zacny :lol:
dzięki. :D

A ja się dziś dowiedziałam, że prawdopodobnie będziemy na pokazach na światówce na początku lipca w Wa-wie. :multi: Ale to jeszcze nie pewne info, chociaż fajnie by było. :smile:

Posted

westie_justa napisał(a):
a co w wawie bedzie na poczatku lipca?:)

[FONT=verdana, arial ce, arial, helvetica, sans-serif]Wystawa międzynarodowa ;)
A obok mają być pokazy agi podobno[/FONT]

Posted

paulaa. napisał(a):
[FONT=verdana]Wystawa międzynarodowa ;)
A obok mają być pokazy agi podobno[/FONT]

A no ja jade na cacib;) a agi open będzie, w zeszlym roku tez było:)

Posted

westie_justa napisał(a):
A no ja jade na cacib;) a agi open będzie, w zeszlym roku tez było:)

No ja nie byłam nigdy na żadnej wystawie, więc nie wiem jak to wygląda. :smile:
Ale już się boje stoisk z akcesoriami. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
No ja nie byłam nigdy na żadnej wystawie, więc nie wiem jak to wygląda. :smile:
Ale już się boje stoisk z akcesoriami. :D

oj bój się, na międzynarodówkach to jest kilometr stoisk w linii prostej :diabloti: ja jbc będę na pewno bo będę focic:) psiaki a potem agi.

Posted

wikikoniki napisał(a):
i pamiętej że ten kilometr i jeszcze z dóch stron :diabloti:
Ahhh... jak ja kocham Sopot :loveu: :evil_lol:

Nie pocieszacie mnie, szczególnie, że to zaraz po moich urodzinach, więc będę miała jakąś kase, nie to co teraz. ehh :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Nie pocieszacie mnie, szczególnie, że to zaraz po moich urodzinach, więc będę miała jakąś kase, nie to co teraz. ehh :D

ja zarobiłam na dniu dziecka, i chyba właśnie odłożę na wakacje :razz:

Posted

Ale w tym roku nie ma zawodów przy warszawskich wystawach. 30.06-01.06 są zawody w Jaktorowie, 8-9.09 zawody robi Fort, ale miejsce jeszcze nie podane

Btw. widziałam was na zawodach na Bemowie, ale później gdzieś mi zginęliście w tłumie

Posted

puchu napisał(a):
Ale w tym roku nie ma zawodów przy warszawskich wystawach. 30.06-01.06 są zawody w Jaktorowie, 8-9.09 zawody robi Fort, ale miejsce jeszcze nie podane

Btw. widziałam was na zawodach na Bemowie, ale później gdzieś mi zginęliście w tłumie

Ale ja napisałam, że prawopodobnie będziemy na pokazach, a nie że będziemy startować w zawodach. Baritius organizuje pokazy przy tej wystawie, źle zrozumieliście. :D
Zawodów na razie nie planuje, najbliżej we wrześniu, ale nie wiadomo. ;)

A ja was nie widziałam niestety.