Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleksandra95']ale wet Wam mówił żeby oszczędzać stawy a Ty już z nim skakać chcesz ?;)[/QUOTE]
A kto mówił, że skakać równie dobrze można poćwiczyć na opuszczonych tyczkach, zresztą nasze są narazie ustawione chyba na 15cm, więc wyżej skakał np. wczoraj bawiąc się z dożycą niemiecką. :D
Mam zamiar gdzieś dopaść kurze łapki i mu zrobić galaretke, żeby przez zajęciami były już w miare zabezpieczone. W środe idziemy zresztą do weta, może nam coś poleci. ;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']ale wet Wam mówił żeby oszczędzać stawy a Ty już z nim skakać chcesz ?;)[/QUOTE]
Zawsze można ćwiczyć zmiany stron, wysyłanie naprzód, outy czy ciasne skręty na samych boczkach :)

Posted

[quote name='Kaja10014']Zawsze można ćwiczyć zmiany stron, wysyłanie naprzód, outy czy ciasne skręty na samych boczkach :)[/QUOTE]

no ok ok.:D rozumiem.:p

Posted

Co do klatki materiałowej to hmm....odradzam stanowczo jeśli ma być klatką, w której pies zostaje zamknięty, a Ty wychodzisz z domu, czy pokoju obozowego. Mój pies nigdy nie miał skłonności do niszczenia swojego legowiska, jedno ma już 2 lata i jest jak nowe i dlatego postanowiłam kiedyś tam kupić transporter materiałowy, sądziłam, że mój piesek jest tak grzeczny, że nic nie zrobi z tą siatką, no ale się przeliczyłam :diabloti: Zostawiłam psa na jakieś 30 min (?), wracam do pokoju, a siatka rozerwana, pies szczęśliwy, leży na łóżku, a ja załamana. No i cóż teraz kupiłam metalową klatkę i jest genialna, psu podoba się ona bardziej od poprzedniej i do tego teraz jestem w 100% pewna, że mi z niej nie zwieje i na zawodach będę mogła spokojnie ją w niej ułożyć i obserwować inne biegi, a nie użerać się z psem, który drapie z ekscytacji w materiał ;) Jedyną wadą jest właśnie to, że dosyć waży, nie to co materiał, ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa i komfortu psa...
A mogę wiedzieć w jakim klubie trenujecie?

Posted

Szczurzątko za pierwszym razem wyrwało zamek, a za drugim wygryzła boczne okienko. Metalowe były za ciężkie, więc zdecydowałam się na plastikową, ale składaną na płasko, jak materiałowa. Zresztą trzymam ją w pokrowcu materiałowej ;)

Posted

[quote name='Kaja10014']Zawsze można ćwiczyć zmiany stron, wysyłanie naprzód, outy czy ciasne skręty na samych boczkach :)[/QUOTE]
No dokładnie, chociaż moich prowincjonalnych hopek akurat nie da się rozstawić, tak żeby były same boczki, ale skakaliśmy tylko 15-20cm i specjalnie go nie przemęczałam.
[quote name='Collie']Dokładnie, my tak samo miałyśmy po zerwaniu wiązadła i wypadnięciu rzepki ;).
Powodzenia i powrotu zdrowia dla Scobby'ego :)[/QUOTE]
Dziękujemy! :smile:

[quote name='Kashdog']Co do klatki materiałowej to hmm....odradzam stanowczo jeśli ma być klatką, w której pies zostaje zamknięty, a Ty wychodzisz z domu, czy pokoju obozowego. Mój pies nigdy nie miał skłonności do niszczenia swojego legowiska, jedno ma już 2 lata i jest jak nowe i dlatego postanowiłam kiedyś tam kupić transporter materiałowy, sądziłam, że mój piesek jest tak grzeczny, że nic nie zrobi z tą siatką, no ale się przeliczyłam :diabloti: Zostawiłam psa na jakieś 30 min (?), wracam do pokoju, a siatka rozerwana, pies szczęśliwy, leży na łóżku, a ja załamana. No i cóż teraz kupiłam metalową klatkę i jest genialna, psu podoba się ona bardziej od poprzedniej i do tego teraz jestem w 100% pewna, że mi z niej nie zwieje i na zawodach będę mogła spokojnie ją w niej ułożyć i obserwować inne biegi, a nie użerać się z psem, który drapie z ekscytacji w materiał ;) Jedyną wadą jest właśnie to, że dosyć waży, nie to co materiał, ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa i komfortu psa...
A mogę wiedzieć w jakim klubie trenujecie?[/QUOTE]
Też się właśnie obawiam, że ją szybko zniszczy, bo jest bardzo zdolny w tych sprawach, chociaż nigdy w sumie nie miałam specjalnych problemów, żeby został sam. No zastanowie się chyba jeszcze.. :roll:
Trenujemy w KA Fort, ale dopiero tak naprawde od 3mies.. przez te cholerną przerwe od trenigów.. :roll:

[quote name='understandme']Ja się na klatkach nie znam, to nie pomogę ;)

Ale moge przesłac mizianki dla Scoobiego na przykład :loveu:[/QUOTE]
Dziękujemy, dzisiaj był u babci więc wymiziany po całości. :lol:

[quote name='puchu']Szczurzątko za pierwszym razem wyrwało zamek, a za drugim wygryzła boczne okienko. Metalowe były za ciężkie, więc zdecydowałam się na plastikową, ale składaną na płasko, jak materiałowa. Zresztą trzymam ją w pokrowcu materiałowej ;)[/QUOTE]
Nie słyszałam o plastikowych szczerze mówiąc, możesz podesłać jakiś link ? W sumie ciekawa opcja. :smile:

Posted

Ja mam rozmiar mniejszą http://maksimoryc.pl/suncast-luksusowy-transporter-50-dla-psa-model-pcs2821-p776.html
Jeżeli zdecydujesz się na materiałową, to polecam ze stelażem przykładowa
Tu masz sporą i jak na razie niedrogą plastikową http://allegro.pl/transporte-rdla-psa-ferplast-atlas-50-i2174745113.html
Przy plastikowych zwróć uwagę na sposób zamykania drzwiczek. Wybieraj takie jak na aukcji powyżej. Zamknięcia tego typu dają się bardzo łatwo wyważyć (Szczur be problemu wychodzi...)

Posted

[quote name='puchu']Ja mam rozmiar mniejszą http://maksimoryc.pl/suncast-luksusowy-transporter-50-dla-psa-model-pcs2821-p776.html
Jeżeli zdecydujesz się na materiałową, to polecam ze stelażem przykładowa
Tu masz sporą i jak na razie niedrogą plastikową http://allegro.pl/transporte-rdla-psa-ferplast-atlas-50-i2174745113.html
Przy plastikowych zwróć uwagę na sposób zamykania drzwiczek. Wybieraj takie jak na aukcji powyżej. Zamknięcia tego typu dają się bardzo łatwo wyważyć (Szczur be problemu wychodzi...)

a te kółka można odczepić? już widzę jak mój pies jedzie za mną w transporterze... ;)

Posted

Aa, taka plastikowa u nas niestety odpada, to musi był coś co da się łatwo złożyć i przenosić.. A z tym jednak byłoby troche męczenia, bo tak fajnie się nie składa na płasko. O tej materiałowej myślałam właśnie bo i cena jest w miare i wydaje się być dosyć wytrzymała.. ale zobaczymy jeszcze.. ;)

Posted

[quote name='Kirinna']Wymiary ma prawie jak moja więc myślę że powinna być w sam raz:)[/QUOTE]
Tak, rozmiar oki. ;) Ale co myślicie o wykonaniu ? Bo po zdjęciu ciężko mi określić czy będzie wytrzymała, niestety..

Posted

Gdzieś widziałam taka klatkę chyba na wystawie. Siedziało w niej kilka psów.
Wyglądala na wytrzymała ale jak pies koniecznie chciałby wyjść to by wyszedł. Chociaż jak byś go nauczyła zostawać to może nie

Posted

[quote name='paulaa.']Tak, rozmiar oki. ;) Ale co myślicie o wykonaniu ? Bo po zdjęciu ciężko mi określić czy będzie wytrzymała, niestety..[/QUOTE]

wiesz, najgorzej jakby chciał ją pogryźć... też się tego obawiam i teraz już nie wiem, co mam kupić

Posted

[quote name='motyleqq']wiesz, najgorzej jakby chciał ją pogryźć... też się tego obawiam i teraz już nie wiem, co mam kupić[/QUOTE]
Też już nie wiem, bo z jednej strony łatwo przenosić i lekka, ale z drugiej jak mój pies ma ją zaraz zniszczyć, to też bez sensu.. Ja się najbardziej boje, że on poprostu zacznie drapać tą siatke, bo się zniecierpliwi czy coś, a to przecież chwila jak ją zniszczy i się wydostanie.. :roll:

Posted (edited)

My miałyśmy identyczną. Jednym słowem masakra. Nie dość, że pies bez żadnego problemu podarł siatkę (o czym pisałam w moim poprzednim poście) to opierając się o nią, lekko złamała górną podpórkę od dachu (nie wiem jak to profesjonalnie nazwać :diabloti:)
EDIT:
I naprawdę sądzę, że lepiej wydać to 50 zł więcej i zakupić porządna klatkę niż potem patrzeć się na naszego uchachanego pieska, który właśnie swoimi siłami zdołał się uwolnić z materiałowej i patrzy się nas nas wzrokiem "Zamknęłaś mnie, ale ja się uwolniłem i już przy Tobie jestem. To teraz możemy sobie pobiegać ?!". Co do wagi to niestety trzeba się liczyć z tym, że metalowa jednak trochę waży, ale się składa..w przeciwieństwie to plastikowej.

Edited by Kashdog
Posted

My mamy zwykły plastikowy transporter. On się wcale nie składa. Ness w nim śpi w dzień jak jest u mnie w pokoju a teraz zamykam ją jak się bawię z MAxem.

Widać go na początku filmiku u nas w galerii. Dodam za kilka minut :)

Posted

My też taką mamy. Z wyrwanym suwakiem i wygryzionym szwem przy bocznym okienku. Jeżeli już materiałową, to tą ze stelażem. Są wytrzymalsze.

Ta nasza plastikowa mieści się w pokrowiec od materiałowej 79x56x61cm, do tego bez problemu wchodzi w to materacyk i koc. Fakt składa się trochę dłużej niż materiałowa.

Posted

Żeby nie było wątpliwości, że Jun jest sporo większy od Scooba, w końcu zrobiłam porównanie. :evil_lol:

ps. przepraszam za nieogarnięcie Scooba, musimy coś w końcu zrobić z jego sierścią i swoje grube nogi, trzeba się w końcu za siebie wziąć na wiosne. :roll:

Mam jeszcze pare fotek z dzisiejszego spacerku, potem dam. Ale ostrość dzisiaj wgl mi się nie ustawiała, więc pod tym względem są tragiczne. </3 Nie wiem co się dzieje z moim aparatem jak jest troche zimniej... :shake: