Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Soko napisał(a):
Kirinna możesz mu pokazać mistrzów agility-kastratów ;) skończą mu sie argumenty ;)

Chyba trzeba będzie:)

Dzięki dziewczyny za rady, a Paula przeprasza za wtracenie się trochę poboczy temat:)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kirinna napisał(a):
Chyba trzeba będzie:)

Dzięki dziewczyny za rady, a Paula przeprasza za wtracenie się trochę poboczy temat:)

Temat jak najbardziej na miejscu bo mam ten sam problem, ale jak się zdecyduje to pewnie go przedstawię przed faktem dokonanym, narazie jesteśmy na etapie 'chyba zwariowałaś, chcesz zrobić z psa geja'. :D

Posted

U mnie ojciec zmienił zdanie na temat kastracji psa, kiedy ten przeleciał przez ruchliwą trasę, bo drugą stroną przechadzała się suczka z cieczką :shake: Cud, że wtedy nic mu się nie stało :roll:
A kastrację planowałam już wcześniej, różne jego zachowania mnie do tego skłaniały, ale ten incydent przeważył szalę.

Posted

wikikoniki napisał(a):
A u mnie, może dlatego, że to suczka to większy problem żeby się z tym pogodzić mają mama i babcia, aczkolwiek mama namówiona !

A czyj to pies ? ;)

Posted

jak tyle osób wypowiada się w temacie , to mój Tolek jakoś nigdy nie miał problemu z cieczkami ;) i cały czas jest "jajeczny" , aczkolwiek nie mówię , że się to nie zmieni ;)

Posted

wikikoniki napisał(a):
Wspólny... :roll:
Babcia ją karmi, śpi u babci (ponieważ na dole ma szybciej, żeby wyjść na dwór (jakby moczu nie trzymała)) :angryy:

To ja mam na takiej zasadzie drugiego psa, kiedyś mieszkał ze mną, ale jak miałam 6 lat, to nie miał kto wychodzić i tak trafił do babci, ale teoretycznie to mój pies. :smile: Chociaż w praktyce jest z babcią, bo ja mieszkam kawałek dalej niestety, a mi potem już szkoda było babci która mieszka sama jej zabierać...

Posted

mój pies ma 8 lat i również jest jajeczny. Myślę, że gdybym wiedziała tyle co nauczyłam się przez 3 lata to byśmy go wykastrowali, teraz nie ma sensu, bo już mu nie w głowie głupoty ;)

Posted

wikikoniki napisał(a):
Dzięki !
Zajrzałam kiedyś na tą stronę, ale nic więcej oprócz tego czym jest sterylizacja znaleźć nie moigłam...

to sa glownie linki do kastracji, poszukaj tam jest wiecej :)

Posted (edited)

Paula o jakich rozmiarach klatkę wzięłabyś na swojego? Twój jest podobnej wielkości jak mój a ja nie mogę się zdecydować:)

A dzisiaj bylismy u Pani wet. która jest przeciwko ciachaniu. Jeżeli juz to wtedy, gdy jest agresywny.

Edited by Kirinna
Posted

[quote name='Kirinna']Paula o jakich rozmiarach klatkę wzięłabyś na swojego? Twój jest podobnej wielkości jak mój a ja nie mogę się zdecydować:)

A dzisiaj bylismy u Pani wet. która jest przeciwko ciachaniu. Jeżeli juz to wtedy, gdy jest agresywny.

Ta strona jest pomocna: http://www.jakkupowac.pl/artykul/465...a.html/strona2
Chociaż według niej powinniśmy wziąć coś takiego: http://allegro.pl/klatka-kojec-transporter-dla-psa-kota-91x64x64cm-i2087997615.html
Bo sam ogon Scoobiego ma z pół metra. :D

Posted

Kirinna napisał(a):
ja zastanawiam się nad metalową bo z takiej w 5 min mój by wyszedł:)

Ja dziękuje za przeworzenie metalowej w pociągu, albo na zajęcia agi, myśle, że jak Scooby się przyzwyczai, to nie wyjdzie... ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Ja dziękuje za przeworzenie metalowej w pociągu, albo na zajęcia agi, myśle, że jak Scooby się przyzwyczai, to nie wyjdzie... ;)

no w sumie noszenie kilku kg jest uciążliwe:)

Posted

lenka13 napisał(a):
Hej:multi:
My tutaj chyba pierwszy raz...
Też się zastanawiam nad klatką i nie wiem czy lepiej brać metalową czy materiałową :???:

Witamy i zapraszamy częściej. ;)
My się już zdecydowaliśmy- materiałowa. Dla yorka bym tym bardziej taką brała, bo raczej nie zniszczy za bardzo, a my chcemy ją jeszcze wykorzystywać jako transporterek, co z metalową raczej się nie uda..

Posted

paulaa. napisał(a):
Witamy i zapraszamy częściej. ;)
My się już zdecydowaliśmy- materiałowa. Dla yorka bym tym bardziej taką brała, bo raczej nie zniszczy za bardzo, a my chcemy ją jeszcze wykorzystywać jako transporterek, co z metalową raczej się nie uda..

pokazesz gdzies jaką mniej wiecej wybrałas i jaka cena? ja juz kompletnie nie wiem co brac :splat:

Posted

westie_justa zależy do czego będzie używać bo jeżeli jako azyl w domu dla psa to metalowa ok ale jeżeli jako transporter to słabo to widzę za ciężkie nie poręczne my miałyśmy plastikowy teraz mam zamiar kupić materiałowy i ok :)