Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wieści z nowego domku Rudego z Gdyni :multi: - Rudy - teraz Bonzo -podroż zniosł bez problemu, trochę sie kręcil i drapal. Jest bardzo mily, ciekawy swiata, nie boi sie, zero apatii. Zaliczył też wizytę u lekarza - dostał antybiotyk i jakis specyfik na poprawe stanu wlosow i skory. Ma bardzo duzy apetyt, ale pani nie zauważyła, zeby jakos specjalnie interesowal się miską...
Rudy - cieszymy się, że ci się udało:multi:

Posted

Bonzo noc spędził spokojnie i powoli zaprzyjaznia się z nowymi opiekunami. Boi się trochę schodów, kuli się, przykleja do podlogi i koniecznie chce wrocic do mieszkania. Złe wspomnienia ? lęk wysokości?
Apetyt mu dopisuje, na spacerkach energicznie poznaje nowy teren. Cieszymy się z nowego domku Bonzo:lol:

Posted

Ogromne podziękowania dla Asi i Romka którzy zabrali Rudego-Bonzo na tymczas i zawieźli do Warszawy, byli z nim u weterynarza, dzięki ich pomocy Rudy pojechał wypielęgnowany do nowego domku.
Nie chcieli przyjąć pieniędzy z funduszu Rudego.

Posted

Mam wiadomosci od pani Joanny :lol: Bonzo jest bardzo grzecznym chłopcem, po schodach chodzi już bez problemu, ani razu nie załatwił się w domu, jest spokojny i ugodowy. Ma troche problemy z chodzeniem po kaflach i panelach, bo rozjeżdżją mu się łapy, ale to pojętny chłopak i do wszystkiego przyzwyczai się:lol: Ma trochę zapędy wolnościowe i szybko nie będzie go można spuścic ze smyczy.

Posted

Bardzo rozczuliła nas wiadomość, że Bonzo bardzo przywiązany jest do swojego posłania. Pani Joanna ma trudnosci ze sprzataniem legowiska, bo wtedy Bonzo przychodzi i dosłownie przysysa się do swojego materaca...On biedak chyba nie miał wschronisku swojego kąta - był w boksie ze znacznie młodszymi psami, nie walczył o swoje. Stąd to noszenie miski - chyba jedynej jego rzeczy -chociaz i tak nie całkiem jego...Ta miska dawała mu pewnie poczucie bezpieczeństwa. Bardzo cieszymy się, że ma wreszcie wszstko swoje, wkrótce Bonzo zrozumie, ze nikt mu posłanka nie chce zabrać:) Jeszcze jedna ważna rzecz - Bonzo przychodzi na każde zawołanie:lol:

Posted

Napisałam prośbę do Moderatora coztego o przeniesienie, przy okazji zapytałam czy trzeba pisać na PW i taką dostałam odpowiedź:

"Jeśli zmienisz tytuł wątku to możesz czekać cierpliwie, pewnie prędzej czy później ktoś zauważy i wątek przeniesie. ;-)
Jeśli nie możesz zmienić tytułu (bo np. nie ma na forum założyciela wątku) to warto napisać, bo wątek może pozostać niezauważony.
Jeśli zależy Ci na czasie (np. bo pies wrócił do schroniska), to też trzeba napisać, bo zdarza się, że życie daje się moderatorom we znaki i nie mają czasu na porządki.
Zamiast pisać PW, można kliknąć ikonkę "Zgłoś post do moderatora" i napisać tam, że wątek jest do przeniesienia, też moderator zajrzy."