Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

... potrzebny jest tylko transport lub pomoc w organizacji transportu na trasie Zamość - Gdynia (lub Zamość - Lublin, Lublin - Warszawa i tak aż do Gdyni)

Przypominam:

"W zamojskim schronisku od około roku przebywa duży pies, ok 6 lat. Bardzo biedny:-( Jest niezwykle przywiązany do miski, z której je. Przez cały czas nosi ją w pysku, przenosi z miejsca na miejsce. Wiem, że jest dużo młodych psów, które czekają na domy, ale jemu także należy się coś dobrego od życia."

Rozpisywac się nie będę, po prostu dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Gdyni, której mama chciałaby adoptować Rudego. Ujęła ją bardzo jego historia i bardzo chciałaby dać mu, to czego być może nigdy nie zaznał, miłości... Jest problem z transportem, natomiast córka tej Pani mówiła, że moga pokryć koszty.
W imieniu Rudego, bardzo, bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pestko, ja będę myśleć. Do Gdyni raczej nie dam rady ;) Już prędzej do Lublina.
Może zmień temat na "potrzebny transport Zamość-Gdynia, choćby w kawałkach"?
Aha, czy osoba chcąca zaadoptować Rudego ma jakąkolwiek możliwość podejchania po niego chociaż trochę?

Posted

Transport "w kawałkach" potrzebny! Zamość - Lublin, to chyba na Cathedral trzeba sie będzie zdać..., Warszawa - Lublin, Warszawa - Gdynia...

Wizyta przedadopcyjna... - ktoś jest z Gdyni?

Posted

agusiazet napisał(a):
Rudy od misek się zmaterializował ponownie, brawo, nie ma aktualnych zdjęć? Chętnie się do transportu dołożę!!!!

Ze zdjęciami pomyślimy, jak wróci Magik.

Posted

Panie mieszkają na 4 piętrze w bloku, przy lesie, mają duże mieszkanie. Wypytały się o szczepienia, o to, czy Rudy nie będzie miał problemu z wchodzeniem na 4 piętro, czy jest kastrowany, czy nie...

I jak tylko się u nich znajdzie, to oczywiście zabieraja go do weterynarza...

aisaK, możesz już puścić te kciuki :multi:

Posted

Kochany rudzielec, mam nadzieję że ten czerwony garnuszek bedzie stał spokojnie obok jego posłania w cieplutkim domku, pełnym zrozumienia dla psich (czasem złych) nawyków i nieograniczonej miłości dla jego osoby.Trzymam kciuki.

Posted

Jaka miła wiadomość!! :sweetCyb: :sweetCyb:
[SIZE="4"]RUDY BĘDZIE MIAŁ SWÓJ DOM I PRAWDZIWĄ MISKĘ!!
Magda-Zamość dzięki za PW i link do tego wątku :lol: Dzięki, że pamiętałaś o mnie! Nawet nie wiedziałam, że Rudy ma nowy wątek i szykuje się domek! To poczekam chyba i dopiero kiedy będzie w domku usunę ogłoszenia. :roll: Jak myślisz?

:klacz: :Dog_run: :klacz:

Posted

Dostałam wiadomość od Pani Barbary:

"to bardzo dobra widamość, że chodzi bez problemu, tak jak mama wspominała mieszkamy na czwartym pietrze bez windy, dlatego to takie istotne.
Z kapielą nie bedzie problemu, mam juz pewne doswiadczenie. Jeżeli chodzi o garnek, to mamy juz dla niego przygotowane miski, chciałbysmy go odzwyczic od noszenia i wyleczyc mu pyszczek.
Myslimy o umieniu dla niego i juz nie mozemy sie doczekac przyjazdu psiaka."

Może się znajdzie ktoś chętny na podróż z Warszawy do Gdyni?:roll:

Posted

Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu transportu na trasie Warszawa - Gdynia - może ktos przjechałby sie pociągiem? To tylko 4,5 godziny w jedną stronę, Panie, które chcą adoptowac Rudego zwrócą pieniądze za podróż.

Bardzo prosze, nie zostawiajcie go teraz, może ktos z waszych znajomych, albo znajomy znajomych.... Rudy ma dom, do którego nie ma jak dojechac...

Posted

Pidżej i Asiamm najprawdopodobniej w ten weekend zawioza Rudego do do Gdyni...

Do Lublina z Zamoscia niedaleko i Cathedral pisała, że może zawieźć

Zostaje trasa Lublin Wawa, Arka znalazła na miau dwie propozycje. Nie wiem, czy zgodzą się zabrać psa...
Więc w razie czego, szukajmy LUBLIN - WARSZAWA

Posted

Pestko - jesli udałoby się sprawę zorganizować w TEN weekend to proszę o kontakt - jak, gdzie, kiedy, bo ja w TĘ sobotę wiozę już jednego psa na tymczas - do Mielca - niestety w zupełnie drugą stronę...
Czy gdybym ja nie mogła wieźć, to byłby ktoś w zastępstwo? Jeśli nie - to cóż... będę się rozdwajać najwyżej :p