Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nigdy mnie nie przestanie śmieszyć Lorki nos :)
szczególnie na tym zdjęciu:

nic innego mi się w oczy nie rzuciło, tylko nos na pierwszym planie :):):)

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej dziewczynki, ale się uśmiałam z tych maili od ludzi z allegro...cóż, tu naokoło, jest pełno takich ludzkich mentalności, nie mówiąc już o niewiedzy i zacofaniu, ale tego na wsi się nie zmieni.
Lorka jest prześliczna, pięknie wychodzi na zdjęciach. Nie zazdroszczę Ci Pyrdko, tego, że musisz się z nią rozstać, tymbardziej, że ona tego nie rozumie. Życzę Ci telefonu, od dobrych ludzi, jednego telefonu, ale właśnie tego trafionego.

Posted

Kochana Lorka znów mnie dzisiaj ośliniła w aucie :)
To jest wulkan energii :)
Ona potrzebuje domku z ogrodem lub mieszkania w bloku ale z osobą, która będzie z nią chodziła na dłuuugie spacery, gdzie Lorka mogłaby wyładować swoją nagromadzoną energię :)
A domek z ogrodem - ale z wysokim ogrodzeniem :)

Posted

Były dwa zainteresowane domy Lorą. Niestety nie takie na jakie zasługuje LORA. Serducho moje jest w rozsterce i mówi mi , ze to nie te domki.:-( Lotertta czuje miętę przez rumianek i chodzi smutna i patrzy mi z wyrzutem w oczch:placz:Jak ja to przeżyję doprawdy nie wiem:shake:

Posted

A Lorka znów się wczasuje nad jeziorkiem - ta to ma dobrze babolinda jedna...

Były kolejne dwa telefony w sprawie Lorencji... jeden, z którym wiążemy największe nadzieje - zobaczymy czy jeszcze raz oddzwoni, a drugi z Grodziska Wlkp.
Państwo mają ONkowatą sunię, ale w kojcu na dworze, Lorkę zobaczyli w gazecie i chcieliby ją zaadoptować by mieszkała z nimi w domu.
Państwo mieli już typowo domowego psiaka, który ok 4 lata temu odszedł za TM - jeśli dobrze pamiętam co mi Pyrdka przez tel. mówiła.

Zobaczymy, co z tego wyjdzie... pojedziemy na wizyty przedadopcyjne i sprawdzimy warunki...

Mam nadzieję, że któryś z tych domków będzie odpowiedni dla Lorenki naszej małej :)

Posted

Mam nadzieję, że wyjdzie coś z tego. Trzymam kciuki z całych sił:)

Pyrdka jak zostaniemy bez naszych Małpiszonów to chyba zawyjemy się na śmierć. Może jakaś wspólna terapia, co?

Posted

Pojechałyśmy z Akrum na wizytę przedadopcyjną razem z Lorką. Dom super. Wróciłyśmy same:placz::placz::placz: Ryczałam całę popołudnie. Wróciłam jakaś spokojna, Niewdzięczna@ nawet nie spojrzała, że wsiadam do auta. Od razu poczuła się tam swobodnie. Zamieszkała 20 km od nas. Mam ją na oku. Tęskno mi strasznie. Nie nadaję się na dt.:shake:

Posted

Pyrdka gratuluję... napiszę to samo co u mojej Zuzki... nie rycz poczekaj na mnie...
Może mój Małpiszon też w końcu kogoś zauroczył;)

Posted

Mnie już Twoja Zołza zauroczyła. O Lorę będę spokojna jak minie tydzień w nowym domu. Terapia? Raczej psychotropy są mi potrzebne.:placz::placz::placz:

Posted

a ja cały czas myślałam, że ona ma na imię nora:oops:
fajnie, że znalazła nowy domek:lol: jazgotnik jeden:evil_lol::evil_lol: miałam okazję ją spotkać to widziałam co potrafi;)
pyrdka, współczuję rozstania, ja się do mojej tymczaski tak przywiązałam, że aż mnie to przeraża. póki co nie ma na nią chętnych a ja głupia się z tego cieszę :diabloti:

Posted

Gdy zajechałyśmy do potencjalnego domku Lorki, pierwsze co zobaczyłam to piękną sunię ONkowatą - co prawda w kojcu, ale jest wypuszczana na ogród, chodzi też na spacerki. W kojcu czyściutko - sunia zadbana i radosna.
Państwo bardzo mili, ciepli - córka studentka, widać że kocha zwierzęta.
A Lorka? Lorka od razu poczuła się jak u siebie, nie zachowywała się tak, jak na ostatniej wizycie przedadopcyjnej, czyli jak dzikus, ładnie obiegła całe podwórko, obwąchała się z Korą - w/w sunią, podchodziła do nowych ludzi, jakby znała ich od dawna, radośnie merdała ogonkiem, gdy Pyrdka poszła po umowę adopcyjną do auta, Lorka w tym czasie już do domku pobiegła pozwiedzać :lol:
Ludzie bardzo sympatyczni, wywarli na mnie bardzo dobre wrażenie :)
Lorce już nawet fotel do spania uszykowali i posłanko i oczywiście powiedziałam, że Lorka uwielbia spać w łózku :)

Lorka została w DS, a my wyjechałyśmy stamtąd spokojne, ze świadomością i poczuciem że to TEN dom :)

A Lorka zdrajca, nawet nie popatrzyła jak wyjeżdżamy, tylko spokojnie sobie kość memlała :)

Bądź szczęśliwa Lorko kochana :)

Posted

Mówiłam, że zadzwonię za 2 dni, ale nie dam rady czekać do jutra. Zadzwonię już dzisiaj. Tesknię za tym moim jazgotnikiem kochanym. Zadowolony jest tylko Franek. Odżył biedak.

Posted

A dzisiaj może kolejne dwa psinki z przytuliska w Glinnie znajdą fajne domki - mam nadzieję :)

Ciekawe w jakim stanie wrócisz Pyrdka dzisiaj z przytuliska - dawno tam nie byłyśmy, pewnie jest sporo nowych psów.

A ja... ja bym chciała,żeby taki super domek znalazły jeszcze maleńtaski, które mam u siebie i byłabym szczęśliwa :)

Posted

Oj tak są nowe psiaki. Jeszcze po jednego jechali. Poszły 3 maluchy dzisiaj:lol: Jeden z nich miał niesamowite szczęście. Jak byłam w przytulisku to jeden facet przyniósł w koszyczku czarnego, cudnego malucha. Tak mu biło serducho, ze szok. Małżeńswo z którym przyjechałam po psa jak go zobaczyli to zadecydowali, ze zabierają go. No i wyjechali z dwoma. Facet był niesamowity i chciał wziąć trzeciego, ale żona go przystopowała. Poszła jeszcze inna cudna maciupinka sunia( szczeniak):lol: Cudni ludzie i biło od nich tyle miłości........

Posted

Dzwoniłam do nowego domu Lory. Jak się zorientowała, ze nas niema to pobiegła do bramy. Była smutna:placz: Gdyby brama była otwarta to z pewnością by nawiała:placz:
Grzecznie przespała całą noc. Nie nabrudziła w domu:lol: Po ogrodzie lata jak dzik i nie słucha jak się ją zawoła. Pani troszkę słucha, pana nie. Jak poszła na specer to ugryzł ja pies sąsiada:-( Pan mówi, że leciutko. Sępi przy posiłkach, ale pracują nad nią.
O Boziu kochana jak mi bez niej źle:placz::placz::placz: