Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudna ta Baba:) Franek i Dredzik też:)
Ten ostatni bardzo się zmienił, pamiętam go jak siedział sam w boksie, jak zabieraliśmy naszego Gufiego... Byłam wtedy przekonana, że to po niego przyjechaliśmy...
Sory Lorka... tak na wspomnienia mi się zebrało:)

Posted

Wow, Dredzik jaki piękny się zrobił :)
Ma psisko swój charrrrrakterek, ale najważniejsze że jest kochany przez pańciostwo :)

Lorka, pięknie się prezentujesz na zdjęciach :)
No dlaczego nikt nie chce tego "świńskiego" noska adoptować??

Jutro znów Lorka pojawi się w gazecie, może tym razem będzie miała szczęście??
Tym razem zdjęcie na fotelu dałam, może to do ludzi przemówi?

ekstra :)
takie samo spojrzenie ;P

Posted

Może jutro jak się Lorka ukaże w gazecie, to w końcu się telefony rozdzwonią i zadzwoni TEN właściwy dom??

Tym razem Lorka tak się będzie z gazety patrzeć na ludzi:

Posted

Zapomniałam napisać, ze z charta tez ma coś:evil_lol: Pięknie prezentuje sie w warunkach typowo domowych. Widać jaki z niej piecuch. Moja mordka kochana.Musi znaleźć dom a czasu coraz mniej:-( Znajdę jej najlepszy dom pod słońcem.:lol:

Posted

Troszeczkę pogryzła fotel:mad:
Cioteczko Patmol -dzięki, że zaglądasz do Lorki:lol: tak mało osób wchodzi na jej wątek.:-(
Może tytuł wątku jest mało absorbujący? Nie ma zbyt drastycznej przeszłości. Szkoda,że nikt tu nie zagląda.To superowa psica:lol: Mam mało czasu, aby znaleźć jej dom na jaki zasługuje.

Posted

Wczoraj odwiedziłam Lorkę, która akurat była na ogrodzie u tymczasowej babci :)
Loretta kochana sunieczka i taaaaka grzeczna, na własne oczy to widziałam, jak biegła goniąc kotkę i jak z premedytacją podkosiła swoją tymczasową mamusię i Pyrdka zrobiła bęc prosto na pośladki :megagrin::megagrin::megagrin::errrr::errrr::errrr::roflt::roflt::roflt::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
A potem, jeszcze było mało i jeszcze musiała pokazać jaka jest grzeczna i pobiegła najpierw pochodziła łapkami w kaczych/kurzych kupkach i zadowolona przybiegła i tymi łapkami na Pyrdkę skoczyła :megagrin::megagrin::megagrin:, a potem jeszcze do oczka wodnego weszła (nie wyczyszczonego), i znów przyszła się przytuuuuuuuulić i pokazać jaka ona jest grzeczna i kochana i jak uwielbia się tulić do Pyrdki :megagrin::megagrin::megagrin:

Ale miałam ubaw :roflt::roflt::roflt::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Dzisiaj Lorcia w gazecie - muszę po pracy kupić, bo ponoć ładne duże ogłoszenie, kolorowe zdjęcie :)

Trzymajcie mocno kciuki, by jakieś telefony były, choć jeden, TEN wyjątkowy...

Posted

Niestety nie miałam ani jednego telefonu w sprawie Lorki:placz:Ręce mi opadają, serducho krwawi. Tak bardzo się do nas przywiązała:-( Wchodząc do bloku wczoraj wyczuła ,że przed chwilą przyjechał TZ. Biegła do mieszkania jak torpeda. Myślałam, że sobie łapki połamie, a w domu dziki szał radości. Było to niesamowite a mi popłynęły łzy.

Posted

Lorka, ja wiem, że ty się przyzwyczaiłaś i pańcia się przyzwyczaiła do ciebie, ale niestety takie życie...
Gdybyś nie trafiła do DT, to może w ogóle byś domku nie znalazła, bo długo w przytulisku siedziałaś jak na tak ślicznego psiaka.

Zobaczymy, co los przyniesie.

Posted

Lorka - właśnie miałam o ciebie zapytanie z Allegro i się uśmiałam (choć nie wiem, dlaczego ludzie nie czytają dokładnie, jak się podaje kontakt do adopcji, ale mniejsza o to), cytuje:

WITAM
JA W SPRAWIE TEJ SUKI PISZĘ. ONA JEST ŚLICZNA I TAKA DLA NAS W SAM RAZ, BO MY KOCHAMY PSY I PSY U NAS MAJĄ JAK W RAJU, SWOJA PODUCHA W KOTŁOWNI, CIEPŁO, TOWARZYSTWO LUDZI PRZY PRACACH NA POLU, BIEGAŁA BY SOBIE PRZY NAS, MOGŁA BY GONIĆ ZAJĘCE DO WOLI, SARNÓW TEŻ U NAS NA POLACH DUŻO A LATEM TO BY MOGŁA CAŁY DZIEŃ I CAŁĄ NOC NA DWORZE SE LATAĆ, BO BUDĘ BY MY JEJ ZROBILI.
MAMY MAŁE DZIECKO DWA LATA MA, WIĘC SUKA MIAŁA BY SIĘ Z KIM BAWIĆ I GONIĆ.
POPRZEDNI NASZ PIES TEŻ SE LATAŁ CAŁYMI DNIAMI PO PODWÓRKU I POLACH.
ALE JA NIE BARDZO ZROZUMIAŁEM O CO CHODZI Z TĄ STRYLIZACJĄ

a potem kolejny mail od tego samego Pana:
WITAM PONOWNIE
JUŻ ŻONA POCZYTAŁA W NECIE CO TO STRYLIZACJA JEST - TO CHODZI O TO BY SIĘ NIE ZACIĄŻAŁA PRZY PIERWSZEJ LEPSZEJ OKAZJI - CHOĆ U NAS I MAŁE KEJTRY MOGŁY BY SIĘ POD NOGAMI PAŁĘTAĆ - NIE BYŁO BY PROBLEMU. PODWÓRKO DUŻE JEST.

Heh, odpisałam, między innymi że Lorka to sunia typowo domowa, która śpi w łóżko blisko człowieka, nawet latem, a nie kotłownia lub buda i takie tam jeszcze krótki wykład dałam :)

Posted

Skąd się tacy ludzie biorą? Ta polska mentalność powala. Cholera gdzie ten wymarzony dom?:-(
Srajda właśnie śpi na kanapie i tak słodko pochrapuje.:lol:
Czas płynie. Wiem,że jak psa bierze się na tymczas to trzeba się liczyć z tym, że może się zasiedzieć. Byłam pewna że szybko znajdzie dom. Jest przecież śliczną suńką i taką wdzięczną. Nie chce jej wydać do domu, byle wydać. Zbyt dużo serca i własnych emocji włożyłam w to, aby się poczuła kochana i szczęśliwa.

Posted

[quote name='Pyrdka']Skąd się tacy ludzie biorą? Ta polska mentalność powala. [/QUOTE]
właśnie nie wiem - nieświadomość, zacofanie jeśli chodzi o stosunek do zwierząt.

[quote name='Pyrdka']Wiem,że jak psa bierze się na tymczas to trzeba się liczyć z tym, że może się zasiedzieć.[/QUOTE]

O tak, o tym zasiedzeniu to ja coś wiem :) u mnie już mija 7 miesiąc, jak Kropka jest z nami - tymczasowo :roll::razz:

Ale Lorka - również byłam przekonana, że szybko do nowego domku pójdzie.

Posted

Też mnie to zastanawia.:placz:
A tak dzisiaj Lorka prezentuje się na karnym jeżyku. Rozpierała ja energia i wkurzała Franka.:evil_lol:

A tak w wersji łagodnej sępią przy stole. Gorszej wersji nie mogę pokazać:evil_lol: