Igam Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 handzia napisał(a):Figa najprawdopodobniej pojedzie w najbliższy weekend. Figa? ;) Quote
handzia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Igam napisał(a):Figa? ;) Ups ;) Pomyłka, Fanta oczywiście :) Quote
Igam Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 :) huurrrraaaaa! ale na razie ciii, żeby nie zapeszać ;) Quote
Becia Lublin Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 byłam, sprawdziłam ... wydaje mi się, że dom dla Fanty będzie OK. Pan zainteresowany adopcją suni jest na rencie i będzie z nią 24 h na dobę, żona dodała, że pracuje na zmiany i też pomoże w opiece nad nowym członkiem rodziny. Dom zadbany, czysty (nie żadna patologia). Pan cały czas o nią wypytywał jak zachowuje się w stosunku do dzieci (czasami odwiedzają go wnuki), jak znosi jazdę samochodem, bo będzie z nią często jeździł (np. na ryby), jaki jest jej stosunek do innych psów, ponieważ mają rodzinę na wsi i często ich odwiedzają. Próbowałyśmy go zniechęcić informując, że Fanta może zrobić w domu kupę i zdemolować mieszkanie. Niestety na takie argumenty odpowiadał, że jest na to przygotowany, że zna historię suni i nie może się już jej doczekać. Quote
handzia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Dzięki Beatko :), Z Twojego opisu można wnioskować, że Fanta po dwóch latach tułaczki wreszcie znalazła swój wymarzony domek :multi: Quote
handzia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 A teraz obiecane zdjęcia Figuni z nowego domu :loveu: Figa cały dzień biega wolno po posesji, tylko na noc jest zamykana w kojcu, buda jest ocielona. W zimie Figa będzie spała w domu. Quote
badmonique Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Aż się ciepło na serduchu robi... Nie znam suczek osobiście, ale mam do nich sentyment,bardzo przypominają mojego Kajtusia,wywiezionego do Niemiec. A ten kojec to jak trzypokojowe mieszkanie,taki duży:) Quote
rita60 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 No mam nadzieję,że to już taka przystan dla ciebie szorstka dziewczynko. Quote
zadra Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Trzymam kciuki za przyszły domek dla Figi.Oby był równie fajny! Quote
handzia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Wstawiam jeszcze co teresz10 napisała o domku w Lublinie :) :"Wizyta krótka bo ludzie konkretni. Pan na rencie lub emeryturze ale taki 50 latek, nie dziadzio - jeżdzi na ryby, w zimie siedzi w domu , żona pracuje - miał i teriera i owczarka - widac ze jest energiczny i takiego psa z życiem szuka. Myślę ze sobie poradzą - a przede wszystkim ona bedzie socjalizowana non stop - przed nimi wyjazdy na ryby i na ranczo, wspólnie cały czas spędzany, więc nie mam obaw ze krzywda jej się stanie. Byle tylko chciała współpracować. Mieszkanko było bardzo czyściutkie i zadbane a ja to zawsze patrze czy dobry gospodarz..." Quote
Igam Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Brzmi rozsądnie... A jak Fanta zachowuje się w domku? Czy ona wogóle mieszkała kiedyś w mieszkaniu? Quote
rita60 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Igam napisał(a):Brzmi rozsądnie... A jak Fanta zachowuje się w domku? Czy ona wogóle mieszkała kiedyś w mieszkaniu? No własnie...a jak bedzie załatwiała się w mieszkaniu,a ono takie czysciutkie:roll: Quote
funia Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 rita60 napisał(a):No własnie...a jak bedzie załatwiała się w mieszkaniu,a ono takie czysciutkie:roll: Pan jest uprzedzony o tym ,ze moze tak byc i nie widzi w tym problemu .Miał 18 lat sunię w domu więc twierdzi ,ze zdaje sobie sprawe ze moze być różnie na początku ,. Quote
rita60 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 funia napisał(a):Pan jest uprzedzony o tym ,ze moze tak byc i nie widzi w tym problemu .Miał 18 lat sunię w domu więc twierdzi ,ze zdaje sobie sprawe ze moze być różnie na początku ,. To dobrze...oby trafiła na odpowiedzialnych ludzi. Quote
Becia Lublin Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 chciałam tylko potwierdzić, że w niedziele zabieram Fantę do domku :) Quote
rita60 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Becia Lublin napisał(a):chciałam tylko potwierdzić, że w niedziele zabieram Fantę do domku :) To znaczy ???? Quote
Becia Lublin Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 rita60 napisał(a):To znaczy ???? tzn, że przyjeżdżam do Zamościa do hotelu do Funi, wsadzam ją w swój samochód i zawożę do Lublina do DS Quote
rita60 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Becia Lublin napisał(a):tzn, że przyjeżdżam do Zamościa do hotelu do Funi, wsadzam ją w swój samochód i zawożę do Lublina do DS Rozumiem...coś mi nie styknęło:razz: Quote
dusje Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Domek zapowiada sie dobrze. Szczescia Fantusiu,trzymam mocno za spotkanie z rodzina i zadomowienie sie na stale. Quote
handzia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 A ja najmocniej, nie śpię po nocach, martwię się czy Fantunia odnajdzie się w mieszkaniu w bloku... Brałyśmy ją z funią kilka razy do domu, jest dość śmiała, ciągle chce być głaskana, zagląda we wszystkie kąty, ale jest bardzo karna, tzn, że jak tylko przywoła się ją do porządku... słucha co się do niej mówi, więc mam nadzieję, że nowi Państwo będą zadowoleni z suni :) Ps. dzisiaj pożegnałam się z Fantą :-(, bo jak przyjadę do Funi następnym razem, już jej nie będzie... jedynie naprawdę dobry dom jest w stanie osuszyć moje łzy...Przywiązałam się do niej bardzo... Quote
handzia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Becia Lublin napisał(a):tzn, że przyjeżdżam do Zamościa do hotelu do Funi, wsadzam ją w swój samochód i zawożę do Lublina do DS Beciu, prześlij mi konto, wyślę Ci za transport 100 zł. :) Quote
handzia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dopłacam jeszcze 20 zł za karmę dla Fanty, na koncie zostaje 197,85 zł. Po przelewie za transport zostaje 97,85 zł. Quote
zadra Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Tak bardzo sięcieszę,że Fanta jedzie do DS!!! Trzymam mocno kciuki!! Quote
Igam Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Ja też trzymam mocno kciuki. Mam nadzieję że Fantusia się zadomowi i będzie wreszcie można zmienić tytuł :) Ponieważ z jednego z bazarków (link w podpisie) 25 % zebranej kwoty miało iść na dziewczynki to mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak całość wpłacę na Znajdki. Tam jest teraz zatrzęsienie psiaków. Ich leczenie, sterylki, kosztują krocie :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/173686-Przytulisko-p-Joli-czyli-jest-taki-ma%C5%82y-domek-wype%C5%82niony-mi%C5%82o%C5%9Bci%C4%85-po-dach/page232 Quote
Recommended Posts