Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Igam']Ritko :loveu:

QUOTE]
Przyłączam się do podziękowań:loveu:

A jesli chodzi o Fantę, to teraz musimy starac się, zeby i ona znalazła super dom.
Dzisiaj ukazało sie ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim - podalam nr do funi.
Ludzie niby dzwonią (ogłoszona tez jest funadcyjna Olinka), ale na razie beznadziejne te propozycje.
Posmiałysmy sie nawet trochę z funia podczas wymiany spostrzeżen, ale to taki smiech przez łzy.
Straszne, jakie ludzie mają podejscie do zwierzat.
Nie ma chyba drugiego takiego regionu:roll:

Posted

Igam napisał(a):
Ritko :loveu:

Handziu, masz jakieś info od Państwa?

Ja również się przyłączam :) Bardzo, bardzo dziękuję, Zaraz wyślę dane.
Nie dzwoniłam dzisiaj do Państwa, nie chcę ich tak zamęczać, ale jutro zadzwonię. Oni nie dzwonili do mnie to domyślam się, że wszystko w porządku.

Posted (edited)

Tola napisał(a):
[quote name='Igam']Ritko :loveu:

QUOTE]
Przyłączam się do podziękowań:loveu:

A jesli chodzi o Fantę, to teraz musimy starac się, zeby i ona znalazła super dom.
Dzisiaj ukazało sie ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim - podalam nr do funi.
Ludzie niby dzwonią (ogłoszona tez jest funadcyjna Olinka), ale na razie beznadziejne te propozycje.
Posmiałysmy sie nawet trochę z funia podczas wymiany spostrzeżen, ale to taki smiech przez łzy.
Straszne, jakie ludzie mają podejscie do zwierzat.
Nie ma chyba drugiego takiego regionu:roll:

Tolu, już wiem, o czym mówiłaś we wcześniejszych postach myśląc o odzewie z TZ. Mam nadzieję, że wśród tych wiejskich ofert znajdzie się ta perełka ;) Nie oddamy jej byle komu...

Edited by handzia
Posted

Wyobraźcie sobie ,że dzwoniła do mnie pewna Pani,szukając pieska o takich samych gabarytach jak jej pies.Tj,żeby miał tak samo dłuższe łapki jak jej piesek i żeby przypadkiem nie były grubsze, ani chudsze,ani krótsze, czy dłuższe, bo wtedy w zabawie jej piesek "nie miałby szans". Na co ja , że to raczej nie jest tak istotne. Na co Pani mi odpowiedziała "O proszę Pani - to bardzo istotne ! Przecież mój pies mógłby się nabawić wtedy jakiegoś urazu".....:):):) Ot taka anegdotka. Ta akurat śmieszna , ale faktycznie przeważnie nie jest do śmiechu z podejściem ludzi do zwierząt...

Mizianko dla Fantuni jeszcze ode mnie poproszę :)

Posted

Tjaaa klona szukała... Ech

handzia napisał(a):
Nie dzwoniłam dzisiaj do Państwa, nie chcę ich tak zamęczać, ale jutro zadzwonię. Oni nie dzwonili do mnie to domyślam się, że wszystko w porządku.

Dzwoń Kochana, może oni się boją. Myślą, że jak zadzwonią to znaczy, że mają jakiś problem ;) Wiesz jak to mówią - brak wiadomości to dobra wiadomość :)

Posted

[quote name='rita60']Mój Misiek znalazł domek,zostało troszkę pieniążków,chciałabym dać je Fancie,poproszę o dane do przelewu/kwota 116,96/:lol:a potem o potwierdzenie na wątku.

http://www.dogomania.pl/threads/211979-Za-brzydki-za-zwyczajny-na-dom-i-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-Znalaz%C5%82-domek-!!!!!!!?p=18862033#post18862033
Pieniążki wpłynęły, dziękuję pięknie w imieniu Fantuni :) Funia oddała mi na konto 100 zł, bo Figa była do 20 marca u niej.
Aktualny stan konta wynosi 217,85 zł :)

Posted

Dzwonił dość fajny facet z Lublina. Chciałby Fantę do bloku do mieszkania trzypokojowego. Trochę się zmartwiłyśmy, bo Fanta potrzebuje ruchu. Ale pan mówi, że dużo przebywa w terenie, las, ryby itp. Że sunia byłaby wybiegana jak trzeba :) Pan zna charakter teriera ( Fantunia ma ten temperament ;)), miał już jednego. Załatwiamy wizytę :)

Posted

Dzwoniłam do nowych państwa Figi. Są naprawdę uszczęśliwieni sunią :loveu: Mała Sonia (sunia państwa, ok 3 kg wagi :evil_lol:) podobno uczy wszystkiego Figi :) Kopania w ziemi, szukania, węszenia itp. Podpasowały sobie... Państwo mają dużą posesję, nawet mały stawik na niej, dzisiaj Figunia (to imię zostało :lol:) weszła do niego po kolana i piła wodę...Figa jest wszystkiego ciekawa, na razie nieśmiała, ale powoli się rozkręca :) Pani długo opowiadała mi , jak bardzo się cieszą, że Figa trafiła do nich. Pan obiecał mi, że wyśle mi zdjęcia na maila wtedy wstawię :)
Od razu wiedziałam, że to fajny dom :)

Posted

Pani jeszcze wspomniała, bo mówiłyśmy, że Fanta ma propozycję zamieszkania w bloku, że raczej by nie była za tym, że to bardzo ruchliwy pies, że szkoda jej do bloku...Marinka jedzie do tego pana z Lublina w niedzielę, zobaczymy jak przebiegnie wizyta. Pan jest bardzo zainteresowany, dzwoni, mówi, że prowadzi aktywny tryb życia...
Miałyśmy dzisiaj jeszcze jeden ciekawy telefon, dom na wsi Kalinówka, duże podwórze, duży pies do towarzystwa, państwo kochający psy (to się słyszy w głosie ;))
Nie wiem już co robić :roll:, jak nie było odzewu, to teraz możemy przebierać :evil_lol:

Posted

handzia napisał(a):
Pani jeszcze wspomniała, bo mówiłyśmy, że Fanta ma propozycję zamieszkania w bloku, że raczej by nie była za tym, że to bardzo ruchliwy pies, że szkoda jej do bloku...Marinka jedzie do tego pana z Lublina w niedzielę, zobaczymy jak przebiegnie wizyta. Pan jest bardzo zainteresowany, dzwoni, mówi, że prowadzi aktywny tryb życia...
Miałyśmy dzisiaj jeszcze jeden ciekawy telefon, dom na wsi Kalinówka, duże podwórze, duży pies do towarzystwa, państwo kochający psy (to się słyszy w głosie ;))
Nie wiem już co robić :roll:, jak nie było odzewu, to teraz możemy przebierać :evil_lol:

Tryzma kciuki za drugą siostrzyczkę!

Posted

handzia napisał(a):
Dzwoniłam do nowych państwa Figi. Są naprawdę uszczęśliwieni sunią :loveu: Mała Sonia (sunia państwa, ok 3 kg wagi :evil_lol:) podobno uczy wszystkiego Figi :) Kopania w ziemi, szukania, węszenia itp. Podpasowały sobie... Państwo mają dużą posesję, nawet mały stawik na niej, dzisiaj Figunia (to imię zostało :lol:) weszła do niego po kolana i piła wodę...Figa jest wszystkiego ciekawa, na razie nieśmiała, ale powoli się rozkręca :) Pani długo opowiadała mi , jak bardzo się cieszą, że Figa trafiła do nich. Pan obiecał mi, że wyśle mi zdjęcia na maila wtedy wstawię :)
Od razu wiedziałam, że to fajny dom :)

Fantastyczne wieści!
A jeszcze niedawno nic nie wskazywało na tak szybka adopcję.
Trzymam kciuki za Fantę!

Posted

Dostałam maila od nowego pana Figi :loveu: Wklejam:
"
Pani Aniu Figa czuje się już jak gospodyni, jest bardzo zadowolona z nowego miejsca, bardzo się zaprzyjazniły z Sonią
Wszędzie obie biegają ,obie sunie są bardzo szczęśliwe .Pozdrowienia dla byłych opiekunek .

PS przesyłam parę zdjęć gdzie i jak Figa mieszka"

Nie mogę wstawić zdjęć, jakiś problem mi wyskakuje ze zdjęciami. Potem postaram się wstawić. ;)

Posted (edited)

handzia napisał(a):
Tak, trzymamy, zobaczymy co z dzisiejszej wizyty wyniknie...

Niestety nici wyszły z dzisiejszej wizyty. Marinka nie mogła pojechać, pan czekał ale Marinka nie mogła. Jutro pojadą do pana Becia Lublin i teresz10 :) Tym razem na pewno się uda :) Trzymajmy kciuki :)

Edited by handzia
Posted

badmonique napisał(a):
Handzia,kolejny domek się odezwał w sprawie Figi. Masz info na PW:)

Na pw nic mi nie przyszło. Zaraz sprawdzę czy nie mam skrzynki pełnej, bo ostatnio nic do mnie nie dociera ;)

Posted (edited)

[quote name='handzia']Niestety nici wyszły z dzisiejszej wizyty. Marinka nie mogła pojechać, pan czekał ale Marinka nie mogła. Jutro pojadą do pana Becia Lublin i teresz10 :) Tym razem na pewno się uda :) Trzymajmy kciuki :)
Dziewczyny były, dom w porządku. Poproszę je żeby napisały tu słówko :smile: Tylko pan nie może przyjechać po sunię, szukamy transportu. Becia Lublin zaproponowała, że może ją zawieźć za zwrot kosztów paliwa, więc to pewnie dobra opcja. Fanta najprawdopodobniej pojedzie w najbliższy weekend. :smile:
Teresz10 i Becia Lublin, bardzo dziękujemy Wam za szybkie sprawdzenie domku :Rose::Rose::Rose:

Edited by handzia
Pomyłka