Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba dać im czasu i torchę zwobody bo Figunia jest starsza i pewnie chce ustawić sobie kolegę benia, co moim zdaniem powinna uczynic :) Potem będzie spokój, przeciez go nie zagryzie :) Dajcie im się dobrze ze soba zapoznać i pobyc razem, nie izolowac psiaków bo potem będzie wszystko ze zdwojona siłą. Krzywdy sobie nie zrobią na pewno :) No i czas, czas , czas bo Fantuś jest w zupełnie nowej sytuacji :)

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za rady, dzisiaj pojedziemy z funią do nich, może coś poradzimy...Funia też mówi, że nie można ich izolować, bo potem będzie tylko gorzej. Potem napisze jak było.

Posted

handzia napisał(a):
Dzięki za rady, dzisiaj pojedziemy z funią do nich, może coś poradzimy...Funia też mówi, że nie można ich izolować, bo potem będzie tylko gorzej. Potem napisze jak było.

To trzymamy kciuki i czekamy na wieści. :)

Posted (edited)

Dziewczyny, bardzo mi przykro ale Fanta wraca...Byłyśmy dzisiaj z funią, było już całkiem dobrze, psy biegały razem, nawet piły wodę z jednej miski... Ale pani, która miałaby się najwięcej zajmować psami, zraziła się mocno, boi się, że Fanta będzie atakować benka,( dzisiaj rano Fanta naskoczyła na niego i złapała zębami). Byłyśmy z funią naprawdę dobrej myśli, wyglądało, że nie będzie problemu, przecież dopiero wczoraj pojechała... ale cóż, nic nie poradzimy. Córka państwa płacze, nie chce jej oddać, ale ona studiuje w innym mieście i podczas jej nieobecności psem zajmuje się mama. Ona jednak pozostaje nieugięta, boi się i koniec. Tak to wygląda, jest mi strasznie przykro, tak się cieszyłam, bo Fanta miałaby tam naprawdę dobrze...
Nie mam szczęścia do adopcji :-(

Edited by handzia
Posted

Fanta jest kochaną, cudowną sunią, wierzę, że zaświeci dla niej jeszcze słońce i znajdziemy jej wspaniały dom. Widocznie ten nie był jej pisany...Ależ mam dzisiaj doła, ech

Posted

zadra napisał(a):
Zgadzam się z Tobą!

Ja również.
Psu po przejsciach w nowym miejscu trzeba dac czas, a tego zabrakło.
Nie robiła tego z powodu złego charakteru, tylko ze strachu.

Posted

No niestety lub stety .....
Jeden dzień to za mało na cokolwiek .....Byłam widziałam ....Zero jakiejkolwiek agresji ...Męczący ,namolny szczeniak w typie bernardyna nie jest ratlerkiem którego mogłaby zjeśc gdyby nawet chciała ( a ona nie z tych )więc nawet cierpliwemu psu zdarzy się burknąć w akcie ostateczności .Rozumiem obawy o swojego psa nie oceniam ale ona nie dostała szansy ....Tyle .Kropka.
Pies to nie człowiek i jego obawy ,leki i frustracje ,zmiana otoczenia oraz noc bo już było ciemno to wszystko wpłynęło na zachowanie .
Ale jutro też jest dzień i mam nadzieję ,ze dopiero najlepsze przed nią .

Posted

Echhh... w sumie lepiej że teraz wraca niż miała by wrócić za parę miesięcy... bo warknęła czy coś tam zrobiła Benkowi... :/ Nie ma tego złego... na pewno znajdzie wspanialy dom :) Trzbe a wto mocno wierzyć, to taka śliczna i kochana sunia :)

Posted (edited)

Wpłynęły pieniądze z bazarku, który zrobiła kkasiiiar :) http://www.dogomania.pl/threads/2190...nne.ZAKONCZONY Bazarek był robiony na potrzeby Fanty, Figi i Jadzi. Podzieliłam sumę na trzy i wyszło, że dla Fanty i Figi przypada 156 zł. Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Dodatkowo dzisiaj rozliczyłam bazarek paskudkowy http://www.dogomania.pl/threads/217152-Wybieramy-Miss-i-MIstera-Paskud-DOGO-2011!!!!/page34. Dla dziewczyn wpływa z niego 488,89 zł, funiu i dusje wielkie dzięki dla Was :loveu::loveu::loveu:

Dziewczynki mają teraz na koncie 1.258,89 zł

Edited by handzia
Posted

Zbliża się koniec miesiąca, więc przelewam pieniądze za hotelowanie dziewczynek za styczeń 600 zł. Dodatkowo jeszcze funia kupiła 40 kg Ariona dla wszystkich trzech dziewczyn, tzn. Fanty, Figi i Jadzi. Karma kosztowała 200 zł. Z puli dziewczyn wpłacam na karmę 160 zł.

Na koncie Fanty i Figi zostaje 498,89 zł

Posted

Jeśli nie ma nas w poblizu kombinuje ,,,,Ale ja tak bardzo nie interesuja ludzie ..Raczej otoczenie .Fanta jest bardziej człekolubna .
Ona skacze bo lubi ...takie mam wrażenie .Bo w boksie odbija się od ścian ....Jeszce takiej akrobatki nie widziałam.