Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dawno mnie tu nie było, a tu takie wiadomości :)
Byłoby cudownie, gdyby Fanta znalazła też taki superowy domek. Trzymam więc mocno kciuki, żeby Fanta zaprzyjaźniła się z tą drugą sunią. Czy będą mogli po nią przyjechać?

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaczynam wierzyc w Sile Wyzsza :cool3: i nie tylko:
Handziu :lol: Przyciagasz dobrych ludzi do siebie i tym samym do psiakow :lol:
Trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie i za najlepszy domek dla Fantusi.Cudowna sunia,z pewnoscia odnajdzie sie w rodzinie pragnacej powiekszyc ja o inteligentna, przyjazna i wierna ludziom sunie :loveu:
Fantusia ma ogormny potencjal i dobrze wykorzystany przez rodzine bedzie procentowal teraz i w przyszlosci.
Szczescia cudowna sunieczko i wielkie podziekowania wszystkim, ktorzy przyczynili sie do do odmiany losu szorstkowlosych siostrzyczek :loveu: Spadek po erdelkach zapoczatkowal ich droge po lepszy los :lol: Cos pieknego i niezwyklego,cos co nie zdarza sie codziennie :lol:

Posted

Oczywiście, inaczej bym jej tam nie dała. Cały dzień będzie biegała po podwórku. Jutro funia napisze dokładniej, po rozmowie z ludźmi będzie wiedziała dużo więcej. Ja niestety nie mogę być przy tym, mam ważny wyjazd...

Posted

Fanta pojechała .Przyjechali państwo Figi z przyszłym włąscicielem .
Rodzina mieszka od siebie niecały kilometr więc wszystko bedzie na bieząco i pod okiem .
Pan Fanty to człowiek po 60 .MIeszka z zona i córką .Wszyscy zwierzolubni .Fanta przypomina im zmarłego psa ,który był z nimi 14 lat .Fanta bedzie spała w kojcu a biegac bedzie kiedy zechce .W zimie pieski spia w kotłowni .
Zdjęcia mam wstawię potem .Wydaje się więc ,ze wszzystko w jak najwiekszym porzadku .

Posted

Cieszę się , że i drugiej suni się udało :):):) Ci Państwo od Figi muszą być super skoro nie zapomnieli o Fancie...A tak pewnie dziewczynki będą się czasem spotykać :)

Posted

Ode mnie tez zyczenia samych dobrych dni i duzo, duzo miłości:loveu:
Ze zmiana tytułu pozcekam do pierwszych dobrych wiesci z nowego domu.

Posted

Szczescia Fantusiu :lol: Oby to byl twoj ostatni domek,taki pelen milosci i wyrozumialosci dla psiej natury.
Moze kiedys zobaczymy fotki z twoich zawodow plywackich z Figunia, w jej wlasnym stawie :cool3:
Powodzenia,sliczna panienko :lol:

Posted

Moja kochana Fantunia, tak mi żal, że nie mogłam się z nią pożegnać...Co prawda, byłam z nią cały piątek, ale nie wiedziałam jeszcze, że już w niedzielę pojedzie. Nie mogłam przy tym być...Bardzo się cieszę, że znalazła dom, ale będzie mi jej bardzo brakowało...
Bądź szczęśliwa Fantuniu :) Jutro zadzwonię do państwa.

Posted

Też czekam na relacje z niecierpliwością i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze.

ps. chyba zalegałam z deklaracją za maj... przepraszam, już to naprawiłam

Posted

[quote name='Igam']Też czekam na relacje z niecierpliwością i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze.

ps. chyba zalegałam z deklaracją za maj... przepraszam, już to naprawiłam
Igam, pieniążki doszły, bardzo dziękuję, zaraz podliczę wszystko i podsumuję :)

Dzwoniłam przed chwilą do pana Fanty. Jest bardzo zadowolony z suni :) Fanta zaprzyjaźniła się już z czarną sunią, już obszczekuje obcych (ku uciesze nowych państwa) Jutro pan jedzie do miasta, bo Fanta musi mieć taką samą piękną obróżkę jak Figa ;) Bardzo ładnie bawiła się z małym dzieckiem :) Dzisiaj kupił jej dużo udek, pouczyłam pana, żeby nie dał jej od razu (na co miał chęć, bo ona tak pięknie je ;)) Jednym słowem jestem już spokojna i szczęśliwa, że Fanta ma równie dobrze jak Figa. Funia mówiła, że państwo Figi nie mogli się nachwalić jaka to wspaniała jest Figa :evil_lol:, a jaka mądra?!, jakie komendy wykonuje...itd, wiecie o co chodzi, dla każdego pana jego pies najmądrzejszy i najpiękniejszy ;)
Będą zdjęcia Fanty i Figi za jakiś tydzień, niech się Fantunia zaaklimatyzuje.

I jeszcze jedno, podwórko Fanty jest mniejsze, ale za domem, za budynkami jest duży ogrodzony sad, Fanta będzie mogla po nim biegać ile zechce, tylko musi na razie przywiązać się do nowych państwa, bo boją się, żeby gdzieś nie uciekła. W kojcu nie będzie zamykana nawet w nocy, tylko na razie na noc, póki się nie przyzwyczai :)

Posted (edited)

Na konto Fanty wpłynęło 20 zł od Igam :) Stan konta: 158,85 zł.
Fanta pojechała 13 maja do domu. Płacę Funi za 13 dni maja: 169 zł + 16 zł za tabl. na robaki = 185 zł.
Zostaje na minusie 26,15 zł.
Mam nadzieję, że jeszcze coś spłynie dla Fanty, bo ja jestem już kompletnie spłukana...

Edited by handzia
Posted

[quote name='handzia']Zostaje na minusie 26,15 zł.
Mam nadzieję, że jeszcze coś spłynie dla Fanty, bo ja jestem już kompletnie spłukana...

To nieduży dług. Może pozostali deklarowicze wpłacą choć ciut, aby za Fantą i Figą się już nic nie ciągnęło. I żeby z czystym kontem zaczynały to swoje nowe życie :)

Tak się cieszę, że kolejnym psiakom udało się pomóc :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Cioteczki, zobaczcie w zamojskim schronie zostala jeszcze jedna szorstka sunia. Siedzi dłużej niż Fanta i Figa...

Jutro znajdę więcej zdjęć. Chciałabym założyć jej wątek, może coś się ruszy w jej sprawie.

Posted

handzia napisał(a):
Cioteczki, zobaczcie w zamojskim schronie zostala jeszcze jedna szorstka sunia. Siedzi dłużej niż Fanta i Figa...
Jutro znajdę więcej zdjęć. Chciałabym założyć jej wątek, może coś się ruszy w jej sprawie.

Zakładaj :)

Masz może jakieś info o siostrzyczkach?

Posted

Kurcze, dzisiaj już nie dam rady...Jutro się postaram. O charakterze suni nic nie wiem. Ale się dowiem :)

Zadzwonię do państwa Fanty i Figi. Czekam na zdjęcia Fanty, mam nadzieję, że niebawem je dostanę.