Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam, sprawdziłam ... wydaje mi się, że dom dla Fanty będzie OK. Pan zainteresowany adopcją suni jest na rencie i będzie z nią 24 h na dobę, żona dodała, że pracuje na zmiany i też pomoże w opiece nad nowym członkiem rodziny. Dom zadbany, czysty (nie żadna patologia).
Pan cały czas o nią wypytywał jak zachowuje się w stosunku do dzieci (czasami odwiedzają go wnuki), jak znosi jazdę samochodem, bo będzie z nią często jeździł (np. na ryby), jaki jest jej stosunek do innych psów, ponieważ mają rodzinę na wsi i często ich odwiedzają. Próbowałyśmy go zniechęcić informując, że Fanta może zrobić w domu kupę i zdemolować mieszkanie. Niestety na takie argumenty odpowiadał, że jest na to przygotowany, że zna historię suni i nie może się już jej doczekać.

Posted

A teraz obiecane zdjęcia Figuni z nowego domu :loveu:

Figa cały dzień biega wolno po posesji, tylko na noc jest zamykana w kojcu, buda jest ocielona. W zimie Figa będzie spała w domu.

Posted

Aż się ciepło na serduchu robi... Nie znam suczek osobiście, ale mam do nich sentyment,bardzo przypominają mojego Kajtusia,wywiezionego do Niemiec.

A ten kojec to jak trzypokojowe mieszkanie,taki duży:)

Posted

Wstawiam jeszcze co teresz10 napisała o domku w Lublinie :) :"Wizyta krótka bo ludzie konkretni. Pan na rencie lub emeryturze ale taki 50 latek, nie dziadzio - jeżdzi na ryby, w zimie siedzi w domu , żona pracuje - miał i teriera i owczarka - widac ze jest energiczny i takiego psa z życiem szuka. Myślę ze sobie poradzą - a przede wszystkim ona bedzie socjalizowana non stop - przed nimi wyjazdy na ryby i na ranczo, wspólnie cały czas spędzany, więc nie mam obaw ze krzywda jej się stanie. Byle tylko chciała współpracować. Mieszkanko było bardzo czyściutkie i zadbane a ja to zawsze patrze czy dobry gospodarz..."

Posted

Igam napisał(a):
Brzmi rozsądnie... A jak Fanta zachowuje się w domku? Czy ona wogóle mieszkała kiedyś w mieszkaniu?

No własnie...a jak bedzie załatwiała się w mieszkaniu,a ono takie czysciutkie:roll:

Posted

rita60 napisał(a):
No własnie...a jak bedzie załatwiała się w mieszkaniu,a ono takie czysciutkie:roll:

Pan jest uprzedzony o tym ,ze moze tak byc i nie widzi w tym problemu .Miał 18 lat sunię w domu więc twierdzi ,ze zdaje sobie sprawe ze moze być różnie na początku ,.

Posted

funia napisał(a):
Pan jest uprzedzony o tym ,ze moze tak byc i nie widzi w tym problemu .Miał 18 lat sunię w domu więc twierdzi ,ze zdaje sobie sprawe ze moze być różnie na początku ,.

To dobrze...oby trafiła na odpowiedzialnych ludzi.

Posted

Becia Lublin napisał(a):
tzn, że przyjeżdżam do Zamościa do hotelu do Funi, wsadzam ją w swój samochód i zawożę do Lublina do DS

Rozumiem...coś mi nie styknęło:razz:

Posted

A ja najmocniej, nie śpię po nocach, martwię się czy Fantunia odnajdzie się w mieszkaniu w bloku... Brałyśmy ją z funią kilka razy do domu, jest dość śmiała, ciągle chce być głaskana, zagląda we wszystkie kąty, ale jest bardzo karna, tzn, że jak tylko przywoła się ją do porządku... słucha co się do niej mówi, więc mam nadzieję, że nowi Państwo będą zadowoleni z suni :)
Ps. dzisiaj pożegnałam się z Fantą :-(, bo jak przyjadę do Funi następnym razem, już jej nie będzie... jedynie naprawdę dobry dom jest w stanie osuszyć moje łzy...Przywiązałam się do niej bardzo...

Posted

Becia Lublin napisał(a):
tzn, że przyjeżdżam do Zamościa do hotelu do Funi, wsadzam ją w swój samochód i zawożę do Lublina do DS

Beciu, prześlij mi konto, wyślę Ci za transport 100 zł. :)

Posted

Ja też trzymam mocno kciuki. Mam nadzieję że Fantusia się zadomowi i będzie wreszcie można zmienić tytuł :)

Ponieważ z jednego z bazarków (link w podpisie) 25 % zebranej kwoty miało iść na dziewczynki to mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak całość wpłacę na Znajdki.
Tam jest teraz zatrzęsienie psiaków. Ich leczenie, sterylki, kosztują krocie :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/173686-Przytulisko-p-Joli-czyli-jest-taki-ma%C5%82y-domek-wype%C5%82niony-mi%C5%82o%C5%9Bci%C4%85-po-dach/page232