handzia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Dziewczynki dokazują, biegają dużo na dworze i w ogóle nie przejmują się mrozem :) Quote
rita60 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 handzia napisał(a):Dziewczynki dokazują, biegają dużo na dworze i w ogóle nie przejmują się mrozem :) Jak się ma takie futro i tyle energii w sobie,to mróz nie straszny:loveu: Quote
handzia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) Dzisiaj będę robić nowy bazarek dla dziewczynek, trochę rzeczy przesłała mi beti.r. Trzeba zbierać pieniądze, bo kolejny miesiąc szybko zleci, a kasy jak zwykle mało... Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/2221...6#post18531986 Edited February 1, 2012 by handzia Quote
handzia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Odwiedziłam dzisiaj nasze dziewczynki :) Ileż one mają energii...;) można by pisać długo :) Biegają i biegają, ciągle chętne do zabawy i tylko za człowiekiem patrzą. Są tak przyjacielskie i kochane :) W ogóle nie ma w nich agresji. Apetyt mają ogromny, zwłaszcza Fanta nie może się najeść, Funia teraz codziennie gotuje wszystkim psiakom ciepłe jedzenie. Suniom bardzo poprawiła się sierść, mimo tych mrozów w ogóle nie widać po nich, że to im w jakiś sposób przeszkadza :) Quote
funia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 NAwet zjadły kurtynę do budy profesjonalna solidną :mad:Potem druga prowizoryczną ....I dałam spokój . Quote
Igam Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Oj, łobuzice ;) Ale "u mnie", tzn w budzie, którą kupiłam wiejskim psiakom, też zamontowałam taką kurtynkę. I zasłonka, mimo ówczesnych mrozów, również została zerwana (może nie były przyzwyczajone, żeby im świat coś przesłaniało ;) ) Quote
handzia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 rita60 napisał(a):Dobra kurtynka,nie jest zła:razz: Dla nas może i nie, ale dla nich to była zabawka, którą zjadły w 5 minut :shake:, a tyle z funią się namęczyłyśmy, żeby ją przywiercić wiertarką...:lol: Quote
Tola Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Mamy propozycję kolejnej rozkładówki w miesięczniku Mój pies na lipiec (numer wychodzi 22 czerwca). Na pewno znajdzie się w nim zdjęcie jednej z sióstr - chyba, że wczesniej znajdą dom:cool3: Tak to wyglądalo w 2010 r Quote
rita60 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja też mam taką nadzieję:razz:ale jeśli można wcześniej zaklepać,to warto spróbować. Quote
handzia Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Super :) Choć mam nadzieję, że dziewczyny do czerwca będą już w swoich domach. ;) Quote
handzia Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 (edited) Wpłynęło 20 zł od TŻ Katekermit :) Dziękujemy bardzo. Dodatkowo jeszcze moja znajoma z poza dogo wpłaciła 30 zł dla dziewczynek, jej również bardzo dziękujemy :loveu: Dziewczynki na koncie mają 548,89 zł Edited February 8, 2012 by handzia Quote
Tola Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Juz uzupełniam 1 stronę:) Funiu - j[FONT=Times New Roman][FONT=Tahoma]ak najszybciej potrzebne są wymiary jedenej z dziewczyn (trzeba się zastanowić, którą pokażemy w MP) : wysokość (w kłębie) i obwód szyi, dzięki którym firma Kakadu ma szanse przygotować odpowiednią wyprawkę.:cool3:[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Tahoma] Bardzo proszę o wysłanie danych do mnie na PV[/FONT][/FONT] Quote
handzia Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Funia pewnie wskaże Figę, może i faktycznie ona jest ładniejsza ;) Wszystkim bardziej się podoba :) Moje serce jednak podbiła Fantunia :) (ta z jasnym łebkiem, moje śliczności słodkie) Quote
rita60 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 badmonique napisał(a):Śliczne psinki... No własnie,sliczne,młode,zdrowe i bez domku... Quote
Tola Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 handzia napisał(a):Funia pewnie wskaże Figę, może i faktycznie ona jest ładniejsza ;) Wszystkim bardziej się podoba :) Moje serce jednak podbiła Fantunia :) (ta z jasnym łebkiem, moje śliczności słodkie) Mysle, ze jak bądą zapytania o Figę to i Fanta z tego skorzysta:cool3: Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) [quote name='Tola']Mysle, ze jak bądą zapytania o Figę to i Fanta z tego skorzysta:cool3: No tak, racja :) Jestem dobrej myśli. :) Na konto dziewczynek wpłynęło 40 zł od kkasiiiar z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/219083-MEGA-BAZAR-cudnowne-ciuszki-torebki-i-inne.ZAKONCZONY Zapłaciłam jeszcze za karmę 80 zł Aktualny stan konta Fanty i Figi 508,89 zł Edited February 13, 2012 by handzia Quote
badmonique Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Witam, czy może ktoś przybliżyć mi sytuację tych dwóch suniek? Tak w kilku zdaniach, jest 30 stron wątku- a u mnie brak czasu na czytanie:/ One są teraz w hoteliku u kogoś? Od kiedy? Fanta jest bardzo podobna do Kajtusia, który przebywał w przytulisku gdzie wolontariuszuję-niestety został wywieziony do schroniska do Niemiec i ślad po nim zaginął :( Ponoć został adoptowany) A to Kajtuś Jak brat bliźniak tej waszej Fanty... Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Faktycznie, przez chwilę myślałam, że to Fanta :crazyeye:, mógłby być ich bratem. No cóż,... siostry zostały porzucone kiedy były szczeniakami, nie sprzedały się na giełdzie :-(. Trafiły do schroniska zamojskiego i przebywały tam ok roku. Potem my zabrałyśmy je do hotelu w okolicach Warszawy, tam niestety warunki okazały się beznadziejne, może gorsze niż w schronisku (któż to wie :shake:) Teraz są w hoteliku u funi w Zamościu, nareszcie mają normalne warunki. Szukamy im domów. Quote
badmonique Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 A jak sytuacja z deklaracjami i ogólnie finansami dziewczynek? Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Pewnie Cię nie zaskoczę ale nieciekawie, robimy bazarki, dusje na razie zobowiązała się płacić przez trzy miesiące na dziewczyny, potem nie wiem jak damy radę jeśli siorki nie znajdą domów...Ciągle brak mi czasu, żeby wziąć się poważnie za ogłoszenia. Ale w tym tygodniu muszę znaleźć czas, to takie śliczne sunie, gdyby były trochę mniejsze, to pewnie już dawno miałyby domy... Quote
badmonique Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 To w takim razie chciałabym pomóc. Wykupię dziewczynkom choć bazarki ogłoszeniowe, ok? Ogłaszane mają być razem czy osobno? Będzie mi potrzebny tekst. A najlepiej jak ktoś od Was się przeze mnie skontaktuje z osobą robiącą ogłoszenia. ja zapłacę za ogłoszenia i podam nick do kogoś od Was z wątku...Może być tak? Zajrzyjcie jeszcze przy okazji do mojego albumu z naszymi bolesławieckimi bezdomniakami. U nas jest tylko taka mała przechowalnia do max 20 psów, nie ma schroniska jako takiego. ale i tak ciężko domy znaleźć. www.photobucket.com/przygarnijpsiaka Quote
handzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Byłoby super, ja robię trochę ogłoszenia ale idzie mi jak po grudzie ;) Sunie ogłaszamy osobno, mamy tekst, ale chcemy trochę zmienić, uaktualnić i zmienić tytuł :) Odezwę się i oczywiście zajrzę do Twoich psiaków :) Pozdrawiam. Bardzo dziękuję w imieniu siostrzyczek :) Quote
Recommended Posts