Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki powiedzcie mi tylko, czy sunie mają ogłoszenia, czy ja im obiecywałam porobić? bo wiem ze miałam jakieś psiaki ogłaszać a nie pamiętam jakie:oops:

Posted

[quote name='ana666']cioteczki powiedzcie mi tylko, czy sunie mają ogłoszenia, czy ja im obiecywałam porobić? bo wiem ze miałam jakieś psiaki ogłaszać a nie pamiętam jakie:oops:[/QUOTE]
Mają, ale niewiele. Jakbyś mogła kilka porobić, byłybyśmy bardzo wdzięczne. Parę postów wyżej Tola wkleiła ogłoszenia jakie zrobiła:) Dzisiaj dzwonił do funi jeden facet z pytaniem o Figę, ale odpadł w przedbiegach. Miał pretensje, że nowy właściciel podpisuje umowę adopcyjną, a nie było o tym wspomniane w ogłoszeniu. Nie chciał słyszeć o wizycie PA...:shake:

Posted (edited)

Wreszcie uaktualniłam 1 stronę:oops:
Wybaczcie, ale wciąz brak mi czasu:roll:
Uciekło mi gdzie 20 zł stałej deklaracji od TZ Katekermit za X; jakbys handzia mogła to sprawdzic no i 1 stronę:cool3:
Zmieniłam dane do kontaktu - teraz jest nr tel funi i mój e- mail.
Ogłoszenia również są na 1 stronie - ale aktualne chyba tylko te ostatnie...
Ja te ostatnie robiłam tylko dla Figi, ale dziewczybny są tak podobne, ze jak będą telefony, to skorzysta i druga;)
Nie wiem jak Wy, ale ja zmieniłabym troche tresc ogłoszen - mniej o ich pobyci ew schronie, wiecej o terazniejszosci.
No i mysle, ze trzeba ogłaszac je odzielnie...

Edited by Tola
Posted (edited)

Masz rację Tolu. Koniecznie trzeba napisać o ich super charakterach :)
Już sprawdzam tą wpłatę :)

Sprawdziłam. Wpłaty wpisałam w postach nr. 323 za październik, nr. 416 za listopad, nr. 470 za grudzień. Więc powinno się zgadzać. Może to te 20 zł co wcześniej się nie zgadzało, ale już było wyjaśnione?:)
Jeszcze u Igam we wpłatach stałych trzeba zmienić, bo ona zapłaciła jednorazowo extra 40 zł a deklaracje są już na styczeń, luty i marzec.

Edited by handzia
Posted

[quote name='handzia']Mają, ale niewiele. Jakbyś mogła kilka porobić, byłybyśmy bardzo wdzięczne. Parę postów wyżej Tola wkleiła ogłoszenia jakie zrobiła:) Dzisiaj dzwonił do funi jeden facet z pytaniem o Figę, ale odpadł w przedbiegach. Miał pretensje, że nowy właściciel podpisuje umowę adopcyjną, a nie było o tym wspomniane w ogłoszeniu. Nie chciał słyszeć o wizycie PA...:shake:[/QUOTE]
ok, to biorę się za ogłaszanie suniek;) nie raz tacy ludzie dzwonią w sprawie adopcji ze można dostać szału:shake:

Posted

[quote name='ana666']ok, to biorę się za ogłaszanie suniek;) nie raz tacy ludzie dzwonią w sprawie adopcji ze można dostać szału:shake:[/QUOTE]
Super, dzięki za ogłoszenia.

Posted

rita60 napisał(a):
Wpadam do naszych dziewczynek...coś długo te domki je szukaja.

Dziewczynki są cudowne,milusińskie i wesołe.Widzialam je przy okazji szczepienia.

Posted

zadra napisał(a):
Dziewczynki są cudowne,milusińskie i wesołe.Widzialam je przy okazji szczepienia.

No właśnie...nie wiem dlaczego jeszcze nie mają domków:shake:ale zauważyłam,że ciężko idą adopcje szorstkich,sporych psiaków:roll:

Posted

handzia napisał(a):
Masz rację Tolu. Koniecznie trzeba napisać o ich super charakterach :)
Już sprawdzam tą wpłatę :)

Sprawdziłam. Wpłaty wpisałam w postach nr. 323 za październik, nr. 416 za listopad, nr. 470 za grudzień. Więc powinno się zgadzać. Może to te 20 zł co wcześniej się nie zgadzało, ale już było wyjaśnione?:)
Jeszcze u Igam we wpłatach stałych trzeba zmienić, bo ona zapłaciła jednorazowo extra 40 zł a deklaracje są już na styczeń, luty i marzec.

Zrobione:)

Posted

JUtro dobrzy znajomi Handzi przyjeżdzają j obejrzeć ....I na pewno któraś pojedzie .....Pytanie ,która to bedzie ? Okaże się niebawem .
Suczki do niedawna bardzo zanieczyszczały się w boksie ....Po mału to się reguluje aczkolwiek są z tym jeszce problemy .
Przytyły bardzo to już nie te psy o przyjechały ( suchelce!!)
Fanta do tej pory rzuca się na jedzenie aż miskę gryzie ..,..Figa je po woli i rozgryza na kawałki .
Fanta jest bardziej skupiona na relacji z człowiekiem.Figa mniej .....Bardziej zajmują ją odgłosy otoczenia ,psów i innych rzeczy wkoło niej .
Jeśli ktoś chce wielkiego pluszaka weżmie Fantę ,jeśli ktoś chce bardziej indywidaulistę ( też miła i grzeczna ,ale ruchliwa i szczekilwa ponad stan oraz skacząca przez ogrodzenia ......)wybierze Fige.
Dziewczyny jedzą karmę ,która niedługo już się skończy i trzeba zakupić kolejny worek .
Postaram się o wklejenie rachunku za ostatni zakup .

Posted

Widzę, że funia już napisała nowe wieści :) Jutro jesteśmy umówieni z moimi znajomymi na wizytę zapoznawczą do Fantuni albo Figuni. Jestem dobrej myśli, jedna pojedzie raczej na pewno. To wspaniali ludzie, kochają psy bardzo, ostatnio odeszły im dwa. Jeden bernardyn ze starości, potem drugi mały( nie pamiętam dokładnie co mu było), ale leczyli je do końca bez względu na koszty. Mieszkają w swoim domu, posesja jest ogrodzona. Teraz mają małego bernardyna (4 miesiące) i chcą dla niego towarzyszki, młodej wysterylizowanej suczki. Do głowy przyszła mi któraś z naszych dziewczynek :) Miałaby wspaniałe warunki, oby tylko wszystko się udało, trzymajcie kciuki cioteczki ;)

Posted

handzia napisał(a):
Widzę, że funia już napisała nowe wieści :) Jutro jesteśmy umówieni z moimi znajomymi na wizytę zapoznawczą do Fantuni albo Figuni. Jestem dobrej myśli, jedna pojedzie raczej na pewno. To wspaniali ludzie, kochają psy bardzo, ostatnio odeszły im dwa. Jeden bernardyn ze starości, potem drugi mały( nie pamiętam dokładnie co mu było), ale leczyli je do końca bez względu na koszty. Mieszkają w swoim domu, posesja jest ogrodzona. Teraz mają małego bernardyna (4 miesiące) i chcą dla niego towarzyszki, młodej wysterylizowanej suczki. Do głowy przyszła mi któraś z naszych dziewczynek :) Miałaby wspaniałe warunki, oby tylko wszystko się udało, trzymajcie kciuki cioteczki ;)

Wyobrazam sobie ich wspólne szaleństwa:cool3:

Posted

funia napisał(a):
JUtro dobrzy znajomi Handzi przyjeżdzają j obejrzeć ....I na pewno któraś pojedzie .....Pytanie ,która to bedzie ? Okaże się niebawem .
Suczki do niedawna bardzo zanieczyszczały się w boksie ....Po mału to się reguluje aczkolwiek są z tym jeszce problemy .
Przytyły bardzo to już nie te psy o przyjechały ( suchelce!!)
Fanta do tej pory rzuca się na jedzenie aż miskę gryzie ..,..Figa je po woli i rozgryza na kawałki .
Fanta jest bardziej skupiona na relacji z człowiekiem.Figa mniej .....Bardziej zajmują ją odgłosy otoczenia ,psów i innych rzeczy wkoło niej .
Jeśli ktoś chce wielkiego pluszaka weżmie Fantę ,jeśli ktoś chce bardziej indywidaulistę ( też miła i grzeczna ,ale ruchliwa i szczekilwa ponad stan oraz skacząca przez ogrodzenia ......)wybierze Fige.
Dziewczyny jedzą karmę ,która niedługo już się skończy i trzeba zakupić kolejny worek .
Postaram się o wklejenie rachunku za ostatni zakup .

Nie zagladalam kilka dni do dziewczynek,a tu takie wieści!!!
Trzymam kciuki!!!!

Posted

Jest niestety problem, Fanta miała być towarzyszką 4-miesięcznego bernardyna. On jest wielką kulką psiego szczęścia, która pcha się do niej, ale ona na razie (myślę, że to ze strachu) próbowała go gryźć, nie pozwoliła do siebie podchodzić absolutnie...Tak długo była tylko ze swoją siostrą, na pewno miała dzisiaj bardzo dużo stresu, więc nie można od niej wymagać za dużo. Jutro będą następne próby zapoznania psiaków. Ciotki, jeśli możecie coś doradzić, bardzo proszę , doradzajcie jak im pomóc:)

Posted

handzia napisał(a):
Jest niestety problem, Fanta miała być towarzyszką 4-miesięcznego bernardyna. On jest wielką kulką psiego szczęścia, która pcha się do niej, ale ona na razie (myślę, że to ze strachu) próbowała go gryźć, nie pozwoliła do siebie podchodzić absolutnie...Tak długo była tylko ze swoją siostrą, na pewno miała dzisiaj bardzo dużo stresu, więc nie można od niej wymagać za dużo. Jutro będą następne próby zapoznania psiaków. Ciotki, jeśli możecie coś doradzić, bardzo proszę , doradzajcie jak im pomóc:)

Maly pies to dla Fanty coś zupełnie nowego.W jednej chwili zmieniło sie jej życie.Potrzebny jej czas na odnalezienie się w nowej sytuacji z nowym "upierdliwym" kolegą.