Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczynki sa wspaniełe i łagodne .To olbrzymi plus przy ich gabarytach ;)
Niestety mają ogromne braki w socjalizacji .Nie reagują wogóle na swoje imiona .:roll:Jedzą w tempie odkurzacza Reinbow ...Trwa to sekunde .Kupy brzydkie i cuchnące .
Są chude i tylko długa szata maskuje jak to wyglada na prawdę .Nie potrafią chodzić na smyczy .Skaczą ( jedna na razie ) przez prawie 2 metrową siatkę :crazyeye:jednym susem ...Nie wiem jak to bedzie .Mam nadzieję ,ze nie zwieją do lasu ....Bo las pod nosem...
Kontrolujemy ten wybieg ,ale nie mozemy stać tylko nad nimi bo mamy z nimi 13 psów pod opieka i dnia nie raz brakuje .
Wymagąją lepszej karmy niz ta która została podana .Bez obrazy ,ale to niskiej jakosci karma .Nie wiem czy mam ją podawać ?
Na razie jedzą moją Arion .Wiem ,ze kiepsko z finansami i nieśmiało pytam ....Ale niedługo przyjdą mrozy więc karma powinna być lepsza.
Odrobaczenie na gwałt i wirusówki na dniach .Koniecznie .

Posted

funia napisał(a):
dziewczynki sa wspaniełe i łagodne .To olbrzymi plus przy ich gabarytach ;)
Niestety mają ogromne braki w socjalizacji .Nie reagują wogóle na swoje imiona .:roll:Jedzą w tempie odkurzacza Reinbow ...Trwa to sekunde .Kupy brzydkie i cuchnące .
Są chude i tylko długa szata maskuje jak to wyglada na prawdę .Nie potrafią chodzić na smyczy .Skaczą ( jedna na razie ) przez prawie 2 metrową siatkę :crazyeye:jednym susem ...Nie wiem jak to bedzie .Mam nadzieję ,ze nie zwieją do lasu ....Bo las pod nosem...
Kontrolujemy ten wybieg ,ale nie mozemy stać tylko nad nimi bo mamy z nimi 13 psów pod opieka i dnia nie raz brakuje .
Wymagąją lepszej karmy niz ta która została podana .Bez obrazy ,ale to niskiej jakosci karma .Nie wiem czy mam ją podawać ?
Na razie jedzą moją Arion .Wiem ,ze kiepsko z finansami i nieśmiało pytam ....Ale niedługo przyjdą mrozy więc karma powinna być lepsza.
Odrobaczenie na gwałt i wirusówki na dniach .Koniecznie .

Czyli tak jak podejrzewałam że te informacje które dostawałam o dziewczynkach nie były do końca prawdziwe...

funiu a może podesłać Ci ROBORAN H ?? To doskonały środek z witaminami i mokroelementami na skórę , sierść, kodycję i w ogóle podaje się go przed wystawami a także rekonwalescentom po operacjach czy chorobach, psom osłabionym i ogólnie dla wzmocnienia.

Posted

handzia napisał(a):
Funiu za to moje zdjęcie to masz jutro :mad:. Cała brudna :oops:, bo nie broniłam dziewczynkom skakać po mnie...:evil_lol:

Ciocia, wygladasz świetnie :) nie wiem czego się czepiasz ;p

Posted

funia napisał(a):
owieczko cchętnie skorzystmy z twojej propozycji.Adres wyśle Ci na pw.
PS .Dlaczego u JAdzi nie ma zadnego wpisu o szczpieniach ?

Bo książeczka miała trafic do mnie a ja tu w klinice gdzie była Jadzia miałam wszystko uzupełnić... ale jak widać Izę można było prosić o coś po pięćset razy a Ona i tak swoje :( Wszystko prześlę Ci kochana w przyszlym tyg razem ze szczepieniem Jadzi itp.
To czekam na pw. Co jeszcze by Ci się przydało ? Chcesz jakieś kocyki czy pościelowe dlapsiaków ?

Posted

ana666 napisał(a):
Zakochałam sie w dziewczynach, są prześliczne:loveu:
Po weekendzie mogę pomóc w ogłoszeniach

Wspaniale, dzięki ;) Jest się w kim zakochać...:)

Dzisiaj wyczesałyśmy dziewczynki, Funia je czymś wysprejowała ;) Wyglądają pięknie:) Od Zadry dostały piękne szelki, i sporo dobrej karmy (ok. 10 kg), witaminki i miseczki :)
Po sprawdzeniu, jedne szelki nie nadają się za bardzo, ponieważ są przystosowane do zakładania na spacer i zdejmowania potem. Cały czas pies nie może być w nich być, bo przeszkadzałyby mu. Pomyślałyśmy z Funią, że może sprzedamy je na bazarku a za te pieniądze kupimy takie, które pasują :)

Zadra :loveu:, wielkie dzięki :Rose:

Posted

Dzięki Igam :) Dziewczynki dzisiaj dostały dolpac na robaki. Za tydzień wirusówki. Koszty leków pokryje fundacja ZEA, bardzo dziękujemy :loveu: To bardzo duża pomoc dla nas :)

Posted

Ale cichutko u moich kochanych dziewczynek ;) Brykajcie dziewczynki, jedzcie, nabierajcie sił, bo domki czekają :) Tak w nawiasie powiem, że nie widziałam jeszcze, żeby psy jadły tak łapczywie, zwłaszcza Fantunia...:roll:

Posted

[quote name='Isiak']Zapraszam na bazarek dla dziewczynek - fanty podarowała Owieczka :) I obfociła, i opisała - rany, tyle pracy :crazyeye: Tak więc zapraszam i kupujta ciotki ;)
http://www.dogomania.pl/threads/219694-MEGA-BAZAR-wszystko-mający-prawie-90-pozycji-na-3-sunie-do-28.12.-do-23.00?p=18229923#post18229923

Sunie są cudne, najchętniej zabrałabym obie do siebie, ale nie mogę :(
Już zaglądam na bazarek;)
Ja też bym sunie zabrała do siebie gdybym mogła, ale nie zmieszczę do kawalerki kolejnych zwierzaków :(

Posted

[quote name='Isiak']Zapraszam na bazarek dla dziewczynek - fanty podarowała Owieczka :) I obfociła, i opisała - rany, tyle pracy :crazyeye: Tak więc zapraszam i kupujta ciotki ;)
http://www.dogomania.pl/threads/219694-MEGA-BAZAR-wszystko-mający-prawie-90-pozycji-na-3-sunie-do-28.12.-do-23.00?p=18229923#post18229923

Sunie są cudne, najchętniej zabrałabym obie do siebie, ale nie mogę :(

Isiak dziękuję za ten bazarek :) Dziewczynkom teraz bardzo potrzebne wsparcie !!! Zapraszam cioteczki i prosze o rozsyłanie :)

funia, wysłałam do Ciebie mojego kolegę żeby przekazał Ci trochę rzeczy dla dziewczynek, w tym i Jadzi :)On pochodzi z Zamościa ale mieszka w Warszawie i w ogóle jeździ po całym świecie. Karma sucha Jadziuni, trochę puszek , makaron, zabaweczki szczególnie dla Dziuni bo Ona uwielbia piłeczki i dla niej chysta "szukam domu" w niebieskim jej będzie do twarzy :)
a Fantuni i Figuni oddaje chusteczki które miały Rolka-Nuka i Jadzia od cioci dusje :) Im lepiej będzie w czerwonym ;p
Po Świętach pewnie podeślę troszkę mięska jak tylko któryś z chłopaków będzie jechał Grzes albo Przemek :)