Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dusje napisał(a):
Lalki coraz blizej Zamoscia :razz: Funia, daj zanc jak dojada :lol:

Owieczko, a dasz rade jutro podrzucic karme i ewentualnie to mieso p Przemkowi?

Nie wiem, chociaż będę się starała stanąć na głowie :( pisałam Ci że mam kontrole w pracy w tym tyg, wszystko na głowie i urwanie j... :( :( jeszcze nawet Jadzi kliniki nie rozliczyłam bo nie mam kiedy zupełnie :( szlag by to... Zadzwonie do pana Przemka i pokombinujemy. Nie wiem czy on to zmieści w ogóle jak jest taki załadowany. Jeśli nie teraz to na pewno będzie jechal po Świetach. Chociaz wolała bym teraz się tego pozbyć bo zawala mi bagażnik a jeszcze mam dla dziewczynek puszki i makaron. Dowale jeszcze mięska i palca nie wciśniesz.... ;p

Posted

dusje napisał(a):
Juz dojechaly? Jak sie maja? Jak pierwsze wrazenia?

Dusje, może nie zamęczaj Owieczki ;) Zadzwonię do pana Przemka i zapytam kiedy będzie znowu jechał. Pamiętam, że coś mówił, że jeszcze nie raz będzie jechał. Na razie Jadzia będzie jadła karmę razem z dziewczynkami.
Mój Tz podpowiada mi, że można nawet za drobną opłatą podać busem do Zamościa. Ja wtedy tu odbiorę, nie martw się dusje. To może być nawet po świętach, bo teraz tłok pewnie będzie.

Dzwoniłam do Funi. Nie odbiera ;) Więc pewnie mocno dziewczynkami zajęta :)

Posted

handzia napisał(a):
Dusje, może nie zamęczaj Owieczki ;) Zadzwonię do pana Przemka i zapytam kiedy będzie znowu jechał. Pamiętam, że coś mówił, że jeszcze nie raz będzie jechał. Na razie Jadzia będzie jadła karmę razem z dziewczynkami.

Dzwoniłam do Funi. Nie odbiera ;) Więc pewnie mocno dziewczynkami zajęta :)

Nie zameczam, nie zrozumcie mnie zle :lol:

Posted

dusje napisał(a):
Nie zameczam, nie zrozumcie mnie zle :lol:

CIocia Ty to jestes kochany człowiek bo mimo swoich kłopotów myślisz o dziewczynkach i starasz się im zorganizowac jak najwiecej i żeby miały jak najlepiej. Ja jeszcze siedze w robocie bo muszę poogarniać ;/ a to nie takie proste. Ja nie odbieram Cię źle i handzia też nie :) Tak pewnie tylko żartowała że Ci wleje jak nie dasz mi spokoju ;p

handzia napisał(a):
Dusje, ja Ci dam :mad:. Nie widzisz oka przymrużonego? :cool3: Idę bo Funia dzwoni......Czekajta.....

No cekomy, cekomy...

Posted

Owieczka napisał(a):
CIocia Ty to jestes kochany człowiek bo mimo swoich kłopotów myślisz o dziewczynkach i starasz się im zorganizowac jak najwiecej i żeby miały jak najlepiej. Ja jeszcze siedze w robocie bo muszę poogarniać ;/ a to nie takie proste. Ja nie odbieram Cię źle i handzia też nie :) Tak pewnie tylko żartowała że Ci wleje jak nie dasz mi spokoju ;p

No cekomy, cekomy...

Kochane Wariatki :loveu: Uwielbiam Was ciotki klotki :loveu: Juz nie marudze bo wiem ze bedzie dobrze :lol:

Posted

zadra napisał(a):
Funiu,czy chcesz szampon do kąpieli siostrzyczek? Ponoć sa troszkę "nieświeże"

Bidulki kochane... :( pewnie przyda im się porządna kąpiel i dobre szczotkowanie.

handziu gdzie jesteś bo chciałam już w koncu wyjść z roboty a czekam na wieści :P

Posted

Owieczka napisał(a):
Bidulki kochane... :( pewnie przyda im się porządna kąpiel i dobre szczotkowanie.

handziu gdzie jesteś bo chciałam już w koncu wyjść z roboty a czekam na wieści :P

Ja tez czekam, jak tam sunie? :loveu: Ale to juz pytanie do funi :lol:

Posted

dusje napisał(a):
Ja tez czekam, jak tam sunie? :loveu: Ale to juz pytanie do funi :lol:

funia pewnie ma przy nich pełne ręce roboty. One takie kochane są i takie jeszcze zabawowe :) mam nadzieję że nowe miejsce nie za bardzo ich zestresuje :P

Posted

Nie będę tak trzymać w napięciu, potem Funia napisze więcej. Na razie są zdezorientowane. Funia mówi, że koniecznie trzeba je rozdzielić bo się nawzajem nakręcają...Są zwariowane, skaczą. Jutro jadę do Funi i będziemy więcej pisać ;)

Posted

Dziewczyny napiszę krótko bo obowiązki domowe leżą i kwiczą a ja dopiero wlazłam do chałupy .....
Laski sa fajne ,zywiołowe .Ale co dawały w kojcu to boże broń ...Skaczą od podłogi po sufit i szamoczą się jak zwariowane .Teraz troszkę się uspokoiły .
Ich futra pachną jak ......perfumy francuskie gorszej kategori.....Choć ja nie jestem niewiasta której to przeszkadza .
Sierść w średnim stanie i według mnie są szczupłe .
Jutro porobię zdjęcia .
Brak szczepień ,brak obrozy ,szelek czy czegoś co mozna założyć psu ....
Odrobaczenie na cito za tydzień wirusówki .
Bardzo chętnie żeby nie rzec łapczywie zjadły kolację i popiły .
Wymagaja natychmiastowego rozdzielenia gdyż jedna nakręca drugą i małpuje po niej wszystko .,...
Jutro poczynimy ku temu kroki .Chociaż do czasu szczcepień chciałabym aby były na kwarantannie z osobnym wybiegiem .
Praca od podstaw .

Posted

zadra napisał(a):
Funiu,czy chcesz szampon do kąpieli siostrzyczek? Ponoć sa troszkę "nieświeże"

Szampon zakupie ja z mila checia - 10 zl x 12 butelek na 12 miesiecy - proponuje w zamian dolozenie sie do utrzymania siostr w hoteliku - 600 zl miesiecznie :lol:

Posted

funia napisał(a):
Sunie są olbrzymie tylko nie wiele mniejsze od suki owczarka niemieckiego .....ALe urody są cudnej .Troszkę ogłady i domki na wyciągniecie ręki .

Dziękuję funiu za przyjęcie dziewczynek, są cudowne ale wymagają uwagi i pracy której nikt im nie dał do tej pory :( Teraz jestem spokojniejsza bo dziewczynki są w dobrych rękach :) Czego Ci ciocia jeszcze potrzeba dla panieniek ?

handzia napisał(a):
Pieniądze za transport przelałam 370 zł. Na koncie dziewczynek mamy na razie na minusie 310 zł :shake:

Po malutku, teraz przedświąteczny okres i wszystko na wariata ale coś się zawsze uzbiera :) Ja będę Cie ciągle molestowac o bazarki :)

Posted

Spędziłam dzisiaj cuuudowny dzień u Funi :loveu:, tak jak lubię najbardziej, czyli na łonie natury i z psiakami ;) Jestem po uszy zakochana w naszych dziewczynkach. Nie wiem czy zdołam słowami opisać jakie to wyjątkowo kochane sunie. Są bardzo łagodne, zero agresji do człowieka. Do tego jeszcze prześliczne, jedna ładniejsza od drugiej. Funia dzisiaj wstawi zdjęcia, zrobiłyśmy sporo. Pisałam gdzieś kiedyś na jakimś wątku, że niektóre psy bardziej zapadają w serce...To właśnie one takie są. Jestem nimi oczarowana po prostu :lol: Jutro jadę znowu do Funi, wyczeszemy pięknie panienki, bo się trochę sfilcowały ;) i będziemy je rozpieszczać, należy im się :) Apetyt mają przeogromny, zwłaszcza Fanta (ta z jaśniejszym łebkiem) łyka karmę z prędkością światła :evil_lol: Jutro ugotujemy im cieplutkie jedzonko :)

Musimy koniecznie porobić im ogłoszenia osobno z ładnymi zdjęciami i jestem pewna, że szybko pójdą do domów :loveu:

Posted

handzia napisał(a):
Spędziłam dzisiaj cuuudowny dzień u Funi, tak jak lubię najbardziej, czyli na łonie natury i z psiakami ;) Jestem po uszy zakochana w naszych dziewczynkach. Nie wiem czy zdołam słowami opisać jakie to wyjątkowo kochane sunie. Są bardzo łagodne, zero agresji do człowieka. Do tego jeszcze prześliczne, jedna ładniejsza od drugiej. Funia dzisiaj wstawi zdjęcia, zrobiłyśmy sporo. Pisałam gdzieś kiedyś na jakimś wątku, że niektóre psy bardziej zapadają w serce...To właśnie one takie są. Jestem nimi oczarowana po prostu :lol:

To szczęściary z nich, pomimo takich powikłanych losów:)
Jestem tez bardzo ciekawa suczek - czekam na fotki.

Posted

handzia napisał(a):
Spędziłam dzisiaj cuuudowny dzień u Funi :loveu:, tak jak lubię najbardziej, czyli na łonie natury i z psiakami ;) Jestem po uszy zakochana w naszych dziewczynkach. Nie wiem czy zdołam słowami opisać jakie to wyjątkowo kochane sunie. Są bardzo łagodne, zero agresji do człowieka. Do tego jeszcze prześliczne, jedna ładniejsza od drugiej. Funia dzisiaj wstawi zdjęcia, zrobiłyśmy sporo. Pisałam gdzieś kiedyś na jakimś wątku, że niektóre psy bardziej zapadają w serce...To właśnie one takie są. Jestem nimi oczarowana po prostu :lol: Jutro jadę znowu do Funi, wyczeszemy pięknie panienki, bo się trochę sfilcowały ;) i będziemy je rozpieszczać, należy im się :) Apetyt mają przeogromny, zwłaszcza Fanta (ta z jaśniejszym łebkiem) łyka karmę z prędkością światła :evil_lol: Jutro ugotujemy im cieplutkie jedzonko :)

Musimy koniecznie porobić im ogłoszenia osobno z ładnymi zdjęciami i jestem pewna, że szybko pójdą do domów :loveu:

handziu, dokladnie wiem o czym piszesz :) Ich się nie da nie lubić i nie ma człowieka którym by się nie spodobały na zywo. Ciesze się przeogromnie że dziewczynki szczęśliwe i biezpieczne :) teraz musi byc juz tylko lepiej :P
Czekam na piękne foty :D