Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Obie suczki od początku załatwiały swoje potrzeby do budy tam gdzie spały. To dziwne przyzwyczajenie ze schroniska, pewnie bały się załatwiać na zewnątrz, w końcu były chyba najmłodsze ze stada i bardzo zdominowane. Teraz są coraz śmielsze i jakiś czas temu zaczęły załatwiac się po za budą, chociaż jeszcze w boksie, natomist teraz tylko Fanta czasami załatwi się w boksie. Figa już wszystko robi na zewnątrz :) Obie dziewczynki nie przejawiają agresji do innych zwierząt w tym psów :) Na moją Abiśkę reagowały ok chociaz to mały upierdliwy a czasem nawet irytujący piesek jest :diabloti: Figa lepiej sobie radzi emocjonalnie, szybciej się oswaja z nieznanym, jest odważniejsza i w ogóle to cwaniara jest :) Ładniej tzn spokojniej chodzi na smyczy, skacze czasami ale nie tak często jak Fanta. Mam takie wrażenie jak by Figa była dojrzalsza i doroślejsza od Fantusi :) Quote
rita60 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Swietna fotorelacja.....ale tak prawde mowiac nie dziwie sie zdziwieniu Fanty,zobaczyć takiego dużego "psa" to szok:evil_lol: Ładnych parę lat temu byłam ze swoim terierem walijskim na wsi,wtedy zobaczył pierwszy raz w życiu konia,a ja pierwszy raz w życiu widziałam minę zdziwionego psa...bezcenne:lol: Quote
Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Figusia. Grzecznie sobie idę przy nodze na luźnej smyczy :) Na moje cmokanie i wołanie reagowała ogromna radością i jak widać rwała się żeby jak najszybciej do mnie przyjść :D Upomniana przez Izę żeby nie ciągnęła zwolniła kroku i grzecznie przestała wariować :) Po czym stanęła i grzecznie poczekała aż Iza dojdzie :) W nagrodę troszkę pieszczot Quote
Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 I jeszcze pare foteczek Figusi :) Nochalek To reakcja na źrebaczka :eviltong: Jednak pogoniłam delikwenta żeby druga psina nam się nie wystraszyła za bardzo. Jak sropketka ;D Czy nie jestem śliczna :) Pieszczocha Quote
Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Wkleje co mam do ogłoszen będzie albo dla zainteresowanych którzy przeglądają ten wątek :) Quote
Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Reakcja na koty :) Figusia to jest kotek Figa głupolku nie bój sie to tylko kotki :evil_lol: Pierwszy raz wąchamy kota :eviltong: Grzeczny piesek :) Z gorszych wieści to: Figusia :diabloti: No właśnie Figa przeskakuje ogrodzenia, Fanta poszła w jej ślady i też przeskakuje bramę ( do wyższej z tyłu podwórka nie startują jak na razie ) ale na szczęście obie są na tyle posłuchane że jak Iza krzyknie to obie wracają na swoje podwórko. A podwórka Iza ma dwa :eviltong: Quote
Owieczka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ostatnio Figa zaczęła zaglądać do domu jednak mimo zachety z naszej strony na dzień dzisiejszy nie miała odwagi sama wejść :) Tylko przednie łapeczki za próg :) Quote
zadra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Przechodzenie przez płot rewelacja!!! Jaka gracja,jaki spryt!!! Quote
Tola Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Dziewczyny super; fotorelacja również:) Jutro postaram się zrobic parę ogłoszen z nowymi zdjęciami. Dziewczyny uciekały przez siatkę jeszcze w schronie, dlatego zostały tak wcześnie przeniesione do boksów ogólnych. Quote
handzia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ależ one cudne, przepiękne pysie, dzięki Owieczko. Uwielbiam oglądać Twoje fotorelacje, uśmiałam się z tego spotkania z koniem :) Quote
dusje Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Artystki z biglem :loveu: Superowe foty i opisy :loveu:Dzieki Owieczko :lol: Tolu :lol: Wykupilam u waderci ogloszonka 5x50 i zarezerwowalam dla Fanty i Figi :loveu: 2 pakiety :lol: a reszte dla Jadzi :loveu: Do kazdego pakietu gratis allegro Jak bys wolala oglaszac siostrunie? Razem czy osobno/tu z zaznaczeniem ze moga isc do roznych domow/ bo jesli razem to mozemy wrzucic jeden pakiet na np.Wielkopolske a 2 na Malopolske.Tam wciaz adopcje wypalaja w przeciwienstwie do mazowieckiego. Czekam na dyspozycje :cool3: Wadercia prosi o cierpliwosc wiec te ogloszonka nie beda na juz ale przeciez zaczekamy cierpliwie :lol: Kto moglby przeslac gotowy tekscik i foteczki do waderci? :lol: Prosze powolac sie przy wysylaniu na dusje. link do bazarku ogloszeniowego http://www.dogomania.pl/threads/213924-Bazarek-ogłoszeniowy!-Mamy-tylko-103-pakiety-do-wykorzystania!-Zapraszam. Quote
Tola Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Wydaje mi się, ze mozna zrobic allegro dla obu suniek z zaznaczeniem, ze szukamy oddzielnych domów. Bo chyba Fanta nabierze pewnosci siebie i da sobie radę bez Figi:cool3: To tak jak z blizniakami - w pewnym wieku trzeba dac mozliwość wykazania sie własną osobowością. Quote
dusje Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Tola napisał(a):Wydaje mi się, ze mozna zrobic allegro dla obu suniek z zaznaczeniem, ze szukamy oddzielnych domów. Bo chyba Fanta nabierze pewnosci siebie i da sobie radę bez Figi:cool3: To tak jak z blizniakami - w pewnym wieku trzeba dac mozliwość wykazania sie własną osobowością. Tolu :lol: Z allegro nie ma problemu bo do kazdego pakietu mamy dodatkowo allegro czyli dla Fanty i Figi -2 aukcje allegro ;) Mnie chodzi o ogloszonka, czyli w jaki sposob zyczylabys sobie wykorzystac te 2 pakieciki :lol: Co do rozdzielenie siostr - chyba im bedzie lepiej bez siebie :evil_lol: bo jedna druga wyprowadzi na manowce :eviltong: :lol: Quote
Tola Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 dusje napisał(a):Tolu :lol: Z allegro nie ma problemu bo do kazdego pakietu mamy dodatkowo allegro czyli dla Fanty i Figi -2 aukcje allegro ;) Mnie chodzi o ogloszonka, czyli w jaki sposob zyczylabys sobie wykorzystac te 2 pakieciki :lol: Co do rozdzielenie siostr - chyba im bedzie lepiej bez siebie :evil_lol: bo jedna druga wyprowadzi na manowce :eviltong: :lol: Rozumiem. To zdaję się juz na Ciebie - jak zadecydujesz tak bedzie dobrze:) Quote
dusje Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Tola napisał(a):Rozumiem. To zdaję się juz na Ciebie - jak zadecydujesz tak bedzie dobrze:) Nic z tego :eviltong: Ja sie nie nadaje do podejmowania decyzji,wole zdecydowanie kierownika nad soba :cool3: Decyduj Tolu :multi::lol: Quote
handzia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Mogę się wtrącić troszkę ? ;) Myślę, że lepiej oddzielnie je ogłaszać :lol: Quote
zadra Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 handzia napisał(a):Mogę się wtrącić troszkę ? ;) Myślę, że lepiej oddzielnie je ogłaszać :lol: Nieśmialo wtrącę,że jestem tego samego zdania. Quote
Tola Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Uwielbiam podejmowac decyzje:evil_lol: Czyli ogłaszamy odzielnie:p Quote
handzia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Powiem szczerze, że się martwię, bo na koncie mamy ok 400 zł, wystarczy jeszcze na miesiąc, a co potem...Mamy mało deklaracji... Quote
Igam Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Figo i Fanto, wybaczcie, ale w dobrej wierze, więc Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie! PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki. link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień Quote
dusje Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Juz nie raz udalo sie psinkom przezyc dzieki bazarkom ;):lol: Przekopujcie ciotki szafy,strychy i tajemne zakamarki :cool3: Damy rade :multi: Ladne dziewczynki znajda domki jeszcze przed zima :lol: Musi sie udac :cool3: Quote
dusje Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Do gory dziewczynki ale tym razem nie przez ogrodzenie :mad::evil_lol::lol: Quote
zadra Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Witam dziewczynki w poniedziałkowy poranek!!! Quote
Owieczka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Dziewczynki pozdrawiają :) Iza wypuszcza rozrabiary z różnymi psiakami żeby się dziewczynki socjalizowały :) To bardzo wesołe panienki ;D Trudno je uchwycić bo takie są ruchliwe że obraz się rozmazuje nawet na funkci sportowej :P Z Bartem dogaduja się świetnie :) Quote
Recommended Posts