Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obie suczki od początku załatwiały swoje potrzeby do budy tam gdzie spały. To dziwne przyzwyczajenie ze schroniska, pewnie bały się załatwiać na zewnątrz, w końcu były chyba najmłodsze ze stada i bardzo zdominowane. Teraz są coraz śmielsze i jakiś czas temu zaczęły załatwiac się po za budą, chociaż jeszcze w boksie, natomist teraz tylko Fanta czasami załatwi się w boksie. Figa już wszystko robi na zewnątrz :)

Obie dziewczynki nie przejawiają agresji do innych zwierząt w tym psów :) Na moją Abiśkę reagowały ok chociaz to mały upierdliwy a czasem nawet irytujący piesek jest :diabloti:

Figa lepiej sobie radzi emocjonalnie, szybciej się oswaja z nieznanym, jest odważniejsza i w ogóle to cwaniara jest :)
Ładniej tzn spokojniej chodzi na smyczy, skacze czasami ale nie tak często jak Fanta.

Mam takie wrażenie jak by Figa była dojrzalsza i doroślejsza od Fantusi :)

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Swietna fotorelacja.....ale tak prawde mowiac nie dziwie sie zdziwieniu Fanty,zobaczyć takiego dużego "psa" to szok:evil_lol:
Ładnych parę lat temu byłam ze swoim terierem walijskim na wsi,wtedy zobaczył pierwszy raz w życiu konia,a ja pierwszy raz w życiu widziałam minę zdziwionego psa...bezcenne:lol:

Posted

Figusia. Grzecznie sobie idę przy nodze na luźnej smyczy :)

Na moje cmokanie i wołanie reagowała ogromna radością i jak widać rwała się żeby jak najszybciej do mnie przyjść :D

Upomniana przez Izę żeby nie ciągnęła zwolniła kroku i grzecznie przestała wariować :)

Po czym stanęła i grzecznie poczekała aż Iza dojdzie :)

W nagrodę troszkę pieszczot

Posted

I jeszcze pare foteczek Figusi :)
Nochalek

To reakcja na źrebaczka :eviltong: Jednak pogoniłam delikwenta żeby druga psina nam się nie wystraszyła za bardzo.

Jak sropketka ;D

Czy nie jestem śliczna :)

Pieszczocha

Posted

Reakcja na koty :)
Figusia to jest kotek

Figa głupolku nie bój sie to tylko kotki :evil_lol:

Pierwszy raz wąchamy kota :eviltong:

Grzeczny piesek :)

Z gorszych wieści to:
Figusia :diabloti:

No właśnie Figa przeskakuje ogrodzenia, Fanta poszła w jej ślady i też przeskakuje bramę ( do wyższej z tyłu podwórka nie startują jak na razie ) ale na szczęście obie są na tyle posłuchane że jak Iza krzyknie to obie wracają na swoje podwórko. A podwórka Iza ma dwa :eviltong:

Posted

Dziewczyny super; fotorelacja również:)
Jutro postaram się zrobic parę ogłoszen z nowymi zdjęciami.
Dziewczyny uciekały przez siatkę jeszcze w schronie, dlatego zostały tak wcześnie przeniesione do boksów ogólnych.

Posted

Artystki z biglem :loveu: Superowe foty i opisy :loveu:Dzieki Owieczko :lol:

Tolu :lol: Wykupilam u waderci ogloszonka 5x50 i zarezerwowalam dla Fanty i Figi :loveu: 2 pakiety :lol: a reszte dla Jadzi :loveu: Do kazdego pakietu gratis allegro
Jak bys wolala oglaszac siostrunie? Razem czy osobno/tu z zaznaczeniem ze moga isc do roznych domow/ bo jesli razem to mozemy wrzucic jeden pakiet na np.Wielkopolske a 2 na Malopolske.Tam wciaz adopcje wypalaja w przeciwienstwie do mazowieckiego.

Czekam na dyspozycje :cool3: Wadercia prosi o cierpliwosc wiec te ogloszonka nie beda na juz ale przeciez zaczekamy cierpliwie :lol:

Kto moglby przeslac gotowy tekscik i foteczki do waderci? :lol: Prosze powolac sie przy wysylaniu na dusje.

link do bazarku ogloszeniowego http://www.dogomania.pl/threads/213924-Bazarek-ogłoszeniowy!-Mamy-tylko-103-pakiety-do-wykorzystania!-Zapraszam.

Posted

Wydaje mi się, ze mozna zrobic allegro dla obu suniek z zaznaczeniem, ze szukamy oddzielnych domów.
Bo chyba Fanta nabierze pewnosci siebie i da sobie radę bez Figi:cool3:
To tak jak z blizniakami - w pewnym wieku trzeba dac mozliwość wykazania sie własną osobowością.

Posted

Tola napisał(a):
Wydaje mi się, ze mozna zrobic allegro dla obu suniek z zaznaczeniem, ze szukamy oddzielnych domów.
Bo chyba Fanta nabierze pewnosci siebie i da sobie radę bez Figi:cool3:
To tak jak z blizniakami - w pewnym wieku trzeba dac mozliwość wykazania sie własną osobowością.

Tolu :lol: Z allegro nie ma problemu bo do kazdego pakietu mamy dodatkowo allegro czyli dla Fanty i Figi -2 aukcje allegro ;)
Mnie chodzi o ogloszonka, czyli w jaki sposob zyczylabys sobie wykorzystac te 2 pakieciki :lol: Co do rozdzielenie siostr - chyba im bedzie lepiej bez siebie :evil_lol: bo jedna druga wyprowadzi na manowce :eviltong: :lol:

Posted

dusje napisał(a):
Tolu :lol: Z allegro nie ma problemu bo do kazdego pakietu mamy dodatkowo allegro czyli dla Fanty i Figi -2 aukcje allegro ;)
Mnie chodzi o ogloszonka, czyli w jaki sposob zyczylabys sobie wykorzystac te 2 pakieciki :lol: Co do rozdzielenie siostr - chyba im bedzie lepiej bez siebie :evil_lol: bo jedna druga wyprowadzi na manowce :eviltong: :lol:

Rozumiem.
To zdaję się juz na Ciebie - jak zadecydujesz tak bedzie dobrze:)

Posted

Tola napisał(a):
Rozumiem.
To zdaję się juz na Ciebie - jak zadecydujesz tak bedzie dobrze:)

Nic z tego :eviltong: Ja sie nie nadaje do podejmowania decyzji,wole zdecydowanie kierownika nad soba :cool3: Decyduj Tolu :multi::lol:

Posted

Figo i Fanto, wybaczcie, ale w dobrej wierze, więc

Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie!
PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki.
link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień

Posted

Juz nie raz udalo sie psinkom przezyc dzieki bazarkom ;):lol: Przekopujcie ciotki szafy,strychy i tajemne zakamarki :cool3: Damy rade :multi: Ladne dziewczynki znajda domki jeszcze przed zima :lol: Musi sie udac :cool3:

Posted

Dziewczynki pozdrawiają :)

Iza wypuszcza rozrabiary z różnymi psiakami żeby się dziewczynki socjalizowały :) To bardzo wesołe panienki ;D

Trudno je uchwycić bo takie są ruchliwe że obraz się rozmazuje nawet na funkci sportowej :P

Z Bartem dogaduja się świetnie :)