Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

an-na napisał(a):
Cioteczki wyjeżdżam we wtorek za granicę i nie wiem czy będę miała tam dostęp do internetu, więc proszę o info czy mam przesłać komuś na konto pozostałą kasiorkę i jak tak to komu? Zdaje się, że będę musiała jeszcze coś tam zwrócić cioteczkom z terierkowa więc ta suma trochę się zmniejszy. Ja od siebie deklaruję 50zł miesięcznie dla dziewczynek.

Wspaniale, dziękujemy bardzo:) Wyślę konto:) Ja jestem skarbnikiem, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko;) Tola mnie poprosiła.

Posted

dusje napisał(a):
Dziewczynki marza o wyjezdzie :lol: Ale jakie decyzje ze strony szanownych sponsorow erdelkow? :oops:

Nic nie słychać, ale myślę, że milczenie oznacz zgodę :). Wieczorkiem wszystko poobliczam i odeślę pieniążki do handzi :)

Posted

an-na napisał(a):
Nic nie słychać, ale myślę, że milczenie oznacz zgodę :). Wieczorkiem wszystko poobliczam i odeślę pieniążki do handzi :)

Czyli mamy zielone swiatelko dla siostrzyczek,cuuuuudownie :multi::lol:
Wielkie dzieki dla wszystkich :Rose: Dziewczynki sie uraduja :multi:
Z tego co mi wiadomo, sunie nie sa ciachniete, ale wiecej w tym temacie wie Tola :lol:

Czekam na wejscie Owieczki na dogo i wszystko bedzie jasne,czy i kiedy moga przyjechac :cool3:

Posted

Obliczyłam wszystko. Straszne to było bo nie cierpię matematyki :crazyeye:, a więc było 1260, za hotel zapłaciłam 500 - zostało 760 z tego zrobiłam zwroty na 278zł łącznie. Zostało 482 zł. Dodałam swoją deklarację stałą 50zł co daje 532zł. I tyle przesyłam za chwilę handzi na konto :) Uffff, mózg mi się przegrzał. Wolę jednak wozić piesy na tylnim siedzeniu niż liczyć :eviltong:

Posted

an-na napisał(a):
Obliczyłam wszystko. Straszne to było bo nie cierpię matematyki :crazyeye:, a więc było 1260, za hotel zapłaciłam 500 - zostało 760 z tego zrobiłam zwroty na 278zł łącznie. Zostało 482 zł. Dodałam swoją deklarację stałą 50zł co daje 532zł. I tyle przesyłam za chwilę handzi na konto :) Uffff, mózg mi się przegrzał. Wolę jednak wozić piesy na tylnim siedzeniu niż liczyć :eviltong:

Ojej :crazyeye: jak wspaniale :loveu:

Posted

Przydało by się jeszcze trochę deklaracji stałych. Bo mimo, że ta zebrana kwota będzie spora to jednak szybko może stopnieć. Kto jeszcze dołoży grosik?

Posted

Umknelo mi zapytanie Owieczki: jak duze sa dziewczynki /w przyblizeniu/ i czy podchodza do czlowieka czy raczej wycofane?

Czy da rade zrobic im sterylke na miejscu zanim pojada? To juz moje pytanie :lol:

Tola, moglabys cos podpowiedziec? :lol:

EDIT: ja dziewczynkom zapewniam karme, ale prosze Handzie o zalozenie za mnie z posiadanego majatku dziewczynek, wyszukanie atrakcyjnej oferty na wieksza ilosc,zlozenie zamowienia i dopilnowanie wysylki.
Z poczatkiem sierpnia rozlicze sie :lol:

Posted

Dziewczyny są spore - to duże suczki.
Zza krat trudno cokolwiek powiedziec o ich charakterze, ale jak pamietam ich z wybiegu otwratego - to dwa żywioły.
Sterylki mozna zrobic w schronisku.

Posted

[quote name='an-na']Przydało by się jeszcze trochę deklaracji stałych. Bo mimo, że ta zebrana kwota będzie spora to jednak szybko może stopnieć. Kto jeszcze dołoży grosik?

Pięknie prosimy :kiss_2:

Posted

sonia71 napisał(a):
to Owieczka będzie mieć u siebie 4 zamojścianki :)

Dokladniej ujmujac - Iza,sasiadka Owieczki,bo do niej wlasnie pojada siostrzyczki :cool3:

Posted

Tola napisał(a):
Dziewczyny są spore - to duże suczki.
Zza krat trudno cokolwiek powiedziec o ich charakterze, ale jak pamietam ich z wybiegu otwratego - to dwa żywioły.
Sterylki mozna zrobic w schronisku.

Ważne, zeby nie były zbyt wycofane, bo trzeba z takimi dużo i odpowiednio pracowac ( Jak z Nusią) a Iza przy takiej liczbie psiaków nie ma na to wystarczająco dużo czasu...
Było by spuer gdyby udało się ich ciachnąc w schronie, jeśli nie to koszt jednej suczki tu u weta to ok 200 - 250 zł + kubraczki 2 szt ( bo iza co dziennie pierze i dla jednej szt chce 2 kubraczki) i ewentualne kolnierze i środki dezynfekujące ( aluspray itp)

dusje napisał(a):
Dokladniej ujmujac - Iza,sasiadka Owieczki,bo do niej wlasnie pojada siostrzyczki :cool3:

Tak cioteczki, wszystkie psiaki są pod opieką Izy ( ja tylko pomagam jak mogę )

Posted

an-na napisał(a):

Pieniążki wpłynęły, siostrzyczki mają 932 zł, dziewczyny jesteście wspaniałe :loveu::loveu::loveu:

Posted

dusje napisał(a):
Umknelo mi zapytanie Owieczki: jak duze sa dziewczynki /w przyblizeniu/ i czy podchodza do czlowieka czy raczej wycofane?

Czy da rade zrobic im sterylke na miejscu zanim pojada? To juz moje pytanie :lol:

Tola, moglabys cos podpowiedziec? :lol:

EDIT: ja dziewczynkom zapewniam karme, ale prosze Handzie o zalozenie za mnie z posiadanego majatku dziewczynek, wyszukanie atrakcyjnej oferty na wieksza ilosc,zlozenie zamowienia i dopilnowanie wysylki.
Z poczatkiem sierpnia rozlicze sie :lol:

Dusje, oczywiście zamówię i założę :)
Myślę podobnie jak Tola. Dobrze by było wysterylizować siostry już w schronisku, bo nie damy rady finansowo.
Jeśli chodzi o charakter suczek, to z tego co ja zauważyłam są wesołe i pierwsze przy siatce. Myślę, że nie są wycofane ani przestraszone.:)