Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ago trzymaj się ciepło. Wiem jak bardzo tęsknisz. Słowa nie mogą zbyt wiele pomóc, ale może będzie choć troszkę pomocna świadomość jak wiele osób jest w tym trudnym momencie z Tobą.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Agą. Mówi, że najgorsza jest ta cisza w domu... przyzwyczajamy się do stukotu pazurów na podłodze, do trącania pyskiem, do rannej pobudki... a potem nagle wszystko się urywa.:-(

Posted

Oprócz stukotu łapek brakuje jeszcze ciepłej podłogi gdy psiak wstanie. Bardzo mi tego brakowało gdy Norcia odeszła. Zawsze w przedpokoju, tam gdzie lubiła leżeć była ciepła podłoga gdy wstała.

Posted

Radek dzięki za wsparcie i ciepłe słowa.
Aga, aby zapełnic tę pustkę, zaczęła sie intensywnie.... uczyć. Czyta całe masy książek. W ten sposób ucisza myśli, które kołaczą się po głowie.

Posted

Jak Aga się trzyma? Wiem, że boli, ale czy w dalszym ciągu pomaga czytanie?
Jeśli możesz to przekaż jej ciepłe słowa od kogoś, kto też niedawno (choć wcześniej) stracił onkowego przyjaciela.

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki Radek od Agi.:loveu:

Właśnie dzisiaj wylatuje na święta i sylwestra do Irlandii. Wraca zaraz po Nowym Roku. Ja wiem, że to między innymi dlatego, że pod choinką w domu nie byłoby ukochanego pyszczka....:-( Jeśli spędzi ten czas poza domem, w którym zawsze był Rajko, będzie jej łatwiej.

Te święta są takie dla niej inne.....

Dwa dni temu była u mnie i ze smutkiem w oczach patrzyła na moje dwie ONki....

Posted

lewkonia napisał(a):

Dwa dni temu była u mnie i ze smutkiem w oczach patrzyła na moje dwie ONki....

Mój tata ma sunię podobną do Norci. Bardzo się przyjaźniły. Za każdym razem, gdy odwiedzam ojca i patrzę na jego sunię odczuwam smutek. Tyle razy biegały razem za piłką, ganiały się. Patrzeć na nie, hasające w ogródku, to była wielka przyjemność.
Przez pierwszy okres, gdy przyjeżdżaliśmy, ojca suńka szukała Nory :(
Norcię pochowaliśmy właśnie tam, tak lubiła tam jeździć.
Te Święta są inne, dla Agi i dla tych, którzy stracili przyjaciela, chyba lepiej, że Aga spędzi je poza domem, gdzie każdy kąt przypomina Rajka.
Rajko, postaraj się przyjść do Agi w Święta, może takie odwiedziny pomogą, choć trochę, ukoić ból.

• 1 month later...
Posted

lewkonia napisał(a):
Dzisiaj mijają już trzy miesiące, jak Rajkuś odszedł:-( :-( :-(

Czy Adze jest już troszkę lżej?
Powiedz jej, jeśli możesz, że są ludzie, którzy pamiętają o jej przyjacielu.

Posted

Trzy miesiące to krótki okres czasu, zresztą przyjaciela będziemy pamiętać zawsze. Życzę Adze, żeby ból był o tyle mniejszy, żeby mogła bez łez patrzeć na zdjęcia i wspominać (nie wiem ile czasu na to potrzeba :shake:).
Wspomnienia to jedyne co zostaje, gdy ktoś ważny odchodzi.

Posted

14 lutego jest raz w roku,
lecz my możemy przeżywać ten dzień każdego dnia,
bo na zawsze pozostałyście w sercach, które nadal biją.
Płomień tej miłości nigdy nie zgaśnie.

• 2 weeks later...
Posted

lewkonia napisał(a):

Rajkuś zawsze lubił weekendowe spacerki po parku.....

Smutno, gdy na wiosnę nie można pójść z przyjacielem do parku :(