Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto krótka fotorelacja z występów Eurasierów w Poznaniu

Polskę reprezentował m.in. BELLO Miśkowy Klan, który w klasie pośredniej uzyskał oc. doskonałą i II lokatę

:terazpol: - GRATULACJE za zdobycie SREBRNEGO MEDALU!!! :multi::laola:

mimo, że część zdjęć nie jest najwyższej jakości, mam nadzieję, że z przyjemnością będziecie oglądać fotki :)

Posted

Mona4 napisał(a):
Fotki super!!!!!!. Wklej jej do Galeri Poznan2006:lol:

Niech wszyscy zobacza te cuda:loveu:

Paweł
Wkleiłam kilka fotek w Galerii i dodałam linka tutaj, dla chętnych :cool3:

niestety, zdjęcia nie oddadzą atmosfery ani niesamowitego wrażenia, gdy wchodzi się w ten futrzasty tłumek czekający na wejście na ring :loveu:

Posted

Eurasierka napisał(a):
mimo, że część zdjęć nie jest najwyższej jakości, mam nadzieję, że z przyjemnością będziecie oglądać fotki :)

Eurasierko SUUUUUPER fotki, dla mnie oglądanie ich sprawiło wieeeeelką frajdę :lol: :lol: :lol: - niestety nie udało mi się zdążyć na ring eurasierków i zobaczyć te futrzaki na własne oczy. Kilka minęłam w hali głównej ale były w klatkach więc prawie nic nie zobaczyłam :shake: :shake: :shake:
Zdziwiłam się, że tylko dwójkę polskich "miśków" wystawiono a gdzie reszta :crazyeye: :-o przecież mamy już kilka hodowli? No i że też zabrakło prekursorów rasy czyli Ro-Ka-Te? :-o

Posted

Nie jestem pewna na 100%, więc nie będę pisać, co to jest za pies
- wiem tylko, że był wystawiany w klasie championów i nie stanął na lokacie (mam zanotowane wszystkie psiaki, które stanęły na lokatach )... Cóż... :oops: starałam się notować, komu jaką fotkę zrobiłam, ale później wszystko mi się pokićkało (w sumie natrzaskałam tego grubo ponad 300 :razz: niestety większość wyszła nieostra...)

Moja sunia nie bardzo lubi się wystawiać w tłumie i pod dachem - wczoraj jednak przekonałam się, że ringi były baaaardzo przestronne, a i o 10 rano niewielu było obserwatorów - więc trochę mi jednak szkoda, że się nie zgłosiłyśmy :shake:
no, cóż - przynajmniej mogłam sobie na spokojnie pooglądać te zagraniczne cudeńka i nagadać się do woli z hodowcami - co mocno osłodziło gorycz mojej błędnej decyzji :eviltong:

Ja również byłam mocno zaskoczona (i rozczarowana :-(), że zabrakło Ro-Ka-Te; liczyłam przynajmniej na zobaczenie OTTELLA, który jest ojcem/dziadkiem mojej suni.

Posted

....przynajmniej mogłam sobie na spokojnie pooglądać te zagraniczne cudeńka i nagadać się do woli z hodowcami - co mocno osłodziło gorycz mojej błędnej decyzji :eviltong: ....

och Eurazjerko jak ja Ci zazdroszczę... tego co na własne oczęta zobaczyłaś i tego co na własne uszy usłyszałaś...
A zdjęcia zrobiłaś naprawdę śliczności...takie kudłate cudeńka.
A może jakieś bratnie wolfszpice zaplątały się przed Twoim obiektywem,może jeszcze i te kudłacze zaprezentujesz.Bo jak widać narazie nikt z ekipy szpiców wilczych nie wrócił....albo nie przejawia ochoty na zwierzenia...
I dziękuję za niekończące się chwile emocji...nie byłam ale dzięki Tobie mogę sobie wyobrazić to napięcie, te emocje...przecież to widać na każdym prawie zdjęciu...

Posted

Eurasierka napisał(a):
Nie jestem pewna na 100%, więc nie będę pisać, co to jest za pies
- wiem tylko, że był wystawiany w klasie championów i nie stanął na lokacie (mam zanotowane wszystkie psiaki, które stanęły na lokatach )... Cóż... :oops: starałam się notować, komu jaką fotkę zrobiłam, ale później wszystko mi się pokićkało (w sumie natrzaskałam tego grubo ponad 300 :razz: niestety większość wyszła nieostra...)
.....
Ja również byłam mocno zaskoczona (i rozczarowana :-(), że zabrakło Ro-Ka-Te; liczyłam przynajmniej na zobaczenie OTTELLA, który jest ojcem/dziadkiem mojej suni.

Ja też byłam oszołomiona moimi akitami ameryk. :-o :multi: :lol!: więc doskonale Cię rozumiem :lol: A może jesteś w stanie opisać przynajmniej część zdjęć, które tu zamieściłaś :roll: i czy możesz podać wyniki (jak nie chce Ci się pisać to może być wersja skrócona tzn. nr katalogowy + wynik tych które znasz). Co do Otella - widziałam go na kilku wystawach to naprawdę piękny rudzielec :lol: Pozdrawiam :lol:

Posted

SUKI

KLASA MŁODZIEŻY:
I, JWW - 12180 AYLA SUNTAZ des Legendes de Retz
II - 12184 Leiionspitz QUELA
III - 12185 Leiionspitz SENTA

KLASA POŚREDNIA:

I - 20878 ??? /nie figuruje w katalogu; usiłuję się dowiedzieć, co to za suka.../
II - 12187 AINOUS ELTON des Legendes de Retz
III - 12186 AILI des Legendes de Retz

KLASA OTWARTA:

I, WW - 12200 ULANNE des Legendes de Retz /uwaga: w katalogu pomyłka w imieniu, napisano LILANNE!/
II - 12203 UTISE des Legendes de Retz
III - 12204 VAIKA des Legendes de Retz

KLASA CHAMPIONÓW:

I - 12211 SUNDAY des Legendes de Retz Ch.FR.
II - 12213 TRACY TILO des Chevaloupsgreg Int.Ch.
III - 12214 UTANA des Chevaloupsgreg Ch.DK

KLASA WETERANóW:

I, BVet - 12215 IVANNA des Neiges de Baikal

PSY

KLASA MŁODZIEŻY:
I, JWW - 12149 Leiionspitz RAIKULI REMY
II - 12150 Tuulisenrannan RITARI REVONTULI
III - 12147 ALL BLACK des Legendes de Retz
IV - 12148 EOVIN vom Fliederberg

KLASA POŚREDNIA:

I, CAC - 12151 ANSHUI TAZNESTY des Legendes de Retz
II - 12152 BELLO Miśkowy Klan (PL!!!)
III - 12153 BRYAN of the Wordic Dream
IV - 12154 Eurasier-Huset CASEY

KLASA OTWARTA:

I, CAC - 12160 VELCRO des Legendes de Retz
II - 12159 HAYO vom Katharinenholz
III - 12155 AMUR vom Urstromtal
IV - 12158 ERIK von Krusenbush

KLASA CHAMPIONÓW:

I, WW - 12163 Foxfire BARNEY Int.Ch.
II - 12165 Leiionspitz DARKO Int.Ch.
III - 12176 USHUAN des Legendes de Retz Ch.FR.
IV - 12169 Blue Creek's JETSET JACOMO Ch.FR.

Posted

bety napisał(a):
A może jesteś w stanie opisać przynajmniej część zdjęć, które tu zamieściłaś

postaram się sukcesywnie uzupełniać posty - dopisując komentarze przy zamieszczonych fotkach :p