Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę i ja przyznać się ,że mocno wzruszylo mnie także szczęscie Lorda i aż sama chwilami nie mogę uwierzyć nadal,że poczciwe Lordzisko doczekalo i wytęsknilo sobie jednak swoj dom -swoich ludzi ,ktorych będzie mogl kochać do konca swego życia !!! A byl już biedak taki zrezygnowany i poddawal się niemal.Co prawda nie oglaszalam Lorda ,ale szukalam różnych szans pomocy Lordowi.M.i.n możliwośc pomocy w adopcji w Wlkp byla od kilku mcy omawiana .Ale upor Anetki i pomoc pozostalych cioteczek doprowadzil do szczęsliwego zakonczenia i duży,poczciwy Lord już nie blaga rozpaczliwie smutnymi oczami o zabranie go ze schronu i skromny kawalek kąta przy boku dobrych ludzi . Niech Lord jak najdluzej cieszy się swoim szczęsciem i uszczęsliwia swoją nową wspanialą rodzinę !!! :loveu::loveu::loveu:

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anetek100 napisał(a):
jestem, oj taaaak nie sądziłąm, że w ogole dom znajdzie:) Malgosia chyba ma jednego kotka, a Bartek - jestesmy na Ty już hehe ma kilka slepe, chore, stare...wspaniali ludzie, nie wywyższają sie, a lordzik haaa dzisiaj wypluskany, wysuszony, szczęsliwy biegał sobie akurat po ogrodzie:):):) barkelona a Malgosia zobaczyla ogloszenie bo suzkala labradora lub w typie a Ty chyba wpisalas:)a ja nie pomyslalam, więc tylko pisalam smutny Lord, biedny lord bez labka:( a ona pewnie w wyszukiwarke wpisywala labeki więc wyskoczyl, fajnie, że ma domek:)suer domek aha dzisiaj bylo pierwsze spotkanie z dzie cmi, balam sie tego, ale Lord doz dzieci rewelacja:):):):):):) także uwaga uwaga aimez i lunar robimy jajecznićę:):):)ale będzie duuużą:):):):)

Tak pisałam w typie labka :) Może tak, może nie... ale jeśli to z mojego ogłoszonka go wychwycono to naprawdę skrzydła rosnąąąąąąąąą ze szczęścia :) :) Ale nic by to nie dało, gdyby nie piękne fotki, które dostałam od Ciebie :) :)
Strasznie się cieszę Dziewczyny, że wyprowadziłyście Lorda stamtąd :) :)

Posted

no malgosia mowila, że on na zdjeciach taki smutny, nie byla zdecydowana jeszcze ale troche przyznam napastowalam malgosie:)wyslalam jej dodatkowo te smutne fotki jak mial oczy zaropiale....także ona wlansie suzkala w typie labka, i jakos mi do glowy nie przyszlo, aby wpsiac w tytule mix labka;P na szczescie inni mysla bo ja ostatnio to tak roznie hihihihihihihi

Posted

mam wieści od Lordziowej rodzinki:) Lordzik sobie juz na kanapie leży z ....dzieciaczkami:):):):) jak orkeslil Bartek to pies zcaderski:) niestety ten kot, ktorego gonll Lord od soboty nie pokazuje się i Malgosia sie martwi, skutecznie go po prostu odstraszyl, a kotek byl wychodzący, zawsze byl, codziennie byl, przebywal z nimi a teraz niestety uciekl:( sam lord przeszczesliwy:)

Posted

Oto historia Lorda i jego przyjazdu do Podkowy widziana oczami jego nowej rodziny ;-).
Moje ostatnie dwa goldeny przeprowadziły się z moją Mamą do Sandomierza. Dom opustoszał, a ja nie mogłam znaleźć miejsca dla siebie. Szukałam labradora z fundacji lub schroniska. Wpisywałam na tablica.pl hasło "labrador". Obejrzałam setki psów i nagle wyskoczył post wolontariuszki, który brzmiał mniej więcej tak "Nadzieja umiera ostatnia. Nie pozwól, by Lord odszedł niekochany". Zatrzymałam się i zaczęłam czytać. Tak, napis w tytule "w typie labradora" pozwolił mi znaleźć to ogłoszenie. Treść ogłoszenia i rozmowa z Anetą- sprawiły, że poczułam że to TEN pies. Tak, bałam się. O kota. O dzieci. O to, że to pies, który miał trudne życie i jego reakcje mogą być nieprzewidywalne. Za każdym razem jednak mój lęk skutecznie tłumiła jednak Aneta, zasypując mi skrzynkę zdjęciami i opowieściami o Lordzie ;-). Znam wiele osób kochających psy, ale jej entuzjazm, determinacja mnie zachwyciły. Zdecydowałam w końcu, że zrobię tym razem inaczej. Nie z fundacji, nierasowy, daleko od Warszawy- nowe doświadczenie, miałam nadzieję, że pozytywne.
Reszta wiecie jak się odbyła. Lord zamieszkał w Podkowie Leśnej, pogonił kota, który wpada tylko zjeśc coś na parapecie. Z nieobecnego duchem psa z dnia na dzień staje się psem żywym, usmiechnietym, szczekającym i z całego serca kochającym. Interesuje go absolutnie wszystko. Kuchnia oczywiście tak, ale towarzyszy mi także, gdy się myję, piorę i śpię. Z siedziska, które nadal jest jego miejscem, powoli przenosi się na kanapy, fotele i do łóżek. Dziś przywitał mnie rano skokiem na głowę i całusem prosto w nos ;-). Lord jest najwspanialszym, kochanym i przepięknym psiakiem. Byliśmy dziś u Weta. Ma około 8 lat- Lord, nie Wet :cool3:. Jest zdrowy, ma lekką jaskrę i robale oczywiście. Nawet nie pisnął, jak pani Marysia grzebała mu pod ogonem i dawała zastrzyki. Mój syn dumnie prowadził go przez naszą leśną miejscowość. Lord jest najcierpliwszym psem, jakiego znam.Uwielbia ludzi i bardzo do nich lgnie. Z dnia na dzień zmienia się diametralnie. Ma lśniącą sierść, a jego ulubionym zajęciem jest włażenie w bluszcz, który obrasta ogrodzenie...:razz:. Kazdego dnia rano wita nas, jakby nas dawno nie widział. mam wrażenie, że zaczyna wierzyć, że jego życie zmieniło się już na zawsze. i chyba nas jeszcze wszystkich zaskoczy, bo spodziewam się, że jest psem o wiele bardziej żywym i kontaktowym niż sie wydawało, gdy siedział osowialy w schronisku. Dziękujemy z całego serca Anecie i wszystkim pracownikom schroniska Cztery Łapy oraz wolontariuszom za skontaktowanie nas z Lordem. Szanujemy Waszą pracę i poświęcenie. Wierzymy, że gdzieś tam na Górze jest to Wam wszystko liczone. Macie wielkie serca i wspaniałe dusze. Lord nie miałby dziś domu, a moje dzieci Klara i Jurek towarzysza do fikania w łożku gdyby nie ludzie, jak Aneta, którzy pokochali Lorda, wierzyli w niego i ze wszystkich sił postanowili mu pomóc. Będziemy Was wspierać i o Was pamiętać. Poniżej Lord tydzień po tym, jak opuścił Cztery Łapy i dziś w drodze do Weta. Będziemy w kontakcie, uściski, Małgosia i Lord, który kładzie mi łapę na ramieniu jakby się chciał podpisać ;-)

Posted (edited)

nie no Gosiaczku, piekniej opisac jego i swoich wrazen emocji nie moglas, dziekujemy za piekne slowa, wszyscy nam pomagali, oglaszali:):):) Ty chyba chcesz aby mi chustek zabraklo:) jak sie uda w niedziele sie zobaczymy,na watku zjawilo sie wiele osob, po tym jak zobaczylam, że jakny popada w depresje - te fotki z zaropialymy oczami to byl najgorszy okres wiele osob zaczelo oglaszac:) Barkelona wpisywala w tytule labrador, wiec udalo sie :):):) ja po prostu smutny pies:( bo tak bylo ale teraz sladu po takim nie ma:):):) JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by anetek100
Posted

aha jeszcze jedno wczoraj się dowiedziałam że Lordzik był kastartem....o losie, w schronisku w szczytnie nie kastrują psów, chyba ze agresywne - jasne co to za tlumaczenie albo z przepukliną,lub jest jeszcze jedna mozliwosc bo siedzial z samcem, a czasami kastrują tylko po to bo jest przepelnienie i dwa samce musza razem siedziec, on był z Rudzikiem , ale wątpię bo one super się dogadywaly, potem przeniesli do tej nieszczesnej kwarananny gdzie pelno samcow i jedna suka co go zaczepiala i moze tez dlatego, albo znaleźli juz z wydmuszkami nie mam pojęcia, w każdym razie juz ma wydmuszki;:):):)
a tak na serio ta kwarantanna to jakas pomylka:( on siedzial jakby w przedsionku gdzie na okolo boksy z nowymi psami, Bog wie z jakich środowisk, ale juz na szczescie ma domek o matko nie wierze on juz ma domek:):):):) teraz musimy pomoc nastenemu..mam na oku jedną sunię rzecz jasna starszą, serce mi peka znowu ale no jej baaardzo ciężko bedzie znaleźć dom:( diwe babcie i ejden dziadek ze szczytna to powod mojej bezsennosci, tylko \wszyscy wiemy ze starszego psa ciężko wyadoptowac..gdybym miala miejsce wzielabym babcie z biura i w jej miejscu spalaby juz inna bida ta wlasnie nowa ktora jak bylybsmy w sprawie Lorda w sobotę z Sylwią byla na spacerku:(

Posted

Zaglądam także po nowe wieści o szczęsiu nowej rodziny i Lorda ,ktory pewnie nie dowierza tak do konca czasem pewnie,że jest teraz w raju na ziemi .Pięknie pisze p.Malgosia o tym wszystkim az wzruszenie ściska gardlo. I tak dzięki zaangażowaniu Anetki i innych wolontariuszek ze schroniska oraz dobrych ludzi z tego forum i nie tylko z tego -Lord zostal uratowany i będzie szczęsliwie żył wśród wspanialej rodziny p.Małgosi.

Posted

Ale ekstra!!! urosły mi skrzydła - a powiem szczerze, ja Lorda nigdy nie widziałam, ale... ten pies i jego smutek w oczach tak mnie ujął... Jakiś czas temu weszłam na aw wątek Lorda (kiedy szukaliście domek jemu i Brunonkowi)... Po jakimś czasie weszłam znów... i zobaczyłam na zdjęciach chudziutkiego, smutnego, zrezygnowanego psa... On naprawdę tracił już nadzieję... Aneta pisała, że w boksie już tylko leży. Aneta i Dziewczyny były jedynymi osobami, od których Lordzik otrzymywał ciepło i miłość... No nie mogłąm, mimo tego, że mam mnóstwo psiaków z naszej przechowalni k. Jonkowa do ogłaszania, i to jest niekończące się ogłaszanie, bo na miejsce jednego psa trafiają dwa następne... To jednak Lordzik ma coś takiego w sobie, że człowiek o nim myśli i pamięta... I znów myśli...
I udało się... Gratuluję psiakowi, że znalazł swoich aniołów w ludzkiej skórze. Że już nie straci nadziei... Znalazł swoje miejsce na Ziemi... On już nie odejdzie niekochany. On ma swoich ludzi, kocha i jest kochany.

Lepszego happy endu nie można było sobie wyobrazić.

Posted (edited)

A dla cioteczki Lunarmermaid mam Brytana-dużego psa w typie Lorda. I też ma ten smutek samotności i tęsknoty do wolności i życia przy boku dobrych ludzi .Też piękny ,duży pies. Niedaleko od Lunarmermaid ,bo w Myszkowie .
http://www.dogomania.pl/forum/threads/222576-49-psów-z-likwidowanego-schroniska-w-Myszkowie-prosi-o-pomoc!!!

Ostatnio edytowane przez Dosercaprzytulpsa ; 07-02-2012 o 18:11

Edited by Olga7
Posted

Wszystko się dobrze między psem a kotem ułoży, naturalnie. Ja mam adoptowanego setera Rejcia, psa myśliwskiego, który gonił wszystkie cztery moje koty, a teraz łaszą się do siebie i razem śpią :)
Secio z olsztyńskiego schroniska, też pierwsze kroki w moim domu skierował w stronę kotów. Jedyna Gryźka dała mu od początku stanowczy odpór, a pozostałe wyprowadziły się na dłuższy czy krótszy czas z domu. A potem w naturalny sposób oswoiły się ze sobą. I tylko Secia bardzo nam teraz wszystkim brak...
Lorduś to najlepszy wybór, jakiego Pani Małgosia mogła dokonać. Starszy, niechciany psiak jest wspaniałym nauczycielem dla dorosłych i dla dzieci. Te kontakty są najważniejsze. Wierzę, że się uda :)

Posted

dzwonila Malgonia....była u lekarza z Lordziem, bo miał trochę czyszczone gruczołki, muisiał dostać leki, świąd po pchłach...ale wyszło niestety coś co prawdopodobnie, ale jeszcze nie ejst to pewne może być nowotworem:( pod odbytem:( nie wiem czy pamiętacie, kiedys keidys pisałam, że widziałam z daleka, jak lordzik robi Qpkę i ma czerwone jakby obok odbytu, ale potem zobaczyłam, jak mój pies robi qpę - wcześniejsze były długowłose, więc nie widziałam...pomyslałam, że to więc błona odbytowa, gdy wychodzi na wierzch razem z kałem...ale okazało sie, ze on ma to dośc duże i prawdopodobnie niefajne zmiany...w tygodniu będzie miał roboine badania krwi i usunięcie tego plus od razu guzem który miał malutki na piersi....trzymajcie kciuki, bo mnie zmroziło:( gdyby nie Małgosia, to po prostu umarłby w tym schronisku:(nikt by nie dał mu domu, miał niewielkie szans ena adopcvje, adopcji tam mało wiec to dla niego naprawdę duuużo szczęścia....dziekuję Małgosiu:) gdybys potrzebowąła wsparcia, choćby finansowego, nie wiem cokolwiek prosze daj znać:(

Posted (edited)

Musimy mieć nadzieję,że dzięki leczeniu oraz troskliwej opiece Lord wróci do zdrowia. Musi być dobrze a Lord będzie wyleczony by mogl bezpiecznie cieszyć się wybawieniem i wymarzonym domem u wspanialych ludzi.

Edited by Olga7
Posted

Zaraz obok Podkowy, w Milanówku, jest dobre laboratorium i diagnostyka (przy Królewskiej, obok stacji kolejki WKD). Mój Rejcio miał tam niedawno pobierane wycinki, a operował dok. Olkowski. Będzie dobrze.