Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja przeogromnie się cieszę,że Lord będzie miał swój domek,chociaż z drugiej strony trochę żal,że na mnie nie poczeka... Jednak najważniejszy jest domek,a dzięki temu jakaś druga bieda też skorzysta.:lol:

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli jutro Lord będzie spał w łóżeczku?A on nawet nie wie,jakie szczęście go spotkało,pewnie jest już pogodzony,że zostanie w schronisku na wieki,bo do tej pory nikt nie zwrócił na niego większej uwagi.............no oczywiście oprócz Anetki;)

Posted (edited)

jestem, zarezerwuje kilka postów aby wsio poszło w jednym momencie także chwilunia i będa fotki, wieści

zatem tak, zjechaliśmy się wszyscy dzisiaj równo jak nic, ja biegusiemz roboty, SYlwia wolonrtariuszka pdojechala tez prawie tak smao, podeszla babeczka po kotke, tkora wiozlam do szczytna i Panstwo po Lordajak w zegarku:) Państwo weszli tylko innym wejściem, a ja ejszcze z Sylwią - zanim dowiedzialam się, że oni to juz oni, pakowalam autko:) Widzieli Lorda z daleka już na wybigu :) tulili, glaskali i jeszcze chcieli kota, ma byc kot stary gluchy slepy ,ale zobaczymy:)Lordzik został wzięty na smyczke, dostał ode mnie smakolyczki, a do auta wszedł sobie sam:) po drodze podobno zalapal sie na shake'a z mc donalda:) niestety jak wrocil do domu ponogil koty o ktore Malgosia sie martwila, ale powiedzialam, że kot sam da mu popalic i nalezy wprowadzic zasady od razu powiedziec co moze czego nie może i byc stanowczym bo Gosia juz chciala z nim sac i pozwalac mu na wiele a ja ze no niestety musi znac swoje prawa i musi się sluchac a nie szalec....

Lordzik pojechal a ja zryczalam się z Sylwią jak bóbr:) super ludzie, przemili

a ja dziękuje wszystkim, że byli na jego wątku i pomogli mi oglaszac jego, bo sama to na czterech stronach robię, czasem nie ma czasu odnawiac na bieżąco, więc dziekuje wszysktim
t

u smakolyczki dla Lordzika:)

z Pańcia nową - to ta co stoi, a ta kucająca to ja;)

Edited by anetek100
Posted (edited)

Kochani mam tlyko prośbe o jakąś wskazówkę jak postępować, aby pies dogadał się z kotem:( gania bardzo, no a nie chcemy by ganial:(:(:(:(

Edited by anetek100
Posted

Anetko gratulacje !!!! To głównie Twoja zasługa, że Lordzik ma dom !!! :) :)
Strasznie się cieszę :)
A jesli chodzi o gonienie kotów, to spokojnie ...... mówić mu, że nie wolno .... on z czasem zrozumie, że razem z kotem będzie dzielił swój dom.
Nie ma nic od razu. Potrzeba czasu i cierpliwości.

Posted (edited)

no, to samo mowilam, ze maja byc cierpliwi, konsekwentni i musza byc stanowczy nie aby wszedl im na glowe ...ogolnie jest grzeczny, ale to pewnie szok dla niego:) musze sie dotrzec hehe
a zasluga..nas wszystkich, za co dziekuje:) a jeszcze pokazalam im jednego pieska - by nie zapeszyc nie powiem ktory:)

Edited by anetek100
Posted

Też to samo mówię...Moja sunia w schronisku nie cierpiała kotów,bo po sterylce była zaraz przy kotach i strasznie ją wkurzały. A w domu - dostała kilka razy po nosie od kota i jest spokój.Ale obcego kota pogoni...a w domu jest "jej" koteczek i nie ma problemu.

Posted

Cieszę się ogromnie i z radością zdejmę ogłoszenia Lordzika :) :) W tym ogłoszonko, chyba to szczęśliwe, z którego miałam zapytanie odnośnie kotów... Apropos kotów, być może trochę pomoże, jeśli Lord będzie musiał spać na posłaniu, na którym da mu się kocyk kota... Ta metoda sprawdziła się u mnie w relacji pies-pies ale polecił ją też Cesar Milan w swoim wywiadzie, jak pogodzić psa z kotem :)
Powodzenia Lordziątko!

Posted

Niech wszystko uklada się szczęsliwie w nowym domu Lordowi i jego nowej rodzinie !!:loveu::loveu::loveu::loveu: Dużo szczęscia i radości życzymy !!!:p
Bardzo nas cieszy ,że Lorda uratowali tacy wspaniali ludzie.:loveu::loveu::loveu: Pozdrawiamy bardzo serdecznie Państwa :loveu:
No i by Lord zaprzyjaznil z tym kotem i to jak najprędzej . Ten kocyk kota to może by polozyć obok legowiska Lorda ,by tak powoli go do tych zapachów kocich przyzwyczajac i nie zrażac go, zmuszając do spania na kocim kocyku ? Tym bardziej,że Lord jest psem po kilkuletnim pobycie w schronisku a nie takim psem nowym ,mlodym w domu ,ktoremu latwiej jest odnależc w nowym domu . Jak w schronie to kondycja mu siadala nieraz/łapy/ a tu a w nowym domu,to proszę :gania za kotem jak mlody pies .Jak to na wolnosci i wśrod swych ludzi pies odżywa i mlodnieje !!!:razz::p
Doczekalaś się Anetko tego szczęsliwego dnia -wymarzonego by Lord mial swoj nowy dom ale chyba nie sądzilaś,że to będzie aż taki wspanialy dom i wspaniali ludzie !! :p

Posted (edited)

jestem, oj taaaak nie sądziłąm, że w ogole dom znajdzie:) Malgosia chyba ma jednego kotka...wspaniali ludzie, nie wywyższają sie, a lordzik haaa dzisiaj wypluskany, wysuszony, szczęsliwy biegał sobie akurat po ogrodzie:):):) barkelona a Malgosia zobaczyla ogloszenie bo suzkala labradora lub w typie a Ty chyba wpisalas:)a ja nie pomyslalam, więc tylko pisalam smutny Lord, biedny lord bez labka:( a ona pewnie w wyszukiwarke wpisywala labeki więc wyskoczyl, fajnie, że ma domek:)suer domek aha dzisiaj bylo pierwsze spotkanie z dzie cmi, balam sie tego, ale Lord doz dzieci rewelacja:):) także uwaga uwaga aimez i lunar robimy jajecznićę:):):)ale będzie duuużą:):):):)

Edited by anetek100
Posted

wczoraj nawet moj chlopak się poplakal chociaz uwaza ze jestem z lekka szurnieta z tymi psami hehe ale dzielnie chodizlz a mną, nosil torby, dawal smakolyki,podawal chusteczki:) tytul zmienie niedlugo:) jakoś zawsze kilka dni czekam ot tak zachowawczo:)