anetek100 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 wiesz co myśle, ze te 5 to będzie jednak za mało mimo wszystko, jemu już zcasem nogi się rozjeżdżaja a wiesz potem ktoś go adoptuje i się okaże, ze ponasd 10 ma wiec ewentualnei te 6-7 myśle, no ale jak wuazasz:)zaraz wyślę fotki:) kontakt na mnie 696 679 286 Quote
matrioszka2 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Pomóżcie, bo jest źle.Szydłowiec musi dostać tę pomoc.Kochani wesprzyjcie swoim głosem , pliiiiiiiiz...... [quote name='kama210'] BARDZO PROSZE O GŁOSY NA BEZDOMNIAKI SZYDŁOWIECKIE - [SIZE=5] PRZEGRYWAMY !!!! MAMY CZAS DO godz . 24 DZISIAJ poproście znajomych ..proszę Psie i kocie mordki z SZYDŁOWCA czekały na chwilę od ponad roku .. wreszcie w tym miesiącu udało się - BEZDOMNAKI SZYDŁOWIECKIE zostały wspólnym kandydatem dogo i miau do wygranej w POSTACI KARMY na forum KRAKVET .. PROSIMY O KAŻDY GŁOS – Mamy pod opieką nie tylko psy pod naszą bezpośrednią opieką ale też ROZDAJEMY karmę dla psów z Punktu przetrzymań. Poza tym idzie zima – wtedy na ulicach rozdajemy niezliczone ilości karmy. bezpośredni link do ankiety - http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498 Link do naszego wątku i jednocześnie do instrukcji głosowania w Krakvecie i naszej historii w pigułce : - http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post14327787 /post 1 naszego wątku – link przekieruje na ten post / wydarzenie na fb - http://www.facebook.com/events/234900963298302/ Quote
anetek100 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 kurcze właśnie widziałam że szydlowiec przegrywa:( przekazałam dalej:( Quote
Barkelona Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 dostałam fotki! dziękuję! zamieściłam już ogłoszenie na tablica.pl, ale z niewiadomych przyczyn trafiło do sprawdzenia przez moderatora. Zamieszczę więc link, chociaż nie wiem, czy będzie można go otworzyć. http://tablica.pl/oferta/nadzieja-umiera-ostatnia-piekny-podobny-do-labradora-lord-juz-ja-traci-podaruj-mu-dom-ID1nwL5.html Quote
anetek100 Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 jacie poryczalam się, jak spojrzalam na niego no i opis - dziekuję:(:(:( Quote
Barkelona Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 (edited) To dobrze, tzn. chodziło mi o to, żeby kogoś poruszył jego los i aby nowy Pańcio lub Pańcia szybko się znaleźli. Będę wrzucać na inne portale ogłoszenia tego słicznego psiutka. EDIT: udało mi się na tablica.pl wrzucić jeszcze jedno ogłoszenie Lorda, spróbuję powielić ich jak najwięcej, żeby jak jedno spadnie, drugie wisiało na pierwszej :) http://tablica.pl/oferta/w-jego-oczach-tli-sie-mala-iskierka-nadziei-nie-pozwol-by-zgasla-piekny-lord-podobny-do-czarnego-labradora-szuka-domu-ID1nJRl.html Edited August 1, 2012 by Barkelona Quote
Olga7 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 (edited) Wszyscy wiemy,że najlepszym ratunkiem dla Lorda bylby dobry dom -adopcja przez dobrego czlowieka ,gdzie moglby żyć bezpiecznie i szczesliwie do końca swego życia . Tylko skąd wziąc taki dom jak najprędzej dla dużego .starszego już psa. Piszę juz od dawna i podpytuje ludzi ,gdzie się da ,ale bez skutku.Tylko na odzew z ogloszen chyba można najbardziej liczyć . Trzymaj sie Lordziku-może i do Ciebie uśmiechnie się szczęscie jednak w tym roku ? Oby . Zadbany ,podreparowane zdrowie i szczęsliwy Lord może by i lepiej wtedy chodzil . On najbardziej potrzebuje swego czlowieka i spokojnego kąta -bezpieczeństwa . Powtarzamy się już ,wiem.Ale czasem takie pisanie i podnoszenie wątku sprawi ,że akurat kotś może trafi na wątek LORDA i da mu dom . Stąd też większy druk i te kolory-niech rzuca się w oczy ludziom wątek LORDA . Edited August 2, 2012 by Olga7 Quote
Lucyja Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Myślę, że na dogomanii, to Lord raczej domku nie znajdzie. Jedyna szansa, że ktoś go wypatrzy to ogłoszenia. Quote
anetek100 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 na dogo to raczej wątek dyskusyjny, takze domku nie znajdzie raczej jak psizesz, podnoszneie sparwi, ze może ktoś kogos zna, komus powie itp Quote
Barkelona Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 każda pomoc jest dobra :) Olga, jeśli możesz, zrób ogłoszenia na tablica.pl, tylko z własnym tekstem, bo inaczej kasują. Zdjęcia mogą być te same, najwyżej inne jako "profilowe". Anetek, co myślisz o zrobieniu Lordowi wydarzenia na Facebooku? Z naszych jonkowskich psiaków kilka znalazło dom właśnie przez facebooka. Quote
Olga7 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='Barkelona']każda pomoc jest dobra :) Olga, jeśli możesz, zrób ogłoszenia na tablica.pl, tylko z własnym tekstem, bo inaczej kasują. Zdjęcia mogą być te same, najwyżej inne jako "profilowe". Anetek, co myślisz o zrobieniu Lordowi wydarzenia na Facebooku? Z naszych jonkowskich psiaków kilka znalazło dom właśnie przez facebooka. To duża nadzieja i szansa bylaby dla Lorda -takie wydarzenie na FB pewnie. Zrobcie cioteczki to dla Lorda .Tam dużo ludzi zagląda jednak i sporo psow dzięki FB znalazlo już dom ! A wątki z dogo nieraz są wklejane także i czasem ktos trafi może pośrednio jakby na taki wątek ,kto wie. Jednak ogloszenia dają największą szansę -wiadomo . Quote
anetek100 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 on chyba ma na fb wydarzenie, Marzena robila Quote
Aimez_moi Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Przepraszam, ze wpakowalam sie na watek....ale przypadkiem zobaczylam piesia.... jest taki cudny.....taki smutny.....w razie zbiorki kasy dla Niego pamietajcie o mnie....czarne psiaki maja duzo gorzej.... Przy okazji dziekuje za poparcie dla bezdomniakow szydlowieckich.....:) Quote
anetek100 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 a nie ma za co dziekować:):):):) my dziękujemy za obecnosc, chęć pomocy:)każde wsparcie jest wazne nawet duchowe:) Quote
Olga7 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 (edited) [quote name='anetek100']Lordzik miał iśc do dt gdzie teraz jest Miłka, ale tak tlyko było rozmawiane ogólnie..nikt o niego nie pyta, nic nie dzieje się...do szczytna wiosną pojedziemy, moze uda się mu zrobic fotki lepsze Tu nieco w temacie DT dla Lorda i dwa posty wyzej na tej samej str. też . Z tego co czytamy na wątku ,gdyby trafil się jakiś niedrogi DT ,to może byśmy uzbierali wtedy jakoś na oplacenie pobytu Lorda ,ale na Mazurach ciężko o bezplatne DT a i te Platne DT także .Byla jakaś przymiarka do jednego DT kolo Olsztyna chyba ,ale nie am tam teraz miejsca wolnego i sprawa upadla .Liczylam /zabiegalam jeszcze w minionym roku na pomoc w adopcji Lorda ludzi z dogo i fundacji z innego regionu Polski ,ale skonczylo się chyba na nadziei tylko,szkoda.Zapytam jeszcze jednak. Edited August 3, 2012 by Olga7 Quote
anetek100 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 niestety, u nas dt brak:( nawet płatne:( ale mamy na uwadze Quote
magenka1 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 ie mam fotek Lorda a fb wydarzenie ma shroniska i dwa psiaki oddielnie Megi i Rudolf Quote
Olga7 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 anetek100 napisał(a):niestety, u nas dt brak:( nawet płatne:( ale mamy na uwadze A szkoda,bo bardzo by byly potrzebne nieraz DT .Na Warmii i Mazurach jednak jest malo DT a taki rozlegly region i ludzie mają nieraz warunki ku temu .Nie każdy ma warunki do przyjmowania turystow i może zajmować się np.agroturystyką . Może to też dlatego,że malo jest na tym forum ludzi z Warmii i Mazur -nie tylko wolontariuszy ,ale i piszących na tym forum ? Tacy zaufani ,sprawdzeni juz ludzie bardzo by pomogli biorąc pod opiekę psy do DT. Quote
Barkelona Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Magenko, fotki ma Anetek, jest ich sporo, spokojnie można utworzyć wydarzenie. Ba! Byłabym za tym, że nawet trzeba! Potrzebny tylko dobry opis, np. że pies popada w depresję, chudnie i już tylko leży :( Mogę opis zrobić. Czasem w ciągu kilku godzin/dni znajduje się pomoc na facebooku. Kto zrobi wydarzenie? Quote
anetek100 Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 ja z fb jestem noga, nie za bardzo umiem, a mam an głowie bazarki i po prostu moge nie podołac pilnować itp:( a chce jeszcze oglosic psiaki więc magenka jak da rade pewnie założy:) ja njej wysle zdjecia zaraz:) a jak sie uda wpaść do Szczytna to go w koncu wyciągniemy na spacer, wyczeszemy, umyjemy oczka itp:) jakieś witaminki moze sie uda mu dac w parowce;P Pamietam jak bylysmy tam pierwszy raz, robilysmy zdjecia takie ogolne, pierwsze, dziewczyny juz poszły dalej, a ja nie wiem jakas siła mnie zatrzymała przy nim, jeszcze wtedy siedział tylkoz Rudzikiem, miał fajnie bo nikt go nie podgryzał, nawet jak z Rudizkiem się czasme poklocily to jednak dwa spokojne psy, leżał jak właśnie taki Lord, stąd dałam mu takie imię od siebie, dostojny cudny pies, treaz w tym pomieszczneiu co jest ( to jest takie miejsce, gdzie sa budy pomieszczenie do chodzenia a wokolo inne boksy więc no z każdej strony szczekaja psy, dlatego znalazł sobie miejsce "ustronne" palety w rogu tego "mini wybiegu" Quote
Barkelona Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 ok, Magenko, czy dasz radę zrobić wydarzenie? sama bym je zrobiła, ale jestem za tym, żeby zrobiła je osoba, która zna psa, do niej bowiem są kierowane pytania odnośnie psiaka. Ja mogę być jako współorganizator, dodawać ludzi, info, zdjęcia. Ale trzeba działać szybko. Quote
Olga7 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Gdzies na wątku czytalam wczoraj o DT w Giżycku -może coś wiecie o tym DT więcej ? Zadbany,czysty i weselszy Lord predzej by może znalazl nowy dom ? Nie każdy chce adotpowac psa wprost ze schronu,niestety.. Quote
Recommended Posts