magenka1 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 byłoby cudnie gdyby w przyszłości Lordzik trafił na tymczas do Olsztyna :) Quote
Lucyja Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Czy coś słychać w sprawie tymczasu dla Lordzika ? Quote
anetek100 Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Lordzik miał iśc do dt gdzie teraz jest Miłka, ale tak tlyko było rozmawiane ogólnie..nikt o niego nie pyta, nic nie dzieje się...do szczytna wiosną pojedziemy, moze uda się mu zrobic fotki lepsze Quote
Olga7 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Cioteczki -gdybyście mogly zrobić dobre ,porządne fot. Lorda poza kojcem i bez siatki kojca,by można bylo go dobrze pokazać -to będzie latwiej dużo zaprezentować jego wielkość i urodę ,dziękuję z góry.Zza siatki kojca nie wyglada za dobrze a te kolo budy też nie pokazują jego wielkosci do konca i piękna. Bruno mial takie piękne fot.,może i Lordowi by dalo radę takie zrobic ze dwie choc? ..Ciężko zobaczyć go w okazalości calej na tych fot. jednak.Wstawilam Lorda ,na wszelki wypadek . http://www.dogomania.pl/forum/threads/225532-Mazowieckie-Poszukiwany-duży-PIES-stróż-i-przyjaciel Quote
anetek100 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 my o Lordziku nie zpaominamy, fotki wiem, że sa beznadziejne, robione na syzbko bo psów full tam jest, teraz będziemy po świętach jechać, ale tez nie wiemy jak będzie bo jest sporo nowych psów baaradzo adopcyjnych i może uda nam sie obfocic je, bo szczeniaków pełno, także my dwie nie wiem, czy damy rade wszystko ogarnąć Quote
anetek100 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 byliśmy w schronisku m.innymi porobić fotki Lordzikowi, niestety niewychodizlismy z nim na trawe, bo w boksie gdzie on jest sporo agresorkow nie chcialysmy robić zamieszania...ale udało się w miare mu pocykac zdjęcia...powiem tak, to przekochany, duuuży, spokojny, ciepły, pies, no ja go wuielbiam wręcz kocham.....krązył wokół mnie, a ja czekałam aż w końcu usiądzie i usiadł...potem położył się i zawstydzil;P naprawde ktos miałby cudnego przyjaciela, jest oazą spokoju, inne psy doskakują do niego a tnen ma je gdzies, może dlatego wąłsnie nie obrywa mu się..cuuudnyy..ale bez domu i to mnie martwi, bo jest już starszy i pewnie nikt go nie weźmie...a on potrzebuje tlyko miejsca do poleżenia sobie, pochodzenia taki ciapowaty misiek:) i foteczki Tu widac jego i po prawej stronie dośc szczekliwą sukę, która do każdego naskakuje, a potem jej się obrywa... Quote
Olga7 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Dużo fot. udalo się wam cioteczki zrobić Lordowi ,szkoda,że nie można go byla z innymi psami zabrac na trawę -ladenij by tam zaprezentowal się na pewno.Widac z tych fot. i jego zachowania,że czuje się dużo swobodniej i pewniej ,gdy nie jest wśród duzych psów i poza boksem z nimi .Jest wtedy mniej przygnębiony i wycofany,choc tylko na jednej fot.jest weselszy z podniesionym ogonem no i tam gdzie siedzi swobodniej albo leży mniej spięty.widac nawet czasem jego szary krawacik ladny:). To piękny pies,a po kąpieli i zadbaniu bedzie jeszcze ladniejszy-gdy trafi do swego domu. Quote
anetek100 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 no niestety on siedzi z tymi psamiw lasnie tu, gdzie robilam zdjecia na około są boksy, a on po prostu jest na tej przestrzeni przy tych boksach, a z nim duże psy jedna suka dośc zaczepna szczkeliwa..także ta przestrzeń wokol tych boksów, to jakby jego boks..a na trawe może kiedyś uda się go wziąc, teraz miałyśmy dużo planów, byliśmy 3 godziny ponad no ale psiaków nowych bardzo duzo, starałam sie tak robić fotki, aby inne psy niw chodziły w drogę:) Quote
Olga7 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Nadal leży mi na sercu ten smutny Lord ,tęskniący kilka lat juz za swym domem.Może uda się jednak i Lordowi znalezc wlasny dom i dobrych ludzi ? Zadbany i u dobrych ludzi bylby pieknym ,dużym psem-niekoniecznie obronnym ,bo swym wygladem juz budzi respekt. Gdyby trzeba bylo ,dolożę się trochę do transportu Lorda,byle tylko mial dom w koncu. Quote
anetek100 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Lordzik podupada psychicznie:( psy inne zwłaszcza jedna suka go mocno zaczepiają, on po prostu idzie i mimo podgryzań, szczeków itp idzie do przodu, znalażł widoczny na zdjęciu kącik i tak lezy cały dzień:( troche schudl..gdy wyszedł poza boks, to od razu dorwał jakis kawałek mięsa, który spadł z ksoza, a bł on ze snzurkiem jakimś i z tym snzurkiem prawie zjadł, gdyby nie pracownica schroniska....żal psa okropnie:( wolontariuszka z nim wyjdzie czasem, ale....on pilnie szuka swego cżłowieka:( Quote
Olga7 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 magenka1 napisał(a):byłoby cudnie gdyby w przyszłości Lordzik trafił na tymczas do Olsztyna :) A może bylaby szansa na adopcję LORDA po pobycie w tym DT jednak ? Doloże choc skromnie na taki DT dla Lorda bo inaczej nie doczeka biedak żadnego domu.. /moża pisac pw-skrzynka nieco oprozniona/ Quote
anetek100 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 dt o ktorym byla mowa na razie nie moze wziąc pieska, bo pytalysmy... Quote
Olga7 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 anetek100 napisał(a):dt o ktorym byla mowa na razie nie moze wziąc pieska, bo pytalysmy... A nie ma szans na inny niedrogi a sprawdzony dt dla Lorda może ? Pewnie nie .. Quote
anetek100 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 jak coś będzie, to zaczniemy działać, na razie cisza Quote
Lucyja Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ja tez napewno jakis mały grosik bym się dorzuciła dla Lorda. Quote
anetek100 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 jak będziemy jechały znowu i sie uda go wyrwac na trawkę, to go wyczeszemy jak sie da chłopaczek, wezme nawet herbate zwykła przemyje mu oczka i poprosimy moze o jakies krople niehc lekarz zobaczy...bo naprawde jest tak smutny, że aż serce boli:( Quote
Barkelona Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Porobię mu ogłszenia na najbardziej chodliwych portalach, tylko proszę o info ile Lord może mieć lat, jakiej jest wysokości oraz nr kontaktowy. Quote
anetek100 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 wielkość ja wiem tak do połowy uda może, wiek hmmm tez nie wiemy może ja wiem z 7 lat? zdjęcia fatalne, musimy jechac i go obfocic starannie, o ile pójdzie z nami:):) Quote
Barkelona Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 trudno, porobię z tymi, które są, tylko proszę wyślj mi je na maila, podam Ci mój adres na priv. Czy możemy go trochę "odmłodzić"? I tak nie wiemy, ile może mieć dokłądnie lat... podam, że ma 5 ;) porobię mu już teraz ogłoszonka bo straszny żal patrzeć, jak zmarniał przez te kilka miesięcy :( Trzeba psiaka wyciągnąć stamtąd. Quote
Recommended Posts