Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jako, ze na swojej uczelni jestem dosc rozpoznawalna jako milosniczka zwierzat to wszystkie sprawy adopcyjne ida do mnie. Jeden z moich znajomych znalazl psa. Wyglada jak miniaturowy Bialy owczarek szwajcarski. Został znaleziony we wsi Dąbie. Zainteresowanym moge podac nr telefonu na PW. Jest to samiec i jest mlodziakiem jeszcze. Dostalam zdjecie na maila. Jak sie dowiem szczegolow to napiesze. Piesek ma wage ok 10-15 kilo ;)
foto

Posted

Info od DT:
Znaleźlismu pieska. Znależliśmy go we wsi Dąbie, gminna Psary, powiat Będzin. Pierwszy raz zobaczyłem go chyba ok. 10 lipca, a przygarnęliśmy go ok. 12 lipca. Nazwaliśmy go Bełkot (takie dziwaczne imię bo poprzedni porzucony przez właścicieli a znaleziony i przygarnięty przez nas pies nazywa się Bulgot). Wyraźnie wyrzucony przez dawnych właścicieli. Jeden z sąsiadów twierdzi, że widział jak go wyrzucali. Piesek średniej wielkości (proszę zobaczyć zdjęcia), bardzo pogodny, młodziutki, na moje oko nie ma jeszcze roku, jest czysty, zdrowy, wesoły, chętnie aportuje, wysoko skacze, wyraźnie był szkolony przynajmniej w minimalnym zakresie, posłuszny, energiczny, aktywny, rozumie przynajmniej polecenia: nie wolno, zostań, chodź.
Prawdopodobnie był chowany w bloku albo w domu, bo bez problemu wchodzi do domu, wbiega po schodach, wskakuje do łóżka (to akurat zwalczamy bo nasze psy nie spią w łózku). Je wszystko co mu damy ale jak go przygarnęlismy byl wygłodzony i odwodniony wiec trudno teraz o opinię czy ma jakieś nawyki żywieniowe. Nasze psy (znacznie większe i silniejsze) nie zrobiły mu krzywdy choć dla zasady odganiają go od miski. Postawiliśmy kilka dodatkowych misek z żarciem wiec nie są w stanie upilnować wszystkich i nasz nowy Bełkot też nie chodzi głodny. Już się zresztą polubiły i mam całą sforę psów, w tym dwa znalezione. Jest bardzo posłuszny i wdzięczny za pomoc więc moim zdaniem będzie zawsze kochał bezgranicznie nowego (ale dobrego) właściciela. Oddam go tylko dlatego, ze trzy psy (w tym dwa duże) to troche za wiele jak na moje potrzeby. Oddam go komuś kto mnie zapewni, ze Bełkota nie wyrzuci przed nastepnymi wakacjami i zapewni mu cieplo, minimalne wyżywienie i miłość.

tel. 794391132, 323601467
mail. michal.augustyniak@us.edu.pl

Posted

dzieki bardzo, psiak byl oglaszany na innych forach i na allegro. Od tamtego poniedzialku ma juz dom! Dzieki wszystkim zaangazowanym za pomoc. Nie moglam wczesniej napisac, poniewaz nie mialam dostepu do kompa i internetu. Zaraz napisze do administracji o zamkniecie watku