Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie kuście nie kuście ;))))
Mała Suzi była dziś z swoim tatusiem ;))) nw lecznicy,została zbadana,zaszczepiona,wystawiono jej książeczkę zdrowia,częściowo sciagnięto kamien z kiełków.Była bardzo dzielna ;) Ale najbardziej podobało mi sie to jak nowy Pan do niej mówi ;))))))))) ...choć szybko do tatusia się schować ;))) a Suzi szybciutko chowa sie pod kurtką u Pana ;))))tylko śliczny nosek wystawia ;))))) i tak sobie siedzi i razem spacerują. Trafił jej się domek jakich mało,ludzie szaleją na jej punkcie ;) Chyba w całym swoim życiu nie była tak wycmokana i wypieszczona jak teraz ;)

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny kochane, macie może jakiś pomysł, by złapać dwie maleńkie kudłate suczki, obie ciężarne, na dworcu PKP w Tomaszowie? Wątek w moim bannerku.......

Posted

bahlsa, jutro jadę do dr Szpeyera na kastrację kurdupla, do której jesteś w pracy????

co do losów... no chyba trzeba ją będzie zacząć ogłaszać, ale najpierw strzyżenie... Muszę zmolestować Soemę, bo bez tego to nic nie zaczynamy....

Posted

Bahlso,Asior...jestem bardzo wdzięczna Bahlsie za pomoc przy adopcji naszej amstafki Majki,jeszcze raz bardzo dziękuję...jeśli mogłabym pomóc Wam choć trochę finansowo przy kastracji czy strzyżeniu ostatniego malucha(post wyżej)to proszę o konto na PW.;)

Posted

Asior napisał(a):
ło jezu, jaki długi wątek.... czy one nie dają do siebie podejść???

Nie chcę zasmiecać tego watku, ale te dwie sunie prawie-prawie dają sie pogłaskać, ale po ostatniej próbie złapania już nie podchodza, a jeszcze jak ktoś ma coś w ręku (siatka, podbierak) to uciekają, a tereny dworcowe ogromne......

Posted

Monaliso, wybierz proszę domek dla suni spokojny, ona jest bardzo stateczną psinką. Spacerki i leżenie przy mnie albo tulenie się na łóżku to jest coś co ona lubi najbardziej :). Nie będzie nadawać się do małych dzieci.

Posted

jest domek w Czeladzi Spokojny pani ok 55 lat sama !dzieci szukaja dla niej psa ! adres i nr tel napisalam Asior na prv.
ja rozmawiałam z Pani ona czeka na fotki i info o suni,wydaje mi sie ze byłby to idealny domek dla malej ;)

Posted

bahlsa napisał(a):
Romciu, bardzo dziękuję Ci za propozycję pomocy. Poczekajmy na Asię, gdy będzie coś potrzebne na pewno napisze :)

No dobrze,no to czekam na informację!

Posted

Obiecane fotki z nowego domu księżniczki Szarlotty (Krakowskiej Słodkiej Szarlotki)

Spię sobie słodko w moim własnym posłanku

Moja nowa, starsza siostrzyczka Indi czuwa !

Ale przyszedł Pańcio i fotki zaczął robić, normalnie, bez pytania mnie o zgodę

Wyspać się nie da, chyba muszę się gdzieś ukryć

teraz mnie nie znajdzie

Posted

A ten plaskaty to taki jakiś nieruchliwy. Leży i kumpluje się z Indi. Kiedyś ją z tego plaskatego wygggryzęęęę

Piłeczkę też jej podbiorę

Moja kochana Mała Pańcia ogląda dobranoc, może tu da mi spokój z tym fotoreportażem

Mówię przestań, obudzisz we mnie WILKA !

Mówię przecież, że pogryzę, wyłącz to paskudztwo .....A co tam jesz ????

Posted

no wreszcie dopadłam komputera...
Nie mam za dobrych wieści.
Hilton okazał się chory... Przy kastracji, która również była dość skomplikowana, doktor na moją prośbę pobrał krew do badania (nie podobało mi się kilka rzeczy w zachowaniu Hiltona), i okazało się, że miałam dobre przeczucie..... Hilton ma bardzo bardzo duże zapalenie wątroby (norma jest 50 a on ma prawie 200)
Ja to mam zawsze szczęście :roll:
W zasadzie pod znakiem zapytania teraz jest jego operacja na łapki, (nie zrobiłam tego razem, i dzięki bogu... )Właściwie nie wolno go było usypiać :( Dlatego bardzo źle maluch teraz się czuje, choć rana wygląda bardzo ładnie, suchutka i czyściutka.
Romka, jeśli chcesz pomóc, to jeśli mogła byś fundnąć Mimi fryzjera to było by cudnie, ( bo Soemy chyba się niestety nie doproszę :( )

Grosziwo - zaje..ste zdjęcia i opisy do nich :D
Wiedziałam, że mogę polegać Twojej intuicji ;)

Posted

Biedny Hiltonek . Oczywiście jak będziesz czegoś potrzebowała dla maleńtasa daj znać. Nie obiecuję, że zawsze pomogę ale będę się starać. Teraz to pewnie tylko specjalistyczną karmę będzie musiał jeść, no i te nieszczęsne łapinki...:-(

Co do zdjęć Szarlotki (została jednak ze starym imieniem:p) to Jurek mówił, że trudno tego małą terrorystkę złapać w ruchu, rządzi gościówa nieźle. Dziś mają być całą rodzinką na działce więc może coś uda się im pstryknąć (ale pogoda barowa, więc czy pojechali to nie wiem?).

Posted

wtatara napisał(a):
a jak adopcja kudłaczki

Napisałam maila do osoby zainteresowanej (kontakt od Monalisy) ale nikt nie odpowiedział.
Dzisiaj wyciągnęliśmy szwy po sterylce i sunia została zaszczepiona przeciw wściekliźnie, dostała piękną czerwoną lysetkę od Pana doktora.
Właściwie może już iść do domu.