Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli Suzi już domek znalazła?
I być może jeszcze jedna sunia znajdzie u jakiś znajomych tak?
A co z małym ogierem? Jest nim zainteresowanie?
On sika po domku bo nie może wytrzymać, nie jest nauczony załatwiania na dworze czy znaczy teren ?

Posted

Atomowka napisał(a):
Czyli Suzi już domek znalazła?
I być może jeszcze jedna sunia znajdzie u jakiś znajomych tak?
A co z małym ogierem? Jest nim zainteresowanie?
On sika po domku bo nie może wytrzymać, nie jest nauczony załatwiania na dworze czy znaczy teren ?

nie, on znaczy teren, sika kropelkami, bardzo śmierdzącymi, skondensowany mocz. Tak zawsze samce robią kiedy w domu jest suka i inne samce. Z Nikusiem miałam to samo.

Maluch na razie nie do adopcji, bo musimy go zdiagnozować, te jego łapki.

AA i dobre wieści mam. Ta suczka od Kenny - Charlotta będzie miała domek u znajomych Grosziwo ;)
Czyli na razie mamy do adopcji tylko tą mix yorczkę.

Posted

mshume napisał(a):
No trudno. Tobie oddałabym w ciemno. Ale jak się pewnie domyślasz to nie pierwsze i nie ostatnie psiaki, które zabrałyśmy.

Napewno kiedys sie do Ciebie zgłosze po mała kudłata sunie

Posted

już się nie mogę doczekać soboty albo niedzieli, kiedy wtatarzę do Krakowa porwać małą Charlotkę :diabloti: no i zobaczę Asiorka :evil_lol:
Znów będę musiała nieźle się namęczyć by nadążyć za jej słowotokiem :eviltong:
Wiem Asior, wiem...też Cię koffam :loveu:

Posted

też sie cieszę, że znowu się spotkamy, szkoda tylko, ze brachol się pochorował!!! Ale obiecaj mi, że powiesz coś do mnie gwarą :D

a tak BTW wolała bym sobotę bo wtedy pozbędę sie na chwile kacpra a w niedziele nigdzie się z domu nie będe w stanie ruszyć.

aa no i zbieramy na sterylke yorczki, pilnie do sterylki z początkiem przyszłego tygodnia...
Dzis wszystkie psiaki zostały odrobaczone... Bardzo proszę o jakieś wpłaty bo juz nawet nie mam na karmę dla nich :( a jedzą do tej pory Nikusiowego Royala :( Nie mam skąd wziąć :shake:

Posted

no i mam złe wieści o Hiltonie.... Tak jak podejrzewałam ma wypadające rzepki, do operacji, jest też wnętrem no i jak by tego było mało ma zapadającą się tchawicę , ponoć małych ras... Bardzo dziwnie oddycha tak jak by miał katar w nosie a go nie ma :( Tak że przed nim trochę czasu zanim wyjdzie na prostą :( )
Koszt operacji (po znajomości) jednego kolanka to 300 zł tu do roboty są dwa i kastracja, bez Waszych wpłat nie wydolimy :(

A co do Mimi... dziś zauważyłam, ale zapomniałam spytać weta, bo wszystko szybko szybko, że ma mętne oczka, wygląda jak by albo bardzo słabo widziała, albo była dużo starsza.
Wyszło też, że sunia ma w pysku jedno bagno, w tym masę ciągnącej się ropy spod zęba, który jej się rusza :( tak że tu też nie za wesoło

Posted

Asior napisał(a):
też sie cieszę, że znowu się spotkamy, szkoda tylko, ze brachol się pochorował!!! Ale obiecaj mi, że powiesz coś do mnie gwarą :D

a tak BTW wolała bym sobotę bo wtedy pozbędę sie na chwile kacpra a w niedziele nigdzie się z domu nie będe w stanie ruszyć.

aa no i zbieramy na sterylke yorczki, pilnie do sterylki z początkiem przyszłego tygodnia...
Dzis wszystkie psiaki zostały odrobaczone... Bardzo proszę o jakieś wpłaty bo juz nawet nie mam na karmę dla nich :( a jedzą do tej pory Nikusiowego Royala :( Nie mam skąd wziąć :shake:

No Kochana gwarą to ja nic Ci nie powiem bo nie umiem, Iras umie, ja niestety nie :roll:
Mówisz - masz , będę w sobotę, pewnie późnym popołudniem by nie jechać z małą w upał (autko do d...y bo klimy niet). Zamiast brata zabiorę mojego TZ-ta, będzie robił za ochroniarza dwóch dam , znaczy się mnie i Charlotki, no i za kierowajca w drodze powrotnej.
A jakiego royalka wcinają twoje wielkopsymolosy ?

Posted

wybaczcie, że napiszę parę słów od siebie :
miałam już ponad 20 psiaków na swoim DT, a dokładniej BDT. jedne krócej, inne dłużej. zazwyczaj to było tak, że sama zabierałam je z ulicy lub od ludzi, którzy nie chcieli się nimi zajmować. nigdy nie współpracowałam z żadną fundacją ani toz-em, jedynie z missieek lub soemą. dlatego też nie mogę odnaleźć się w obecnej sytuacji i musiałam napisać co mi leży na sercu. a mianowicie pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, że puszczam psiaka od siebie w świat bez żadnej wiedzy dokąd jedzie. oczywiście rozmawiałam z Asior i mówiła mi że jest domek dla małej u znajomych Grosziwo i że to bardzo dobry domek. ale zrozumcie...jak się ma psiaka na DT to oddaje się mu na ten czas nie tylko miskę i kąt do spania, ale całe serce żeby poczuł się jak w domu. trudno jest później oddawać psiaki. ukojeniem zawsze jest ta pewność, że będzie miał najlepiej na świecie.a pewność zyskuje się poprzez poznanie przyszłych właścicieli. dlatego bardzo mi przykro, że DS nie zadzwonił do mnie. chociażby spytać jaki malutka ma charakter, jaka jest, co lubi,czego nie. nawet nie zdążyłam tego napisać na dogo. oczywiście nie chcę nikomu nic utrudniać, bo chcę żeby mała trafiła do DS jak najszybciej, zanim jeszcze przyzwyczai się do nas, ale chciałam tylko napisać że jest mi trochę przykro. wiem, że Asior wybrała najlepszy domek z możliwych i ufam jej w 100 %, ale Ci którzy prowadzą DT to wiedzą jak to jest kiedy zaczynamy się czuć odpowiedzialni za jakieś maleństwo, większe lub mniejsze. Grosziwo z całym szacunkiem, nie znam Cię i nie chcę żebyś jakoś źle to odebrała. Bardzo przepraszam jeśli tak się stało. Niestety nikt też nie zapytał mnie czy pasuje nam sobota na "przekazanie" małej. Nie wiem jak mam to rozumieć. cieszę się ogromnie, że mała będzie miała domek. nie chodzi mi o sprawdzanie go absolutnie, bo decyzja w sprawie tych wszystkich maluchów należy do Asior. ja tylko tymczasuje Szarlotkę...no właśnie "tylko".
przepraszam jeszcze raz jeśli kogoś uraziłam. tak w ogóle to Szarlotka ma się świetnie, reaguje już na imię, przyzwyczaja się do chodzenia na smyczy. czy przyszły DS chciałby więcej fotek?

Posted

Kenny, ja mysle, ze to jakieś nieporozumienie, które powstało w tym całym zamieszaniu.I wierze, z przyszły dom to naprawi . Jestesmy Ci niezmiernie wdzieczne za DT dla malutkiej, serce jej okazane i pomoc Asi. Mam nadzieje,ze jeszcze kiedys przygarniesz jakas chi na DT :)

Kenny napisał(a):
wybaczcie, że napiszę parę słów od siebie :
miałam już ponad 20 psiaków na swoim DT, a dokładniej BDT. jedne krócej, inne dłużej. zazwyczaj to było tak, że sama zabierałam je z ulicy lub od ludzi, którzy nie chcieli się nimi zajmować. nigdy nie współpracowałam z żadną fundacją ani toz-em, jedynie z missieek lub soemą. dlatego też nie mogę odnaleźć się w obecnej sytuacji i musiałam napisać co mi leży na sercu. a mianowicie pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, że puszczam psiaka od siebie w świat bez żadnej wiedzy dokąd jedzie. oczywiście rozmawiałam z Asior i mówiła mi że jest domek dla małej u znajomych Grosziwo i że to bardzo dobry domek. ale zrozumcie...jak się ma psiaka na DT to oddaje się mu na ten czas nie tylko miskę i kąt do spania, ale całe serce żeby poczuł się jak w domu. trudno jest później oddawać psiaki. ukojeniem zawsze jest ta pewność, że będzie miał najlepiej na świecie.a pewność zyskuje się poprzez poznanie przyszłych właścicieli. dlatego bardzo mi przykro, że DS nie zadzwonił do mnie. chociażby spytać jaki malutka ma charakter, jaka jest, co lubi,czego nie. nawet nie zdążyłam tego napisać na dogo. oczywiście nie chcę nikomu nic utrudniać, bo chcę żeby mała trafiła do DS jak najszybciej, zanim jeszcze przyzwyczai się do nas, ale chciałam tylko napisać że jest mi trochę przykro. wiem, że Asior wybrała najlepszy domek z możliwych i ufam jej w 100 %, ale Ci którzy prowadzą DT to wiedzą jak to jest kiedy zaczynamy się czuć odpowiedzialni za jakieś maleństwo, większe lub mniejsze. Grosziwo z całym szacunkiem, nie znam Cię i nie chcę żebyś jakoś źle to odebrała. Bardzo przepraszam jeśli tak się stało. Niestety nikt też nie zapytał mnie czy pasuje nam sobota na "przekazanie" małej. Nie wiem jak mam to rozumieć. cieszę się ogromnie, że mała będzie miała domek. nie chodzi mi o sprawdzanie go absolutnie, bo decyzja w sprawie tych wszystkich maluchów należy do Asior. ja tylko tymczasuje Szarlotkę...no właśnie "tylko".
przepraszam jeszcze raz jeśli kogoś uraziłam. tak w ogóle to Szarlotka ma się świetnie, reaguje już na imię, przyzwyczaja się do chodzenia na smyczy. czy przyszły DS chciałby więcej fotek?

Posted

Witam, podejrzewam jeśli dobrze się domyślam że tą osobą wyjeżdzająca na wczasy to jestem ja. Chciałam powiedzieć że od początku zaznaczałam że w czerwcu do 20 jestem poza krajem i będę mogła dopiero psiaka wziąć po 20 czerwca a jeśli to ten sam piesek o którym myślę to miał być zabrany na początku czerwca. Prosiłam o kontakt jak będzie coś wiadomo i uwierzcie mi że czekałam na info nawet na wakacjach miałam telefon ze sobą. Widzę że psiaki zostały zabrane na początku lipca? przecież nie byłoby problemu żeby dać mi znać w lipcu byłam już w domu. Wczasy miałam niestety wykupione w styczniu a telefon dostałam pod koniec maja jeśli dobrze pamiętam. Nie jestem nieodpowiedzialną osobą która wykręca się wczasami to tylko tak na usprawiedliwienie mojej osoby jeśli to ta sama sprawa i sunia o której myślę. Od lat udzielam się na dogo i mialam przez ostatnie 10 lat uratowane psiaki z ulicy które niestety ciężko zachorowały jeden w wieku 18 lat drugi ok. 15. Żałuję że nie wiedziałam bo z chęcią bym przygarnęła 1 sunię ale mój mąż zadecydował że kupimy jednak psiaka z rodowodem bo narobiłam córce nadzieji. Wiem że ja tez mogłam się skontaktować ale sporo się u mnie działo, mój synek od miesiąca bardzo choruje. Postaram się ponegocjować dzisiaj z mężem chociaż wątpię czy zmieni decyzje.

Posted

Hm teraz się zastanawiam czy nie pomieszałam spraw bo tamta sunie na którą czekałam miała być z Wwy chyba a tu widzę kraków, jeśli pomieszałam sprawy to bardzo przepraszam. Od kiedy urodziła mi się córcia żadko zaglądam na dogo a na ten wątek trafiłam przypadkiem - możliwe że pomieszałam sunie, tamta na którą czekałam też miała być yorkowata może to mi zamieszało.

Posted

W Wwie na adopcje czeka york i 2 chihuahua, kontakt do mnie

astra napisał(a):
Hm teraz się zastanawiam czy nie pomieszałam spraw bo tamta sunie na którą czekałam miała być z Wwy chyba a tu widzę kraków, jeśli pomieszałam sprawy to bardzo przepraszam. Od kiedy urodziła mi się córcia żadko zaglądam na dogo a na ten wątek trafiłam przypadkiem - możliwe że pomieszałam sunie, tamta na którą czekałam też miała być yorkowata może to mi zamieszało.

Posted

mshume napisał(a):
W Wwie na adopcje czeka york i 2 chihuahua, kontakt do mnie

Czy domek z Poznania odezwał sie z sprawie adopcji suczki chihuahua ? wczoraj omyłkowo na mój telefon dostałam wieczorem potwierdzenie i adres emaila tej pani z prośba o zdjecia ale zaraz odpisałam ze pod zły numer pisze i podałam twój mshume :)

Posted

mshume napisał(a):
Kenny, ja mysle, ze to jakieś nieporozumienie, które powstało w tym całym zamieszaniu.I wierze, z przyszły dom to naprawi . Jestesmy Ci niezmiernie wdzieczne za DT dla malutkiej, serce jej okazane i pomoc Asi. Mam nadzieje,ze jeszcze kiedys przygarniesz jakas chi na DT :)

Tak, okazało się, że to nieporozumienie. Jutro ma się skontaktować ze mną przyszły domek Szarlotki. Przepraszam jeśli narobiłam zamieszania. Ale taka już jestem, że wolę wiedzieć wszystko co dotyczy moich tymczasów. Traktuję ich jak swoje kiedy tu są, więc nie sposób się później nie martwić. Oczywiście zawsze chętnie udzielam DT jak tylko mam wolne miejsca, ale niestety końcem lipca wyjeżdżam z Krakowa na dłuższy okres czasu, więc chyba kończę z DT jak na razie. Mój ostatni (oprócz Szarlotki) tymczas Astro jedzie w piątek do nowego super domku po tym jak pół roku spędził u mnie. Później w sobotę jedzie Szarlotka i koniec z tymczasami...będzie mi tego brakowało :)

Posted

Grosziwo napisał(a):
Przepraszam Kenny za niedociągnięcia z mojej strony, miło Cię było poznać, póki co telefonicznie, ale już niedługo w realu.

Nie ma za co przepraszać, do zobaczenia!