Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś miałam niezły hardcore...
Przyjechał do mnie "transport" z mikro pieskami, odebranymi z pseudo....miały wszystkie zaklepane domki... Ale niestety tuz przed ich przyjazdem, dowiaduje się, że jeden domek to chciał takiego naprawdę mini mini a 3 kg piesek to jest duuuuuży, a drugi domek wyjeżdża na wczasy za granicę i mógłby dopiero po powrocie odebrać psiaka... No a trzeci domek niestety nie odbiera ode mnie telefonów od rana, mimo, że wczoraj się umówiliśmy na odbiór psa.
Dlatego szukam pomocy wśród Was...
Zdjęć nie mam bo mów aparat a raczej karta pamięci właśnie dziś postanowiła się "spsuć" i wyskakuje mi komunikat, że karta jest uszkodzona :angryy: AKURAT DZIŚ!!!!!!!
Więc na razie może opiszę psiaki a zdjęcia na dniach kogoś poproszę, żeby zrobił....

Do adopcji, ale wcześniej szukam DT, bo jak wiadomo na takie psiaki się mnóstwo oszołomów rzuci a psy na razie są nie kastrowane/sterylizowane, są:

- suczka mix yorka z ponoć maltańczykiem, koloru czarnego ze srebrnym włosem przeplatanym, wiek ok 3 lata bardzo fajniutka nauczona w miarę czystości, choć na poczatku jej się może zdarzyć wpadka. Dogaduje się z innymi zwierzakami.
Sunia niewielka, wielkości normalnego yorka, nie takiego mini mini, jest baaardzo upasiona (albo w ciąży jest :roll:), waży z jakieś 4 kg, ale jest mała, myślę, że tak z połowę mniejsza niż sznaucer miniatura, kamień nazębny bardzo duży.
w awaryjnym DT u sylwiaso, do niedzieli, potem nie mamy się gdzie podziać

- suczka chihuahua długowłosa, ruda z czarnymi trochę na plecach włosami, wiek ok 2 lata , zęby zakamienione na maxa. Bardzo wystraszona, ale po godzinie nie odstępuje mnie już na krok. Łagodna, dogaduje się z innymi zwierzętami. Ma dłuższy trochę pysk niż standardowy "cziłek" bo ma dość duży tyło zgryz , Nie sterylizowana :(
U mnie na DT, PILNIE SZUKAM INNEGO DT

- Suczka ruda chihuahua, krótkowłosa maluśka, myślę, ze z 2,5 kg waży, bardzo wystraszona, ale po chwili tuli się do człowieka, dogaduje się z innymi psami.
Na DT u Kenny, nie sterylizowana :(

- samiec chihuahua, mini mini z 1,5 kg waży, krótkowłosy, bardzo bardzo kochany, napalony na wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka, oznaczył mi już chyba całe mieszkanie :roll:
Ma coś z tylnymi łapami, prawdopodobnie mu rzepki wypadły/wypadają, bo bardzo źle chodzi na tylne łapki i stawia je tak na zewnątrz jak by zaraz miał przykucnąć do kupska.
U mnie na DT, zostaje na razie nie do adopcji bo MUSIMY go zdiagnozować.... nie kastrowany :( zęby TRAGEDIA, mało co widać białego zęba taki kamień na całości...

POTRZEBUJE NA GWAŁT DOMU DLA SUCZKI TEJ MIX YORKA i SUCZKI TEJ CO JEST U MNIE DŁUGOWŁOSEJ CZIŁKI. Bo ja mam swoje trzy psy plus te dwa dodatkowe plus dwójka dzieci, w tym jedno ze zmutowanym ADHD :D a wszystko to w 27 metrach :roll:

POTRZEBNA NAM JEST KARMA, dla wszystkich, jakaś drobna, bo na razie Sylwii dałam karmę mojej Majki light dla tej mix yorczki...

NO I KASA na sterylki/kastracje i diagnozę tego maleństwa :roll:

BŁAGAM POMÓŻCIE bo ja jestem przerażona.... trzy domy zanim psy zobaczyły się mi wykruszyły....

EDIT:

Charlotta w nowym domku
Suzy w nowym domku
Mimi czeka nadal w DT
Hilton przed nim poważna operacja w DT

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapisuję :) jutro wrzucę jakieś zdjęcia malutkiej. teraz śpi jak suseł po dzisiejszych wrażeniach :) fajna sunieczka, może u nas zostać ile będzie trzeba, nawet moje psy ją pokochały :) a mi się wydawało, że mówiłaś, że u Ciebie są 3 ? dziewczynka długowłosa, maluch i jeszcze jeden chłopak? czy źle zrozumiałam?

Posted

Były, ale tą sunie mix Yorka wzięła na tydzień sylwiaso na płatny DT, Irenka sponsoruje jej pobyt :oops:
Myślałam wcześniej, że to długowłose cudo jest chłopakiem, bo wszystkie jak jeden mąż sikają podnosząc nogę do góry.
Okazało się, że tylko jeden chłopak był.
A jak ona do psów Twoich???

Posted

w porządku, bała się na początku Tequili, bo jest wielkości labka, więc strach ją obleciał, no ale teraz już śpią obok siebie ;) w ogóle to pannica chce koniecznie spać na poduszce, więc ja będę bez poduszki ;] jakoś przeżyję :D a zjadła pięknie kolacyjkę i napiła się wody. tylko koopki nie było, a siusiu wydaje mi się że było w poduszkę ;] z pyszczka śmierdzi jak z kanału dosłownie...tragedia...mamy iść jutro do doktora na oględziny? szczepimy, odrobaczamy czy co ? my w gotowości :)

Posted

zapisuję. U mnie jest teraz wolne miejsce na DT. Z dziewczynką jamniczą jako rezydent w roli głównej, ale pewnie bliżej się znajdzie coś. Jakby coś to proszę o kontakt.

Posted

Jestem i ja. Z tymi domami to masakra, niestety zdarza się taka sytuacja nie pierwszy raz :( Asiu, można zgłosić te 2 sunie do Fundacji 4 łapy, dają wtedy po 150 zł na sterylizację. Wpisujesz tam sytuację suczek (ta yorczkowata niunia to do pilnej sterylki, bo może w ciąży jest), podajesz link do wątku i mam nadzieję,że nie odmówią pomocy.Nie wstawiłaś fotki tej mix yorki.
Ciotki, to która bierze sunie do siebie na DT? Sliczniaste są, to długo w DT nie zalegną ;)

Posted

Fakt, my sterylizowałyśmy 3tygodnie temu sznaucerkę mini z Mosiny, bardzo nam się spieszyło bo miała końcówkę cieczki a z pieskiem, z którym trafiła bardzo intensywnie się zabawiały, dostałyśmy dofinansowanie 150zł.

Posted

weszłam z myślą, że może pomogę - skoro takie maluchy to się zmieszczą, ale potem przyszło opamiętanie :oops: Przecież taki mój 10 kilowy kocur-dresiarz to tylko raz zębami kłapnie, dwa razy machnie łapą i po psinie :roll:

Posted

DOBRA ODZYSKAŁAM ZDJĘCIA :)
są kiepskie bo robiłam wieczorem, ale dobre i to ;)

Sunia mix yorka, nazwałam ją roboczo Mimi:

tu widać jej wielkość:

Posted

tego nazwałam HILTON, pasuje jak ulał :D, ale ma też przydomek GROM, bo bzykał by wszystko co się rusza no i mam podsikany cały dom :roll:.. a no i on jest wnętrem :roll:

No więc to jest Hilton vel Grom :)

a tu z Mimi

Posted

Liwia8 napisał(a):
weszłam z myślą, że może pomogę - skoro takie maluchy to się zmieszczą, ale potem przyszło opamiętanie :oops: Przecież taki mój 10 kilowy kocur-dresiarz to tylko raz zębami kłapnie, dwa razy machnie łapą i po psinie :roll:

eeno może nie było by tak źle :)

Liwia8 napisał(a):
Grom jest żywym dowodem na to, że nie liczy się wielkość :evil_lol:

noo .. wiesz... jak by Ci to powiedzieć.. jego "przyrodzenie" jest chyba dłuższe od jego łapki :D, więc w jego przypadku wielkość też ma znaczenie ;)
a napalony jest jak młody buchaj.....

Posted

Moja sunia miała takiego adoratora wielkości połowy kota - a suń była baba jak rzepa, duża i masywna (ok. 45 kilo psa). Obskakiwał ją jak leżała, obśliniał strasznie. Właził kawaler (daliśmy mu na imię roboczo Szwagier) między szczebelkami ogrodzenia, kurdupel jeden, nie było opcji żeby nie wlazł - żadne zabezpieczenia nie pomagały. Ona oczywiście, oaza spokoju, kastratka-wieczna dziewica, jak się wkurzyła to wstawała i szła w inne miejsce i po amorach.:cool1:

Asiorku, kocura mam bojowego, byłoby głupio dawać do niego (do nich, bo kocurów mam 4) sporo mniejszego psiaka.

Posted

Nikuś to taki patyczak straszny , i ma półdługą sierść a nie długą ;)
Suzi wygląda jak by naprawdę była z "rodziny"
Za to zakochałam się z tym małym buhaju :)

Posted

Czyzbys składała reklamacje? ;) pewnie jeden z rodziców był krótkowłosy ;)

Asior napisał(a):
Nikuś to taki patyczak straszny , i ma półdługą sierść a nie długą ;)
Suzi wygląda jak by naprawdę była z "rodziny"
Za to zakochałam się z tym małym buhaju :)