Jump to content
Dogomania

Czy sucha karma powoduje nowotwory przewodu pokarmowego?

Recommended Posts

Posted

Moj Vet Powiedzial Mi, Zebym Nie Dawala Psu (nie Chodzilo Mu Konkretnie O Mojego, Bo Wtedy Go Jeszcze Nie Mialam) Suchej Karmy-samej, Bo Dawanie Tak Karmy Powoduje Nowotwor Przewodu Pokarmowego?? Co O Tym Sadzicie???

Posted

kasiam - na prawdę nie ma potrzeby żebyś każdy wyraz zaczynała z dużej litery. Na forum to nie wygląda za dobrze.
Odnośnie działania rakotwórczego karm, to trudno się jednoznacznie ustosunkować, tematów typu "czy żywić suchym, czy gotowany, czy może barfem" było mnóstwo - może je po prostu odszukaj?
Na pewno są karmy lepsze i gorsze. Te lepsze zawierają składniki, które wręcz przeciwdziałają chorobom nowotworowym przewodu pokarmowego - np. wyciąg z juki, pożyteczne drobnoustroje, sacharydy. Te gorsze czasami mają dużo zanieczyszczeń, konserwantów - które i owszem, mogą przyczyniać się do procesów nowotworzenia.

Posted

Dziekuje Ci Cathedral, że tak kulturalnie mnie popuczylas. Na innych forum (nie bede wymieniac, bo chyba tak nie mozna), jest bardzo nie kulturalnie, a jak pouczaja to w taki sposob, ze jest mi poprostu przykro :( W kazdym razie dziekuje i sie napewno zastosuje. A wet'owi chodzilo oczywiscie o sucha karme ze swieza woda. Dziekuje za tak liczne odpowiedzi.
Pozdrawiam :)