Wolontariusze Promyka Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 SERDECZNIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA OKAZANE ZAINTERESOWANIE I POMOC. OD SOBOTY3 WRZEŚNIA BR. MIMI MA SWÓJ DOM. MIESZKA Z BYŁĄ PODOPIECZNĄ PROMYKA. OBU SUCZKOM ŻYCZYMY ABY JAK NAJDŁUŻEJ CIESZYŁY SIĘ NOWYM DOMEM, A NOWEMU WŁAŚCICIELOWI BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA OKAZANE SERCE DLA OBU SUCZEK. W DOLNEJ CZĘŚCI WĄTKU ZDJĘCIA Z ADOPCJI MIMI. Fundacja Pies i Kot czyli wolontariusze Gdańskiego Schroniska Promyk. Od ponad 2 lat pomagamy w gdańskim schronisku. Zajmujemy się psami tymi najbardziej potrzebujacymi, często starymi, chorymi lub takimi, które mimo wielkiego serca i wiary w ludzi są niezauważane przez osoby odwiedzajace schronisko. Wszystkich chętnych prosimy o pomoc w ogłaszaniu naszych piesków, polecaniu ich oraz rozsyłania linków do tego wątku. Za pomoc z góry serdecznie dziękujemy! Fundacja Pies i Kot [SIZE="5"]zapraszamy również na naszą stronę internetową www.pies-kot.eu oraz stronę schroniska www.schroniskopromyk.pl Dodatkowych informacji można uzyskać kontaktując się z nami lub ze schroniskiem Mariola tel 695 177 033 Agnieszka tel 792 602 002 Beata tel. 791 10 82 69 Schronisko Promyk w Gdańsku 58 522 37 80 Ten wątek poświęcony jest maleńkiej suczce Mimi [FONT=Times New Roman]Mimi jest około 10 letnią suczką. Do schroniska trafiła w lutym 2011r. w strasznym stanie. Była potwornie zaniedbana, wychudzona i zagrzybiona. Teraz też nie wygląda cudownie, ale i tak już o wiele lepiej. Mimi ma około 30 cm wysokości, jest małym pieskiem drobnej budowy ( wielkości drobnego pudelka). Jest malutka, cichutka, tak jakby jej nie było… Mieszka z 6 innymi psami - takie w schronisku panują warunki, dla każdego psa szuka się miejsca, aby mu pomóc. Krząta się wśród nich i próbuje za nimi nadążyć. Przeraża ją gwar schroniska, szczekające wokoło psy, brak stałego kontaktu z człowiekiem. Siedzi sobie biedaczka zawsze gdzieś z boku, z dala od innych psów. Wydaje nam się, że Mimi niedowidzi. Wydaje, bo Mimi świetnie sobie radzi i podbiega radośnie do nas jak wchodzimy do boksu i doskonale wie gdzie jest nasza ręka, którą do niej wyciągamy, ale ma mętne oczy - coś jest nie tak. Mimi potrzebuje bardzo pilnie domu. Potrzebuje ciepłego kąta i kogoś na kogo będzie mogła liczyć, kogo będzie mogła kochać i kto do końca jej dni będzie przy niej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mimi potrzebuje leczenia p/grzybiczego ( długotrwałego, ale nieuciążliwego) i sprawdzenia jej ogólnego stanu zdrowia. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Przede wszystkim pilnie szukamy osoby chętnej do przygarnięcia naszej Małej Księżniczki. Jest malutka, starutka i schroniskowa buda nie jest dla niej miejscem, w którym powinna funkcjonować. Co z zimą? Czy przetrwa? Nie chcemy nawet tego sprawdzać. Mamy nadzieję, że zimę Mimi spędzi juz w cieplutkim domku. Mimi nie potrzebuje wiele, bo jest drobniutka, małoruchliwa i niehałaśliwa. Siedzi sobie w kąciku nikomu nie wadząc. Niby tylko tyle, a jednak tak wiele...[/FONT][FONT=Times New Roman]Psy w jej wieku mają małe szanse na adopcję. Małe, ale nie żadne, bo na naszej drodze psiej pomocy spotkaliśmy już kilka osób, którym los takich zwierząt nie był obojętny. Wierzymy, że i tym razem się uda.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pamiętamy też, że już po kilku tygodniach pobytu w warunkach domowych psy te zmieniają się nie do poznania. Ostatnią naszą radością jest Jogi (obecnie Gucio), którego żadne z nas ( po 6 tygodniach od adopcji ) nie poznałoby na ulicy (zdjęcia Jogiego sprzed i po adopcyjne do wglądu na stronie internetowej naszego schroniska w zakładce: w nowym domu, prawda, że niewiarygodne?)[/FONT] [FONT=Times New Roman]www.schroniskopromyk.pl[/FONT] Quote
annavera Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Biedna mała Mimi. Czy już wiadomo co jej oczkami i ogólnie ze zdrowiem ? Quote
Wolontariusze Promyka Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 nie, zbieramy kasę na razie :( i zamierzamy ją wykąpać w czymś p/grzybiczym, ale musi być cieplej, bo jeszcze nam się staruszka przeziębi. Quote
annavera Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Na FB Mimi się pojawia, więc mam nadzieję, że pieniążk iz tego jakeś się zbiora. Też wrzuciłam ja w kilka miejsc na FB Quote
Wolontariusze Promyka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Bardzo dziekujemy wszystkim za pomoc, rozsyłanie i podnoszenie wątku! Trzymamy kciuki za biedulkę, oby przed zimą znalazł się dla niej domek. Quote
Wolontariusze Promyka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Bardzo dziekujemy wszystkim za pomoc, rozsyłanie i podnoszenie wątku! Trzymamy kciuki za biedulkę, oby przed zimą znalazł się dla niej domek. Quote
annavera Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 coś nowego u Mimi ? jakieś diagnozy ? jakieś zapytania o nią ? Quote
kinga_1995 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 przypomina pudelka... może jest jakaś fundacja dla pudelków ??? Quote
Yorija Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='kinga_1995']przypomina pudelka... może jest jakaś fundacja dla pudelków ??? jest putelkowy wątek czy mała tam już jest? http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-pusta-skarbonka-prosimy-o-pomoc!/page208 Quote
annavera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Co słychać u Mimi ? Co z jej choróbskami ? Czy są już jakieś diagnozy... skóry ... oczek ... ? Jeśli potrzebuje leczenia przecigrzybiczego to czy coś na to dostaje ? I czy rzeczywiście jest diagnoza, że to grzybek ? Mój piesek też ma wieczne problemy ze skórą (grzyba niewielkie ilości) i z tego co zauważyłam po zastrzykach (raz w tygodniu ) znacznie mu się poprawia. Ale mam wrażenie, że lekarze bardziej zgadują co psu jest niż wiedzą na pewno :( Czy i u Mimi nie jest napisane na wyrost, że to grzybica, a może nie było do końca zbadane co to ? Quote
elik Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Wolontariusze Promyka coś nie za bardzo zależy Wam na małej. Czy już nie potrzebuje pomocy ? Quote
brazowa1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Elik,zależy,zależy,nie utrudniajmy dziewczynom pracy krzywdzącymi słowami,pamietajmy,że teraz "sezon" w pełni i w schronie jest o wiele za duzo psow,więc forum psie może zejśc na dalsze tory. Quote
annavera Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 to fakt, ze czasem tu nie można sie doczekac odpowiedzi od wolenatriuszek, ale one tam mają ponad 400 psów, a jest ich kilka :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Wiem że założyły fundację - może tam szybciej uda się uzyskać odpowiedź. Jak tylko znajdę namiar to napiszę tu. Quote
annavera Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 namiar na fundację: http://www.pies-kot.eu Quote
Wolontariusze Promyka Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Mimi jest pod stałą opieką weterynaryjną, otrzymuje krople na jaskrę, a jej sierść powoli robi się coraz ładniejsza. Niestety domu nadal dla NIEJ NIE MA...:( Quote
annavera Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Czyli jeśłi chodzi o oczka ma jaskrę a jeśli chodzi o tą sierść ? grzybica ? Quote
Lumix Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Mimi ma domek i to nie byle jaki. Mieszka sobie z koleżanką, też wyadoptowaną z Promyka w lipcu 2010r Quote
martasekret Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 O kurcze, ale wieści! Bardzo się cieszę! Jednak istnieją bezinteresowni ludzie o wielkim sercu.............. Quote
Lumix Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 I to mężczyźni ja tylko pośredniczyłam czytaj dowoziłam. Będę ją widziała niemal codziennie. Quote
Wolontariusze Promyka Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 i wiemy, że w nowym domku ma się świetnie! Quote
Recommended Posts